Tema

mandag 19.04 2021

Dette bør du gjøre med skattepengene dine

I disse dager får mange skattepengene på konto. Foreløpige tall viser at 77,3 prosent av vesterålingene får igjen penger på skatten for 2020. Selv om det nok er fristende å unne seg noe nytt, er det ikke nødvendigvis det banken anbefaler at du bruker skattepengene på.

fredag 16.04 2021

Nå betaler staten for helse- og omsorg i Lødingen – kommunen håper først og fremst å lære av prosjektet

I første fase skal de gjennomgå over 300 enkeltvedtak.

Tjente flere millioner i skandaleselskap, mens pensjonister tapte sparepengene

Tennisprofilene Christian Ruud og Ola Bentzen holder Myrland juridisk ansvarlig for mulige tap: krever han erstatter "krone for krone" hvis de selv blir dømt.

tirsdag 13.04 2021

Byggeprosjekter skal under lupen

Kontrollutvalget ønsker å bestille nok en revisjon av Hadsel kommunes praksis. Denne gang skal Ekren og helsehuset under lupen.

Byggeprosjekter skal under lupen

Kontrollutvalget ønsker å bestille nok en revisjon av Hadsel kommunes praksis. Denne gang skal Ekren og helsehuset under lupen.

søndag 11.04 2021

Stadig mekling – fortsatt fare for storstreik

LO, YS og NHO ennå ikke kommet i mål med meklingen i lønnsoppgjøret. Det kan gå mot streik etter at partene sliter med å bli enige.

lørdag 10.04 2021

Stokmarknes får minibank til sommeren

I en pressemelding fra Hurtigrutemuseet, opplyses det at en minibank blir å finne i Hurtigrutemuseet lokaler fra sommeren av.

onsdag 07.04 2021

7,94 millioner til Museum Nord

Nordland fylkeskommune opplyser i en pressemelding at det skal fordeles over 25 millioner til museene i Nordland.

mandag 05.04 2021

Brødretrioen eier 10 fiskebåter, men drømmen er å eie én

De tar seg knapt tid til ferie og bor om bord i fiskebåtene. I fjor omsatte brødrene for 15 millioner kroner.

søndag 04.04 2021

Så mye koster det egentlig å ha hund

Etterspørselen etter valper har eksplodert det siste året. Men et impulskjøp kan koste både deg og hunden dyrt.

Lokale bedrifter kan søke kompensasjon

Hadsel kommune har nesten 750.000 kroner som skal fordeles på bedrifter som har tapt penger på grunn av pandemien. – De som har blitt fratatt sin mulighet til å drive næring, og samtidig har falt utenfor andre offentlige kompensasjonsordninger, blir prioritert, sier næringssjef Daniel Sowe.

lørdag 03.04 2021

Åpne for å selge kunstnerhuset til en halv million

Politikerne VOL har snakket med mener det er aktuelt å selge Kunstnerhuset for en halv million til det ideelle selskapet som har lagt inn bud, hvis budet ender opp som det høyeste.

«Mer valgfrihet til familiene»

fredag 02.04 2021

Her finner du landets laveste boligpriser 

Boligprisene er rekordhøye, men flere steder i landet koster gjennomsnittsboligen fremdeles under to millioner. Familien Bjørnstad kjøpte småbruk til 550.000.

onsdag 31.03 2021

Historisk økning i priser på trelast: – Aldri opplevd så stor økning

Fra 1. april øker prisene på trelast og byggevarer betraktelig. Inge Karlsen, daglig leder ved XL-Bygg på Sortland, sier at han aldri tidligere har opplevd en så stor prisvekst.

mandag 29.03 2021

Hurtigruten selger unna eiendom på Svalbard

Store Norske har kjøpt Hurtigrutens bygningsmasse på Svalbard.

Barnefattigdommen i Norge økte i 2019 – Redd Barna tror det store sjokket kommer neste år

SSB-rapport viser at 11,7 prosent av barn levde i lavinntektsfamilier i 2019. Redd Barna tror pandemien innebærer et stort sjokk til neste år.

søndag 28.03 2021

Karl Rune startet Spleis for Kvitnes Gård: – De har skapt noe unikt

Karl Rune Klæboe Greger er opprinnelig vesteråling, og har et patriotisk hjerte. Derfor har han startet Spleis for Kvitnes gård.

fredag 26.03 2021

«Vi må stoppe lønnsfesten for de på toppen!»

torsdag 25.03 2021

Fikk et tilbud de ikke kunne avslå:

Legger ned Hurtigrutens Hus KF

I september og oktober 2020 sa Hadsel nei til å ta Hurtigrutens Hus inn under kommunen. 25. mars 2021 kom kontrabeskjeden: Hurtigrutens Hus KF legges ned som kommunalt foretak, men skal drive videre i kommunal regi.

Familie saksøker kommune for flere lovbrudd

En familie har tatt ut stevning mot en kommune i regionen for blant annet manglende skole- og helsetilbud for barna. Kommunen mener at søksmålet framstår som ubegrunnet.

Økonomien i Hadsel Eiendom KF:

Bassenget på innlandet får fortsette

I alle fall inntil videre. Det ble klart i kommunestyrets møte hvor de enstemmig bevilger 350 000 kroner til drift av bassenget. Men det murres blant de folkevalgte om økonomien til det kommunale eiendomsforetaket.

Ekren ferdig i oktober november

Ifølge økonomisjef Tommy Løveng vil nye Ekren stå endelig ferdig i månedsskiftet oktober-november. Når dørene åpnes vil forhåpentlig også to rettstvister rundt hasteanskaffelsen av ny entreprenør være avgjort.

onsdag 24.03 2021

Vil sette av to millioner til å utrede plassering av ny skole og hall

Politikerne i Sortland anbefales å si ja til at plassering av ny Sortland barneskole, hall og svømmehall utredes via parallelloppdrag. Det innstilles også på å finansiere utredningsarbeidet med to millioner kroner i år.

tirsdag 23.03 2021

«Krever billigere flybilletter i Nord-Norge»

mandag 22.03 2021

«Ikke drep småbedriftene med passivitet»

fredag 19.03 2021

Sortland kommune får redusert gebyr med 300.000 kroner

Juni i fjor fikk Sortland kommune et overtredelsesgebyr på 1,5 millioner kroner av NVE for å ha iverksatt anleggsarbeid ved Storvatnet som føre til en truende situasjon. Kommunen klaget, og har nå fått redusert gebyret med 300.000 kroner.

Barnehageovertakelse splittet formannskapet

Selv om det vil bety økonomisk besparelse for kommunen å få flere barn inn i kommunal barnehage, ønsker flere politikere i formannskapet bedre svar på hva det vil bety å få et bygg med på kjøpet.

«Vi må se på krisen vi er i som en mulighet til å omstille oss der vi kan»

torsdag 18.03 2021

Hadselværing blir leder på Sortland

Toni Gjessing startet mandag som ny daglig leder hos Nordvik Toyota Sortland. – Dette blir veldig spennende og jeg gleder meg, sier Gjessing fra Melbu.

Opprettelsen av «byggesaksdetektiv» i Hadsel kommune:

– Liker ikke at det kommer inn fra sidelinja på denne måten

Opprettelsen av en ny stilling i teknisk etat, som «byggesaksdetektiv» møtte delte meninger i formannskapet. Mens de ser behovet og fornuften, kritiserer de timingen. – Burde vi ikke tenkt på dette tidligere, spør Åge Rusten (Ap).

mandag 15.03 2021

Bankene tror på rask vaksinering – venter renteøkning i desember

Det blir ikke noen endring i styringsrenta torsdag, men positive utsikter for vaksinering gjør at det ventes en økning i desember, tror bankenes økonomer.

lørdag 13.03 2021

Setter av 450.000 kroner til «Bedre tverrfaglig innsats»

Sortland kommune vedtok for flere år siden å ta i bruk systemet «Bedre tverrfaglig innsats» (BTI) for å bedre følge opp bekymringer rundt barn og ungdom. Kommunen har ikke greid å få implementert systemet, men setter nå av penger til dette.

Elevrådet ber om basseng på Stokmarknes skole:

- Vi bor på en øy. Er dere som kommune fornøyd med at elever ikke er svømmedyktige?

For liten tid til svømmeundervisning, unødvendige kostnader med skyssing av elever fra Stokmarknes til Melbu og muligheter for inntekter er noen av momentene elevrådet på Stokmarknes skole peker på når de ber om eget basseng på Stokmarknes.

Elevrådet ber om basseng på Stokmarknes skole:

- Vi bor på en øy. Er dere som kommune fornøyd med at elever ikke er svømmedyktige?

For liten tid til svømmeundervisning, unødvendige kostnader med skyssing av elever fra Stokmarknes til Melbu og muligheter for inntekter er noen av momentene elevrådet på Stokmarknes skole peker på når de ber om eget basseng på Stokmarknes.

torsdag 11.03 2021

Uenighet om politisk vilje til millionregning

Inger Hope i kontrollutvalget i Hadsel ba kommunedirektør Ola Morten Teigen om svar på hvorvidt det hadde vært innom de folkevalgte å bruke 12,1 millioner kroner til å rydde opp i sykehusbukta på Stokmarknes.

Etterlyser sak om leiepriser for omsorgsbolig

I budsjettvedtaket i desember fikk Rødt tilføyd et punkt om at en sak om revidering av kommunal bostøtte skulle legges frem i løpet av første kvartal. Saken er ennå ikke lagt frem og nå etterlyser partiet den.

tirsdag 09.03 2021

Så mye vil det koste å endre brøytekravene i Sortland

Hvis Sortland kommune skal endre brøytekravene fra 10 centimeter til 5 centimeter, vil det trolig koste kommunen rundt 1,4 millioner kroner ekstra i året.

Høyre vil gi fast ansatte rett til seks måneders gründer-perm

I sitt andreutkast til nytt partiprogram foreslår Høyre å innføre gründerpermisjon. Målet er å gjøre det enklere for gründere å starte egen bedrift.

fredag 05.03 2021

Vesterålskraft i dialog med Troms Kraft

Troms Kraft er i forhandlinger med Vesterålskraft om en fusjon.

Skiklubben med ny investering. Næringslivet er med

Skiklubben på Sortland har investert i ny tråkkemaskin. Maskinen som går mellom Sortland og Kleiva kostet over to millioner og en av bedriftene som har støttet klubben er Fjordkraft.

Skiklubben med ny investering. Næringslivet er med

Skiklubben på Sortland har investert i ny tråkkemaskin. Maskinen som går mellom Sortland og Kleiva kostet over to millioner og en av bedriftene som har støttet klubben er Fjordkraft.

torsdag 04.03 2021

Vil dele ut penger fra grønt fond

onsdag 03.03 2021

Vesterålens største traktorhandel

Sist uke overleverte Eiksenteret fire nye traktorer til Bulldozer maskinlag og Hadsel Maskin. Det er den største traktorhandelen som er blitt gjort i Vesterålen.

Vesterålens største traktorhandel

Sist uke overleverte Eiksenteret fire nye traktorer til Bulldozer maskinlag og Hadsel Maskin. Det er den største traktorhandelen som er blitt gjort i Vesterålen.

tirsdag 02.03 2021

Et godt økonomisk fjorår for Øksnes

2020 ble et spesielt år også for Øksnes, med utfordringer i forhold til pandemien og samtidig nå målet om å gi et best mulig tjenestetilbud til kommunens innbyggere.

«Det kommer en dag til»

mandag 01.03 2021

Havbruksfondet redder Hadsel-regnskapet

Økte utbetalinger fra havbruksfondet for å finansiere driften, gjør at regnskapet til Hadsel kommune går i pluss for koronaåret 2020.

lørdag 27.02 2021

Hadsel får 744.000 kroner ekstra i koronamidler

Lørdag kveld melder hadselordfører Lena Arntzen (H) og næringssjef Daniel Sowe at Hadsel vil få koronamidler på over en halv million kroner.

fredag 26.02 2021

To kontroller ga 14 bøtelagte

Flere bilførere går en spinklere helg i møte.

Kritisk til lukket møte om «prosesser innen energibransjen i Vesterålen»

Vesterålskraft fikk i fjor høst ordre fra sine eiere om å utrede muligheten for fusjon med andre selskaper. Tirsdag holdt styreleder i Andøy Energi Holding AS, Bjørnar Solvoll, en lukket orientering i formannskapet om «ulike prosesser i innen energibransjen i Vesterålen».

torsdag 25.02 2021

Politikerne vil at fastlegene skal få fastlønn

Et samlet formannskap gikk torsdag mot kommunedirektørens anbefaling om at fastlegene skal ha null-avtale. Politikerne ønsker å gi fastlegene fastlønn, men ber samtidig om en ny sak fra administrasjonen.

Trengte personlig assistent, måtte bruke 225.000 kroner på advokat

En helsetrengende i Lødingen har brukt 225.000 kroner på advokathonorarer for å få endret et vedtak om personlig assistent. Nå krever advokaten at kommunen skal betale regninga.

Sortlandsleger vil ha fastlønn og bli ansatt i kommunen:

– Det handler ikke om lønn, men om trygge rammer

Sortlandslegene som er selvstendig næringsdrivende og ikke ansatt i kommunen mener at når det har vært stort gjennomtrekk av leger gjennom mange år, er ansettelsesformen hovedgrunnen.

Nybygg hos Nordlaks vil fjerne 43 vogntog i uka fra veien

Med egen produksjon av isoporkasser, vil Nordlaks spare vegene for rundt 43 vogntog i uka. – Det vil merkes med betydelig mindre trafikk, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen om gigantbygget de planlegger på Børøya.

onsdag 24.02 2021

Kommunedirektøren går imot at sortlandsleger skal få fastlønn

Legene i Sortland har ønsket seg fastlønn i stedet for dagens ordning, hvor de fleste av legene er selvstendig næringsdrivende. Nå anbefaler kommunedirektøren å beholde dagens ordning.

– Folk ser opp og lurer på når den kommer til å falle i hodet på dem

Tidligere i februar kom nyheten om at Lihallen har fått bevilget 50.000 i straksmidler for å sikre den slitne balkongen i 2. etasje. Vi tok en tur innom det gamle tuberkulosehjemmet og tok en prat med Tove Hov Jacobsen.

Lærere krever avtale om «koronalønn»

Pandemien har ført til mye ekstraarbeid for lærerne – som de ikke får betalt for. Nå vil de ha en nasjonal ordning for kompensasjon på plass.

tirsdag 23.02 2021

Vil gå i forhandlinger om fergeprisene

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap), er glad for at opposisjonen på Stortinget har fremmet et felles forslag for å få ned fergeprisene.

Kameratgjeng starter ny klesbutikk i Stokmarknes sentrum

– Blir det bra nok er det ingen grunn til lekkasje til Sortland

Kompisgjengen Magnus, Christian og Alexander følte tilbudet på herreklær kunne bli bedre i Hadsel. Derfor tar de nå ansvar, og satser på å lage egen klesforretning i Stokmarknes sentrum.

Kameratgjeng starter ny klesbutikk i Stokmarknes sentrum

– Blir det bra nok er det ingen grunn til lekkasje til Sortland

Kompisgjengen Magnus, Christian og Alexander følte tilbudet på herreklær kunne bli bedre i Hadsel. Derfor tar de nå ansvar, og satser på å lage egen klesforretning i Stokmarknes sentrum.

fredag 19.02 2021

Finansskandalen: 10 pensjonister forteller

Pensjonister ruinert i finansskandale: – Vi er skrapa bånn, vi har ikke penger til klær

Halvparten av de som lånte ut penger til skandaleselskapet «KBR Capital» er pensjonister – nå er trolig alle pengene tapt.

torsdag 18.02 2021

– Har vært en tung, tung vei å gå

Daglig leder i Blokken skipsverft, Anders Stoltz-Rasmussen, sier det er trasig å måtte melde oppbud.

onsdag 17.02 2021

Foreldrenes inntekt og utdanning avgjør barnas deltakelse i aktiviteter

Barns deltakelse i idrett og frivillige aktiviteter avgjøres av foreldrenes inntekt og utdanning. Nesten dobbelt så mange ressurssterke deltar, viser studie.

«Kutt politisk spill - sett ned fergeprisene nå»

tirsdag 16.02 2021

Hadsel kommunestyre får kulturminneplan på bordet

Utarbeidelse av en kulturminneplan i Hadsel vil koste kommunen 29.500 kroner, og kan potensielt gjøre utviklingen av Gulstadøya enklere å forholde seg til, samtidig som den kan skape lokale reiselivsdestinasjoner. Men administrasjonen råder til nei.

lørdag 13.02 2021

«Brukes pengene riktig og hva får Sortland kommune?»

Bekymret for Sinahula og veien: – Arbeidsplasser må komme først, sier Bø-ordføreren

At Sinahula kan bli liggende lenge i et industriområde bekymrer Berit Hansen (Sp), som ønsker å bevare området som friluftsområde. Forslaget ble nedstemt i formannskapet.

fredag 12.02 2021

Har lagt ut Kunstnerhuset for 1,8 millioner

Sortland kommune har lagt ut Kunstnerhuset for salg på det åpne markedet.

Vil unngå at turnhallen skal snuble i humpete kommuneøkonomi

Melbo Turnforening ønsker å bygge dedikert turnhall, for å styrke både treningstilbudet og rekrutteringen til idretten. De ber om tilskudd på totalt 6,3 millioner kroner til etableringen av hallen på Melbu, men medlemmene i oppvekstutvalget var ikke sikre på om tiden var inne for å si ja. Eller for den saks skyld nei.

torsdag 11.02 2021

Stor uenighet rundt prioritering i vannsaken

Politikerne i Sortland var ikke enig om hva som må prioriteres for å få sikret og styrket vanntilsiget i kommunen. Høyre og Frp ønsket blant annet å ferdigstille dam ved Storvatnet, noe de ikke fikk tilslag for.

Liv gir 10 millioner til korona-rammede bedrifter, og holder tilbake utbytte på en halv milliard kroner

Sparebanken Nord-Norge setter av 10 millioner kroner til turist-selskaper som er rammet av korona.

tirsdag 09.02 2021

«Er fylkeskommunen gjerrig som har store summer på fond?»

Steinar fikk med seg 47 investorer - nå forteller han om jakten på de 60 millionene: – Jeg var sjokkert. Alle andre ble like sjokkert

Steinar Myrland snakker ut om mulig svindel, og har startet egen granskning etter at 60 millioner kroner i hemmelige avtaler er borte i skandaleselskapet Kbr.

– Dette er ikke noe vi kan stå for

Anne Karine Innbjør (MOS) tordnet mot forslaget om å nedklassifisere kommunale veier, som i hovedsak vil skje i distriktene. Teknisk hovedutvalg utsetter saken, og krever konsekvensanalyse og en bred høring før de behandler den.

mandag 08.02 2021

Forsøker å unngå dyr rettssak

I et forsøk på å komme frem til en minnelig løsning, og unngå en potensielt millionkostnad ved en rettssak, skal kommunestyret og kontrollutvalget i Hadsel ha møte med Fazenda eiendom for å orienteres om saken.

fredag 05.02 2021

Her solgte de flest biler i 2020

Etter at Toyota slo knockout på de andre bilmerkene i Vesterålen i 2019, slo Volkswagen tilbake i 2020.

onsdag 03.02 2021

Får kritikk av eget parti

Skattestuntet til Høyre-ordfører Sture Pedersen i Bø kommune i Vesterålen har fått stor oppmerksomhet, men blir kritisert av flere ordførerkollegaer.

lørdag 30.01 2021

Regjeringen kommer med nye tiltak

fredag 22.01 2021

Snart tar staten regninga hans for omsorgstjenestene

Lødingen blir med i en forsøksordning med statlig finansiert omsorg.

torsdag 21.01 2021

Vil fremskynde arbeidet med gang- og sykkelvei på Holmstad

Sortland kommune ønsker å fremskynde arbeidet med reguleringsplan for gang- og sykkelvei på Holmstad med et år.

Ber kommunen om milliontilskudd til Vesterålens første turnhall

– Vi har nesten 23.000 kvadratmeter med kunstgress, og 1700 kvadratmeter med sportsgolv, sier Mats Oshaug i Melbo Turnforening. Nå satser han og foreningen på oppføring av Vesterålens første turnhall, til en pris på 20 millioner kroner.

onsdag 20.01 2021

Kulturfabrikken må trolig tilbakebetale korona-kompensasjon

Kulturrådet har omgjort et vedtak fra april i fjor der Kulturfabrikken KF på Sortland fikk 203.500 kroner i kompensasjon som følge av koronaviruset. Nå omgjør de vedtaket og krever pengene tilbakebetalt.

torsdag 14.01 2021

Litløy fyr får stor pengesum

Kulturminnefondet har fått på plass en stor bevilgning til Litløy fyr i Bø.

onsdag 13.01 2021

Nedstenging må følges av økonomisk krisehjelp

mandag 11.01 2021

Så mye får kommunene til digital hjemmeundervisning under pandemien

På landsbasis går det over 80 millioner kroner til kommunene for å legge til rette for digital hjemmeundervisning i løpet av korona-pandemien.

søndag 10.01 2021

Nedleggelsen av Sparebank1 på Stokmarknes:

Melbukunsten kommer hjem

Kunstverkene som har hengt inne i lokalene til Sparebank1 Nord-Norge er formelt donert til kommunen, og det store glasskunstverket signert Harald Peterssen skal nå "hjem" til Melbu.

Vesterålsungdommen får penger fra fylket

Ungdommens fylkesråd gir hver kommune 25.000 kroner til å bruke på gode ungdomsformål når Covid-19-situasjonen tillater det.

– Sørger for at fylkesvegnettet får et ekstra løft

fredag 08.01 2021

Passerte 100 millioner i omsetning

Extra Sortlands omsetning passerte over 100 millioner kroner i 2020, en økning på 20 prosent fra 2019.

torsdag 07.01 2021

Andøya Space vokser raskt - inntar bankbygget

Drone- og spaceportvirksomheten til Andøya Space vokser raskt. Neste måned flytter de inn i begge etasjene i sparebankbygget på Andenes.

onsdag 06.01 2021

Dette er de dyreste eiendomshandlene i 2020

Sørliveien 49 på Sortland er boligen som ble solgt til høyeste pris i fjor.

søndag 27.12 2020

I år gjelder andre byttetips for julegaver

For å unngå trengsel, kø og kaos i romjula anbefaler Forbrukerrådet å vente til etter nyttår med å bytte julegaver. Da må man endre strategi fra tidligere år.

lørdag 26.12 2020

Ny giv etter politisk hjelpevilje:

Tiltakspakke og Spleis kan redde driften

Vivian Aas ved Havsula på Melbu har økt optimisme på at det nye året skal bli et godt nytt år, etter at formannskapet i Hadsel vedtok å omdisponere midler så de har totalt 600 000 til lokale koronatiltak, med stort fokus på restaurantbransjen.

fredag 25.12 2020

Fylket fant penger til gang- og sykkelvei - men kommunestyret nedprioriterte boligfeltet:

- Ikke i veien for at andre skal kunne bygge

Skal det bli boligbygging i Rishaugen-området, må gang- og sykkelvei på plass. Nå stiller fylket med midler, mens Hadsel vil utsette sitt boligprosjekt i området. - Men gang- og sykkelveien kan utløse private prosjekter, sier kommunedirektør Ola Morten Teigen.

torsdag 24.12 2020

Hadsel Taxi har skiftet navn

Hadsel Taxi er ikke lenger. Nå kommer du til Lokaltaxi AS når du ringer etter drosje, men daglig leder Børre Edgar Johansen, lover at det kun er navn og logo som er endret.

tirsdag 22.12 2020

Øker gebyrene med 6,1 prosent

Gebyrene for husholdningsrenovasjon settes fra nyttår opp med 6,1 prosent i Sortland. Dette er en økning på tre og en halv gang konsumprisindeksen for oktober som var på 1,7 prosent.

lørdag 19.12 2020

Byggtorget Vesterålen Byggeservice AS med rekordomsetning i 2020:

- På ett år har vi vokst det vi ville brukt to år på

Lars Gunder Rask, daglig leder i Byggtorget Vesterålen Byggeservice AS kan i år merke seg at omsetningen for første gang runder 40 millioner kroner. - Det er en all time high, som vi skal følge opp til neste år, sier han og sikter mot 50 millioners merket.

torsdag 17.12 2020

Vedtok å sette av penger til sammenkobling av Bjørklund- og Vesterveien

Styring av tiltak for barn og unge, dagens bemanning og priser i SFO er noe av det som ble vedtatt i kommunestyret torsdag. Og ikke minst – det er vedtatt å sette av penger for å få gjennomført sammenføyingen mellom Bjørklundveien og Vesterveien.

onsdag 16.12 2020

Snart stenges bankdøren på Andenes

31. desember flytter Sparebank 1 for godt ut av sine lokaler på Andenes, men minibanken består. – Det er beklagelig, men digitaliseringen har skutt fart og kundeadferden har endret seg, sier banksjef Astrid Enoksen Stenvoll.

Snart stenges bankdøren på Andenes

31. desember flytter Sparebank 1 for godt ut av sine lokaler på Andenes, men minibanken består. – Det er beklagelig, men digitaliseringen har skutt fart og kundeadferden har endret seg, sier banksjef Astrid Enoksen Stenvoll.

Stortinget vurderer «julegave» til minstepensjonistene – utbetalt til sommeren

Ønsket om å øke dagens pensjoner allerede i år er blitt en hodepine for partiene på Stortinget. Løsningen kan bli en «julegave» i form av en engangssum.

tirsdag 15.12 2020

– Burde utredet konsekvensene i forkant

Økonomiprofessor er kritisk til at Bø ikke utredet konsekvensene av å kutte i formuesskatten før vedtaket ble gjort.

søndag 13.12 2020

Kjære politikere i Sortland kommune! 

Nå kaster også Senterpartiet-ordfører seg på Bø-bølgen

Vestnes kommune ønsker å kopiere formuesskatt-kuttet til Bø.

lørdag 12.12 2020

Et budsjett for fremtiden

Gammel traver tilbake på topp

20 prosent av alle bilene som ble solgt i Vesterålen i november, var en Toyota Rav4.

torsdag 10.12 2020

Reiseliv, filmklubb, ungdom og utenom offentlighet:

Delte ut en million

Samskap delte ut en million kroner i prosjektmidler onsdag. Saken merket Fyrvika AS, har vi foreløpig ikke fått innsyn i.

Nesten 1,7 millioner tilbakebetales til idretten i Vesterålen

Mange idrettslag i Vesterålen kan før jul vente seg en hyggelig sum inn på sine bankkontoer.

Stenger dørene til utpå nyåret:

Stenger dørene til utpå nyårethavsula

Grunnet smitteutbruddet på Melbu og et ønske om å sikre driften til pandemien roer seg, har Havsula på Melbu valgt å stenge dørene til over nyttår. - Dette har ikke vært lett beslutning, sier daglig leder og innehaver Vivian Aas i et Facebook-innlegg.

tirsdag 08.12 2020

Berg den 19. rikeste i Norge

Mens Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (27) troner øverst på skattelistene i Norge med en formue på 20,9 milliarder, ligger Nordlaks-gründer Inge Berg (56) som nummer 19 på listen.

mandag 07.12 2020

– Sannsynlig at bygget ikke ville blitt godkjent med de planlagte løsninger

Byggingen av nye Ekren har til nå kostet kommunen 31,2 millioner kroner, og rammen for å få det ferdig har nå økt med nær 16 millioner kroner og ender på 100,8 millioner kroner.

søndag 06.12 2020

«En av de viktigste sakene denne høsten»

lørdag 05.12 2020

Ferjepriser: Nei til lavere forskudd i rabattordning

Et forskudd på flere tusen kroner må innbetales for å få halv pris på ferjebilletten. Men Stortinget vil ikke redusere forskuddsbeløpet i Autopass-ordningen.

fredag 04.12 2020

Helsvart november for norske hoteller

I ni av de tolv største byene i landet sto over 70 prosent av alle hotellrommene tomme hver eneste natt i november. I Oslo og Bergen er tallene enda verre.

torsdag 03.12 2020

Budsjett og økonomiplan

Det var bred enighet om å beholde dagens priser og bemanning i SFO, at gratis halleie skal fortsette og at bemanningen innenfor skole- og helsetjeneste må forsterkes. Utover det var enigheten i Sortland rundt hva som må prioriteres ikke så stor.

onsdag 02.12 2020

Reagerer på forslag om kutt i skole

Utdanningsforbundet og Fagforbundet i Sortland reagerer på kommunedirektørens forslag om å kutte i grunnskole, SFO og voksenopplæring. – Barn og unge skal ikke være en salderingspost. De skal prioriteres, sier forbundene.

tirsdag 01.12 2020

Forvaltningskaos gjør at norsk sild mister miljøsertifisering

De siste ti årene har landene som forvalter Norsk vårgytende sild, ikke klart å bli enige og satt sine egne kvoter. Nå mister silda et viktig miljøsertifikat.

Stor økning i netthandelen forrige uke

Tall fra Nets viser en kraftig økning i netthandel forrige uke. Unntaket var på den såkalte «Black Friday», da shopping på nett sank med 41 prosent.

mandag 30.11 2020

Vil bruke millioner på mer forebyggende arbeid

Posisjonen i Sortland, bestående av Sp, Ap og SV vil under den kommende budsjettbehandlingen foreslå å bruke 19,9 millioner kroner de neste fire årene på forebyggende tiltak.

NRK: Nær halvparten av nordlendingene støtter Bøs skattekutt

47 prosent av nordlendingene er positive til kuttet i formuesskatten som Bø har gjort.

Seks millioner øremerket Hadselprosjekt forsvant til andre prosjekter

Stephan Gundersen i OXX Eiendom er en av flere som ønsker å bygge i området Tømmervik-Rishaugen-Lappvik. Men det mangler gang og sykkelvei, før området med plass til nær 200 tomter kan realiseres. Nå kan nok en gang bli klart for realisering.

lørdag 28.11 2020

Koronasituasjonen: Stort behov for lokale tiltakspakker også i 2021

fredag 27.11 2020

Bø loves ingen særbehandling

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup har ingenting imot initiativet med kutt i formuesskatten i Bø, men sier at det ikke blir noen særbehandling i forbindelse med skatteutjevningen.

Arbeidsledigheten: Ned i Hadsel og Øksnes – opp i resten av Vesterålen

Hadsel og Øksnes har positiv tall på den siste oversikten fra NAV over arbeidsledigheten.

torsdag 26.11 2020

Sier ja til låneopptak på 16 millioner

Formannskapet sa ja til økt låneopptak på 16 millioner kroner for Vernebygget, men håper alle tallene har vært på bordet og at finanseringen nå er i orden.

onsdag 25.11 2020

Får tildelt 88.800 kroner

tirsdag 24.11 2020

Lover norsk flagg og nordisk mannskap

Hurtigruten lover at skipene som skal seile langs norskekysten skal ha nordisk mannskap fremover.

Haster å få det ferdig før juni 2021

For å komme i mål med Vernebygget, foreslår Hadsel kommune å kausjonere for enda mer lån. Samtidig kutter de støtten i to, siden åpningen av bygget utsettes til sommeren 2021.

søndag 22.11 2020

Reagerer på kommunens prioritering for tildeling fra Covid19-næringsfondharald

Sortland Mat & Vinhus AS fikk avslag på korona-tilskudd fra Sortland kommunes næringsfond. Dette fordi kommunen mente det ville være sterkt konkurransevridende å gi tilskudd. Eieren reagerer på begrunnelsen og mener kommunen er sneversynt. Kommunen mener vurderingene står seg.

lørdag 21.11 2020

Student kortsvindlet for flere tusen kroner på Stokmarknes. Nå advarer hun andre

En ung student har denne uken blitt svindlet for flere tusen kroner.

torsdag 19.11 2020

Demonstrerte mot kutt til private barnehager: – Er det et forsøk på å få vekk visse private barnehager på?

For å protestere mot kutt som kan koste eksistensen deres, markerte private barnehager seg over hele landet i dag.

onsdag 18.11 2020

Får 1,4 millioner til nytt prosjekt

Hvalsafari AS fra Andøy er tildelt omstillingsmidler fra Innovasjon Norge.

mandag 16.11 2020

– Etter 25 år følte vi det var på tide å bytte ut det gamle skiltet

Elin Haugerud og Marlene Bjørneberg ser frem mot nye 25 år på Stokmarknes, og takker kundene som har støttet oppunder arbeidsplassen deres så langt. - Vi har faste kunder som har fulgt oss disse første 25 årene, sier Haugerud.

– Etter 25 år følte vi det var på tide å bytte ut det gamle skiltet

Elin Haugerud og Marlene Bjørneberg ser frem mot nye 25 år på Stokmarknes, og takker kundene som har støttet oppunder arbeidsplassen deres så langt. - Vi har faste kunder som har fulgt oss disse første 25 årene, sier Haugerud.

Minst en skole kan ryke

Politikerne i Bø må i budsjettdebatten også ta stilling til skolestrukturen i kommunen.

søndag 15.11 2020

– Etter 25 år følte vi det var på tide med ny profil

Elin Haugerud og Marlene Bjørneberg ser frem mot nye 25 år på Stokmarknes, og takker kundene som har støttet oppunder arbeidsplassen deres så langt. - Vi har faste kunder som har fulgt oss disse første 25 årene, sier Haugerud.

fredag 13.11 2020

Slik vil SV-Torset styrke distriktene

Onsdag la programkomiteen i SV fram forslag til arbeidsprogram for 2021-2025. Partiet ønsker for de neste fire årene mindre forskjell mellom fattig og rik, kutte utslipp og å styrke distriktene.

Dammen skal være ferdig neste høst. NVE truer med mulkt ved forsinkelse

Denne måneden skulle byggingen av ny demning ved Storvatnet i Sortland egentlig startet. Slik blir det ikke, men kommunen jobber mot ferdigstillelse senhøst neste år. NVE truer med ny tvangsmulkt dersom prosjektet ikke er ferdig 1. oktober 2021.

torsdag 12.11 2020

Reagerer med vantro på forslaget om å legge ned åtte plasser på Kiljordheimen:

– Vil bli flere pleietrengende

William Lyngra og Linda Merethe Hansen ser med vantro på rådmannens budsjettforslag om å fjerne åtte demensplasser.

Småhusene ut på konkurranse

Etablering av småhus for personer med rus- og psykiatriutfordringer legges ut på konkurranse.

Pensjonistene fortjener bedre pensjon

onsdag 11.11 2020

Vindkraftkommunene får mer makt

Regjeringen og Frp har kommet til enighet om ny vindkraftpolitikk. Den innebærer blant annet kutt av subsidier, mer lokal makt og strengere konsesjonskrav.

«Det fiksa vi! Her er det vi må «fikse»

Vil bruke titalls millioner på sjøhushotell

Flere av millionærene som har meldt flytting til Bø, vil nå investere flere titalls millioner på 16 sjøhus i kommunen.

SE-gruppen skifter navn

I en pressemelding melder SE-gruppen at de fra onsdag 11. november skifter navn til Kronsteingruppen.

Får 26,3 millioner kroner mer

tirsdag 10.11 2020

Leverte søknad og underskriftskampanje til varaordføreren:

Ungdommen ber om halvannen million fra de folkevalgte

– Det er mange som har bedt om å få bli med på driften, så vi håper politikerne setter av penger, sier Julie Gjessing om søknaden hun og de tre andre ungdommene fra Melbu skole leverte varaordfører Lena Arntzen, hvor de ber om midler til ungdomsklubb.

mandag 09.11 2020

Må kutte drift for å betale lån

Renter og avdrag på lånene til Hadsel kommune øker med 15 millioner kroner fra 2021. - Dette er penger vi må ta av drift for å klare å dekke, sier økonomisjef Tommy Løveng.

søndag 08.11 2020

Koronaen fører til trøblete julebord-sesong

Serverings- og utelivsbransjen i Vesterålen opplever at julebord avbestilles på grunn av innstrammingen av smitteverntiltak som ble innført tidligere denne uken. Mens noen forstår at regjeringen innfører nye smitteverntiltak, mener andre at Vesterålen ikke burde bli rammet av disse.

fredag 06.11 2020

Handelstall for første halvår 2020:

Andøy med god vekst tross korona

Kommuner med stor handelslekkasje tetter igjen, mens typiske «reisekommuner» har mistet omsetning. Andøy har hatt en stor økning i første halvår.

Skal satses på scenekunst for barn og unge

torsdag 05.11 2020

Kunstnerhuset selges, men med noen forutsetninger

Det ble stor debatt da kommunestyret skulle behandle eierskap og drift av Middelskolen, Jennestad Brygge og Kunstnerhuset. Til slutt ble det vedtatt at Kunstnerhuset skal selges, men med noen forutsetninger.

Treikaipromenaden på Stokmarknes måtte ha ekstrabevilgning:

Trenger nær en million ekstra

For at vedlikeholdet av vernebygget skal gå greit, må trekaipromenaden i det området forsterkes betraktelig. Det vil ifølge entreprenøren komme på 867 476 kroner, og formannskapet sier ja til å bevilge mer penger.

onsdag 04.11 2020

Politikerne positive til bredbåndsutbygging

Det går mot at Sortland kommune vil gi økonomisk støtte bredbåndsutbygging i Holmstaddalen og fra Valfjorden til Frøskeland.

tirsdag 03.11 2020

Mener vedtak er forsøk på sniksammenslåing av skoler

Jeanette Sollie er en av flere innbyggere på Sortland som reagerer på vedtaket om å legge ny Sortland barneskole i Lamarka og mener det er et forsøk på snikvedtak. Varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) tror ikke at kommunestyret vil ta en endelig avgjørelse i saken på torsdag.

Har investert nær 20 millioner kroner

Etter å ha investert nær 20 millioner kroner på Børøya, er styreleder Thor Jegard klar for å starte produksjonen i de "nye" lokalene til SMV Hydraulics. - De har allerede bevist en god tankegang, ved at det er brukt lokale bedrifter i oppgraderingen, sier næringssjef Daniel Sowe.

Vil selge verdier for 100 millioner

Administrasjonssjefen i Øksnes foreslår å selge kommunale verdier for 100 millioner kroner fram til 2024.

mandag 02.11 2020

- Veien videre ser ganske så lys ut

Etter en omfattende oppgradering av både infrastruktur og maskinpark, er SMV Hydraulic AS klare for nyåpning.

søndag 01.11 2020

1,9 trafikkmillioner til Hadsel og Bø

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg har gitt Vesterålen 1,9 millioner kroner for å trygge trafikksikkerheten for barn og unge.

lørdag 31.10 2020

– Folk brukte pandemien til å gjøre det koseligere hjemme

Europris-kjeden har doblet sitt resultat i løpet av ett år, og Renate Hansen - butikksjef ved Europris Stokmarknes gir Covid-19-pandemien noe av "skylden".

onsdag 28.10 2020

Tre førere må punge ut

Onsdag måtte nye bilister ut med kroner til statskassa.

tirsdag 27.10 2020

– Dæhlies prøveår er en fornuftig tilnærming

Bø-ordfører Sture Pedersen (H) mener Bjørn Dæhlies prøveår som bøfjerding er en fornuftig tilnærming.

søndag 25.10 2020

Ni bilister fikk forelegg

Politiet fikk bra fangst søndag morgen.

torsdag 22.10 2020

Fikk trommeavslag

Nå starter arbeidet med ny kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet:

– Viktig at de som har planer får de på lista

Har dere planer om å søke spillemidler til prosjekter de kommende årene, så er det viktig å følge med i timen når kommunen nå starter opp arbeidet med en ny kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet.

Johansens utspill om godtgjøring til kommunalt folkevalgte:

– Bør heller justeres ned

Kjell Are Johansen (Ap) presiserer at han ikke mente å justere kommunestyrets godtgjørelse opp mot Samskap sin. Heller stikk motsatt.

Elevene skal jobbe et dagsverk for ungdommer på flukt fra Sør-Sudan:

– Vi vil ha jobb hos bedrifter

Nesten en million mennesker fra Sør-Sudan har flyktet over grensa til Uganda fra en brutal borgerkrig. Mange av de er ungdommer og det er de ungdomsskoleelevene ved Andenes skole vil jobbe for i neste uke.

tirsdag 20.10 2020

Andøy kommunes næringsstyre delte ut korona-midler:

Innvilget søknader for 512.000 kroner

Fredag var næringsstyret i Andøy samlet til møte, og da ble det for første gang delt ut midler fra det ekstraordinære koronafondet på 1,5 millioner kroner.

Vil bygge boliger med strandlinje

Bernhard Wedding AS ønsker å omregulere samtlige fritidsboliger langs strandlinjen på Børøya som huser Stokmarknes kystlandsby, til helårsboliger, og med tid og stund bygge nye boliger med strandtilknytning.

mandag 19.10 2020

Raja til kulturlivet: – Ikke avlys!

Kulturminister Abid Raja (V) vil fase ut kompensasjonsordningen for avlyste kulturarrangementer. Nå skal pengehjelpen stimulere til aktivitet i stedet.

fredag 16.10 2020

Skal gi tre millioner til møteplasser

Eiendomsmegler1 har lagt penger i potten for å sikre gode møteplasser i hele Nord-Norge.

torsdag 15.10 2020

Slik blir de nye hurtigruteanløpene

Det blir en del endringer for reisende med Hurtigruten når de korona-tilpassede seilingene starter.

onsdag 14.10 2020

Omsetningssvikten fortsetter

På to år har inntektene for fiskemottaket Myremar AS i Myre havn falt med 20 millioner kroner. Likevel berget selskapet pluss på bunnlinja i fjor.

mandag 12.10 2020

Stenger etter oppstarten i 2019:

Slutt for Klesskapet på Melbu

– Det som slo hardt ned på alle bedriftseiere i mars ble til syvende og sist slutten for min lille butikk. Det går bare ikke rundt lenger, sier Christina Gabrielsen Sandvær, daglig leder på Klesskapet på Melbu.

– Skal være lys i 95 prosent av gatelysene i Sortland til enhver tid

Sortland kommune har som mål at det skal være lys i 95 prosent av kommunens gatelys til enhver tid. Når det oppstår feil er kommunen helt avhengige av at innbyggerne melder fra.

Kulturfabrikken ber om 2 millioner ekstra

Som følge av koronapandemien ber Kulturfabrikken KF om en ekstra rammeoverføring fra Sortland kommune på 2 millioner kroner.

lørdag 10.10 2020

Støtte til bedre trafikksikkerhet i Lofoten, Ofoten og Vesterålen

Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland har delt ut 124. 000 kroner til tiltak for å bedre trafikksikkerheten i Vesterålen, Ofoten og Lofoten.

2019 ble superår for Havsula, men usikkerheten råder

– Er vi fremdeles her til sommeren 2021, ja, da klarer jeg alt i verden, sier Viviann Aas på Havsula på Melbu. Fjorårets regnskap viser over en dobling av salgsinntektene, og minus ble til pluss. Men så kom koronaen...

fredag 09.10 2020

Oppfordrer til å gi til digital bøsse i årets TV-aksjon:

4. klasse vil redde havet

4.-klassingene ved Andenes skole har opprettet en digital TV-aksjonsbøsse for å få fjernet plast i havet.

Frivilligsentralen fikk 200.000 kroner til eldretiltak:

Skal forebygge ensomhet

Frivilligsentralen kan juble over 200.000 kroner til tiltak for å forebygge ensomhet ved sosiale tiltak.

Åpner Vesterålshallen for ungdommene hver fredag

– Jeg applauderer initiativet om natteravner på Melbu. Det er viktig og riktig at foreldre engasjerer seg, sier hadselordfører Aina Nilsen (Sp). Selv om det ikke er klart hva som skjer med fritidsklubben, startes det nå opp åpen hall på Melbu hver fredag.

Omsetning: 687 millioner - resultat: 21 millioner

Det er store tall og små marginer når Myre-selskapene Myre Fiskemottak, Notø og Øksnes Kystfiske gjør opp status for fjoråret.

Omsetning: 687 millioner - resultat: 21 millioner

Det er store tall og små marginer når Myre-selskapene Myre Fiskemottak, Notø og Øksnes Kystfiske gjør opp status for fjoråret.

torsdag 08.10 2020

Vil stoppe negativ utvikling i ungdomsmiljø: – Vi må få fritidsklubb

Skole, politi og foreldre har fått nok av den negative utviklingen i ungdomsmiljøet på Melbu. Tirsdag ble det bestemt at Natteravn-ordningen skal startes opp. Samtidig ber flere folkevalgte om at arbeidet med fritidsklubb får fortgang.

Vil stoppe negativ utvikling i ungdomsmiljø: – Vi må få fritidsklubb

Skole, politi og foreldre har fått nok av den negative utviklingen i ungdomsmiljøet på Melbu. Tirsdag ble det bestemt at Natteravn-ordningen skal startes opp. Samtidig ber flere folkevalgte om at arbeidet med fritidsklubb får fortgang.

onsdag 07.10 2020

SOMM får 52,2 millioner kroner:

Statsbudsjettet for 2021: 25 millioner til testsenter på Fiskebøl

Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) skal utvides ved å etablere testfasiliteter på Fiskebøl i Nordland, heter det i statsbudsjettet som ble lagt frem i dag. Det skal brukes 25 millioner kroner til planleggingen på Fiskebøl, og Hadselordfører Aina Nilsen (Sp) håper det betyr statlige arbeidsplasser i Hadsel.

Dette forventer NHO av årets statsbudsjett

NHO i Nordland forventer at årets statsbudsjett prioriterer tiltak som skal holde hjulene i gang og sikre at folk er i jobb.

tirsdag 06.10 2020

Aksjer skal gå til basseng og skole

Øksnes kommune ønsker å avvente salget av aksjene de har fått i Fjordkraft Holding ASA til en verdi 7,8 millioner. Når de selges øremerkes de til nytt basseng og nytt skolekvartal på Myre.

Blir trolig flertall for å prioritere sammenkobling av Bjørklundveien og Vesterveien

På 1970-tallet ble ideen om å få koblet sammen Bjørklundveien og Vesterveien på Sortland lansert. Nesten 50 år senere kan det trolig bli flertall i desember for å starte det videre arbeidet.

Blir trolig flertall for å prioritere sammenkobling av Bjørklundveien og Vesterveien

På 1970-tallet ble ideen om å få koblet sammen Bjørklundveien og Vesterveien på Sortland lansert. Nesten 50 år senere kan det trolig bli flertall i desember for å starte det videre arbeidet.

Blir trolig flertall for å prioritere sammenkobling av Bjørklundveien og Vesterveien

På 1970-tallet ble ideen om å få koblet sammen Bjørklundveien og Vesterveien på Sortland lansert. Nesten 50 år senere kan det trolig bli flertall i desember for å starte det videre arbeidet.

mandag 05.10 2020

Veronica (41) tar over REMA på Melbu

Etter at de møttes på et ferskvarekurs i 2010 var det søt musikk over kjøttboller og bacon for Veronica og Remi Sørensen Johnsen. Nå har de flyttet til Melbu, hvor Veronica har tatt over kjøpmannsstolen ved REMA 1000.

fredag 02.10 2020

SOMM får 52,2 millioner kroner:

Statsbudsjettet for 2021: 25 millioner til testsenter på Fiskebøl

Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) skal utvides ved å etablere testfasiliteter på Fiskebøl i Nordland, heter det i statsbudsjettet som ble lagt frem i dag. Det skal brukes 25 millioner kroner til planleggingen på Fiskebøl, og Hadselordfører Aina Nilsen (Sp) håper det betyr statlige arbeidsplasser i Hadsel.

torsdag 01.10 2020

Økonomisjefen om frykten for å havne på Robeklista: – Bør klare å styre unna

Merforbruk på 17,5 millioner kroner så langt i år til tross, økonomisjef Stein Ivar Johansen håper og tror at Andøy kommune vil unngå å havne på Robeklista.

Havbrukspenger redder kommunen fra korona-minus

Takket være penger fra Havbruksfondet og utbytte fra Vesterålskraft, går Sortland kommune mot et mindreforbruk på 12,6 millioner kroner i år. Dette endrer likevel ikke det faktum at kommunen styrer mot et merforbruk på rammeområdene på 11,5 millioner kroner.

onsdag 30.09 2020

Ber om å få tilført likviditet, men er ikke optimistisk for videre drift

Styret i Kunstnerhuset på Sortland har i et notat bedt Sortland kommune om tilførsel av likviditet. Kommunedirektøren er positiv til at Kunstnerhuset skal få støtte.

tirsdag 29.09 2020

Vesterålen får millioner til eldretiltak

Totalt kommer det over 3,1 millioner kroner til Vesterålen, øremerket tiltak for sårbare eldre.

Ny rekord for eiendomsmeglere

Møysalen Eiendomsmegling satte ny rekord i fjor.

mandag 28.09 2020

– Extratomta til tingretten