Tema

søndag 17.02 2019

Russisk påvirkning i USA gjør at kommunene må telle kommunevalget manuelt

Fredag besluttet regjeringen at fra og med i år, skal alle stemmer ved norske valg telles manuelt. Selv om dette skal sikre valgresultatets troverdighet, betyr det i praksis mer arbeid for tellekorpset i kommunene.

lørdag 16.02 2019

Til topps i tungeskjære-VM

Det ble Sigurd Jakobsen og Fredrik Klo som kan krone seg med tittelen verdensmester i tungeskjæring.

Strålte under torsketunge-VM

Kjendis-show med futt

Det ble et meget humørfyllt show kjendisene Erlend Elias, Terje Sporsem, Hallvard Ellingsen, Daniel Owen og Øyvind Hjelle leverte under torsketunge-VM på Myre i dag.

«Familiefesten» under Vesterålen Skreifestival:

Daniel Owen kom «hjem»

Fredag kveld braket det løs med «Familiefesten» i Øksneshallen på Myre. Dette som et arrangement i forbindelse med Vesterålen Skreifestival. På scenen sto flere kjente fjes, og blant dem var Daniel Owen som hadde kommet «hjem» for å underholde folk i alle aldre.

fredag 15.02 2019

Myre Saltfish Group på Myre:

Godt i gang med saltfisk-sesongen

Ved Myre Saltfish Group på Myre er man godt i gang med årets sesong for saltfisk, selv om skrei-innsiget ennå ikke er kommet for fullt.

Rossabloggernes motstykke:

Svein Harald (70) skriver om 60- og 70-tallsmusikken

Siden han var tenåring har Svein Harald Hansen på Myre hatt en glødende interesse for pop- og rockemusikk fra 1960- og 70-tallet.  I over to år har han drevet sin egen musikkblogg på nettet.

torsdag 14.02 2019

Øksnes kommune har sendt søknad om rammetillatelse:

Slik skal det nye kjøpesenteret på Myre se ut

Øksnes Entreprenør ønsker å bygge et nytt, stort handelssenter i Myre sentrum under navnet Handelsparken. Det er nå søkt rammetillatelse.

– Vi må løfte i flokk for å komme uvesenet til livs

I dag møtte sjømatbedrifter i Øksnes, Sjømat Norge og vegvesenet for å ta grep for bedre trafikksikkerhet. Bakteppet er de mange ulykkene og problemene med dårlig skodde vogntog.

onsdag 13.02 2019

Myre Fiskemottak kjøper seg opp i Henningsvær

Ted Robin Endresen: – Vi har fått nok av tafattheten i Øksnes

Riksheim Fisk AS i Henningsvær er en tradisjonsrik bedrift som nå er deleid av Myre Fiskemottak AS, som ønsker å satse enda mer på tørrfisk. En ekspansjon i hjemkommunen Øksnes er ikke noe daglig leder Ted Robin Endresen i dag orker å bruke mer energi på.

tirsdag 12.02 2019

Ønsker å løfte fiskepulver opp i nye prisklasser

Sammen med Andre Reinholdtsen i Myre Havbruk AS jobber Nofima med å lage et produkt som skal løfte proteinpulver av fisk opp i nye prisklasser.

Åpner opp for kunstnere fra hele verden

Fire kunstnere får opphold i Vesterålen

I år får fire kunstnere opphold i Vesterålen og i år kommer de fra flere land. Tidligere er det kun kunstnere fra Island og Irland som har fått kunstneropphold i regionen.

Må ta grep for framtida

På grunn av mindre rammeoverføringer i framtiden, må Øksnes kommune sette i gang en prosess med å tilpasse drifta til lavere inntekter.

Håper på god og viktig debatt

Øksnes Sanitetsforening, kommunen og Jan Johansen inviterer til viktig og åpent temamøte om narkotika og rusproblematikk i nærmiljøet i Øksnes.

Andøy fortsatt på torsketoppen

Landet torsk for 65 millioner på ei uke

I forrige uke ble det landet torsk for 65 millioner kroner i Vesterålen. Andøy er fortsatt størst på kvantum, men den største enkeltfangsten ble levert på Myre.

mandag 11.02 2019

– Jeg har en veldig god magefølelse

Kultursjef Trond Ståle Mathisen i Øksnes, har nå sendt søknad om å få Dronningruta tatt opp som nasjonal turiststi. - Vi har en godt begrunnet søknad og magefølelsen min er god den, sier han.

NIF-KANDIDAT: – DOPING ER UOPPRETTELIG SVIK

DERFOR BØR JEG BLI NY IDRETTSPRESIDENT: I slutten av mai skal det velges ny idrettspresident når det innkalles til idrettsting på Lillehammer. Valgkomiteen legger frem sin innstilling i april, men seks kandidater er i dag aktuelle for vervet. Disse seks har fått ti likelydende spørsmål og presenteres over seks dager i VG.

søndag 10.02 2019

65 skiløpere gikk Alsvågrennet

Det var 65 deltakere som fullførte årets Alsvågrenn lørdag, som gikk av stabelen i et gnistrende vintervær. – Å arrangere skirenn i ei lita bygd er noe som er med på å skape samhold, sier Tommy Wessel Nordeng.

lørdag 09.02 2019

Satser fra Stø

Stian Waaler med ny båt og friskt mot

«Søringen» Stian Waaler ankom Øksnes i 2012 uten noen gang å ha rodd fiske. I dag er han fastboende med kone og barn, og satser friskt som skipper på ny og større båt. – Stø er nå stedet for meg, fastslår han.

fredag 08.02 2019

Skreifisket tar seg sakte opp på Myre

Selv om det landes enkelte gode fangster med skrei, har det ikke tatt helt av rundt om kring på kaiene i Øksnes ennå.

Framtiden for elevene fra Strengelvåg skole

– Ønsker å berolige dersom noen føler uro ved Strengelvåg skole

Skolesjefen i Øksnes sier man er i en god prosess rundt overflytting av elever og lærere fra Strengelvåg til Myre skole. - Samtidig kunne vi kanskje vært flinkere til å informere, sier han til Vol.

Øksnes kommune søker midler

Fortsetter kampen mot "tromsøpalmen"

Øksnes kommune søker om et tilskudd på kr. 115.000,- for å kunne fjerne uønska planter fra Reinøya, Barkestad og Finnvågan.

torsdag 07.02 2019

Handlet vin for over 200.000 kroner

For en drøy uke siden skrev VOL om øksnesværingen og lidenskapelig vinentuasiast, Bjørn Håvard Larsen. Da hadde hadde han lagt en uke i sovepose utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i Oslo i påvente av eksklusive viner. Torsdag morgen var den 16-dager lange ventetiden over.

Skadekostnadene doblet opp mot 600.000 kr

Utbedringene etter stormskader på Nyksundveien koster trolig det dobbelte av først antatt og nærmer seg 600.000 kr uten mva.

onsdag 06.02 2019

Fortsatt uavklart for «Funkishytta»

Det er fortsatt helt i det blå om dette funkisbygget noen gang vil bli bygget i Nyksund.

Samenes nasjonaldag ved Alsvåg skole

Feiret med lassokasting og bidos

Småtrinnet ved Alsvåg skole markerte samefolkets dag med bl.a. lassokasting og samenes nasjonalrett bidos.

mandag 04.02 2019

Andøy er fortsatt på torsketoppen

I uke fem ble det landet mer torsk i Vesterålen enn sammenlagt for de fire første ukene. Det er fortsatt Andøy som er på torsketoppen i regionen, selv om det er jevnt med Øksnes.

Nå kan du levere avfall gratis:

– Nå er det ingen grunn til å brenne søppel i fjæra

Det er nå blitt gratis å levere avfall ved gjenvinningsstasjonene til Reno-Vest. – Nå er det ingen grunn til å brenne søppelbål i fjæra, sier Tage Ellingsen i Reno-Vest.

lørdag 02.02 2019

Øksnes kommune brøt reglene i anskaffelsessak

Kontrollutvalget mener det foreligger brudd på anskaffelsesreglene ved inngåelse av leasingavtale for bil til teknisk enhet.

fredag 01.02 2019

Ventetiden er over:

Matboksen åpnet på Myre

I dag kunne endelig Freddy Andreassen åpne dørene til Myres seneste tilbud på matfronten, Matboksen.

Ønsker nytt anlegg for mellomlagring av torsk

Levende Mellomlagring Vesterålen AS søker om etablering av nytt anlegg for mellomlagring av fisk, samt utvide eksisterende anlegg i lokalitet Staven.

Øksil bruker 500.000 kroner på NM-deltakelse

– Vi har gjort mange store og ville ting i Øksils historie, men dette er helt der oppe i toppen, sier en begeistret Hanne Steen til Vol.

– Jeg er stolt over det øksnessamfunnet viser i dag

Det ble en gripende markering da øksnessamfunnet viste seg fra sin beste side for å minnes Truls Henrik Johansen torsdag kveld.

Utfordrende prestesituasjon i Øksnes

Det viser seg utfordrende å rekruttere ny prest til Øksnes. Sogneprest Evy Brun har fylt 63 år og ønsker snart å trappe ned sin gjerning, noe som kan skape ytterligere utfordringer. Inntil videre tyr prostiet til vikarbruk.

torsdag 31.01 2019

Tove Brun blir ny daglig leder i Øksnes Vekst

– Dette ser jeg fram til med glede, sier Brun til VOL.

200 elgpåkjørsler i Nordland hittil i år:

Ny elgpåkjørsel i Vesterålen

En bilist var uheldig og kjørte på en elg i morgentimene i dag, mellom Klo og Langenes i Øksnes.

Rettstvist om eierskap til kai

7. februar møtes Øyfisk AS, Klo Grenderåd og Vesterålen Fishing AS til rettsmøte for å avklare eierskap og bruksrett til kai på Klo

onsdag 30.01 2019

Vesterålen Skreifestival 2019

Skal realisere verdens største torsk i Øksnes

Det er igjen duket for skreifestival i norges største torskekommune. I seks dager til ende loves det faglig innhold, mange sprell - og mye deilig skrei. Det loves og at det på sikt skal realiseres verdens største torsk.

Ny brannstasjon på Myre:

Brannstasjonen ytterligere forsinket: Ny dato 20. mars

Det er mange som gleder seg til den nye brannstasjonen på Myre står ferdig. Men de må smøre seg med tålmodighet.

Disse slipper eiendomsskatt i Øksnes

Kommunestyret i Øksnes har vedtatt å innføre eiendomsskatt på private boliger og hytter fra 2019. Det åpnes likevel opp for at flere slipper denne skatten.

tirsdag 29.01 2019

Foreslår å opprette tre nye barnehageplasser

I Øksnes er det venteliste for barnehageplass, og nå foreslås det å opprette tre nye plasser for små barn med oppstart fra 1. mars.

I år setter Bjørn Håvard rekord: 16 dager i kø for drømmevinen

Han er selvfølgelig førstemann i køen. Bjørn Håvard Larsen som opprinnelig er fra Øksnes setter ny rekord i år i ventingen på februar-slippet av viner.

Mangler 21.000 kroner på å nå millionen

Det mangler kun 21.000 kroner før Eirin Hansen har samlet inn én million kroner til minnefondet til Truls Henrik Johansen (23).

Snittpris på 32,18 kroner per kilo:

Andøy på torsketoppen

Etter uke fire er det Andøy som troner på torsketoppen i Vesterålen med 760 tonn landet torsk. Norges råfisklag melder om en snittpris på 32,18 kroner per kilo.

Mener det er snakk om småpenger for å holde døgnåpent

Ifølge samferdelsråd Svein Eggesvik, er kostnaden årlig ved å ha døgnåpen tollstasjon på Bjørnfjell, 7,5 millioner kroner. – Min holdning er at dette er småpenger, sett i forhold til verdiene som passerer over tollstasjonen, sier han.

mandag 28.01 2019
6

Sjekk hvem som etablerte nye bedrifter i forrige uke

Her finner du store og små nyheter om hva som skjedde i næringslivet i Vesterålen i uken som gikk.

søndag 27.01 2019

Mye elg i Øksnes:

– Senk farten og vær ekstra oppmerksom

Det er for tiden veldig mye elg som beiter langs veien i Øksnes. For å unngå trafikkuhell er det derfor viktig at bilister er oppmerksomme.

lørdag 26.01 2019
3

Alle Per Strand-selskapene i Vesterålen forsvinner

Optimera-kjeden rydder i selskapsstrukturen og fjerner alle Per Strand-selskapene i Vesterålen.

onsdag 23.01 2019

Politikerne: ønsker at politiet er mer tilstede i Øksnes. Hagen: – Vi er i Øksnes, også på kvelden og natten

Under orienteringen om russituasjonen i forrige ukes formannskapsmøte i Øksnes, ble det rettet kritikk mot politiets tilstedeværelse i kommunen. Tore Christiansen (KrF) og John Danielsen (Sp) var blant politikerne som ytret ønske om at politiet skal være mer tilstede på kvelder og i helgene.

tirsdag 22.01 2019

Hjemmetjenesten må flytte til Sommarøy skole:

– All ros til alle i tjenesten som sier: Dette skal vi få til

Ellen B. Pedersen delte ut verbale roser til hjemmetjenesten i Øksnes, som har sagt seg villig til å flytte midlertidig over til Sommarøy skole fram til Elvelund II står ferdig.

Stiftelsens advokat sier de skal drøfte anke til Høyesterett:

– Overraska over at lagmannsretten ikke har sett alvoret

Stiftelsen Tinden handelssteds advokat mener retten ikke har vurdert Frid Halmøys oppførsel korrekt. De mener samtidig at en del av grunnlaget for dommen er uavklart i lovverket.

Frid Halmøy vant fram også i lagmannsretten

Lagmannsretten forkastet anken fra Stiftelsen Tinden handelssted, som tapte i tingretten. Dermed er vedtaket om å kaste Halmøy ut av styret erklært ugyldig i to instanser.

Smines-ruta i drift om ei uke

Om ei uke trer den nye ruta i kraft, der Smines igjen er inne som hurtigbåtanløp. Næringskonsulenten i Øksnes skal sørge for å få samlet inn innspill fra brukerne av skysstilbudet.

– Vesterålen har et enormt uutnyttet potensial

– Vi har lyst til å bygge et lite hotell som kombinerer spektakulær natur og arkitektur med det lokale miljøet og historien på en bærekraftig måte, sier Stephan Jensen og Jørund Holterud Aarsnes i Umulige hoteller AS.

mandag 21.01 2019

Skreien har meldt sin ankomst:

Torsk for 13 millioner

I forrige uke ble det landet torsk for 13 millioner kroner i Vesterålen. Det er mer enn de to foregående ukene til sammen.

Nord-Norge rundt for å finne hotelltomt: – Hadde vi kommet først til Nyksund, hadde vi ikke trengt å se flere steder

Gründeren Stephan Jensen i Umulige hoteller AS har tro på at landskapshotell i Nyksund kan skape positive ringvirkninger for hele regionen. – Vi ønsker å samarbeide og være med og tilføre reiselivsnæringa noe som er unikt, sier han.

søndag 20.01 2019

KrF-Tore har bestemt seg: Slutter i partiet, fortsetter som uavhengig

– Grunnlaget for min konklusjon er at vi med å gå i regjering blir en del av et lag jeg ikke kan være med på, sier Tore Christiansen. Nå melder han seg ut av KrF.

lørdag 19.01 2019

Statistikk fra Vinmonopolet:

Bare vin på topplistene i Vesterålen

I fjor var det bare vin blant de 20 mest solgte produktene ved de fem polutsalgene i Vesterålen. Det er helt klart rødvin som selger mest, med ett unntak. I Øksnes havnet en hvitvin høyt på salgslisten.

fredag 18.01 2019

Tore Christiansen om framtida etter tretti år i partiet:

– Mest sannsynlig er jeg på tur ut

Tore Christansen har ikke hundre prosent landet på hvordan framtida ser ut etter at KrFs landsstyre stemte for å gå inn i Erna Solbergs regjering. Men han har problemer med å se for seg selv fortsette i partiet.

torsdag 17.01 2019

Bokbad med Johannes Rørtveit på Kulturfabrikken:

– Det var nok mange Anna på Vinje

Torsdag kveld tok i overkant av førti interesserte turen til Kulturfabrikken for å høre Ane Høyem bokbade forfatteren bak «Folket på Vinje», Johannes Rørtveit fra Øksnes. De fem bøkene i serien om folket på Vinje strekker seg over 140 år, og etter hvert som de kom nærmere dagen i dag, ble også optimismen større.

Siv Dagny Aasvik (Ap):

Ut mot eget parti om grunnrenteskatt i havbruksnæringen

På initiativ fra Regjeringen, Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti, er det nå blitt satt ned et utvalg som skal se på muligheten for å skattlegge havbruksnæringen ytterligere. En slik beskatning i form av grunnrenteskatt er ikke Siv Dagny Aasvik, ordfører i Hadsel kommune (Ap) og regionrådsleder i Vesterålen Regionråd, positiv til.

Renate overtar roret på Arthur-brygga

Renate Hass Amundsen er ny daglig leder for Arthur-brygga i Nyksund.

onsdag 16.01 2019

Formannskapet i Øksnes kommune:

Vil arrangere åpent møte om rus i Øksnes

For å følge opp drøftingssaken om russituasjonen i Øksnes, vedtok formannskapet mandag blant annet å arrangere et åpent møte/dialogmøte i kommunen.

Umulige Hoteller AS skal i møte med formannskapet i Øksnes mandag:

– Kommer til å bli det fineste og feteste hotellet i Norge, om ikke i verden

Gründerne bak Umulige Hoteller AS, Stephan Jensen og Jørund Holterud Aarsnes, skal i ekstraordinært formannskapsmøte i Øksnes på mandag, legge frem sine planer om det Jensen omtaler som det som kan bli det «fineste og feteste hotellet i Norge, om, ikke i verden».

Hadsel på torsketoppen

To uker inn i det nye året, er det Hadsel som er på torsketoppen. Båtene utenfor Vesterålen får noe torsk, men de helt store fangstene venter man fortsatt på.

mandag 14.01 2019

Orientering i formannskapet i Øksnes:

Hurtigbåten vil anløpe Smines, men billettprisen stiger

Hvorvidt det skal være hurtigbåtanløp mellom Smines og Øksnes, har vært mye debattert det siste året. Etter innspill fra Øksnes kommune har Nordland fylkeskommune vedtatt at hurtigbåten i vinterrute fra 1. februar skal anløpe Smines ved anrop, samt at billetten blir dyrere.

Venteliste på barnehageplass i Øksnes:

Oppfordrer folk til å søke på barnehageplass

Ordfører Karianne Bråthen i Øksnes kommune oppfordrer foreldre som trenger barnehageplass til barna sine om å søke. De er klar over at flere står på venteliste for å få plass, men for å kunne kartlegge hvor stort behovet er, må alle som ønsker plass søke.

Forrige ukes storm:

Gjorde trolig skade for 300.000 kroner på Nyksundveien

Stormen som herjet i Vesterålen torsdag og fredag forrige uke gjorde stor skade på veien ut til Nyksund. Akkurat hvor dyrt det blir å få den tilbake til opprinnelig stand, er usikkert, men det estimeres mellom 250.000 til 300.000 kroner.

Vedtok at det bare er ansatte fastleger som skal få fast lønn

Formannskapet i Øksnes kommune vedtok mandag at det kun er fast ansatte fastleger som skal få fast lønn, ikke vikarer slik som vedtaket originalt sto.

Øksnes står for nesten halvparten

Fisk for 805 millioner

Det ble landet fisk for drøye 805 millioner kroner i fjor. Øksnes står for nesten halvparten av beløpet.

Biomar ber om landingstillatelse

Biomar på Myre har søkt kommunen om landingstillatelse i forbindelse med et helikopterløft.

Kaldværet holder seg mandag

Mandag er det spådd oppholdsvær og minusgrader i regionen.

lørdag 12.01 2019

Øksnes-jenter tok cupgull for andre året på råd - takker for støtten fra Vesterålen

– Det er ikke mange volleyballspillere som får lov til å oppleve dette

Marianne Steen Knudsen var svært fornøyd etter at hun sammen med Førde sikret seg cupgullet - for andre året på rad. Også hennes søster Ragni Steen Knudsen var med.

Norgesmestere i volleyball:

Ragni, Marianne og Førde vant igjen

Ragni og Marianne Steen Knudsen vant igjen da Førde VBK knuste Randaberg i NM-finalen lørdag.

Marianne Reinholdtsen, Myre:

– Rusprøver jukses med og det er skremmende enkelt!

En kilde forteller at juksing på Øksnes legekontor er enkelt, men at det sikkert skjer andre steder også.

Tente på søppelkasser

En person ble natt til lørdag pågrepet etter hærverk på Myre.

fredag 11.01 2019

Storm-skader i Nyksund: – Det ligger stein strødd overalt

Anders Megafon Frantzen forteller været har vært heftig i Nyksund. – Det er havet som har skapt trøbbel denne gangen, det ligger stein overalt, sier han.

torsdag 10.01 2019

Sterk vind blåste ut fjøsvegg

Ene veggen i fjøset til Freddy Andreassen på Myre, ble tatt av vinden torsdag kveld.

– Fortsatt preget av gode tider

Ifølge Bernt Ola Nilsen, banksjef for Sparebank 1 Nord-Norges virksomhet i Vesterålen, var 2018 et godt år generelt for næringslivet i Vesterålen. De gode tidene for fiskeri og sjømat vil fortsette, og han har dermed stor tro på at også 2019 vil bli et godt økonomisk år for næringslivet i regionen.

Disse vesterålsbedriftene fikk penger fra Innovsasjon Norge i fjor

Bedrifter fra Vesterålen fikk 65 millioner i lån, tilsagn om lån og tilskudd fra Innovasjon Norge i fjor.

onsdag 09.01 2019

31. 000 Dronningtur-turer i fjor:

– Tror ikke tallene skal være langt fra sannheten

– De usikre momentene kan gi både pluss og minus i tallene, sier Bård Meløe i Vesterålen friluftsråd. Tallene fra Dronningruta skal brukes i søknaden om å bli nasjonal turiststi, og i 2019 skal det foretas ny registrering av antallet turgåere på ruta.

mandag 07.01 2019

– Frykter at Myre kan bli transitthavn i framtida

– I dag er det stor aktivitet og alt er bra i fiskerinæringen i Øksnes. Når storsamfunnet nå skal stake ut kursen for fiskerinæringen for mange år framover, frykter jeg at Myre havn kan ende opp som en transitthavn. Derfor er det viktig at vi nå er med i den politikk debatten som kommer.

Dyrebeskyttelsen troner på grasrottoppen:

Disse deler seks millioner kroner

Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen troner på grasrottoppen i Vesterålen. Hunder og katter danker dermed ut fotball-lagene.

Skreiinnsiget:

Pangstart for Vesterålen

Fiskeindustribedriftene i Vesterålen kjøpte torsk for 3,8 millioner kroner i første uke i år.

søndag 06.01 2019

Disse vinene drakk vesterålingene mest av i fjor

En kartongvin var desidert best likt av vesterålingene i fjor.

lørdag 05.01 2019

Ett hus var i særklasse dyrest:

Disse eiendommene i Øksnes kostet mer enn 2,5 millioner kroner i fjor

11 eiendommer i Øksnes ble solgt for mer enn 2,5 millioner kroner i fjor. Det viser tall fra Norkart.

Deler ut 500 draktsett

Coop har bestemt seg for å dele ut 500 draktsett til ulike idrettslag i 2019.

Elevene i ungdomsskolen i Nordland skifter fra spansk til tysk

Spansk er fortsatt det dominerende språkvalgfaget i ungdomsskolen i Nordland, men tysk øker kraftig.

mandag 31.12 2018

Ap og Sp vil bosette flere flyktninger i distriktskommuner som vil ta imot

Ap og Sp vil at mer av integreringsarbeidet skal skje ute i distriktene, i kommuner som ønsker å bosette flyktninger.

søndag 30.12 2018

Disse husene kostet mest å kjøpe i år

En dag før siste handledag, ligger en eiendom i Hadsel an til å få merkelappen «Årets dyreste» bolig.

lørdag 29.12 2018

Regjeringsforhandlingene starter onsdag 2. januar

Høyre, Frp, Venstre og KrF starter forhandlinger om å danne regjering onsdag. Når de kommer til veis ende, kan Erna Solberg ha lyktes i å samle borgerlig side.

fredag 28.12 2018

Disse fyller år i neste uke

Ka skjer i nyttårshelga?

Stor snøskredfare i Nordland

Det er betydelig snøskredfare mange steder i fjellet i Nord-Norge. Lørdag advares det om stor skredfare i Ofoten, Salten og Svartisen.

torsdag 27.12 2018

Mistenkelige dødsfall, drap og uaktsomhet:

Flere pågående kriminalsaker i Vesterålen - dette vet vi

Natt til andre juledag omkom en ung kvinne i Sortland. Tre personer er siktet for å ha hensatt noen i en hjelpeløs tilstand. Saken er bare en av flere pågende kriminalsaker som omhandler dødsfall i Vesterålen - her er en oppsummering.

17-åringer fra Vesterålen spiller på Norges nest beste volleyballag:

– Førde ligger foran oss på tabellen nå, men vi jobber hardt for å bli gode nok til å slå dem i sluttspillet

Vesterålen har eksponert mange spillere til eliteserien i volleyball for kvinner de siste årene, inkludert flere både cup- og seriemestre. De to yngste skuddene på stammen, Thea Jûrgensen og Frida Breivik, spiller begge for Topp Volley Norge, som foreløpig ligger på andreplass i eliteserien.

Vesteråling Kristian Høydal er daglig leder i Tromsø:

Vesteråling Kristian Høydal tok over som daglig leder for Tromsø IL i oktober og har allerede måtte gjøre flere grep for at neste års budsjett skal gå i balanse.

mandag 24.12 2018

Tyske julemattradisjoner med and og viltkjøtt

Mens nordmenn flest sverger til ribbe på julaften, er det and eller gås som er hovedretter og klassikere i den tyske julefeiringen.

lørdag 22.12 2018

Jon Olav til Naustvikafestivalen 2019

Jon Olav kommer til Naustvikafestivalen, og er sammen med Amanda Tenfjord de første artisteme som er klare for å komme til Naustvika neste år.

Arena Torsk om 2018: – Et givende år med stor aktivitet

– Vi vil med dette takke for Arena-året 2018. Det har vært et givende år med stor aktivitet og flott engasjement fra medlemmene og andre som har vært tilknyttet klyngen.

fredag 21.12 2018

Eliteserieklubb vil ha Linnea

Morild-spiller Linnea Solvoll Laupstad, har fått mye oppmerksomhet det siste året. Hun har både debutert på J15-landslaget og blitt kåret til et av Norges største fotballtalenter. Nå håper flere eliteserieklubber å få henne i stallen til neste sesong.