Tema

torsdag 28.11 2019

Foreslår kutt i støtte:

Frykter for kultursamarbeidets framtid

Ifølge budsjettforslag til fylkeskommunen fjernes den økonomiske støtten til kultursamarbeidet Vesterålen har med fylket. Dette vil få dramatiske konsekvenser og får Erik Bugge og Bø-ordfører Sture Pedersen til å reagere.

tirsdag 20.08 2019

Disse har søkt om å bli leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen

Det er totalt ti stykker, fem kvinner og fem menn, som har søkt på stillingen som leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen.

tirsdag 12.02 2019

Åpner opp for kunstnere fra hele verden

Fire kunstnere får opphold i Vesterålen

I år får fire kunstnere opphold i Vesterålen og i år kommer de fra flere land. Tidligere er det kun kunstnere fra Island og Irland som har fått kunstneropphold i regionen.

tirsdag 06.11 2018

Kulturkonferansen Kreativ drivkraft for Vesterålen:

Stor bredde og et par innspill og godt med påfyll

Gode innspill satte fart i tanker og ideér på Kulturkonferansen i Kulturfabrikken. – Målet vårt var å skape begeistring for kulturfeltet Vesterålen og hva vi får til, sier leder av kultursamarbeidet, Vibeke Suhr.

søndag 04.11 2018

På høyt nivå i Møysalen

Søndag ettermiddag gikk jubileumsforestillingen Grenseløs i Kulturfabrikken på Sortland.

fredag 26.10 2018

Kreativ drivkraft for Vesterålen.

Martin leder kulturkonferansen

Martin Meisterlin er konferansier for kulturkonferansen Kreativ drivkraft for Vesterålen. Hvordan kulturliv kan løfte regionen og skape bolyst er blant temaene.

fredag 05.10 2018

Musikksamarbeidet i Vesterålen er 30 år:

Markerker 30-årsjubileet med «Grenseløs» forestilling og flere workshops

Denne høsten har MUSAM, musikksamarbeidet i Vesterålen, 30 år. Dette skal de feire med jubileumsforestilling i Kulturfabrikken på Sortland 4. november, samt flere workshops.

lørdag 12.05 2018

Erik Bugge om metaforer og hukommelse

Erik Bugge skal snakke om lokal og internasjonal kultursatsing mellom nordlige kyster: Vesterålen, Øst-Island og Donegal i Irland under foredrag i Melbo hovedgård.

tirsdag 08.05 2018

– Nærmest ubegripelig populært

1500 mennesker besøkte arrangementet "Elvelangs og bekk-i-mellom" i Hadsel i fjor. – Nesten uvirkelig populært, sier Vibeke Suhr i Kultursamarbeidet i Vesterålen.

onsdag 25.04 2018

Kultur-trøtt Vesterålen?

«Hvor var det det butta» som Lars Saabye ville sagt

tirsdag 24.04 2018

Irske kunstnere på Andøybesøk

– En unik opplevelse

– Jeg har fått mange nye ideer til bilder, sier Ann Quinn fra Donegal i Irland. I to uker har hun og forloveden Daniel Lipstein vært på kunstnerbesøk i Andøy.

torsdag 05.10 2017

Islending til Bø for kunst-opphold

Kultursamarbeidet i Vesterålen tar årlig i mot kunstnere på Artist in residency-opphold fra samarbeidsregionene Øst-Island og Donegal i Irland. Denne uka ankommer Steinrún Ótta Stefánsdóttir fra Øst-Island for et to ukers opphold i Bø.