Tema

tirsdag 18.02 2020

Hun er ny NAV-leder i Øksnes

Sist fredag tiltrådte Marita Fossem som ny NAV-leder i Øksnes. Hun ser fram til spennende og hektiske arbeidsdager, i tett samarbeid med lokalt næringsliv. Det mener hun nemlig er alfa og omega for å lykkes i jobben.

søndag 16.02 2020

Alf Hasselberg (70) elsker jobben som bussjåfør

Alf Hasselberg kunne blitt pensjonist for lenge siden, men det er han altfor sosial til. Bak rattet på buss 833 trives han godt. Han trafikkerer daglig Hadseløya rundt, ei rute som har veldig godt belegg i følge han selv.

mandag 10.02 2020

Her er det faktisk gull alt som glimrer

De graverer pokalene til dem som har svettet hard, gir ei overhaling til arvesølet og hjelper deg når klokka du har rett bare to ganger i døgnet.

onsdag 05.02 2020

Krever 72.000 kroner i HMS-bot

En bedrift på Sortland nekter å betale en bot på 60.000 kroner for påstått brudd på forskriftene om helse, miljø og sikkerhet (HMS). Boten kan bli økt til 72.000 i tingretten.

onsdag 29.01 2020

Avdelingen for mindreårige asylsøkere drives nå av personell fra en annen avdeling

Mandag stengte hovedverneombudet i Sortland avdelingen for enslige, mindreårige asylsøkere på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Til tross for intensivt arbeid, har kommunen foreløpig ikke greid å løse saken.

Avdelingen for mindreårige asylsøkere drives nå av personell fra en annen avdeling

Mandag stengte hovedverneombudet i Sortland avdelingen for enslige, mindreårige asylsøkere på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Til tross for intensivt arbeid, har kommunen foreløpig ikke greid å løse saken.

Institusjon ble stengt i Sortland:

– Personalsaken ved avdelingen er nå løst

– Den pågående personalsaken ved avdelingen er nå løst. Hovedverneombudet har trukket tilbake sin avgjørelse om å legge ned arbeidet etter arbeidsmiljøloven, med umiddelbar virkning.

tirsdag 28.01 2020

Andenes fiskemottak har oppfylt pålegg fra Arbeidstilsynet

Andenes fiskemottak kom i fokus i fjor høst etter at Dagbladet omtalte forhold rundt innleie av arbeidskraft. Arbeidstilsynet er nå fornøyd med tiltakene som satt inn.

Avdelingen for mindreårige asylsøkere drives nå av personell fra en annen avdeling

Mandag stengte hovedverneombudet i Sortland avdelingen for enslige, mindreårige asylsøkere på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Til tross for intensivt arbeid, har kommunen foreløpig ikke greid å løse saken.

torsdag 23.01 2020

– Håper det er veien til jobb

Adil (21) og Ulfat (18) følger nøye med og gjør akkurat det som er forventet. Stiller spørsmål. – Det er bedre å spørre en gang for mye enn å gjøre feil, sier kursholder Ragnhild Stikholmen om fiskeindustrien.

mandag 20.01 2020

Kommunalt ansatt ber retten om opptil én million kroner

En kommunalt ansatt ber om 50-200.000 kroner i oppreisning og 250.000-850.000 kroner i erstatning i "Varslersaken".

torsdag 16.01 2020

Nordlandssykehuset sliter med forverret rekrutteringssituasjon:

Frister med jobbtilbud etter utdanning

Nordlandssykehuset har flere vikariater og faste stillinger som sykepleiere, som forblir ubesatt. Nå jobber de med å finne ut hvilke tiltak som kan settes i gang for å heve rekrutteringen. Ett av disse er et såkalt traineeprogram, hvor det lokkes med fast jobb etter gjennomført program.

onsdag 15.01 2020

Se video fra yrkesfagdagen:

– Jeg kan jobbe hvor som helst bare jeg trives

50 Bedrifter jaktet onsdag lærlinger under yrkesmessa på Melbu. Nedleggelse av populære linjer i Vesterålen kan gi dem dårligere tilgang på ung, lokal arbeidskraft.

søndag 12.01 2020

– Kvinnen har ikke blitt utsatt for gjengjeldelse

Kommunen avviser totalt at kvinnen som har saksøkt kommunen er blitt utsatt for gjengjeldelse etter å ha levert et varsel om kritikkverdige arbeidsforhold. – Arbeidsgiveren har ikke gitt kvinnen negative reaksjoner eller behandlet henne dårligere fordi hun har varslet, skriver kommunens advokat.

Varsler mener kommunen hevnet seg på henne

En varsler mener seg utsatt for hevnaksjon av sin kommunale arbeidsgiver etter å ha varslet om vanskelige arbeidsforhold innen helsesektoren. Kommunen avviser at det har skjedd.

tirsdag 07.01 2020

Overtidskravet i Lødingen kan dreie seg om flere millioner kroner

Overtidsstriden i Lødingen kommune kan koste kommunen flere millioner kroner, men Lødingen kommune avviser kravet.

torsdag 26.12 2019

Nordlaks Oppdrett AS: Lokal tvist om overtidsbetaling havner i Arbeidsretten

En lokal tvist om overtidsbetaling i Nordlaks Oppdrett AS i Hadsel kommer i mars opp i Arbeidsretten.

fredag 20.12 2019

Andøy har lavest ledighet, Øksnes høyest

Andøy har en arbeidsledighet på 1,8 prosent ved utgangen av desember måned.

onsdag 18.12 2019

Helsesjefen i Bø blir havnesjef i Øksnes

Helse- og sosialsjef Torodd Gustavsen i Bø kommune gjør et karrieremessig kjempehopp når han i mars går over i en stilling som havnesjef i Øksnes kommune. Det er ikke første gangen.

Helsesjefen i Bø blir havnesjef i Øksnes

Helse- og sosialsjef Torodd Gustavsen i Bø kommune gjør et karrieremessig kjempehopp når han i mars går over i en stilling som havnesjef i Øksnes kommune. Det er ikke første gangen.

mandag 16.12 2019

To nye mellomledere i Hadsel kommune

Hadsel kommune har ansatt Bjørn Atle Nilsen og Katja Poriaz-Hjertaas som enhetsledere i teknisk etat.

fredag 13.12 2019

:

Marianne Mathisen begynte å fotografere da livet buttet imot og er nå klar med sin andre bok: «Roadtrip»

– Dette er ei bok om å finne veien tilbake til livet, etter at ting har vært vanskelig, sier Marianne Mathisen om «Roadtrip».

torsdag 12.12 2019

Voksenopplæringen, skolen og barnehagen rammes av Bankplassen-nedleggelse:

– Mister åtte barn og to faste ansatte

To faste ansatte er permittert ved Sjøstjerna barnehage etter at Bankplassen mottak ble lagt ned. – Men vi skal ikke legge ned, understreker barnehagestyrer Anita Lund.

Per Helges stoler skal hvile VIP-rumper under Junior-VM i alpint

Når de veldig viktige personene skal sette seg ned for å slappe av under Junior-VM i Narvik i 2020, er det på stoler fra Hadsel ASVO. Både for å vise fram vikinghistorien, med innslag av samisk bakgrunn, men også for å slå et slag mot plastbruken.

onsdag 11.12 2019

Han er daglig leder i nyoppstartet rekrutteringsselskap

Arne Ivar Mikalsen er daglig leder i det nyoppstartede selskapet Skillbroker AS. Bedriftens målet er å rekruttere utenlandsk arbeidskraft som bedrifter og det offentlige ikke får rekruttert selv.

Hadsel kommune sliter med arbeidsmiljøet:

Slik skal inspektørene gjennomføre tre tilsyn for å saumfare arbeidsmiljøet

Med bakgrunn i det som er registrert i Hadsel, vurderer Arbeidstilsynet saken slik at det er behov for å gjennomføre tre tilsyn i kommunen. Tilsynet vil starte med et formøte på direktørnivå, men går deretter over til tilsyn i tre ulike avdelinger i teknisk sektor – inklusive tillitsvalgte og verneombud.

tirsdag 10.12 2019

Takket Securitas av etter flere tiår med vakthold

Securitas har stått for vaktholdet ved Kystvaktbasen på Sortland siden basen sto klar i 1982. Da overordnet sikkerhetsmyndighet har stilt krav om militært vakthold ved militære baser, vil ikke Securitas lengre være å se i vaktluka.

NAV har utvidet samarbeidet med Vesteraalens:

– Når de først kommer inn og begynner å blomstre, drar de aldri her ifra

NAV og Sortland kommune har i en årrekke hatt et godt rekrutteringssamarbeid med Vesteraalens AS. Tirsdag ettermiddag viste kommunen og NAV sin takknemlighet overfor fiskebollefabrikken.

tirsdag 03.12 2019

– Tårene kom hos gamla

– Flagget har vært på halv stang siden vi i vår fikk høre vi ikke fikk starte VG1 restaurant og matfag. Nå er det i alle fall ingen grunn til å endre det, sier adjunkt Gunn Kirsti Rasmussen ved Hadsel vdg avdeling Melbu. Hun forteller at nedleggelsene av tilbudet ved skolen får konsekvenser for hele Vesterålen.

lørdag 23.11 2019

Andenes fiskemottak:

– Skal rydde opp i de to påleggene vi har fått

– Vi har fått to pålegg fra Arbeidstilsynet. De skal vi rydde opp i, sier Leif Kvivesen ved Andenes fiskemottak. – Og jeg vil understreke at det er ingen her som har arbeidet 32 timer i strekk, legger han til.

fredag 22.11 2019

Merete Kristiansen om jobb-byttet:

– Det var en veldig tung beslutning å ta

Tidligere denne uken ble det kjent at Merete Kristiansen, kommersiell direktør i Nordlaks, i mars neste år går over i jobb som administrerende direktør i Akvaplan-niva i Tromsø. Å slutte i Nordlaks synes hun selv var en veldig tung beslutning å ta.

onsdag 13.11 2019

Vedtak fra Arbeidstilsynet:

Må stanse asbesthåndtering

Arbeidstilsynet mener Andøy kommune ikke har alt på stell når det gjelder håndtering av asbest. Innen 20. desember må kommunen avklare hvordan man skal håndtere asbestholdige vannrør.

tirsdag 12.11 2019

Vesterålen Teknologifestival 2019:

Bedriftspresentasjoner på ungdommenes premisser

Vesterålen Teknologifestival ble for aller første gang arrangert i Kulturfabrikken på Sortland tirsdag. Hovedmålet med teknologifestivalen er å bidra til at flere flytter hjem etter endt utdanning.

fredag 08.11 2019

Regjeringen strammer grepet om fordelingen av statlige arbeidsplasser

Direktorater og etater skal ikke lenger kunne legge ned statlige kontorer uten aksept fra departementet.

torsdag 07.11 2019

Fagorganiserte feirer pensjonsseier i Rikslønnsnemnda

Sykehusansatte som jobber under 20 prosent, får nå rett til pensjonsopptjening. Avgjørelsen fra Rikslønnsnemnda feires som en viktig seier.

mandag 14.10 2019

Mistet drømmejobben som senterleder:

Tok sjokket med godt humør og skrev humorbok

Ronny Johansen mistet det han selv kaller drømmejobben som senterleder ved Sortland Storsenter tidligere i år. Han bestemte seg for å ta sjokket med godt humør, noe som nå har resultert i boken «Flir meir! En god latter forlenger kjeften!».

fredag 27.09 2019

Fagforbundet i Hadsel krever fast ansettelse for tre medlemmer

Fagforbundet Hadsel krever fast ansettelse for tre av sine medlemmer som arbeider i Hadsel kommune. Det bekrefter assisterende kommunedirektør Tommy Løveng til VOL.

søndag 04.08 2019

Høyest ledighet i Bø og Andøy

Ved utgangen av juli er det Bø (3,1 prosent) og Andøy (3,0 prosent) som har høyest arbeidsledighet i Vesterålen.

fredag 02.08 2019

Veksten avtar for Øksnes Vekst

Øksnes Vekst opplevde i 2018 sitt svakeste regnskapsresultat siden 2012 og bokførte et negativt resultat på 458 000.

tirsdag 23.07 2019

Arbeidsulykke i Strengelvåg:

Mann fikk fingeren revet av

Tirsdag ettermiddag meldte politiet i Nordland på Twitter om at det hadde skjedd en arbeidsulykke i Strengelvåg.

fredag 19.07 2019

Har hatt 5.000 personer på kurs så langt i år

JobbAktiv på Stokmarknes ligger an til å knuse sine gamle rekorder. Så langt har selskapet hatt 5.000 personer på kurs og konferanse.

tirsdag 09.07 2019

Halvparten av 62-67 år er uføre

Øksnes på uføretoppen

47 prosent av alle øksnesværinger i alderen 62-67 år er uføretrygdet. NAV-lederen mener at tungt arbeid i fiskeindustrien og lavt utdanningsnivå kan være forklaringen.

fredag 05.07 2019

LOs sommerpatrulje er i Vesterålen:

– Flere arbeidsgivere driver ren rovdrift på ungdommer

I disse dager reiser LOs sommerpatrulje rundt i Norge for å sjekke ut arbeidsforholdene til ungdom i sommerjobb. Onsdag var patruljen på Sortland.

torsdag 04.07 2019

Hadsel Asvo med saftig underskudd

Hadsel Asvo fikk sitt første store underskuddsår på over 20 år i fjor.

torsdag 27.06 2019

Halvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud

Lærere som kun har fullført deler av lærerutdanningen, får nå et skreddersydd tilbud i Nord-Norge for å få fullført utdanningen.

Stellander sa opp jobben i Evenes

Usikkerhet om prosjektmidler er årsaken til at vekstkoordinator Beate Stellander slutter etter ett og et halvt år i Evenes.

tirsdag 25.06 2019

Forlik mellom SMS-oppsagt ansatt og Sunkost

Oppsigelsessaken mot Sunkost Sortland kommer likevel ikke opp i Vesterålen tingrett denne uken.

fredag 31.05 2019

Sortland har lavest ledighet, Øksnes sliter mest

Det var 352 helt arbeidsledige i Vesterålen ved utgangen av mai måned, viser ferske tall fra NAV.

onsdag 22.05 2019

Per Erik Hagen om SSB sin årsverksoversikt i politiet:

– Tallene stemmer ikke

Per Erik Hagen, politiinspektør og leder for politidriftsenheten i Lofoten og Vesterålen, sier til VOL at tallene fra SSB, publisert i Dagbladet, over antall årsverk i norske kommuner ikke stemmer for Vesterålens del.

mandag 20.05 2019

Oppdaget drømmeyrket da hun gikk på videregående:

Ina (25) fra Sigerfjord drømte om å bli spillutvikler. Nå jobber hun som junior animator i engelsk spillutviklingsselskap

Å utvikle spill har vært Ina Stokland (25) fra Sigerfjord sin store drøm. Tidligere i år ble hun ansatt i det engelske spillutviklingsselskapet Coatsink, og tirsdag slippes «Shadow Point», det første VR Puzzle-spillet hun har jobbet med.

fredag 03.05 2019
1

Har sagt opp jobben og flytter hjem

Grunnet nedleggelse har andværing Ole Hermann Karlsen (51) sagt opp jobben ved våpensystemverkstedet Bodø flystasjon.

onsdag 01.05 2019

– Arbeiderpartiet må snu i Andøya-saken

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Andøy, Kjell Are Johansen, gikk til angrep mot eget parti og regjeringen i sin 1. maitale.

mandag 29.04 2019

Widerøe varsler inntil 200 permitteringer grunnet SAS-streiken

Widerøe har permittert bakkeansatte ved 14 flyplasser som følge av SAS-streiken og varsler ytterligere permitteringer.

fredag 26.04 2019

1. mai-markering i Sortland:

– Man ser at det nytter å engasjere seg

Arbeidernes internasjonale kampdag 1. mai vil markeres med de samme rammene som tidligere i Sortland. I år er det de unges kamp for miljøet som står i framsetet, med parolen «Ta UNGE og FRAMTIDA på ALVOR – grønn omstilling NÅ».

torsdag 25.04 2019

– Har hatt veldig god hjelp i sykepleierutdanningen på Stokmarknes

Sture Jacobsen, kommunalsjef for helse og omsorg i Sortland kommune, sier at det historisk har vært en kjemperessurs å ha sykepleierutdanning på Stokmarknes.

torsdag 18.04 2019

Små barnehager får 263 millioner til økt bemanning

mandag 01.04 2019

Sunkost-ansatt sparket via tekstmelding

En tidligere ansatt hos helsekostkjeden Sunkost i Sortland Storsenter, i firmaet Helsekost Sortland AS, ble sparket via en tekstmelding. Nå har hun stevnet sin tidligere arbeidsgiver for Vesterålen tingrett.

lørdag 16.03 2019

Vesterålen tingrett:

Sykemeldt fisker krever erstatning – ble sagt opp via tekstmelding

En fisker har saksøkt rederiet Vornes Kystfiske AS på Myre i Vesterålen. Fiskeren krever erstatning etter at han ble sagt opp via tekstmelding mens han var sykemeldt. Det er rederiet ikke enig i.

søndag 10.03 2019

Ny forskrift:

Regulerer tilskudd til historiske pensjonskostnader

Kongen i statsråd har fastsatt en forskrift om tilskudd til virksomheter med offentlig tjenestepensjonsordning som har levert spesialhelsetjeneste og statlige barnevernstjenester.

mandag 25.02 2019

Andøya Space Center:

Saksøkt for usaklig oppsigelse

Andøya Space Center er saksøkt av en oppsagt medarbeider for usaklig oppsigelse.

torsdag 21.02 2019

Sparket etter fire år i jobb:

– Oppsigelsen var gyldig, vi må frifinnes

I et tilsvar til Vesterålen tingrett, der Andøya Space Center er saksøkt av en tidligere medarbeider, sier advokat Arne Seemann Berg i Kvale Advokatfirma DA at den midlertidige ansettelsen av en medarbeider var lovlig. Advokaten mener at det foreligger en gyldig oppsigelse og at selskapet må frifinnes.

søndag 13.01 2019

Fant lovbrudd hos 8 av 10 hoteller og restauranter i Nord-Norge

Arbeidstilsynet har siden 2015 gjennomført nesten 600 tilsyn i overnattings- og serveringsbransjen i Nord-Norge. I 80 prosent av tilfellene har de avdekket lovbrudd.

torsdag 20.12 2018

Sortlandsmann omkom:

Etterforsker fortsatt arbeidsulykke i båt

I september omkom Tom-Viggo Andersen i en arbeidsulykke ombord på en båt utafor Senja. Politiet er fremdeles ikke ferdige med etterforskning av saken, men har ingen grunn til å tro at noe kriminelt har skjedd.

onsdag 19.12 2018
5

Ordfører Tove Mette Bjørkmo om gasellebedriftene 2018 i Sortland:

– Stolt av å ha så mange bedrifter som får denne utmerkelsen

Tidligere i desember ble det klart at det var sju Gasellevinnere 2018 i Sortland kommune. Knapt en uke før jul benyttet ordfører Tove Mette Bjørkmo og næringskonsulent Geir Breivik anledningen til å gratulere bedriftene, samt gi dem en julehilsning.

lørdag 08.12 2018

Statistikk over antallet arbeidsledige:

– I Øksnes har vi lyktes, og en av suksessfaktorene er samarbeid med næringslivet

Leder for NAV Øksnes, Leif Henriksen sier en tettere oppfølging og et godt samarbeid med arbeidslivet er blant suksessfaktorene som gjør at man har lyktes med å få ned arbeidsledigheten i kommunen.

Vesterålen har 28 gasellevinnere i 2018:

I Øksnes finner vi 43 prosent av disse

Dagens Næringsliv kåret i oktober gasellevinnerne landet rundt. 28 av disse finner vi i Vesterålen, og i Øksnes kommune finner vi tolv av disse.

fredag 30.11 2018

Ledigheten raser nedover i landets største fiskevær

Kommunene i Vesterålen hadde i november 349 personer som var helt arbeidsledige. I Øksnes er nedgangen i antall ledige redusert med 28 prosent i løpet av ett år.

mandag 19.11 2018

LO og NHO utsetter AFP-forhandlinger i ett år

LO, NHO og regjeringen trenger mer tid på å utrede ny avtalefestet pensjon. Dermed blir ikke AFP forhandlingstema før i 2020.

tirsdag 30.10 2018

Sortland kommune:

Arbeidstilsynet: Sortland slipper unna tvangsmulkt

Arbeidstilsynet påla kommunen å sørge for tilfredsstillende garderobeforhold ved brannstasjonen på Sortland. Nå trekker tilsynet tilbake vedtaket om tvangsmulkt.

torsdag 04.10 2018

Næringsministeren ønsker båtvante barn

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ønsker en regelendring slik at barnehager og skoler fortsatt får ta med barn ut i båt.

mandag 17.09 2018

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med døsfallet på en båt utenfor Senja. De kan fremdeles ikke si noe særlig om arbeidsulykken.

torsdag 06.09 2018

Nav i Nordland:

Færre mottar arbeidsavklaringspenger

I juni var det 227 færre personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger fra Nav, sammenlignet med samme periode i fjor.

fredag 31.08 2018

Skibsgården stenger en inngang

I forbindelse med det nye lekelandet som skal komme i Skibsgården, ser de seg nødt til å stenge inngangen fra sørsiden av senteret i en periode fra førstkommende mandag.

onsdag 29.08 2018

Råder forsvarssjefen til å handle raskt:

Fagforeningene ber om at det innføres et «Andøy-tillegg»

BFO-tillitsvalgt Hanna Sesselja Mikalsen råder forsvarssjef (FSJ) Haakon Bruun Hansen til å komme med et generelt Andøya-tillegg med en gang for å vise de ansatte på 133 luftving at noe skjer.

torsdag 16.08 2018

– Det er en ukultur, og vi har sett mange eksempler fra Vesterålen

Toine C. Sannes er lettet etter at saken mellom henne og Hadsel Asvo endte i rettsforlik. Hun mener saken er symptomatisk for det hun kaller en ukultur blant bedrifter både i Vesterålen og i Norge generelt.

tirsdag 14.08 2018

Forlik inngått mellom Hadsel Asvo og Toine Sannes:

Forliksramme på 450.000 - og får beklagelse fra selskapet

Hadsel Asvo og Toine Sannes inngikk tirsdag forlik i Hålogaland lagmannsrett. Nå håper selskapet å kunne legge saken bak seg.

SISTE:

Nærmer seg forlik mellom Toine Sannes og Hadsel Asvo

Partene virker som om de kan komme til enighet i saken mellom Toine Sannes og Hadsel Asvo. Rettsforhandlingene er satt på vent.

Hoveddommeren ber partene gå til forlik

Rettens administrator Vidar Stensland avsluttet første dag i lagmannsretten med å be partene gå til forlik. Det samme gjentok han tirsdag morgen.

mandag 13.08 2018

Einar Roger Pettersen, administrerende direktør i Melbu Systems:

Reagerer på manglende dialog mellom videregående og næringslivet

Melbu Systems AS reagerer på manglende dialog mellom Hadsel videregående skole og fagskole, og næringslivet angående den nå nedlagte industriteknologi-linja på Melbu. Dette fordi at de i stor grad rekrutterer sine ansatte derfra.

Hadsel Asvos advokat:

– Sannes har ikke vist noen vilje til å finne en løsning

Hadsel Asvos advokat Oddmund Enoksen forsvarte bedriftens avskjedigelse av Toine Sannes. Han påpekte at et godt arbeidsmiljø er en av de viktigste oppgavene til en leder.

Toine C. Sannes' advokat:

Hyret skriftekspert for å endelig avvise forfalskning av arbeidsavtale

Toine C. Sannes' advokat Alf Kåre Knudsen, viste i retten mandag fram en rapport fra en sakkyndig skriftekspert, som konkluderte med at Hultgrens underskrift på arbeidskontrakten var ekte. Dermed håper han at denne påstanden legges død.

lørdag 04.08 2018

Ankesaken mellom Toine Sannes og Hadsel Asvo starter 13. august

Stor avstand mellom partene - lite trolig med forlik

Toine Sannes tapte saken mot Hadsel Asvo i tingretten, og det ble raskt klart at hun ville anke. Anken går i Tromsø 13.-18. august.

lørdag 21.07 2018

Arild Grande, arbeidslivspolitisk talsperson, Arbeiderpartiet:

- Regjeringen svikter i kampen for et trygt, seriøst og organisert arbeidsliv

Arild Grande, arbeidslivspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, mener regjeringen ikke tar omfanget av kriminaltet i arbeidslivet på alvor.

fredag 20.07 2018

Må «krige» seg til større stillinger ved sykehjemmet på Stokmarknes:

Har jobbet i 16 år, har 80,28 prosent stilling

Tillitsvalgt Merethe Andreassen har jobbet 16 år på Stokmarknes sykehjem, og har nå 80,28 prosent stilling.

Fire unge aktivitører:

Flott Hadsel-ungdom jobber for de eldre

– Din jobb er å gi de eldre livskvalitet i sommer, slik lyder jobbbeskrivelsen fire hadselungdommer fikk av Hadsel kommune i sommer.

torsdag 24.05 2018

Full strid i ambulansehelikopter-tjenesten: Ansatte raser mot lønnskutt med ny eier

TROMSØ (VG) Om halvannen uke får norske ambulansehelikopter ny eier, men operatørbyttet skaper konflikter. Nå varsler fagforeningen Parat rettslige konsekvenser.

onsdag 16.05 2018

Over 6.000 statsansatte kan gå ut i streik neste uke

Mange studenter risikerer å ikke få gå opp til eksamen hvis det blir streik i staten neste uke. En streik vil også ramme Nav, politiet og flere fengsler hardt.

tirsdag 15.05 2018

NRK-streik blant 1700 NJ-ansatte fra klokka 13

1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag i NRK er i streik fra klokka 13 tirsdag. Meklingen mellom Norsk Journalistlag og NRK/Spekter førte ikke fram.

søndag 06.05 2018

Vesteråling har søkt på stilling som kommunalsjef

Blant søkerne til stillinga som kommunalsjef for helse og omsorg i Vågan, er to vesterålinger. Kun én av dem er fremdeles aktuell, får VOL beskjed om.

tirsdag 01.05 2018

Enighet i kommuneoppgjøret: – Alle parter kan være stolte

KS har kommet til enighet med YS, Unio, LO og Akademikerne om årets lønnsoppgjør få minutter før fristen ved midnatt.

mandag 16.04 2018

Forskningsrådet på rundreise til bedrifter i Vesterålen:

– Mange vet ikke at de har krav på støtte

Denne uka er Forskningsrådet på rundreise til bedrifter i Vesterålen og omegn. Det er en enorm kreativitet og innovasjon her, mener regionleder Bjørn Gjelland Nielsen, som gjerne tar imot flere søknader fra vesterålsbedrifter.

søndag 08.04 2018

Storstreik avblåst – enighet i meklingen mellom NHO og LO/YS

Meklingen mellom NHO, LO og YS-forbundene har ført fram. Storstreiken, som kunne omfattet inntil 200.000 ansatte, er unngått.

Mekling elleve timer på overtid – ingen snarlig løsning i sikte

Søndag formiddag er forhandlingene mellom NHO og LO/YS elleve timer på overtid. Etter det NTB erfarer er det lite bevegelse mellom partene.

lørdag 07.04 2018

B-ruta på Lødingen-ferga tas ut

Foreløpig ingen løsning mellom partene - fare for storstreik søndag morgen

Ved midnatt går fristen for meklingen mellom NHO og LO og YS-forbundene ut. Fører meklingen ikke fram, kan den første storstreiken på 18 år være et faktum.

fredag 30.03 2018

Skolenes Landsforbund Nordland:

– Ta vold og trakassering mot ansatte i skolen på alvor

Hvis noen opplever vold og trakassering i sin arbeidshverdag, er det ikke en privatsak, men et arbeidsmiljøproblem som angår alle som jobber i skolen. De ansatte skal ikke stå alene med problemene.

tirsdag 27.03 2018

Snart klar for mekling i hovedoppgjøret:

Riksmekleren styrker laget før stormekling - vil unngå streik

Hele tre meklere deltar når stormeklingen mellom NHO og LO og YS starter over påske. Vi kjenner på et tungt ansvar, fastslår riksmekler Nils Dalseide.

torsdag 01.03 2018

Regjeringa avkledd av forskningsrapport!

En rapport fra Institutt for samfunnsforskning viser at vi som var motstandere av forslaget fra Høyre/FrP-regjeringa om å endre arbeidsmiljøloven i 2015 hadde rett i vår argumentasjon.

– Stadig flere på tiltak får en jobb

Arbeidsledigheten er på vei ned, flere får jobb og økonomien går bedre. Samtidig er det viktig å sørge for at de som sliter med å komme i jobb kan få muligheten. Det er en innsats vi lykkes stadig bedre med!

tirsdag 20.02 2018

Øksnes kommune vant oppsigelsessak

Øksnes kommune fikk av retten medhold i at de hadde rett til å si opp daværende kommunalsjef for skole, barnehage og kultur, Johanne Jakobsen. Hun pålegges å betale saksomkostninger.

søndag 11.02 2018

Øker mer enn landssnittet:

Antall bedrifter øker godt i Sortland

Ved årets inngang var det totalt 1.156 virksomheter registrert i Sortland. Veksten har vært større enn det vi ser ellers i Kommune-Norge.