Tema

lørdag 12.06 2021

Ekstra spesielt å komme til Hadsel

Hans første jobb kunne vært på Stokmarknes sykehus, og lørdag ankom Pajenda Prashat Shukla og kona Aruna endelig Hadsel kommune med sitt pensjonistprosjekt - nemlig å sykle til alle landets kommuner. -

onsdag 28.04 2021

Kommunen vil at flere skal sykle til jobben. Tilbyr gratis konkurranseapp

Sortland kommune har inngått en avtale som gjør det gratis å bruke appen Sykle til jobben for alle over 15 år som bor eller jobber i kommunen.

tirsdag 27.04 2021

«Etter skoletid»-prosjekt i Bø: Leksehjelp, lek og kamerater

I Bø bidrar kommunen med midler til prosjektet «Etter skoletid», der elever fra 7. til 10. klasse får leksehjelp, aktiviteter og mat etter skoletid. – Det er veldig fint å være her. Vi har det artig, sier Hussein, som er en av brukerne.

mandag 26.04 2021

Flytter Storskjæret til Børøya

Sanda fra Storskjæret, som ble gravd opp i forbindelse med etableringen av Stokmarknes Miljøkai, kan bli underlaget på den planlagte nye folkestranda på Børøya.

torsdag 08.10 2020

– Hvert bilde ved Turlagsstua er verdt tusen kroner

De neste 100 dagene kan bli lønnsomme for Vesterålen Turlag, hvis du bidrar. Hvis tusen bilder med riktig emneknagg blir tatt, får turlaget én million fra Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge.

søndag 04.10 2020

–Det nytter å engasjere seg

Liv Tjønsø tok grep og fikk ordnet en ordentlig parkeringsplass for folk som går til Kollen og Blåheia i Sortland. Nå er hun på sponsorjakt for å få finansiert skilt til den nye parkeringsplassen.

lørdag 01.08 2020
10

Ble bitt av stolpejakt-basillen

I kulturlandskapet oppover Husbydalen var det lørdag tre forskjellige lyder: "Bæ", "mø" og "jeg fant stolpa!!"

onsdag 29.07 2020

Til helga kan du jakte stolper og nydelig utsikt:

Klare for stolpejakten

Som eneste kommune i Vesterålen er Hadsel med i stolpejakten. Selv om den offisielle starten ikke er før helga, gleder Siv Dagny Aasvik og Jens Olav Hessen seg over at det allerede er gjort nesten 2.500 registreringer på flere av de totalt 50 stolpene rundt om i kommunen.

fredag 13.03 2020

Coop-sjef Harald Nyborg:

– Har aldri sett at vi var tomme for egg før

Tross innstendige oppfordringer fra både handelsstand og myndigheter, har innbyggere hamstret basisvarer og Harald Nyborg, butikksjef ved Coop Prix Stokmarknes sier han aldri har opplevd liknende tilstander. - Jeg skjønner at folk er redde, men det er overhodet ingen grunn til å hamstre, sier han.

fredag 21.02 2020

Hadselungdom kan få gratis fritidstilbud

Hadsel kommune søker Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) om midler til såkalte fritidskort, som gir gratis deltakelse på fritidsaktiviteter for dem som trenger det.

torsdag 12.12 2019

Gaver fra Gjensidigestiftelsen:

Høken fikk 750.000 kroner, speiderne 25.000 kroner

– Se på dette, sa Stein Hansen i Høken og pekte på sjekken fra Gjensidigestiftelsen. – Dette betyr alt for oss, sa Ole Herman Karlsen i Speiderne.

torsdag 28.11 2019

Folkehelsekoordinator berømmer Skaarns innsats i «Andøy ti på topp»:

– Super jobb for folkehelsa

Folkehelsekoordinator Katja Larsen kan ikke få fullrost innsatsen til Roger og Jannicke Skaarn for folkehelsa med å tilrettelegge for «Andøy ti på topp».

lørdag 31.08 2019

Innholdsrike Folkehelseuker i Øksnes

I Øksnes velger man å slå sammen den nasjonale friluftsuka og folkehelseuka til to uker med sammenhengende, spennende og innholdsrike aktiviteter for store og små.

torsdag 29.08 2019

– Ensomhet og psykisk helse er noe alle skal kunne snakke om

– Vi skal få i gang aktivitet i Mental helse i Andøy. Det trengs for det er en del ensomhet her, sier Remy Nilsen og Ida Marie Larsen.

onsdag 28.08 2019

Mr. Tufte fornøyd med tufteparken på Andenes

– De har lagt nok penger til å få et skikkelig dekke, sier Lasse Tufte som tirsdag besøkte treningsparken på Andenes som bærer navnet hans.

lørdag 24.08 2019

– Er det noen som vil være gorillaen vår?

Det er folkehelsekoordinator Katja Larsen som etterlyser både en gorilla og deltakere til bedriftsstafetten under årets folkehelseuke.

søndag 16.06 2019

– Det har vært tunge år, men heldigvis går livet videre

For syv år siden mistet Ellen Hagen Willhelmsen sønnen Christoffer i kreft. Hun har også mistet andre kjære familiemedlemmer de siste årene. Traumene har vært mange og tøffe, men gradvis klarte hun å se lyspunktene i livet igjen.

torsdag 06.06 2019

– Fornøyd med resultatet

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Torgeir Wiik, ildsjelen bak treningsparken på Andenes, som ble åpnet torsdag.

mandag 03.06 2019

Torsdag åpner Tufte-parken på Andenes

– Det er ordføreren som skal klippe snora, sier Torgeir Wiik, som er initiativtakeren til treningsparken ved Klevannet.

– Det føles litt som «livet - før og etter» treningen startet

Randi Norum kunne aldri tenkt seg å trene på et vanlig treningssenter. Etter tre måneder med jevnlig fysisk aktivitet og trening av hele kroppen med motoriserte treningsapparater har hennes ryggproblemer blitt betraktelig bedre.

lørdag 18.05 2019

Et politisk løft for 230.000 med stoffskiftesykdom

Pasientsikkerheten til 230.000 nordmenn med en stoffskiftesykdom er truet. Stoffskifteforbundet forventer politisk handlekraft for den glemte folkesykdommen.

onsdag 08.05 2019

Har tatt høyde for telehiv og vårflom

Er du blant dem som frykter at asfalten på den gamle skogsveien fra Husby ved Melbu til Storheia skal bli tatt av telehiv eller vårflom, er det ingen grunn til panikk, ifølge rådmannen i Hadsel.

lørdag 06.04 2019

Ny folkehelsemelding: – Risikerer å legge en enorm byrde på de unge

«Små grep skal gjøre en stor forskjell», er slagordet i regjeringens nye folkehelsemelding. – Med dagens helseutgifter må det større grep til, hvis ikke legger vi en enorm fremtidig byrde på de unge, mener Norsk Friluftsliv.

onsdag 20.09 2017

Friske innslag på stafett i Folkehelseuka

44 sprekinger stilte på 11 stafettlag i folkehelseuka i Andøy onsdag formiddag.

mandag 06.02 2017

Trener i nyhallen

I dag mandag trener de første ungene i den nye idrettshallen i Hadsel.

torsdag 01.09 2016

18 mangfoldige dager

Folkehelseuka i Hadsel avløses av Kulturminnedagene.