Tema

tirsdag 23.03 2021

FHI-topp: Situasjonen i disse kommunene har stor betydning for koronautviklingen

Før påske er smittesituasjonen i særlig ti østlandskommuner av stor betydning for utviklingen av pandemien videre her til lands, mener Preben Aavitsland i FHI.

torsdag 07.01 2021

Guldvog: – Det kan bli en veldig vanskelig tid framover

De første tallene for smittespredningen i julefeiringen går feil vei. Helsetoppene advarer om at vi går en krevende tid i møte hvis trenden ikke snus.

onsdag 16.12 2020

Er importsmitte i Bø – har kontroll på nærkontakter

Det er ikke en bøfjerding som er blitt syk med covid-19, men importsmitte som er kommet til kommunen. – Vi har god kontroll på antallet nærkontakter, og venter prøvesvar torsdag, sier kommunelege Anders Svensson.

lørdag 12.12 2020

Influensasesongen lar vente på seg: FHI har fortsatt ikke påvist smitte innad i Norge

På grunn av koronatiltak ligger denne influensasesongen an til å bli rekordmild. Folkehelseinstituttet (FHI) vet ikke engang om sesongen har startet skikkelig.

torsdag 21.05 2020

Ekspertgruppe: – Sikkerhet og personvern ikke godt nok ivaretatt i Smittestopp-appen

En ekspertgruppe som har vurdert Smittestopp-appen, konkluderer med at sikkerhet og personvernet ikke er godt nok ivaretatt i dagens versjon av Smittestopp-appen.

tirsdag 12.05 2020

Datatilsynet gir varsel om pålegg til Folkehelseinstituttets smitteapp

Datatilsynet mener det er mangler ved FHIs behandlingsprotokoll og risiko- og sårbarhetsanalysen som er gjort før lanseringen av Smittestopp-appen.

mandag 11.03 2019

Har funnet kilden til salmonellautbruddet

Forrige uke ble det klart at 25 personer var smittet av samme type salmonellasmitte. Årsaken til utbruddet er nå klart, og det var «husk! Eksotisk Miks» fra Bama.

onsdag 06.03 2019

Salmonellasmitte i Nordland

Et sykdomsutbrudd forårsaket av bakterien Salmonella Agbeni er oppdaget av folkehelseinstituttet. Det er totalt registrert 21 smittede, og noen av disse er i Nordland.