Tema

mandag 20.01 2020

Debatt:

Nasjonalisering av luftambulansetjenesten er en trussel for NLA

De røde partiene har sagt at staten skal overta luftambulansen dersom de kommer i regjering. Dette kan bety slutten for det uvurderlige arbeidet stiftelsen Norsk luftambulanse (NLA) har gjort gjennom mange år.

torsdag 07.11 2019

Helse Nord ber om helikopterstøtte fra Forsvaret

For å styrke luftambulansetilbudet har Helse Nord og Luftambulansetjenesten bedt Forsvaret om å stasjonere et helikopter i Kirkenes fram til jul.

torsdag 10.10 2019

Lengre reaksjons- og utrykningstid må påregnes

Flytter ambulansehelikopter til Harstad

Mandag 14. oktober flyttes ambulansehelikopterbasen på Evenes midlertidig til Harstad. Det vil medføre noen endringer.

lørdag 07.09 2019

Ekspertgruppe skal utrede fremtidig drift av luftambulansetjenesten

lørdag 06.07 2019

Fortsatt noe lavere ambulanseflyberedskap

Ambulanseflyberedskapen vil lørdag kveld og natt til søndag fortsatt være noe lavere enn normalt, med mellom fire og seks fly tilgjengelige.

torsdag 13.06 2019

– Helse Nord bør seriøst vurdere å benytte seg av denne invitasjonen til å være med å bygge opp en unik beredskapsbase i Sortland

– Det er mange argumenter for å legge helikopterbasen til Sortland, skreiv Tove Mette Bjørkmo (Ap) et brev til Luftambulansetjenesten forleden.

fredag 08.02 2019

Det blir likevel ikke vedlikeholdsavtale for Babcock

Torsdag offentliggjorde Babcock at det skulle inngå en samarbeidsavtale med Babcock og LT tech, om vedlikehold av de nye ambulanseflyene. Nå viser det seg at avtalen ikke blir noe av.

torsdag 20.09 2018

Helse Nord: Kan skrote Evenes som luftambulansebase

I et styremøte i neste uke skal Helse Nord behandle saken om basen for ambulansehelikpteret. I ei innstilling foran møtet, legges det opp til at vedtaket fra 2013 om å legge basen til Evenes kan skrotes.