Tema

onsdag 07.10 2020

Freiberg er bekymret for ambisjonsnivået for testsenter på Fiskebøl

Kjell-Berge Freiberg (Frp) synes det er bra at det i Statsbudsjettet er bevilget 25 millioner kroner til å fortsette arbeidet med testsenter på Fiskebøl, men frykter at ambisjonene er nedskalert.

SOMM får 52,2 millioner kroner:

Statsbudsjettet for 2021: 25 millioner til testsenter på Fiskebøl

Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) skal utvides ved å etablere testfasiliteter på Fiskebøl i Nordland, heter det i statsbudsjettet som ble lagt frem i dag. Det skal brukes 25 millioner kroner til planleggingen på Fiskebøl, og Hadselordfører Aina Nilsen (Sp) håper det betyr statlige arbeidsplasser i Hadsel.

fredag 02.10 2020

SOMM får 52,2 millioner kroner:

Statsbudsjettet for 2021: 25 millioner til testsenter på Fiskebøl

Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) skal utvides ved å etablere testfasiliteter på Fiskebøl i Nordland, heter det i statsbudsjettet som ble lagt frem i dag. Det skal brukes 25 millioner kroner til planleggingen på Fiskebøl, og Hadselordfører Aina Nilsen (Sp) håper det betyr statlige arbeidsplasser i Hadsel.

torsdag 24.09 2020

«Slagmark» på Fiskebøl – industribygg og haller ramponert

– Det var ekstremt og alvorlig, sier daglig leder i Lovemar, Michal Reinholdtsen. Han er kritisk til at det ikke ble gitt rødt farevarsel i forkant av stormen. På Fiskebøl gjorde orkanen store skader på bygninger, kaianlegg og båter.

torsdag 17.09 2020

Demonstrerte opprydning av vann og strand på Fiskebøl

Klyngenettverket Marine Recycling Cluster (MRC) viste hvordan de vil bidra til et renere verdenshav med smartteknologi og nye oppfinnelser. En av dem var LoVeMar som viste fram sin overflatesveiper, som samler inn marint avfall.

torsdag 10.09 2020

Hareide: - Regjeringen har ikke vurdert Fiskebøl-forslagene

Samferdselsminister Knut Arild Hareide minner Senterpartiet om at regjeringen ikke har bestemt seg for hva som skal skje på Fiskebøl.

tirsdag 01.09 2020

Forprosjekt om testfasiliteter på Fiskebøl er klar

Samferdselsdepartementet mottok i tirsdag et forprosjekt om etablering av testfasiliteter for oljevernteknologi på Fiskebøl i Nordland. Fasilitetene skal styrke forskning og utvikling innen oljevernteknologi i hav med mye is.

torsdag 16.07 2020

Trafikkuhell ved Fiskebøl. Vei åpen for normal ferdsel

Torsdag ettermiddag oppsto det et trafikkuhell i Hattnestunellen på E10 ved Fiskebøl.

lørdag 11.07 2020

Norlense mer enn doblet inntektene i 2019

Mer enn dobling i inntektene, gjør fjorårets regnskap til lystig lesning for daglig leder ved Norlense, Geir Magne Sørensen.

lørdag 27.06 2020

Vil frakte turister sjøveien fra Lofoten til Vesterålen

Let's Go Fishing er klar for sesongen - med nye eiere og større repertoar. Nå har bedriften inngått samarbeid med Kvitnes gård på Hennes, og vil frakte turister med båt fra Lofoten til aktører i Vesterålen.

onsdag 24.06 2020
8

Slipper ut og øver med salta popcorn på Fiskebøl

NOFO startet i dag med stor oljevernøvelse på Fiskebøl og Hadselfjorden. I øvelsen blir salta popcorn brukt for å simulere oljesøl.

søndag 02.02 2020

Teknologien hjelper Ester (82) til å bo hjemme

Noen sverger til høyteknologiske bofellesskap der de kan snakke til kaffetrakteren og armbåndet passer på dem. Ester (82) velger å holde stand i heimhuset, der én knapp er forbindelsen til hjelpen hun trenger.

torsdag 23.01 2020

Testsenteret på Fiskebøl skal prioriteres de kommende månedene:

Hvor stort det blir, og hvor mange nye arbeidsplasser det vil utgjøre, blir først avklart gjennom forprosjektet

Testsenteret på Fiskebøl skal styrke forskning og utvikling når det gjelder oljevernteknologi, der det å simulere forurensing i islagte farvann er viktig. – Vi skal sette av ressurser og skal i gang med forprosjektet, sier Ann-Helen Ernstsen.

torsdag 16.01 2020

Etableringen av testsenter på Fiskebøl:

– Tror det vil få en positiv effekt for oss

At det nå bli et nasjonalt testsenter for oljevern på Fiskebøl, vil få en positiv effekt for Norlense. Det tror daglig leder Geir Sørensen.

onsdag 15.01 2020

Norlense har funnet opp oljetrål som er fem ganger raskere enn tidligere oljevernutstyr

En trål som fisker olje fra havoverflata fem ganger raskere enn konvensjonelle oljevernlenser. Hos Norlense på Fiskebøl utvikles oljevernutstyr der man henter inspirasjon fra de smarteste løsningene i fiskeriene.

torsdag 09.01 2020

– Nesten uvirkelig. Dette er hovedpulsåra mellom Vesterålen og Lofoten

For Michal Reinholdtsen og familien betyr de skyhøye fergeprisene økt utgift på 6.000 kroner i måneden.

– Halvparten av våre ansatte pendler. Nå blir rekruttering vanskeligere

Skyhøy fergetakst og forslag om rutekutt er dårlig nytt for Norlense på Fiskebøl. Halvparten av de ansatte i bedriften er pendlere.

– Nesten uvirkelig. Dette er hovedpulsåra mellom Vesterålen og Lofoten

For Michal Reinholdtsen og familien betyr de skyhøye fergeprisene økt utgift på 6.000 kroner i måneden.

onsdag 08.01 2020

– Folk er frustrert, og det skjønner jeg godt

Billettører på MS «Tysfjord» mellom Melbu og Fiskebøl får merke folks frustrasjon over fergeprisen som er blitt skyhøy over natta.

mandag 30.12 2019
8

Oppdaget steinalderboplass i Hadselfjorden:

Her bodde det folk for mer enn 4.000 år siden

Den vesle Kalvøya ved Fiskebøl er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene. I høst fant arkeologer en steinalderboplass som var i bruk for mer enn 4.000 år siden. De arkeologiske funnene er gjort i planområdet hvor det kommende olje- og miljøsenteret er planlagt.

fredag 20.12 2019

Ordfører Kurt Jenssen i Hadsel:

– Bekymret for størrelsen på testsenteret

– Det er positivt at det skjer noe rundt spørsmålet om testsenter på Fiskebøl. Slik jeg oppfatter uttalelsene fra departementene, er det ikke noe nytt i det som ble sagt på mandag. Det er en gjentagelse av det som ble sagt allerede i 2017. Etter hvert som tiden går begynner jeg nå å bli noe bekymret for hvor lang tid dette skal ta og størrelsen på det testsenteret som til syvende og sist blir etablert.

tirsdag 17.12 2019

Ingelin Noresjø: – Gratulerer Fiskebøl

– Det er strålende nytt at Fiskebøl får det nye testsenteret for oljevern og marint miljø. Senteret kommer til å bli en viktig kunnskapsressurs for hele nasjonen, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF).

Ingelin Noresjø: – Gratulerer Fiskebøl

– Det er strålende nytt at Fiskebøl får det nye testsenteret for oljevern og marint miljø. Senteret kommer til å bli en viktig kunnskapsressurs for hele nasjonen, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF).

mandag 16.12 2019

– Fungerer det på Fiskebøl, da vet vi at det fungerer i resten av verden også

– Jeg tror ikke vi er i stand til å se hvor stort dette kan bli, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. Nå starter forprosjektet for å dimensjonere størrelsen på testsenteret på Fiskebøl.

onsdag 11.12 2019

Vil kutte åtte avganger på strekningen Melbu – Fiskebøl

Nordland Fylkeskommune foreslår å kutte åtte avganger på fergestrekningen Melbu-Fiskebøl. Fylkesråd for samferdsel og Hadselværing, Bent-Joacim Bentzen, sier at de helst ikke vil kutte, men at de må gjøre innsparinger.

tirsdag 10.12 2019

Områdereguleringsplan for Fiskebøl til endelig behandling: Vil ha senterplaner vedtatt

Selv om samferdselsdepartementet fremdeles ikke har kommet med en endelig avklaring om etableringen av testsenter på Fiskebøl, vil kommunen ha sin del av jobben unnagjort. Torsdag skal kommunestyret behandle saken om Fiskebøl, i påvente av departementets endelige ord.

mandag 09.12 2019

Deres nye selskap på Fiskebøl utvikler ny teknologi i kampen mot plastforsøpling

Bedriften LoVeMar AS har med sitt flytende samlebånd et håp om å bekjempe plastforsøpling i havet. Det nye selskapet på Fiskebøl skal nå ut i verden med produktet.

mandag 07.10 2019

Oljevernsenter på Fiskebøl:

– Statsministeren holder folk i Vesterålen for narr

Heller ikke på syvende forsøk klarer regjeringen å levere det de har lovet rundt oljevernsenter på Fiskebøl, mener stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap).

mandag 16.09 2019

– Inngrepene kan gi betydelige eller alvorlige miljøskader for naturmangfoldet

– Inngrepene det legges til rette for på Kalvøya er vurdert å kunne gi betydelig eller alvorlig miljøskade for naturmangfoldet.

mandag 26.08 2019

– På høy tid å få på plass arktisk oljevernbase på Fiskebøl

Med partilederen på visitt, nyttet Kurt Jenssen (Sp) sjansen til å fremme oljevernbasen på Fiskebøl. – Det er på høy tid at det kommer en avgjørelse, sier han.

tirsdag 28.05 2019

Oljevernsenter:

Samlet løsning på Fiskebøl koster mest

Dersom det blir bestemt at det skal bygges både innendørs og utendørs testfasiliteter for å styrke norsk oljevern og innsats mot marin forsøpling og synergier, blir Fiskebøl uansett med på utbyggingen, men en samlet løsning på Fiskebøl blir i så fall det mest kostbare alternativet.

torsdag 07.02 2019

Nå får de endelig møte med Dale om Fiskebøl

I to brev har hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap), våganordfører Eivind Holst (H) og fylkesråd for Næring Ingelin Noresjø (Krf) har i to brev bedt om møte om Fiskebøl og Senter for oljevern og marint miljø (SOMM). Nå ser det ut til at de endelig får det møte innvilget.

fredag 18.01 2019

Freiberg om oljevernbase på Fiskebøl:

– Oljevernbasen på Fiskebøl i trygge hender med tanke på fremtidig aktivitet

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg er trygg på fremtidig aktivitet rundt oljevernbasen på Fiskebøl.

fredag 05.10 2018

Rådmannen i Hadsel:

Vil bygge vannverk på Fiskebøl til 58 millioner

Foran formannskapsmøtet i Hadsel 11. oktober innstiller rådmannen at formannskapet skal vedta å bygge vannverk på Fiskebøl, med en totalramme på 58 millioner kroner, ekskludert mva.

søndag 03.06 2018

Nordlaks kjøper Bømyrbo for nesten 13 millioner

Bømyrs konkursbo er kjøpt opp av Fiskebøl eiendom - til den nette sum av totalt 12,97 millioner kroner.

søndag 25.02 2018

113.173 passasjerer reiste sambandet Melbu-Fiskebøl i 2017

Flere passasjerer reiste med fergesambandet Melbu-Fiskebøl i fjor enn i 2016. Antall kjøretøy ble derimot redusert.

tirsdag 20.02 2018

Solvik-Olsen møtte direktøren for oljevernsenteret

– Ser for oss 10-20 ansatte

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøkte tirsdag Kabelvåg og Kystverkets lokaler. Han møtte nytilsatt direktør Ann-Helen Ernstsen, for å snakke om oljevernsenteret.

onsdag 14.02 2018

Hadsel kjøper hele Fiskebøldalen

Hadsel kommune kjøper hele Fiskebøldalen for å sikre vannforsyningen og bygge nytt vannverk til det nye industriområdet i Fiskebølvika på Austvågøya.

fredag 08.12 2017

Ferga Lødingen-Bognes går igjen

Gjenopptar ruta på hurtigbåten

Samtlige ferjeavganger i Hadselfjordbassenget har vært kansellert fredag formiddag. Klokken 14.20 ble ruta gjenopptatt.

tirsdag 24.10 2017

Har kjøpt boet til Bømyr eiendom for 20 millioner kroner

onsdag 13.09 2017

LoVe Miljøbase fortsetter arbeidet sier Aasvik:

– Synd å miste en partner i Bømyr, men vi jobber på videre for tilrettelegging på Fiskebøl

Tirsdag kom nyheten om at Bømyr Eiendom er konkurs. Den konkursen hindrer ikke LoVe Miljøbase å fortsette jobben i samme tempo som før.

tirsdag 08.08 2017

Freiberg om oljevernsenteret: – Et viktig verktøy for åpning av Nordland 6 og 7

Regjeringen vil i 2018 gi 27 milloner kroner til oljevernsenteret. Da Siv Jensen slapp nyheten i Svolvær tirsdag, sa også partikollega Kjell-Børge Freiberg at senteret er et viktig verktøy for å få åpnet havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen for oljevirksomhet.

tirsdag 23.05 2017

Siv Dagny Aasvik om arbeidet med olje- og miljøvernbase på Fiskebøl:

– Vi skal rigge klart slik at alt er på plass når innholdet er avgjort

Siv Dagny Aasvik forteller at jobben med å legge til rette for en oljevern og miljøsenter på Fiskebøl er godt igang.

fredag 12.08 2016

Forventer at oljevernsenter gir aktivitet og verdiskapning