Tema

tirsdag 26.01 2021

Naturvernforbundet: – Et klassisk eksempel på privatisering

Sortland kommune mener at hyttebygging ved Elvekroken ikke fører til at området blir privatisert. Dermed mener de heller ikke at det gjeldende vedtaket bør endres.

mandag 18.01 2021

En av de mest alvorlige ulykkene i Andøy

Hyttebrannen i Kobbedalen er den største enkeltulykken i Andøy siden et fly styrtet i Bjørndalen utenfor Andenes i 1988.

torsdag 05.11 2020

Sier ja til "scootertaxi" i utmark

I februar etterspurte MDG en fellesløsning for hytteeiere i Hadsel som har behov for å bruke snøscooter til og fra hytta. Tirsdag ga teknisk hovedutvalg enstemmig ja til dispensasjon fra det generelle forbudet, så en privatperson i kommunen kan drive leiekjøring.

fredag 28.08 2020

Kun kommunestyret kan omgjøre hyttevedtak ved Elvekroken

Det er kun kommunestyret som kan omgjøre administrasjonens vedtak angående en hyttebygging nær Elvekroken i Kjerringnesdalen.

– Jeg skjønner ikke hva som får noen til å gjøre noe sånt

Fredag formiddag meldte politiet om en ramponert hytte på Holm i Sortland.

Hytte ramponert innvendig og utvendig

En hytte på Holm i Sortland har i løpet av den siste uken blitt ramponert innvendig og utvendig.

mandag 17.08 2020

I gang med hyttefelt for 36 hytter

Mandag startet byggingen av Hamarøy hyttefelt ved Risøyhamn på Andøya. Feltet skal gi plass til 36 hytter.

onsdag 12.08 2020

Ønsker å finne løsning

Rune Frøyslie er den som har fått dispensasjon for hyttebygging nær Elvekroken. Han presiserer at han ikke ønsker konflikt med badende sigerfjordinger og har bedt Sortland kommune om møte for å finne løsninger til det beste for alle.

Vil ha «omkamp» om hyttebygging nær Elvekroken

Rødt Sortland ønsker opphevelse/omgjøring av dispensasjonsvedtaket for hyttebygging nær Elvekroken i Kjerringnesdalen.

onsdag 01.04 2020

Irriterer seg grønn av hyttefolket

I en tid der hele verden er i krise og folk dør som fluer pga. en viruspandemi, er det altså det såkalte «hyttefolket» som ser ut til å være aller verst rammet, mener Ulf A. Nilsen i Bø Høyre.

torsdag 12.03 2020

Ny sesong til høsten:

Eventyrlig oppussing på Andøya

TV3 driver nå med innspilling av sesong seks av tv-serien «Eventyrlig oppussing». En av episodene kommer trolig fra Andøya.

onsdag 12.02 2020

Prisreduksjon har så langt ikke ført til bud

I 2020 kan det bli satt store prisrekorder i eiendomsmarkedet i Vesterålen. Siden i høst har to eiendommer med rekordhøye prisantydninger, en enebolig og et fritidshus, i Sortland ligget ute for salg. Til tross for at prisen på eneboligen er satt ned med 1,1 million kroner, har det så langt ikke ført til salg.

tirsdag 10.12 2019

Reagerer på renovasjonsavgift for hytter

Eidsfjord Vestsides Grunneierforening reagerer på at det foreslås innført renovasjon for hytter og fritidsboliger. Lederen er likevel fornøyd med at saken skal drøftes politisk før innføringen blir en realitet.

fredag 11.10 2019

Håper på ny vesterålsrekord for denne hytta

Det er ikke så ofte at fritidseiendommer med en prisantydning på 4,69 millioner kroner ligger til salgs i Vesterålen. Nå ligger det imidlertid én slik fritidseiendom til salgs i Kjerringnesdalen i Sortland. Skulle den bli solgt til prisantydningen, blir det den dyreste solgte fritidseiendommen i Vesterålen.