Tema

lørdag 15.05 2021

– Var høring på oppdrettssøknad kun administrativt behandlet?

Rødt Sortland v/Christoffer Ellingsen har gitt et grunngitt spørsmål til ordfører i formannskapets møte 20. mai. Han spør konkret om høring på oppdrettssøknad kun var administrativt behandla i Sortland.

Starter utredning av Nord-Norgebanen

Statens vegvesen er i gang med tidenes største transportutredning i Nord-Norge. Der inngår blant annet spørsmålet rundt Nord-Norgebanen.

fredag 14.05 2021

I retten for stor mengde narko

En vesterålsmann møter i tingretten snart tiltalt for oppbevaring og salg av til dels store mengder narkotika.

Plukket søppel under vann

Elever fra Sortland videregående, avdeling Kleiva, rydder like godt søppel til lands som til vanns.

Høyretopp ba regjeringen om 150 millioner til The Whale, men kalte det selv urealistisk

– Dette er et typisk eksempel på det folk hater med politikk, sier andrekandidat til Stortinget for SV i Nordland, Christian Torset.

Lanserer festivalen «Huinndagan» i sommer: – Tror folk er utsultet etter god musikk

Brødrene Trond Jørgen og Truls Petter Hanssen fra Alsvåg er ingen nybegynnere i musikkfaget. Til sommeren lanserer de festivalen «Huinndagan» over to dager med mange lokale og nasjonale band på stor scene og mye annet.

Trekker landslaget fra EM-kvalik:

Ikke flere landskamper på jentene

Norges Volleyballforbund trekker kvinnelandslaget fra EM-kvalifiseringen. På laget var to øksnesværinger.

torsdag 13.05 2021

Bjørn Dæhlie tok koronavaksine i Nannestad selv om han er folkeregistrert i Bø

Flere skal ha reagert på at Bjørn Dæhlie, som forholdsvis fersk Bø-tilflytter og folkeregistrert i kommunen, nylig ble koronavaksinert i Nannestad.

Wizz Air-sjefen:

– Covid-19 er en stor mulighet for Wizz Air

Mens konkurrentene sliter under pandemien, kjøper Wizz Air nye fly og etablerer nye flyvninger og baser. – Cash is king, sier selskapets toppsjef Jozsef Varadi.

Politibil fast i grøfta under utrykning til bil i grøfta

Da politiet rykket ut til ulykke til ei utforkjøring i Bø, der en bil har havnet på taket i grøfta, endte det med at politibilen ble stående fast.

Tidstypisk kompaktrakett

Ford Puma i ST-utgave byr på mye kjøremoro, men også noen problematiske detaljer.

søndag 09.05 2021

Endrer delvis reguleringen av torskefiske

fredag 07.05 2021

Vant Helse Nords forbedringspris

Kirurgisk klinikk avdeling Vesterålen er kåret til vinner av Helse Nords forbedringspris.

Småhusavklaring ikke på plass før sommeren

Småhus for personer med rus- og psykiatriproblemer ble vedtatt i fjor, men det skal hardt gjøres å få en politisk sak på bordet før sommeren, tror daglig leder i Hadsel Eiendom KF, Vegard Melchiorsen. - Vi lyser ut konkurransen til uka, men de som skal utarbeide forslagene trenger god tid, sier han.

Caravanklubben i Andøy:

Forsøkt svindlet for flere titusener: – Synes det er relativt frekt

Norsk bobil og caravan club (NBCC) avdeling Andøy ble denne uken forsøkt svindlet for 28.000 kroner via e-post. Det ved at noen hadde misbrukt navnet til klubbens leder.

Helsedirektoratet: Indisk koronavariant truer gjenåpningsplanen

Den indiske koronavarianten kan kreve tyngre tiltak for å bremse smittespredningen, mener Helsedirektoratet. Dermed er gjenåpningsplanen truet.

Regjeringen vil forby deltakelse i kriminelle grupper: – Skal være hard mot de harde

Regjeringen vil forby deltakelse i kriminelle gjenger og varsler inntil tre års straff for dem som rekrutterer. Lovforslaget ble lagt fram i statsråd fredag.

– De sier de vil ha landbruk i hele landet, men det stemmer ikke med tilbudet

I går valgte organisasjonene i landbruket å ikke gå i forhandlinger med staten om jordbruksoppgjøret. John-Erik Bjørlo, nestleder for Bondelaget i Sortland og Øksnes, mener særlig landbruket i Nord-Norge blir lavt prioritert.

Trekker seg fra Innlandet lokalutvalg

Odd Martin Olsen trekker seg som medlem i Innlandet lokalutvalg. Han begrunner avgjørelsen med manglende tillit.

«Sortland – en foregangskommune?»

Politiet har mistenkte, men trenger tips

Torsdag kveld havnet en bil på taket i rundkjøringen i Sortland sentrum. Nå ønsker politiet tips fra publikum.

mandag 03.05 2021

A. H. Event har kjøpt bakeriet

A. H. Event AS har kjøpt bakeriet på Andenes av Bakerigården AS. – Vi skal beholde kafeen, men det er kanskje ikke behov for et kommersielt bakeri, sier Rune Rydningen.

Kommunalsjefen om Kjempenhøy:

– Tiltakshaver har kanskje ikke vært behjelpelig nok for å finne en god løsning

Å finne en løsning på utfordringene ved Kjempenhøy-prosjektet på Sortland har strukket ut i tid. Kommunalsjef teknisk i Sortland mener tiltakshaver ikke har vært nok behjelpelig med å finne en god løsning i saken.

Laksegründer vil mudre privat havn

Den private havna til laksegründer Inge Berg på Lundneset må mudres. Årsaken er at man ikke har oppnådd ønsket dybde i havna.

Laksegründer vil mudre privat havn

Den private havna til laksegründer Inge Berg på Lundneset må mudres. Årsaken er at man ikke har oppnådd ønsket dybde i havna.

søndag 02.05 2021

Konkurrent til Norlense vil spenne bein på Fiskebøl-satsing

En konkurrent til Norlense, AllMaritim AS i Bergen, mener det er konkurransevridende å legge testfasiliteter for oljevernteknologi til Fiskebøl.

Tastet feil da statens eiendommer fikk navn

Statens eiendommer i Vesterålen har fått nye offisielle navn som omfatter Hadsel, Sortland, Lødingen, Kvæfjord og Tjeldsund kommuner.

lørdag 01.05 2021

Uenige om straff for rusbruk

Karianne Bråthen, som er fjerdekandidat for Nordland Ap i stortingsvalget til høsten, frykter at det vil føre til økt rusbruk hvis besittelse av rusmidler til eget bruk blir avkriminalisert. Christian Torset, andrekandidat for SV, mener derimot at ingen ting tyder på det.

Reagerer sterkt på at Nkom skal flyttes

Denne uken ble det kjent at Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sin avdeling i Lødingen blir flyttet til Tromsø. Dette reagerer Christian Torset, andrekandidat til Stortinget for SV i Nordland sterkt på.

Forbereder Kongelig påskjønnelse i Hadsel

Statsforvalteren i Nordland er for tiden involvert i en søknad om Kongelig påskjønnelse til en navngitt person i Hadsel kommune.

fredag 30.04 2021

Formannskaps-yes til fritidsklubb

Formannskapet i Hadsel roser arbeidet som er gjort av initiativtakerne for å få på plass fritidsklubb på Melbu, og vil gjerne være med å støtte etableringen.

«Mer netthandel og gigantiske datasenter, er det slik vi vil ha framtida vår?»

FHI vurderer lettelser for dem som har fått første vaksinedose

Det kan bli aktuelt å gi lettelser for dem som har fått første vaksinedose tre uker etter dosen er satt, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.

Blir ny politimester i Nordland

Været for helga

Snøbygene fortsetter fredag og lørdag, men for søndag har Værvarslinga i Nord-Norge brukbare nyheter.

Lensmannen får nytt navn

Ny positiv koronatest i Vesterålen

Øksnes kommune melder fredag om en ny positiv koronatest.

Knuste vaksineglass

Seks personer i Andøy må vente litt til før de får covid-19-vaksine. Det fordi ett vaksineglass ble knust i Andøy denne uken.

Flere arbeidsledige i Vesterålen, men her går ledigheten ned

Ved utgangen av mars var det 338 arbeidsledige i Vesterålen. Når de nye tallene ble fremlagt fredag, var tallet steget til 372.

Politikerne støtter Stig og andre som vil dyrke ny jord

Formannskapet i Hadsel roser landbruket i kommunen som bruker støtteordningene de har tilgjengelig for å skape mer dyrkbar mark i kommunen.

385 nye koronasmittede registrert siste døgn – 94 færre enn snittet for en uke siden 

Det siste døgnet er det registrert 385 koronasmittede i Norge. Det er 37 færre enn snittet de siste sju dagene og 94 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Andøy og Bø mister innbyggere til Sortland. Tror på oppsving de neste tjue årene

Fra 2000-2019 har Andøy og Bø kommuner mistet henholdsvis 459 og 482 innbyggere til regionsenteret Sortland. – Jeg tror på ei positiv utvikling i årene som kommer, sier Andøy-ordfører Knut Nordmo (Sp) og Bø-ordfører Sture Pedersen (H).

Fikk pålegg om å stanse arbeidet – neste arbeidsdag var pålegget opphevet

Sortland kommune mente de selv hadde utredet miljøkonsekvensene av arbeidet med en fylling i sentrum for dårlig, og påla derfor Røkenes Maskin å stanse arbeidet. Neste arbeidsdag trakk de imidlertid pålegget.

Ropstad avviser plan B med Ap og Sp

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener de gode løsningene ligger i sentrum. Men han nekter å være støttehjul for en Ap-Sp-regjering hvis dagens regjering faller.

Fikk pålegg om å stanse arbeidet – neste arbeidsdag var pålegget opphevet

Sortland kommune mente de selv hadde utredet miljøkonsekvensene av arbeidet med en fylling i sentrum for dårlig, og påla derfor Røkenes Maskin å stanse arbeidet. Neste arbeidsdag trakk de imidlertid pålegget.

Andøy og Bø mister innbyggere til Sortland. Tror på oppsving de neste tjue årene

Fra 2000-2019 har Andøy og Bø kommuner mistet henholdsvis 459 og 482 innbyggere til regionsenteret Sortland. – Jeg tror på ei positiv utvikling i årene som kommer, sier Andøy-ordfører Knut Nordmo (Sp) og Bø-ordfører Sture Pedersen (H).

søndag 25.04 2021

Vil ha felles forståelse for vannscootere i Vesterålen

– Jeg tenker at det vil være greit å ha en felles forståelse av vannscootere i Vesterålen, slik at vi kan lage felles regler.

fredag 23.04 2021

– Unik sjanse til å «smi mens jernet er varmt»

Allerede neste uke skal forslaget om bystrand på Børøya opp i teknisk hovedutvalg. Kommunedirektøren anbefaler utvalget til å vedta snarlig oppstart av arbeidet med bystrand på Børøya.

Kamp om studieplassene på Stokmarknes

Nord Universitet på Stokmarknes vil neppe slite med å fylle opp studieplassene fra høsten. Til 60 plasser har det kommet 188 søkere.

Tommel opp fra ordfører om bystrand-idé

Hadselordfører Lena Arntzen (H) mener forslaget om bystrand på Børøya er helt topp, og kommunen vil kaste seg rundt for å se om planene kan realiseres allerede i år.

Spiller på Sortland i kveld:

– Deilig å komme i gang igjen

Fredag kveld skal Inge Bremnes spiller konsert på Sortland. I den forbindelse slo VOL av en liten prat med han på taket av Scandic.

Bare chassiset igjen: – Elbilbranner er utfordrende

– Vi har opprettet undersøkelsessak og saka blir nå overført til eiers forsikringsselskap for videre vurdering og oppgjør, sier politibetjent Leif Halland om elbilbrannen i Bø forrige uke.

Nytt smittetilfelle i Andøy

Fredag ettermiddag er det påvist et nytt tilfelle av koronasmitte i Andøy. Dette er det 33. smittetilfellet kommunen har hatt så langt.

Koronaisolerte får stemme hjemmefra i stortingsvalget

Er du koronaisolert under stortingsvalget, får du stemme hjemmefra. Folk i karantene får stemme i særegne valglokaler, men kan også søke om hjemmestemming.

«Åtte år med et stadig mer sentralisert politi i Nordland»

Vesteråling gjemte hasj i safen på hotellrommet – nå er han dømt

Mannen dømmes til 45 dager i fengsel og får også beslaglagt en iPhone S, en digital vekt og 2.750 kroner.

Mer snø og kaldt vær i vente

Værprognosene for de neste dagene kan oppsummeres med ordet ustabilt.

Er blitt et bærekraftig reisemål

Vesterålen har fått verdifull tildeling av innovasjon Norge.

Eneste norske på stor festival

"Sparkekoret" er klar for New York-premiere.

«Brødrene» reddet fra konkurs

Driftsselskapet til Nordlandsjekta «Brødrene» ser i tolvte time ut til å være reddet fra konkurs. Generalforsamlingen i selskapet tar den endelige avgjørelsen.

447 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 447 koronasmittede i Norge. Det er 61 færre enn snittet de siste sju dagene.

Mens rusreformen strander, kan Venstre gå inn for cannabis på apotek

Det blir trolig ikke flertall på Stortinget for avkriminalisering av narkotika. Nå kan Venstres landsmøte vedta at partiet skal stå for mer radikal ruspolitikk.

Ap og Sp skyter ned SV-krav om rødgrønn letestans

Audun Lysbakken mener tida er inne for å si nei til nye letelisenser. Men SV-lederen møter veggen hos Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

To år gammel byggesak på bordet igjen

En omdiskutert sak om riving av et våningshus og bygging av fritidsbolig på Haug kan nå bli ferdigbehandlet en gang for alle, når teknisk hovedutvalg møtes til uka.

Fraråder godkjenning av ny oppdrettslokalitet i Eidsfjorden

Egil Kristoffersen & Sønner AS har søkt Nordland fylkeskommune om å få etablert en ny oppdrettslokalitet i Eidsfjorden. Selv om dette området er avsatt til akvakultur, mener Sortland kommune at etablering av ny lokalitet kan påvirke miljøet i fjorden vesentlig.

torsdag 22.04 2021

Standup-komiker Ørjan Burøe til Stokmarknes :

– Oppnår jeg at ett par drar hjem og snakker om følelser, er jeg fornøyd

Med forestillingen «Store gutter gråter ikke» ønsker Ørjan Burøe å by på seg selv og vise at han ikke er redd for å vise følelser. Og det kan komme mye moro ut av det som har gjort vondt.

tirsdag 20.04 2021

Sterkere bedriftssamarbeid mot marin forsøpling

Nordic Comfort Products (NCP) lager designmøbler av resirkulert havplast. Som nytt tilskudd i vesterålsbaserte Marine Recycling Cluster (MRC) kan de bidra med å skape verdi av plasten som klyngen samler opp.

mandag 19.04 2021

Vil ha regional tilsynsenhet for byggebransjen:

– Sannheten er at vi vanligvis ikke har ressurser

Eva-Kristin Varheim, byggesaksbehandler i Sortland kommune, foreslår å opprette en regional enhet som driver tilsyn med bygg- og anleggsnæringen. Slik situasjonen er nå tror hun at alvorlige lovbrudd blir oversett.

søndag 18.04 2021

Fire ja, og ett nei, til torskeoppdrett i Øksnes

Til uken skal teknisk hovedutvalg behandle fem ulike dispensasjonssøknader for torskeoppdrett i Øksnes. Fire av søknadene innstilles positivt, mens én avslås.

– Det er blant de de vanskeligste følelsene et menneske kan ha

Lærer tar et oppgjør med skjult mobbing – og har noen gode råd til foreldre.

lørdag 17.04 2021

Boligbonanza for Evenes flystasjon

Forsvarsbygg har signert kontrakter for leie av nye boliger til ansatte ved nye Evenes flystasjon. Nå søker Forsvaret også etter andre husvære å leie.

Positiv til Andøya Space sine planer i Øksnes

Andøya Space har planer om å etablere en antennepark for atmosfærisk forskning, og ønsker denne lokalisert til Stø i Øksnes. Det er kommunen positiv til.

fredag 16.04 2021

Tjente flere millioner i skandaleselskap, mens pensjonister tapte sparepengene

Tennisprofilene Christian Ruud og Ola Bentzen holder Myrland juridisk ansvarlig for mulige tap: krever han erstatter "krone for krone" hvis de selv blir dømt.

– Blir man boende på sofaen til en kompis får man ikke døgnrytme

Politiet i Sortland, kommunen og NAV har inngått en avtale om å samarbeide tettere for å følge opp personer som har gjort kriminelle handlinger. Målet at det skal bli lettere å skape seg et lovlydig liv.

Gjør klart til å legge ny kabel i Hadselfjorden

Statnett skal skifte ut kabelforbindelsen mellom Melbu og Fiskebøl. For å kunne gjøre dette gjennomføres det nå havbunnundersøkelser av Hadselfjorden.

Sterk økning i salg av trebaserte byggevarer

I mars økte salget av trebaserte varer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert med 27,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nordlaks´ nye brønnbåt «Bjørg Pauline» på tur hjem

Ett år på overtid er endelig Nordlaks sin nye brønnbåt «Bjørg Pauline» på tur hjem for å betjene Havfarmen.

Regjeringen vil la USA sette opp infrastruktur på Evenes

Det legges i en ny forsvarsavtale til rette for amerikansk aktivitet på fire norske forsvarssteder, deriblant Evenes. De kan få oppgradert infrastruktur med amerikanske midler.

Kystverket mener de ikke har ansvar for utbedringsbehov i Myre Havn

Havna på Myre har problemer etter de statlige havneutbedringene for noen år siden. Samferdselsdepartementet innrømmer delvis skyld, men tar ikke regninga for nødvendige tiltak. Heller ikke fra Kystverket kan Øksnes kommune vente seg snarlig hjelp.

Framsikt månedens bedrift for mars

NHO Nordland har i en uhøytidelig kåring kåret programvareselskapet Framsikt i Bø til månedens bedrift for mars 2021.

Avventende glede for Skagens FOT-status

Regionrådsleder Hugo Jacobsen er glad for at Skagen snart er inne på ordningen med offentlig kjøp av flyruter, de såkalte FOT-rutene. Om ett år overtar fylket dette ansvaret, og Jacobsen mener det viktigste nå er å sikre at Skagen beholder FOT-statusen etter overtakelsen.

Vesterålinger vokter grensa på Bjørnfjell

Vesterålen heimevernsdistrikt har fått oppdraget med å vokte grenseovergangen på Bjørnfjell en måned fremover. Åtte vaktsoldater bidrar i samarbeid med politiet i grensekontrollen.

Stenger deler av Steiroveien

Valgforsker: Pandemien hjelper Ap

Ap er i medvind og framstår mer samlet enn på lenge. Det skyldes ikke minst koronapandemien, ifølge valgforsker.

617 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 617 koronasmittede i Norge. Det er 18 flere enn dagen før, men 261 færre enn samme dag i forrige uke.

torsdag 15.04 2021

Ser fram til å ta over Kunstnerhuset

Harry Pedersen, styreleder i Gerdas Hus - Kunstnerhuset AS, ser fram til at det ideelle selskapet kan ta over Kunstnerhuset på Sortland.

lørdag 10.04 2021

Heim-ordføreren om Teigen: – Vet at han kan være utfordrende

– Vi er fullstendig klar over at han kan være utfordrende og det var tema under ansettelsesprosessen. Vi har googlet, sett avisoppslag og utfordret Ola Morten på dette.

Sykehusbukta: – Kan lett oppfattes som utpressing

Stokmarknes Handelseiendom AS har engasjert Advokatfirma Lønnum DA i Oslo i striden omkring Extra-tomta i sykehusbukta på Stokmarknes.

fredag 09.04 2021

Nordnorsk Kunstmuseum:

«Destruktivt», «tragisk» og «krise» – kritikken haglet under dialogmøtet

Grete Ellingsen og styret i Nordnorsk Kunstmuseum fikk så hard medfart under dagens dialogmøte at de til slutt fikk sympati både fra Bodø og Tromsø.

Icon er en vinner. 11 år gammel vant han i sitt 119. travløp

For familien Berg er hest hele livet, og de har en «konge» på stall Mårsund. Shocking Icon er til å være 11 år gammel sjokkerende rask. I løpet av sin karriere har han kjørt inn 1,2 millioner kroner.

31 Boreal-sjåfører i Vesterålen på streikelisten

Busstrafikken kan bli rammet ekstra hardt om det blir streik fra søndag.

Måtte ha assistanse av redningsskøyta

Fiskebåten Olagutt fikk problemer fredag ettermiddag.

Vil etterlyse syklist på Myre i Åsted Norge etter gullsmed-innbrudd

Tidligere i dag gikk politiet ut med en overvåkningsvideo av en syklist i sentrum av Myre som de tror kan være involvert i innbruddet hos Smykkeskrinet tirsdag. Hvis saken ikke er oppklart innen sending på mandag vil programmet Åsted Norge på TV2 gå ut med videoopptaket.

– Erna Solberg har tverrpolitisk støtte bak seg for å bidra til The Whale

Andøy-ordfører Knut Nordmo synes det er en god ide at Høyres nordlandstopper jobber for The Whale.

Ba om støtte til The Whale: «Vil være uvurderlig for Høyres valgkamp»

I en e-post stortingskandidat for Høyre i Nordland, Bård Ludvig Thorheim, har sendt til Statsministerens kontor skriver han og flere Høyre-politikere at en lovnad om statlig støtte til The Whale vil være uvurderlig for partiets valgkamp.

– Svært beklagelig og trist at han slutter

– Jeg synes det er svært beklagelig og trist at Ola Morten slutter.

fredag 02.04 2021

Hadsel åpner for koronatesting i påska

Hadsel kommune åpner for Covid-19-testing søndag 1. påskedag.

Her finner du landets laveste boligpriser 

Boligprisene er rekordhøye, men flere steder i landet koster gjennomsnittsboligen fremdeles under to millioner. Familien Bjørnstad kjøpte småbruk til 550.000.

Betydelig snøskredfare påskeaften

Påskeaften er det meldt betydelig snøskredfare, orange nivå 3, i Vesterålen.

«Isolasjon er vanligere enn du tror»

Har fått støtte til å bygge flytebrygge ved nyhotellet

Georg A. Ellingsen AS har fått støtte fra Sortland kommune til å etablere en 22 meter lang flytebrygge i huken foran Kvitbrygga, Rødbrygga og det nye hotellet på Sortland.

1. juni blir det ny aktivitet i dette bygget

Bjørkmo Invest AS har kjøpt Storgata 29 på Andenes av Nordlysgården AS. 1. juni blir det ny aktivitet i byggets førsteetasje.

Solgte bolig for 4,1 millioner over takst

Interessen var stor da en en væreierbolig på Bøstad i Lofoten ble lagt ut for salg. Etter 44 visninger gikk eiendommen for 4,1 millioner kroner over takst.

AstraZeneca-vaksinert vil trolig kunne få andre dose av annen vaksine

Dersom koronavaksineringen med AstraZeneca-vaksinen ikke gjenopptas, vil de vaksinerte trolig bli tilbudt andre dose av en annen vaksine.

Ga medlemmene sparkeputer som påsketrim og koronatiltak

Det var stor glede da Sortland Taekwon-Do-klubb delte ut en gave til alle medlemmene like før påske. Til tross for redusert tilbud i korona-tida, opplever klubben medlemsøkning.

«La oss kurere datoskrekk og forhindre eggesvinn»

Mariannes podcast feiret ettårsdag

Hva gjør en frilansjournalist med en drøm å egen radiokanal når oppdragsboken plutselig blir tom? Realiserer drømmen gjennom en egen podcast selvsagt.

691 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 691 koronasmittede i Norge. Det er 180 færre enn dagen før og 140 færre enn samme dag i forrige uke.

Påskenøtter 2. april

Test deg med VOLs påskenøtter. Vi har ingen premier, bare heder og ære å tilby. Hver dag fra palmesøndag til andre påskedag tilbyr vi 15 spørsmål om alt mulig, som du kan bryne deg på, eller kanskje utfordre hyttenaboen på en liten kunnskapstest.

Mange er misfornøyde med veiene i Sortland

Sortland kommune har den siste tiden mottatt en rekke henvendelser om dårlige tilstander på de kommunale veiene. Og kommunen vil gjerne ha tips om veier som er i sørgelig forfatning.

torsdag 01.04 2021

Andre år med koronapåske – dette skal de bruke den på

VOL tok en prat med noen vesterålsungdommer får å høre hva de skal gjøre i påska.

fredag 26.03 2021

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring

Gul beredskap i Bodø – grønn beredskap i Lofoten og Vesterålen

Nordlandssykehuset HF er i gult beredskapsnivå ved det somatiske og det psykiatriske sykehuset i Bodø. Dette som følge av smittesituasjonen i Bodø og Salten.

Mann gikk seg fast på fjell i Øksnes

En mann i 50-årene måtte fredag få bistand til å komme seg ned fra et fjell i Øksnes.

Skadet hund observert på Grytting

Vil ha fylket med på spleiselag for Kjempenhøy-krysset

Formannskapet i Sortland har enstemmig økt kostnadsrammen for rundkjøring og andre trafikale tiltak i krysset ved Kjempenhøy fra 10 til 29 millioner, men vedtok også at kommunen skal jobbe for at fylkeskommunen tar en stor del av utgiftene.

Disse er innstilt som ny domstolleder i tingretten

En finnmarking, en sortlending og en tromsværing er innstilt som leder for den nye Midtre Hålogaland tingrett.

Pålegger å holde fugler under tak på grunn av frykt for fugleinfluensa

Forrige uke bestemte mattilsynet at tamme fugler i Trøndelag og i alle fylker lenger sør måtte holdes under tak, for å hindre at en ny mer dødelig og smittsom variant av fugleinfluensa sprer seg. Nå er portforbudet utvidet til å gjelde i hele landet.

Færre ledige i Vesterålen

Det er positive tall fra Vesterålen i den siste ledighetsoversikten fra NAV.

Varslersak mot Dagfinn Olsen lagt bort

Dagfinn Olsen fra Lødingen er fylkesleder for Fremskrittspartiet. I februar åpnet partiet varslersak mot ham. Denne er nå lagt bort.

831 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 831 koronasmittede i Norge. Det er 153 færre enn dagen før og 203 færre enn samme dag i forrige uke.

Se bildene fra slokkearbeidet

En campingvogn tok fyr på Sortland fredag morgen. VOLs fotograf fulgte slukkearbeidet gjennom kameraet.

Her tar det fyr i campingvogna

En campingvogn brant opp i Sortland fredag morgen.

Skattemeldingen på papir gir kortest leveringsfrist

De som har bedt om skattemeldingen levert på papir til den gammeldagse postboksen, havner sist i køen. Eldreombudet reagerer og mener dette er diskriminering.

Tingretten vil la Dyrebeskyttelsen saksøke Norsk Kennel Klub

Oslo tingrett har avgjort at Dyrebeskyttelsen får prøve søksmålet de har anlagt mot Norsk Kennel Klub og flere oppdrettere.

torsdag 25.03 2021

Tannlegesituasjonen i Andøy:

Nordmo er ikke fornøyd etter møte med fylkesråden

Ordfører Knut Nordmo sier at fylkesråd Kirsti Saxi er såre fornøyd med tannlegetilbudet i Andøy. – Det er visst helt greit at voksne må reise til Harstad og Stokmarknes for tannlege, sier Nordmo.

søndag 21.03 2021

Bli med på brøyting med Marvin Hansen

30 år gamle Marvin Hansen brøyter vei både dag og natt. VOL ble med han ut en tidlig fredag morgen.

Endelig hjemme – med helt spesiell nyvinning om bord

Natt til onsdag klappet nye «Havbåra» til kai på Myre. Snart er den klar for å jakte torsk, med en nyvinning om bord det kun fins én utgave av.

lørdag 20.03 2021

Skal diskutere skjebnen til Holand skole

Torsdag neste uke skal formannskapet i Sortland diskutere skjebnen til nedlagte Holand skole og hva tomta kan brukes til.

Må forvente dobling av vann- og avløpsavgiftene

Det kommunale vann- og avløpsnettet i Norge trenger oppgraderinger for 332 milliarder de neste 20 årene. Det er husholdningene som må ta regninga. Situasjonen i Vesterålen er ikke bedre enn i landet for øvrig.

fredag 19.03 2021

«Et skikkelig løft»

Dette sier polsjefen om flytteplaner

Vinmonopolet på Stokmarknes har flytteplaner, men ifølge Bjørn Larsen vil ikke disse realiseres på lang tid. – Vi blir værende i Bykuben en god stund til, sier han.

Ber om 19 millioner mer til trafikktiltak ved Kjempenhøy

Rundkjøring, fortau og andre trafikale tiltak som er planlagt ved Kjempenhøy på Sortland ligger an til å bli 19 millioner kroner dyrere enn kommunen la opp til i økonomiplanen som ble vedtatt i desember.

Erna Solberg etterforskes for brudd på koronaforskriften

Politiet etterforsker statsminister Erna Solbergs bursdagssamling på Geilo for mulig brudd på koronaforskriften. Hun og familien risikerer bøter.

Sortland kommune får redusert gebyr med 300.000 kroner

Juni i fjor fikk Sortland kommune et overtredelsesgebyr på 1,5 millioner kroner av NVE for å ha iverksatt anleggsarbeid ved Storvatnet som føre til en truende situasjon. Kommunen klaget, og har nå fått redusert gebyret med 300.000 kroner.

Barnehageovertakelse splittet formannskapet

Selv om det vil bety økonomisk besparelse for kommunen å få flere barn inn i kommunal barnehage, ønsker flere politikere i formannskapet bedre svar på hva det vil bety å få et bygg med på kjøpet.

Vil ikke gjøre flyplassendringer i Lofoten og Vesterålen

Det blir ingen endringer i flyplasstrukturen i Lofoten og Vesterålen dersom regjeringen får det som den vil. Det fremkommer i forslaget til nasjonal transportplan som regjeringen la frem fredag.

Vurderer busstasjon ved den gamle brannstasjonen på Sortland

Karl-Erling Nordlund, ordfører i Sortland (Sp), varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) og Christian Torset (SV) mener at parkeringsplassen ved den gamle brannstasjonen på Sortland kan egne seg som bussterminal.

Utfordrende kjøreforhold. Politiet ber trafikanter ta hensyn til været

Fredag morgen oppsto det en utforkjøring på Haukenes i Hadsel kommune. Politiet ber trafikanter generelt om å ta hensyn til været når de skal ferdes ute i dag.

«Vi må se på krisen vi er i som en mulighet til å omstille oss der vi kan»

Naboer bekymret etter politiaksjon på Myre: – Jeg mener det absolutt ikke er like trygt lengre

Sent mandag kveld aksjonerte politiet mot en adresse på Myre. VOL har snakket med flere personer i det aktuelle området, og alle uttrykker bekymring over utviklingen.

Nesten 3.000 flere oppkjøringer hittil i år enn i fjor

Til tross for koronapandemien har Statens vegvesen (SVV) gjennomført nesten 3.000 flere oppkjøringer hittil i år enn på samme tid i fjor.

Innstiller bussavganger i Andøy

Fredag morgen er tre bussavganger i Andøy innstilt.

1.034 nye koronasmittede siste døgn – 162 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 1.034 koronasmittede i Norge. Det er 30 færre enn dagen før, men 162 flere enn samme dag i forrige uke.

Norge takket nei til nesten 700.000 vaksinedoser

Norge sikret seg opsjon på 1,9 millioner vaksinedoser gjennom Covax. Men da tilbudet om første innkjøp kom, sa regjeringen nei.

Ap vil ha befaring på tomter der rådmannen sier nei

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen fraråder at politikerne gir dispensasjon til bygging av to hus på Rabben i Andenes sentrum. Aps Kjell-Are Johansen vil at formannskapet skal gjøre befaring i området før man gjør vedtak.

lørdag 13.03 2021

Misliker at kommunalt ansatte må passe på psykiatriske pasienter

Uten psykiatrisk akuttjeneste i Vesterålen ender kommunene opp med å bruke egne ansatte til å passe på psykiatriske pasienter, inntil de blir transportert til sykehuset i Bodø.

Vesteråling tiltalt i Troms

En mann fra Andøya er av politimesteren i Troms tiltalt for uvøren kjøring i Kvæfjord som medførte materielle skader på biler.

fredag 12.03 2021

Disse la til kai på Sortland i dag

Du har kanskje sett disse fartøyene  gjennom Sortlandssundet de siste dagene. De er en del av øvelsen TG-21-2, som foregår i disse dager i Nord-Norge.

Meldes om røykutvikling på Skogsøya

Det er meldt om røykutvikling i en enebolig på Skogsøya.

Mistenkes for fyllekjøring

En mann er mistenkt for ruskjøring.

Åpnet utstilling med bilder lagd av femåringer ved hjelp av en helt spesiell teknikk

I dag åpnet den årlige Æ-utstillingen på Miscela kaffebar, med bilder ungene i Lykkentreff barnehage har malt.

Regionale tiltak innføres i ti kommuner i Nordland for å slå ned sørafrikansk mutasjon

Regjeringen innfører regionale tiltak i ti kommuner i Nordland. Tiltakene gjelder fra midnatt, natt til lørdag 13. mars og til og med fredag 19. mars.

Vesterålen Futsal kjemper om NM-tittel

Vesterålen Futsal skal i helgen kjempe om NM-tittel, men ikke på parketten.

Ett år med korona:

Bjarne mista jobben og ville bort fra korona. Da flytta han til Vesterålen

– Jeg kan risikere å bli veldig hardt ramma. Jeg har ikke råd til å gamble med livet, sier bussjåføren.

Lill-Kristin jobber tett på viruset hver dag

– Jeg har jo kjent på det, at «tenk hvis…», sier sykepleieren som både tester og snakker med mange, som leder av koronatelefonen i Sortland.

Mildværs-periode til over helga

Vesterålen kan forvente seg en mildværsperiode, som strekker seg godt ut i neste uke.

Slik blir Lamarka sykehjem

Hvis alt går etter planen, skal det nye Lamarka sykehjem på Sortland stå klart til bruk ved inngangen av 2023. Nå er det kommet nye 3D-tegninger for hvordan det vil bli seende ut.

– Lov til å feire i kveld

Hålogalandsveien er ett av de største samferdselsprosjektene i Nord-Norge noensinne. Fredag ble prosjektet lagt frem i Stortinget, noe som betyr 40 minutter kortere reisetid til Evenes etter 2023.

Går til søksmål mot forsikringsselskap

En sykdomsrammet kvinne fra en kommune i Vesterålen har saksøkt sitt forsikringsselskap. Nå krever hun erstatning i Vesterålen tingrett.

Disse veiene i Vesterålen får ny asfalt

En rekke nye veger i Vesterålen får ny asfalt i løpet av året.

– Jeg følte at alt ble stille rundt meg. Det var tøft

Marius måtte sette både salongen og baren på pause da koronaen kom. Nå ser han lyst på framtida igjen.

– Det siste året har vært mer ensomt enn hyggelig

Niendeklassing Julie Storåker har helt andre koronautfordringer enn de fleste.

torsdag 11.03 2021

Fredrik takker familien for at han har det bra, tross alt

Savnet etter kona preger hverdagen mer enn koronaviruset.

mandag 08.03 2021

LNS holder forliks-avtalen for seg selv

Leonhard Nilsen & Sønner (NLS) i Andøy har besluttet å holde forliket som de inngikk med Munck Islandi for seg selv.

Oppsagt Lerøy-ansatt møter tidligere arbeidsgiver til mekling

En tidligere ansatt hos fiskeindustribedriften Lerøy på Melbu har planene klare når oppsigelsessaken skal opp i Vesterålen tingrett.

søndag 07.03 2021

Enige om fritidsbåt-strid

Partene i en strid om en fritidsbåt har blitt enige og inngått forlik i Vesteålen tingrett.

lørdag 06.03 2021

Disse etablerte selskap i februar

I årets andre måned ble det registrert 20 nye selskaper i Vesterålen og Lødingen. Dette er en økning på 54 prosent fra samme måned i 2020, da det ble etablert 13 bedrifter.

fredag 05.03 2021

Vogntog av veien

Det er vanskelige kjøreforhold flere steder i dag.

Bøheimen åpner

Bø ser en lysning og åpner Bøheimen.

Se pressekonferansen fra Vesterålskraft

Vesterålskraft vil fusjonere med Troms Kraft. Her kan du se hele pressekonferansen fra selskapet.

12 bilførere ble bøtelagt

Politiet fikk nok å gjøre da de hadde kontroll ved Sandstrand fredag formiddag.

Hålogalandsveien er inne i NTP: – Det er strålende

Politikerne og næringslivet i Vesterålen er veldig fornøyd med torsdagens nyhet om at Hålogalandsveien er tatt inn med fem milliarder kroner i Nasjonal Transportplan (NTP).

Vesterålskraft i dialog med Troms Kraft

Troms Kraft er i forhandlinger med Vesterålskraft om en fusjon.

Vil etablere nytt oppdrettsanlegg i Eidsfjorden

Oppdrettsselskapet Egil Kristoffersen & Sønner AS har søkt om å få etablere en oppdrettslokalitet ved Hellfjordklubben i Eidsfjorden. Det er Nordland Fylkes Fiskarlag og Sortland Fiskarlag skeptiske til.

Fargerik klynge på Kleiva

Huseiere på Sortland saksøker forsikringsselskap

To huskjøpere på Sortland har saksøkt forsikringsselskapet til den de kjøpte boligen av. I retten vil det bli satt fram krav om prisavslag og erstatning.

570 nye koronasmittede siste døgn – 19 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 570 koronasmittede i Norge. Det er 119 færre enn dagen før og 19 flere enn samme dag i forrige uke.

Opposisjonen på Stortinget gir klar marsjordre til regjeringen: Styrk pandemiberedskapen

Regjeringen må sikre at Norge har nok smittevernutstyr og legemidler i tilfelle en ny pandemi. Det er den klare bestillingen fra et flertall på Stortinget.

søndag 28.02 2021

Øksnes slått av Lofot-kommune

I fjor var det i Vågan kommune det ble kjøpt mest torsk i nord, med Øksnes hakk i hel. Men totalt sett troner fortsatt Øksnes på hvitfisk-toppen.

lørdag 27.02 2021

Arbeidsløse vesterålinger skal bli teknologer

Gjennom prosjektet GaiaTalent skal unge digitale talenter i Vesterålen, som ikke har jobb eller er i utdanning, få en vei inn i arbeidslivet.

Sortland idrettråd frykter hall-utsettelser: – Bør kunne få spaden i jorda neste år

Så lenge kommunen ikke vil ny idrettshall før det blir avklart hvordan skolestrukturen skal være, frykter Sortland idrettsråd at det vil gå mange år før Sortland får ny hall.

fredag 26.02 2021

Stor snøskredfare i hele Nord-Norge fra søndag

Fra søndag varsles det stor snøskredfare i Nordland, Troms og Finnmark. Litt lenger sør er det også fare for sørpeskred.

Tok hånd om nasker i Handelsparken

– For røykdykkerne er det kjempeviktig å få slike hus som dette å øve på

Fredag formiddag hadde brannvesenet i Bø øvelse. Vi fikk komme tett på da de brente Vinjesjøveien 22 til grunne.

Godt servert i Nesset

Kaffen smaker slett ikke verst når den serveres i "ny drakt" på Magnussen Kaffebakeri på Stokmarknes.

Hurtigruten har 13 milliarder kroner i gjeld og nesten ikke inntekter

Hurtigrutens gjeld økte med rundt tre milliarder kroner i fjor, mens inntektene i årets første tre måneder ligger an til å bli 90 prosent lavere enn året før.

Vil ha forlenget varetekt

Påtalemyndighetene har bedt om at mannen som knivstakk en annen mann i Bø 31. januar, fortsatt skal holdes i varetekt.

Tilsto kjøring på sjøen med promille

En mann fra Sortland er i en tilståelsesdom i Vesterålen tingrett dømt for småbåtkjøring med en promille på 1,75.

To kontroller ga 14 bøtelagte

Flere bilførere går en spinklere helg i møte.

Holder brannøvelse

Sp freder pumpeprisen

Senterpartiet har bestemt seg for å si blankt nei til avgiftsendringer som fører til dyrere bensin og diesel.

Anmeldt for flere forhold

En bilfører i 50-årene kan vente seg et oppgjør med politiet.

Familie står på bar bakke etter tingrettsdom

En familie i Hadsel mistet både hus og innbo i en dramatisk brann i november 2018. Forsikringsselskapet nektet å betale brannerstatning for innbo og det nedbrente huset. Nå har familien tapt saken i Vesterålen tingrett.

Ledigheten ned i Vesterålen

Vinterfisket gir positive utslag når det gjelder arbeidsledighetstallene i Vesterålen.

Veien åpnet

Fylkesvei 822 mellom Sortland og Hadsel er nå åpnet.

551 nye koronasmittede siste døgn – 225 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

Bli med inn i den «nye» Bunnpris-butikken

Bunnpris har pusset opp butikken i Merket på Andenes for seks millioner kroner. VOL har tatt en liten runde i butikken og her kan du se de viktigste nyhetene som kundene møter når butikken åpner i dag.

Opprettholder krav om øyeblikkelig stans - Calanus taper penger

Sortland kommune har avslått klagen fra Calanus og opprettholder dermed pålegget om øyeblikkelig stopp i bruken av fabrikken på Holmen. Calanus fastholder at kommunens vedtak er ugyldig og taper penger mens tvisten pågår.

lørdag 20.02 2021

– Ansvarsfraskrivelse fra staten

Samferdselsråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp), mener det er oppsiktsvekkende at staten legger alt ansvar på Øksnes kommune i den pågående «havnestriden».