Tema

torsdag 19.08 2021

Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes:

Stenger 500 av 1.300 parkeringsplasser

Som et støytiltak i forbindelse med etableringen av kampflybasen på Evenes og oppstart av flygninger med F35, stenges deler av den sivile parkeringsplassen.

onsdag 30.06 2021

Gardermoen advarer om seks timers kø ved hjemkomst i sommer

Skal du reise utenlands i sommer, må du belage deg på timevis med venting på Gardermoen. Festivaldoer og klappstoler er gjort klare.

tirsdag 22.06 2021

FOT-rute på Skagen: – Det kan ikke koste ei månedslønn å fly til Bodø

Samferdselsråd Bent Joachim Bentzen (Sp) har gjort alt klart for anbud for å få på plass FOT-ruter på Skagen, som vil gi billigere billetter og flere avganger. – Det er urettferdig at Skagen skal behandles annerledes enn alle andre i hele landet, sier han.

mandag 31.05 2021

Drone passerte rett under Orion under landing

– En episode er en for mye, og vi hadde nylig en nærpassering med Orion, sier stasjonsgruppesjef ved Andøya flystasjon Lasse Berg.

mandag 10.05 2021

– Andøya har vært nedprioritert i flere år

– Andøya har vært nedprioritert i flere år. Det er kun utført strengt nødvendige tiltak, svarer Birgitte Frisch som er spesialrådgiver i Forsvarsdepartementet etter at VOL omtalte Luftfartstilsynet begrensninger ved Andøya lufthavn.

torsdag 06.05 2021

Jetfly får ikke parkere foran flyterminalen på Andenes

Dårlig banedekke gjør at sivile jetfly ikke får bevege seg inn på området foran flyterminalen på Andenes. Luftfartstilsynet har også satt begrensninger for avgang og landing på rullebanen.

fredag 19.03 2021

Vil ikke gjøre flyplassendringer i Lofoten og Vesterålen

Det blir ingen endringer i flyplasstrukturen i Lofoten og Vesterålen dersom regjeringen får det som den vil. Det fremkommer i forslaget til nasjonal transportplan som regjeringen la frem fredag.

onsdag 24.02 2021

Stiller spørsmål om sand- og kjemikaliebruk på Evenes

Liv Signe Navarsete (Sp) reagerer på at Avinor har søkt om å få slippe ut nesten dobbelt så mye sand og baneavisningskjemikaleier på Evenes som de i dag gjør. Nå må forsvarsminister Frank Bakke-Jensen svare.

torsdag 21.01 2021

Kraftig passasjernedgang for alle, men nesten normalt med avganger på Andøya

2020 endte med en kraftig nedgang i passasjertallet ved flyplassene i regionen. Dette gjelder også for flyavganger på Skagen og på Evenes, men på Andøya hadde de nesten normalt antall avganger.

torsdag 13.08 2020

Kraftig nedgang på Skagen, nesten normalt ved Andøya lufthavn

Passasjertrafikken ble nesten halvvert i juli ved Stokmarknes lufthavn/Skagen sammenlignet med juli i fjor, mens det på Andøya var nesten som normalt.

søndag 31.05 2020

Avinor har fortsatt ikke avklart kostnadene på Evenes

Avinor vet fortsatt ikke hva Forsvarets etablering på Evenes vil påføre selskapet av kostnader. Det er heller ikke inngått noen avtale om hvem som skal betale for kostnadene.

mandag 11.05 2020

5 milliarder kroner i krisepakke til flyplassene

Avinor får 5 milliarder kroner for å dekke inntektstap. Regjeringen vil hindre full stopp i viktige flyplassutbygginger, særlig i nord.

onsdag 06.05 2020

Skagen åpner 8. mai

– Gleder oss til å ta i mot Widerøe

– Vi er klar og gleder oss til å å ta i mot Widerøe, sier Trond Holten ved Stokmarknes lufthavn, Skagen, som gjenåpnes for passasjertrafikk fredag. Men ruteprogrammet er begrenset frem til og med 14. august.

søndag 19.04 2020

Avinor får ikke sette opp dette skiltet

Avinor vil gjerne fortelle reisende at de nå kjører inn på et privat område. Men det sier Statens vegvesen nei til.

torsdag 19.03 2020

FFI i gang med forskningsprosjekt:

Evenes må bruke mer kjemikalier enn man har tillatelse til

Avinor har varslet fylkesmannen i Nordland at man i år kommer til overskride utslippstillatelsen for Aviform ved flyplassen på Evenes. Vær forhold og testing for Norges nye kampfly oppgis som årsak. FFI er nå i gang med å se på alternativer til Aviform.

torsdag 06.02 2020

- Viser hvor til kort vi kommer når Vesterålen ikke klarer å samarbeide

Aage Rusten (Ap) mener anbefalingen fra Avinor og Statens vegvesen, som peker på Leknes som storflyplass, er resultatet av et Vesterålen der kommunene ikke klarer å samarbeide med hverandre.

onsdag 29.01 2020

Radarproblemer, ingen fly får ta av fra nord for Røros

Onsdag formiddag meldte Avinor om feil med flygeledernes utstyr, som førte til at ingen fly fikk ta av fra flyplasser nord for Røros.

mandag 13.01 2020

Høyst uklart om Evenes-hangar:

Forsvarsbygg: Avinor har sendt søknad Luftfartstilsynet: Har ikke mottatt søknad

Luftfartstilsynet har foreløpig ikke mottatt søknaden om plassering av hangaren for de nye overvåkingsflyene på Evenes. 12. desember hevdet Forsvarsbygg at søknad var sendt.

søndag 05.01 2020

Forbudt for alle andre fra nyttår:

Evenes skal fortsette å forurense i to år til

Harstad/Narvik lufthavn på Evenes får lov til å fortsette å forurense, mens alle andre har fått forbud fra nyttår. Innen to år lover Avinor å koble seg på fjernvarme.

tirsdag 29.10 2019

Leknes-alternativet pekes på som det samfunnsøkonomisk beste:

Kurt Jenssen: - Håpet er ikke ute

Under fremleggelsen av transportløsningene Lofoten/Ofoten og Vesterålen, var det Leknes-alternativet som ble dratt frem som det mest samfunnsøkonomiske alternativet. Med andre ord ny storflyplass på Leknes, samt utbedret veistrekning. Hadsel-ordfører Kurt Jenssen (Sp) mener dette ikke betyr at arbeidet med Skagen-utvidelsen legges i grava av den grunn.

fredag 12.07 2019

Passasjer-nedgang på ti prosent i juni

– Det er litt nedslående, men ikke uventet. En reduksjon i ruteproduksjon er hovedårsaken til at vi har en så stor nedgang, sier lufthavnsjef på Stokmarknes lufthavn Skagen, Trond Holten.

fredag 05.07 2019

Bakke-Jensen avviser overskridelser på Evenes:

– Kostnadene til Avinor er med i regnestykket

– Kostnadene til Avinor er med i prislappen på Evenes, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til VOL.

torsdag 04.07 2019

«Samarbeid er nøkkelen»

For at vi skal lykkes med et så komplekst prosjekt som å utvikle Evenes sivile og militære lufthavn, må alle aktørene jobbe sammen for å finne de beste løsningene.

søndag 30.06 2019

Avinor med uttalelse om nytt indistriområde øst for Børøya:

– Nye skorsteiner med røyk kan ikke aksepteres på grunn av flysikkerheten

Et nytt industriområde er under utbygging øst for Børøya. Avinor påpeker at båttrafikk til og fra industriområdet kan bli pålagt ferdselsrestriksjoner. Og ved en eventuell forlengelse av rullebanen, vil restriksjonene rundt lufthavna blir enda strengere.

torsdag 20.06 2019

– Staves habilitet er vurdert

Da avisen Fremover onsdag omtalte et brev fra Avinor til Samferdselsdepartementet, trakk avisen også frem at en av saksbehandlerne er andværingen Jørn Stave. Avinor svarer at man har vurdert og ivaretatt habilitetsspørsmål.

onsdag 19.06 2019

Antyder at Forsvaret bør overta driften av Evenes

Avinor antyder at Forsvaret bør overta driften av flyplassen på Evenes. Det fremkommer i et brev som avisen Fremover har fått innsyn i.

onsdag 05.06 2019

Avinor presenterte værdata for ny storflyplass

- Leknes, Skagen og Evenes er alternativene vi går videre med

Det opplyser konserndirektør i Avinor Jon Sjølander onsdag, i det han presenterer værdata for lasermålinger gjort ved de fire stedene i Lofoten som er aktuelle for ny storflyplass.

søndag 28.04 2019

Falsk bombe slapp gjennom sikkerhetskontrollen

En såkalt improvisert bombe slapp gjennom sikkerhetskontrollen på Stokmarknes Lufthavn, Skagen, i midten av desember i fjor.

Vet du noe om denne saken eller ligende saker. Send oss VOL tips!
torsdag 04.04 2019

Ønsker man storflyplass og hvor skal den ligge?

– Avinor understreker at regional oppslutning og enighet er viktig

Sortland og Hadsel skal forsøke å komme med en felles uttalelse til Avinor, når det gjelder innspill til ny flyplasstruktur. – Vi har et håp om å kunne gi en uttalelse fra Hadsel og Sortland der vi prøver å være samkjørt på hva vi prioriterer, sier Karl-Erling Nordlund (Sp).

tirsdag 19.03 2019

Securitas Transport Aviation Security:

Verneombud fikk advarsel etter varsling om arbeidsmiljøet ved Andøya lufthavn

Christian Heinecke går til sak mot Securitas Transport Aviation Security (STAS) etter at han fikk advarsel for å ha varslet Avinor om arbeidsforholdene i sikkerhetskontrollen ved Andøya lufthavn.

torsdag 14.03 2019

Utelukker ikke at Avinor-krav vil gi økte Evenes-kostnader

Forsvarsdepartementet kan ikke utelukke at investeringer som Avinor må gjøre vil føre til at Forsvarets etablering på Evenes blir dyrere enn fire milliarder kroner.

onsdag 06.03 2019

Avinor må investere flere hundre millioner på Evenes på grunn av Forsvaret

Avinor må investere flere hundre millioner kroner på Evenes som følge av Forsvarets etablering. Mange av investeringene er ikke nødvendige for sivil bruk av flyplassen. Nå ber de Samferdselsdepartementet avklare hvem som skal ta regningen.

torsdag 28.02 2019

Gratis parkering ved Andøya lufthavn

Fra 20. desember i fjor har det vært gratis parkering ved Andøya lufthavn. – Det blir ikke avgiftsparkering igjen, men det er fortsatt regulert parkering, sier lufthavnsjef Jørn Limo.

fredag 22.02 2019

Militær aktivitet vil øke forurensningen:

Starter overvåking rundt Evenes Lufhavn

Avinor har i følge Fylkesmannen i Nordland startet overvåking av vannvegatasjonen i Kjerkvatnet, Langvatnet og Lavangsvatnet rundt Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

lørdag 26.01 2019

Flyplassjefen på Harstad/Narvik lufthavn Evenes:

Avviser å kommentere alle spekulasjoner knyttet til militær aktivitet

Flyplassjef Anne Britt Bakken ved Harstad/Narvik lufthavn Evenes avviser å kommentere spekulasjoner knyttet til den kommende militære aktiviteten med F-35 og P-8A.

tirsdag 15.01 2019

Avinor og Forsvaret i «krigsråd» om Evenes

Avinor og Forsvaret er uenige om kostnadene for avising av det nye stealtkampflyet F-35 Lightning II og overvåkingsflyet P-8A Poseidon. Nå skal partene i «krigsråd» for å avklare hva som må gjøres og hvem som skal betale regninga.

søndag 23.12 2018

Avinor: Ingen store forsinkelser i juletrafikken

For Avinor var fredag den travleste dagen hittil i jula med 250.000 reisende i hele landet. Lørdag var det roet seg noe.

tirsdag 27.11 2018

Høyre advarer mot taxfree-endringer:

– Vil rasere flytilbudet i distriktene

Høyres Jonny Finstad advarer mot å la Vinmonopolet overta taxfreeordningen. Han påpeker at taxfreen i dag bidrar til å redde mange flyplasser som ellers går med underskudd.

tirsdag 18.09 2018

Harstad/Narvik Evenes Lufthavn:

Miljøgifter siver ut i Ramsar-området

Høye konsentrasjoner av ulike kilder av forurensning strømmer ut i det vernede Ramsar-området som dekker våtmarksområdene rundt Harstad/Narvik Evenes Lufthavn.

søndag 16.09 2018

Harstad/Narvik Evenes lufthavn:

Truer Avinor med halv million i tvangsmulkt

Miljødirektoratet truer Avinor med tvangsmulkt på 500.000 kroner dersom de ikke kommer i gang med opprenskning av forurenset grunn ved Harstad/Evenes Lufthavn. Samtidig ekploderer utgiftene til rensetiltakene på flyplassen.

torsdag 23.08 2018

Vi streamer flyplassmøte:

Hvor kan en ny storflyplass for Lofoten og Vesterålen ligge?

I dag streamer VOL fra Avinors flyplassmøte om planene for ny storflyplass for Lofoten og Vesterålen.

torsdag 02.08 2018

Willfred Nordlund (Sp) har sendt brev til Forsvarsministeren

Ønsker redegjørelse for Avinors kostnader på nye Evenes flystasjon

Willfred Nordlund (SP), Stortingsrepresentant for Nordland, sendte torsdag et brev til forsvarsminister Frank Bakke Jensen. Han ber om redegjørelse for når Stortinget vil bli informert om hvilke kostnader som faller på Avinor i forbindelse av flyttingen av forsvarets flystasjon til Evenes.  

Willfred Nordlund (Sp) har sendt brev til Forsvarsministeren

Ønsker redegjørelse for Avinors kostnader på nye Evenes flystasjon

Willfred Nordlund (SP), Stortingsrepresentant for Nordland, sendte torsdag et brev til forsvarsminister Frank Bakke Jensen. Han ber om redegjørelse for når Stortinget vil bli informert om hvilke kostnader som faller på Avinor i forbindelse av flyttingen av forsvarets flystasjon til Evenes.  

tirsdag 13.02 2018

Kaster brannfakkel i flyplassdebatten

– Vesterålen har gjort sine politiske vurderinger når det gjelder stamflyplass og regionale veiutbygginger. Derfor må vi forholde oss til disse vedtakene eller gjøre dem om før vi eventuelt kan endre kurs for Vesterålen sitt vedkommende.

onsdag 03.01 2018

Andøya-passasjerer måtte busses fra Svolvær

Passasjerer som skulle ankomme Andøya fra Tromsø i ellevetida, ble i stedet nødt til å komme seg hjem fra Lofoten. På grunn av is kunne ikke flyet lande.

tirsdag 12.12 2017

Avinor:

Denne flyplassen hadde 14 prosent vekst i antall passasjerer

Når Avinor gjør opp passasjerregnskapet for november, er det noen flyplasser som skiller seg ut.