Tema

torsdag 22.10 2020

Bekymret for at verdifull historie skal gå tapt om brygga selges

Sortland kommune vil selge brygga på Jennestad. Det får administrerende direktør i Museum Nord, Brynjar Pettersen, og leder av Sortland Museum, Ane Høyem, til å reagere.

fredag 26.06 2020

Lørdag åpner årets sommerutstilling på Galleri Jennestad: – Beste vi har hatt

– I år stiller vi ut i to kanaler, sier galleribestyrerne Karoline Stang Kongsnes og Håkon Steinshylla til VOL. Det blir et gjensyn med kjente og kjære kunstnernavn fra tidligere års sommerutstillinger.

onsdag 08.01 2020

Tre vesterålsskoler deltar som Miljøagenter

Miljøagentene ønsker at flere tar bærekraftige matvalg i hverdagen og går nå i gang med en klimasmart kokkekamp for barn. Eidet og Holmstad skoler, samt Jennestad Montesorriskole, deltar som Miljøagenter.

fredag 15.11 2019

Rektorskifte ved Jennestad Montessoriskole

I litt over to år har Vegar Hoel vært rektor ved Jennestad Montessoriskole. Han takker for ei fantastisk tid som sjef for en veldrevet og populær skole.

lørdag 03.08 2019

Fylkesmannen varsler endringer:

Gaukværøy og Jennestad kan miste spesiell status

Fylkesmannen i Nordland vil vurdere å nedprioritere Gaukværøy i Bø kommune og Jennestad Handelssted i Sortland kommune, som prioriterte, verdifulle kulturhistoriske områder knyttet til kulturbeite.

lørdag 19.01 2019

Elevene vil bli flinke å kildesortere

Jennestad Montessoriskole skal bli grønn skole og inviterte torsdag Reno-Vest til å komme å lære elevene sine om kildesortering og miljøgode handlinger.

torsdag 03.01 2019

Bil har kjørt ut på Jennestad

En bil skal ha kjørt av veien på Jennestad.

mandag 03.12 2018

FAU på Jennestad med bekymringsbrev om bussterminalen på Sortland:

– Skoleelever har blitt presset til å gi fra seg penger og godteri

FAU ved Jennestad Montesorriskole har sendt et brev til Sortland kommune der de informerer om blant annet tydelige rusa personer som oppholder seg på bussterminalen mens det er skoleelever der og eldre elever som presser barna for godteri og penger.

torsdag 04.10 2018

Vegvesenet klagde på dispensasjon:

Ny runde om Annes avkjørsel i formannskapet

Statens Vegvesen har klagd på vedtaket formannskapet på Sortland gjorde i august, der de landa på at Anne Robertsen skulle få bygge avkjørsel til tomta si på Jennestad. Vegvesenet opprettholder sine opprinnelige innsigelser.

tirsdag 28.08 2018

Anne Robertsen lettet etter veiavgjørelse:

– De fleste ville nok ikke orka, men det gikk en liten faen i meg

Hun har klagd på alle vedtak som er gjort om avkjørsel til eiendommen hun har kjøpt på Jennestad. I snart ti år har hun eid en eiendom på Jennestad hun ikke får brukt, fordi det ikke har vært vei til den. Nå fikk hun endelig gjennomslag i formannskapet.

Rødts stemme avgjorde:

Formannskapet snudde om vei - Anne får lov til å bygge

Etter nesten ti års saksgang kan Anne Robertsens kamp for å få lagt vei inn til eiendommen sin, være over. Formannskapet snudde i saken og gikk inn for å tillate bygging.

mandag 13.08 2018

– For min del var det en a-ha-opplevelse

Gallerist Kåre-Bjørn Kongsnes ved Galleri Jennestad sier til VOL at de er veldig tilfreds med Magne Furuholmens hovedutstilling. – For min del var det en a-ha-opplevelse. Jeg er i en aldergruppe som kanskje ikke har fått med seg så mye av hverken musikken eller kunsten til Furuholmen, sier Kongsnes.

fredag 10.08 2018

Anne har brukt nesten ti år på å få lov til å bygge vei

Anne Robertsen eier en tomt på Jennestad, som hun ikke får brukt. Årsaken er at hun ikke har fått tillatelse til å bygge vei inn til eiendommen.

fredag 27.04 2018

Full krangel om Jennestad-stiftelse i kommunestyret

Eierskapet til Jennestad brygge er blant saken med høyest temperatur i under fredagens kommunestyremøte. Høyre og Frp ville legge huset under en stiftelse, men dette var flere skeptiske til.

torsdag 22.03 2018

Vil utrede eierskapet av Jennestad

Formannskapet viser tydelig usikkerhet rundt hva de mener om framtida for Jennestad handelssted. Det er stort behov for utbedringer. Under møtet torsdag gikk de inn for å utrede framtidig eierskap.

tirsdag 17.10 2017

Australsk gruveselskap vurderer oppstart av grafittutvinning