Tema

torsdag 30.07 2020

Striden om Møysalen nasjonalparksenter fortsetter

I mai ble det kjent at stillingen som nasjonalparkforvalter flyttes fra Hennes til Sortland, noe innbyggere i bygden har uttrykt stor bekymring for. Blant disse er tidligere ordfører Kjell Børge Freiberg og styreleder for Innlandet lokalutvalg, Liss-Berith Bakkeli.

søndag 19.07 2020

Drar fram «skjulte» turistperler i Vesterålen

Overfor NRK Nordland drar reiselivssjefene i Vesterålen og Lofoten fram skjulte turistperler. Disse dras fram fra regionene.

lørdag 06.06 2020

Brit har siste dag på jobb: – Det har vært hektisk til siste slutt

Etter seks år takker Brit Grønmyr for seg som parkforvalter i Møysalen nasjonalpark. Siste dag på jobb har vært så hektisk at hun ennå ikke har rukket å reflektere over at det nå er slutt.

mandag 22.07 2019

Nærbutikken på Hennes: Saft, boller og til toppen av Møysalen under samme tak

Sommeren er kommet til Hennes, og de grønne markene slås mens rundballer produseres. På butikken hos Lillian Kornbakk er det nok å gjøre, og vil du bestige Møysalen er du kommet på rett plass.

lørdag 08.06 2019
4

Møysalen nasjonalpark:

Her kan det fort bli en helt ny sti til Møysalen

Her er det ingen sti i dag, men dersom alle fjellfarere følger de røde merkene som er satt opp, kan det fort bli en ny sti her i framtida.

onsdag 29.05 2019
3

Møysalen nasjonalparkstyre:

Planlegger omfattende hogst av uønsket gran

Møysalen nasjonalparkstyre planlegger omfattende hogst av uønsket gran i Møysalen landskapsvernområde, men har besluttet å utsette oppstart av prosjektet til neste år.

mandag 18.02 2019
16

Brukte 17 timer tur-retur Sydegga på Møysalen

Tre kamerater fikk en ekstrem klatretur til Møysalen sist helg. Totalt brukte de 17 timer tur-retur.

fredag 28.09 2018

Tung sesong for Møysaltur, men vurderer å utvide tilbudet neste år

Det har ikke vært den beste sommeren for Møysaltur. Dårlig vær har ført til flere avlyste turer, men de har likevel planer om å utvide tilbudet.