Tema

mandag 14.10 2019

Nordlys Pizzarestaurant AS er meldt oppløst, men nytt firma tar over

Ifølge en registrering i Brønnøysundregistrene ble Nordlys Pizzarestaurant AS på Sortland meldt oppløst 7. oktober. Dette betyr imidlertid ikke at pizzasultne Vesterålinger vil møte stengte dører fremover.

onsdag 09.10 2019

Nordlys Pizzarestaurant AS er meldt oppløst, men nytt firma tar over

Ifølge en registrering i Brønnøysundregistrene ble Nordlys Pizzarestaurant AS på Sortland meldt oppløst 7. oktober. Dette betyr imidlertid ikke at pizzasultne Vesterålinger vil møte stengte dører fremover.

lørdag 31.08 2019

Mannen bak Du Verden-kjeden har troen på Sortland

I februar ble det klart at når driverne av Ekspedisjonen i Sortland, Ringo Haupt og Monja Fischer, gir seg, er det Du Verden-kjeden som flytter inn i lokalene. Prosessen med å ansette folk er godt i gang, og franchiseeier for kjeden, Alf Mangor Johannessen, sier at de lokale eierne har som mål å åpne i løpet av de tre neste månedene.

tirsdag 20.08 2019

Lite nedbør kan føre til fôrkrise

Til tross for at det har kommet en del nedbør i Vesterålen de siste dagene, jubler ikke Ann-Christine Theodorsen i Andøy Bonde- og Småbrukarlag. Som følge av en sommer med lite nedbør, frykter hun at det kan bli fôrkrise.

søndag 11.08 2019

I fjor nådde hun en ny milepæl. I år satser hun på å nå enda en

Det er ingen tvil om at lefsene til Jorid Hansen og Jorids Lefsebakeri AS selger som det suser. I 2018 nådde bedriften en milepæl.

fredag 09.08 2019

Holder vegetarmatkurs under Matfestivalen:

– Har lyst til å inspirere til sunn og god vegetarmat

Ernæringsveileder Marte Jacobsen Åsland har ti års erfaring som vegetarianer, og vil sette fokus på sunn og blodsukkerstabil vegetarmat når hun holder kurs under Vesterålen matfestival.

onsdag 07.08 2019
6

Elleve dager matfestival i august:

Nye kokker, men lite søl blant disse karene

Årets utgave av Vesterålen matfestival er tradisjonen tro når de for niende gang på rad lager matfest på en rekke steder i regionen fra midten av august. Tre nye navn i styringsgruppa har bidratt til nye og spenstige innslag i løpet av den elleve dager lange festivalen.

onsdag 17.07 2019

Nordmenn kjøper mindre rødt kjøtt

Hittil i år er det blitt solgt 668 tonn rødt kjøtt mindre enn i samme periode i fjor.

mandag 15.07 2019

Bedre, men fortsatt underskudd for Rødbrygga

fredag 12.07 2019

Slik lager du saftige og spicy hamburgere direkte fra grillen

Vi fortsetter sommerens grilleventyr. Denne uka flipper vi noen skikkelig saftige og smaksrike burgere.

fredag 05.07 2019

Ukens matspalte:

Sausete og smaksrikt selskap til sommerens grillmat

Hva ville grilling være uten god saus eller dressing? En tørr og trist affære, spør dere meg.

torsdag 04.07 2019

Internasjonalt matmarked tilbake i Vesterålen:

– Vi har med eksklusive matvarer til Vesterålen som du ikke finner andre steder

Onsdag inntok det internasjonale matmarkedet atter en gang torget på Sortland.

fredag 21.06 2019

Laksefest: Plankekjøring på grillen

Å grille fisk på planke er en både enkel og smart måte å få god grillsmak samtidig som man beskytter det sarte fiskekjøttet fra gloheite grillrister.

fredag 14.06 2019

Knepen og lekker «mini-ravioli» med kjøtt- og grønnsaksfyll

Ukas matrett kan takke et lekent rumpe-klaps for sin tilblivelse.

torsdag 13.06 2019

Budsjettregulering:

Gir penger til skolemåltid, IT-utstyr og tilskudd til økt lærertetthet

Under torsdagens kommunestyremøte i Sortland, ble blant annet gitt tilskudd til skolemåltid i barneskolen, IT-utstyr for 8. klassene og tilskudd til økt lærertetthet i kommunen, vedtatt.

fredag 07.06 2019

Det finnes bare èn carbonara

Jeg har en god venn som er kokk, og konsekvent bestiller han Spaghetti Carbonara når vi går ut på restaurant sammen.

torsdag 06.06 2019

Budsjettregulering i Sortland:

Barneskolen får ett brødmåltid i uken fra neste skoleår

Formannskapet vil prøve ut gratis skolemat for de yngste elevene i Sortland, men bare ett måltid i uka og det skal være enkelt.

fredag 31.05 2019

Har du noen sinne stekt boknafisk?

Mange vil hevde at det er helligbrøde å eksperimentere med tradisjonsråvarer som boknafisk. Jeg er dypt uenig.

lørdag 18.05 2019

Salget av frossenpizza øker

Nordmenn spiser mer og mer frossenpizza. Så langt i år har vi spist 12 prosent mer enn samme periode i fjor.

fredag 17.05 2019

Himmelske vinger

De beste kyllingvingene er sprø og seige på samme tid.

fredag 03.05 2019

Mat og kreft

Har kosthold og livsstil påvirke risikoen for å få kreft? – WHO anslår at fedme er omtrent en like viktig risikofaktor som røyk, skriver Kroppen-spaltist Susann Stave i dagens spalte.

lørdag 20.04 2019

Ung på VOL:

Lær å lage din egen fiskeburger

Bor du på hybel og trenger inspirasjon til matlagingen?

Ung på VOL:

Frister det med en kjapp pastarett?

Bor du på hybel og trenger inspirasjon til matlagingen?

onsdag 17.04 2019

Eksotiske lammeoppskrifter

Påsken handler ikke kun om kvikklunsj, Blå Swix, Viggo Valle og hyttekos. Det er også tiden på året når nordmenn setter til livs tonnevis med lammekjøtt.

fredag 05.04 2019

Ung på VOL:

Lær deg å lage fisk med ris

Bor du på hybel og trenger inspirasjon til matlagingen?

tirsdag 19.03 2019

Trond Holten, lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn Skagen:

– Med det rette konseptet tror jeg det er liv laga for kafé på Skagen

Etter at flyplasskafeen Café Heidi v/ Dana Ali Karim ved Stokmarknes lufthavn Skagen gikk konkurs i midten av februar, er lufthavnsjef Trond Holten nå på jakt etter nye drivere.

lørdag 16.03 2019

Planer «på vent» siden 2014

Lys i tunnelen for ny restaurant på Myre

Asbjørn Larsen har siden 2014 forsøkt å realisere en ny restaurant i bryggestil ved innseilinga til Myre havn. Nå kan det endelig se ut til å være lys i tunnelen.

torsdag 28.02 2019

Administrerende direktør ved Vesteraalens AS, Viktor Johnsen:

– Snart er den «humanitære fiskebollekrisen» over

Vesteraalens Fiskeboller har den siste måneden ikke vært å finne i butikkhyllene. Administrerende direktør ved Vesteraalens AS, Viktor Johnsen, sier de har blitt kontaktet av folk fra hele landet grunnet mangelen, men nå vil fiskebollene snart være på plass i butikkhyllene igjen.

fredag 15.02 2019

Myre Saltfish Group på Myre:

Godt i gang med saltfisk-sesongen

Ved Myre Saltfish Group på Myre er man godt i gang med årets sesong for saltfisk, selv om skrei-innsiget ennå ikke er kommet for fullt.

søndag 13.01 2019

Nordtun gård og Inga Sami Siida representerer regionen:

To vesterålinger invitert til verdens største matmesse

Grüne Woche, den grønne uka i Berlin, er en av verdens største mat- og reiselivsmesser, med tusenvis av besøkende. May Johannessen fra Nordtun gård og Laila Inga fra Inga Sàmi Siida er invitert til å representere Nord-Norge og Vesterålen.

Fant lovbrudd hos 8 av 10 hoteller og restauranter i Nord-Norge

Arbeidstilsynet har siden 2015 gjennomført nesten 600 tilsyn i overnattings- og serveringsbransjen i Nord-Norge. I 80 prosent av tilfellene har de avdekket lovbrudd.

fredag 11.01 2019

Bostyrer om Yusuf Deniz og «Den Glade Kokk»:

– Har bedt om tilbakelevering

Kafeen og restauranten «Den Glade Kokk» stengte i slutten av oktober, men siden den gang har det vært klart at dette ikke nødvendigvis betydde slutten for bedriften. Advokat Frank Steiro, som er bostyrer, bekrefter overfor VOL at eier og driver Yusuf Deniz har bedt om en tilbakelevering.

onsdag 09.01 2019

Lokalbankene om økonomi og renteøkning i 2018 og 2019:

– Privatkundene greier å tilpasse seg renteøkningen

Til tross for økning av styringsrenten og stadige signaler om nye økninger, mener Yngve Oshaug, lokalbanksjef for Sparebank 68 grader Nord på Sortland at privatkundene greier seg godt.

tirsdag 08.01 2019

Eldre i Andøy fikk fiskeboller som julemiddag

– Mange ble uhyre skuffet og folk er sjokkert, sier Irene Eilertsen fra Fornes om julemiddagen hennes far fikk fra Andøy kommune. – Ikke slik det skal være, sier rådmann Kirsten Lehne Pedersen.

mandag 07.01 2019

Eldre i Andøy fikk fiskeboller som julemiddag

– Ikke ok, sier rådmannen

– Mange ble uhyre skuffet og folk er sjokkert, sier Irene Eilertsen fra Fornes om julemiddagen hennes far fikk fra Andøy kommune. – Ikke slik det skal være, sier rådmann Kirsten Lehne Pedersen.

søndag 30.12 2018

Ikke la deg pine av pinnekjøttet

Høytiden betyr ofte både god mat og drikke. Erling Kristian Bjørstad gir deg noen tips til hvordan du skal tilberede pinnekjøttet.

mandag 24.12 2018

Juleglede og smaksverksted i Buksnesfjorden

Venninnegjengen fikk være med å lage sitt eget julebord sammen med fransk kokk.

Tyske julemattradisjoner med and og viltkjøtt

Mens nordmenn flest sverger til ribbe på julaften, er det and eller gås som er hovedretter og klassikere i den tyske julefeiringen.

søndag 23.12 2018

Unngå å få en syk hund til jul

Julen er her, og gir mulighet til mye ekstra kos både for hund og eier. Men det er mye mat hunden ikke trenger.

lørdag 15.12 2018

UNN-lege advarer: Kan bli alvorlig syke når mamma er veganer

Stadig flere norske sykehus får inn spedbarn med B12-mangel fordi barnets mor er veganer. Ifølge eksperter ved UNN må veganere følge nøye med på kostholdet, slik at kroppen sikres riktig ernæring.

Åpning av Burger King i Skibsgården:

– Jeg skal komme hit mye

Aleksandra Skifjord Eivik og Matilde Nord Paulsen var blant dem som hadde tatt turen til Burger King på Sortland åpningsdagen. Det var et voldsomt trykk og lang kø inn til restauranten.

tirsdag 27.11 2018

Kokkelandslaget tok VM-gull

Det norske kokkelandslaget tok tirsdag sitt fjerde gull under VM i kokkekunst i Luxembourg.

mandag 19.11 2018

Kommunen har bedt om at bygget blir blått:

Slik ser plantegningene for Burger King ut

6. desember åpner etter planen Burger King på Sortland. Plantegningene for hvordan det skal se ut er nå så godt som ferdige. Det er dog fremdeles noen uenigheter mellom utbyggeren og kommunen om hvordan tilbygget skal se ut.

lørdag 17.11 2018
5

Spennende smaker på Sortland:

Populær internasjonal kafé på Kulturfabrikken

På internasjonal kafé på Sortland lørdag kunne du få heilnorsk fiskesuppe - men også retter fra Syria, Afghanistan og Palestina, blant annet. – Målet er at nordmenn og flyktninger møtes og blir kjent, sier Hasiba Alsayed ved Sortland Frivillighetssentral.

onsdag 10.10 2018

Rune Tjønsø starter ny kafé i Normalskogården:

– Jeg har lovet meg selv å starte opp innen 1. desember

Tjønsø kaffebrenneri har inngått leieavtale om Normalskogården, og planen er å starte opp med kafé- og kaffebrenneridrift så raskt som mulig. Han har store planer, og ønsker både kaffe- og matservering.

lørdag 06.10 2018

Bondeledere frykter klimakutt kan gi økt matimport

Landbruket må kutte kraftig i klimautslippene i årene som kommer. Bondetoppene frykter det kan føre til redusert matproduksjon og økt import.

onsdag 03.10 2018

– Hva gjør vi den dagen det ikke er nok mat å få kjøpt?

Etterkrigstiden har vært en nesten uavbrutt oppgangstid for Norge. Matmangel har heldigvis vært nærmest fraværende i vår del av verden. Penger gjør at vi i Norge står langt frem i køen når maten skal kjøpes. Spørsmålet er, hva gjør vi den dagen det ikke er nok å få kjøpt?

tirsdag 25.09 2018

Spar i Bø kåret til årets servicebutikk:

–  Artig at vi fra lille Bø er i norgestoppen

Under feiringen av at matvarekjeden Spar fyller 25 år i Norge, ble Spar i Bø tirsdag kveld kåret til årets servicebutikk i region midt og region nord. Det synes Jan Andersen, kjøpmann ved butikken er veldig morsomt.

tirsdag 18.09 2018

Formannskapet bevilget 50.000 kroner til brønnboring

Reiselivsbedriften Inga Sami Siida får bevilget 50.000 kroner fra næringsfondet i Sortland. Dette bestemte formannskapet i Sortland kommune under forrige formannskapsmøte 13. september.

lørdag 15.09 2018

Ysteriet Den Sorte Gryte i Lødingen:

Økte omsetningen med 30 prosent

Ysteriet Den Sorte Gryte i Lødingen, fortsetter å vokse.

torsdag 30.08 2018
3

Matkurs for barn under Vesterålen Matfestival:

– Skal vi spise det vi skal lage?

Torsdag ettermiddag ble det for første gang arrangert matkurs for barn i forbindelse med Vesterålen Matfestival. Det var en spent gjeng som ventet på å komme i gang med matlagingen.

lørdag 25.08 2018
14

Åpnet matfestivalen med marked

Vesterålen matfestivals matmarked var populært lørdag, til tross for regnet.

torsdag 23.08 2018

Nook åpnet i Petroleums gamle lokaler:

Disket opp med buffet under åpning av ny restaurant

Torsdag åpnet det nyeste tilskuddet i Sortlands restaurantfauna, Nook. De frammøtte fikk blant annet gratis buffet med vin og tapas, i tillegg til et første blikk på menyen.

mandag 20.08 2018

Klart for Vesterålen matfestival:

– Vi må vise fram det utrolige matfatet vi har her

Vesterålen matfestival begynner i helga - samtidig som Fæsterålen, noe som er bevisst, ifølge arrangørene. Festivalen varer fram til neste helg, og det er variert program som de ifølge styret har fått gode tilbakemeldinger på.

tirsdag 07.08 2018

Flyttet fra New York til Sortland - nå tar han over restaurantlokalene på Petroleum:

– Jeg vil lage et familiested med ordentlig, men rimelig mat

Gábor Wisniewski mener restaurantene på Sortland er for dårlige på å bruke ferske, lokale råvarer - og for dyre. Nå vil han starte opp et helt nytt sted, med matinspirasjon både fra Vesterålen og andre matkulturer.

fredag 27.07 2018

Nyt kryddersterke og saftige indiske grillede kyllingfileter

onsdag 18.07 2018

Vesterålen matfestival anbefales som blant de beste i Norge

Matnettsida godt.no, en av de største nettsidene for matnyheter og oppskrifter i landet, trekker fram Vesterålen matfestival som et anbefalt sted å dra i sommer.

tirsdag 03.07 2018

Fra verdens tettest befolkede by til Straumsjøen i Bø:

Po Ying er journalisten som vil lære verden å haike – og å spise tang

Hun kommer opprinnelig fra Hongkong men flyktet fra en overbefolket storby til ro i Bø. Journalisten skal nå starte en blogg, der målet er å motivere folk til å reise ved haike. Og hun har allerede lært mange å bruke tang og tare i matretter.

søndag 10.06 2018

Jan går fra Nordkapp til Kristiansand:

Er blind på det ene øyet og ser bare noen få prosent på det andre

Jan Bang Henningsen er ute på en 250 mil oppfylling av en gammel drøm; Å gå Norge på langs. Nå smaker han seg gjennom Vesterålen.

fredag 11.05 2018

Se tilskuddslistene:

To vesterålsbønder fikk utbetalt over én million i tilskudd

En bonde i Hadsel og en bonde på Sortland fikk utbealt over én million kroner i produksjonstilskudd for jordbruket i vinter. Sortlandsbøndene har til sammen fått utbetalt tjue millioner mer enn bøndene i Øksnes.

fredag 16.03 2018

Svinekam med heit rubb

Svinekam er tradisjonsmat for mange – men du kan lage den «utradisjonelt» på en måte som utfordrer smaksløkene dine.

tirsdag 20.02 2018

Vinterens kosemat

Vil du invitere til et godt måltid på hytta eller hjemme – uten å stresse? Lag kosemat! Her få du ti deilige retter med mye smak, som både lages og spises med lave skuldre.

lørdag 13.01 2018

Sigerfjord-selskap vant pris under Det norske måltid

Det norske måltid kårer hvert år det de mener er de beste matproduktene i Norge. I år gikk en av prisene til Sigerfjord Fisk AS.

fredag 01.12 2017

Maret (39) fra Kåringen med i ny svensk TV-serie om samisk tradisjonsmat

Reineier og matgründer Maret Ravdna Buljo (39) fra Kåringen i Lødingen er en av deltakerne i den nye dokumentar-serien «Smaker fra Sápmi» på STV.

mandag 20.11 2017

Øyvind tjener til livets brød med allergivennlige oppskrifter:

Glutenallergien kostet Øyvind jobben og puben - nå drømmer han om å starte allergivennlig spisested

Øyvind Engen mistet puben, jobben og matlysten av glutenallergien. I dag driver han sitt eget nettsted med glutenfrie oppskrifter og reiser land og strand rundt med matkurs og foredrag.

tirsdag 17.10 2017

Sortland får søndagsåpen matbutikk

Sortland får igjen en søndagsåpen matbutikk.

fredag 29.09 2017

Lag Norges nasjonalrett med en vri – servér den rett fra ovnen

Det er ikke mulig å gå gjennom høstens lammesesong uten å servere fårikål minst én gang. Vi lager imidlertid nasjonalretten med en liten twist.

torsdag 28.09 2017

– Jeg ser hvor hardt og lenge dere har jobbet med gården

Ordfører Tove Mette Bjørkmo overrakte blomster til driverne av Marthahaugen Gård etter at de vant pris i helgen.

søndag 24.09 2017

Berømmes for lokalmat

Gimstad gård i Bø og Den Sorte Gryte i Vestbygd Lødingen er premiert i nasjonal konkurranse.

fredag 22.09 2017

Ny eksotisk matvarebutikk på Andenes

Etter en interpellasjon i kommunestyret om etablereropplæring for innvandrere og bosatte flyktninger i Andøy, åpner snart en ny dagligvarebutikk med utenlandske matvarer i Andenes sentrum.

lørdag 16.09 2017

Vesterålen har blitt realityhovedstad

Det er flere fra Vesterålen som er aktuell i reality-tv i disse dager. Det går i både bondeliv, ekspedisjoner og oppussing.

Vil skape ny næring fra havet

For halvannet år siden kunne du lese i VOL om Daniel Fonn Aluwini som planlegger å dyrke havsalat på Kvalnes i Andøy kommune.

torsdag 14.09 2017

Andværing ut mot blogger Sophie Elise Isachsen:

Reagerer på det hun mener er skremselspropaganda

Susann Stave fra Andøy har nylig fullført bachelorgrad innen ernæring. Hun reagerer sterkt på et kostholdsinnlegg den kjente bloggeren Sophie Elise Isachsen har skrevet på sin blogg.

tirsdag 12.09 2017

Derfor flyttet Michelin-kokkene til Sortland

Polske Dawid Szmurlo og Karol Dobrowolski jobbet i fjor på den tyske sushirestauranten Opus V, som har to Michelin-stjerner. Nå har de flyttet til Sortland for å jobbe på Petroleum Bars sushirestaurant, som åpnet tirsdag. Hør hvorfor de to valgte å flytte til Vesterålen i videoen i saken.

onsdag 06.09 2017

– SP tror på hele Norge

Senterpartiet ønsker at folk skal ha tjenester der de bor, og sikre fellesskapets eiendomer for kommende generasjoner.

tirsdag 05.09 2017

Ny åpningsdato satt for sushirestauranten

Petroleum Bar har allerede åpnet, men åpningen av lunsjkonseptet er utsatt.

søndag 03.09 2017

Avsluttet matfestivalen med stil

Flott kirkekonsert med stjerne-trio og kortreist mat avsluttet Vesterålen Matfestival søndag ettermiddag.

fredag 01.09 2017

Hete retter med harissa

Den nordafrikanske krydderpastaen harissa spiller hovedrollen i ukas matspalte.

torsdag 31.08 2017

Lærte å lage pølser ved Bø gårdsslakteri:

– Dette blir veldig gode pølser

Torsdag holdt Bø gårdsslakteri kurs i pølselaging. Kurset var i regi av Vesterålen Matfestival og etter kurset fikk Vesterålen et knippe nye pølsemestere. Se videoreportasjen i videovinduet.

9

Over 300 unger fikk servert fisk til lunsj på Myre:

– Dettan skal æ lage på neste campingtur!

Torsdag inntok Vesterålen Matfestival Myre med sine fiskesprell. På torget fikk 330 storfornøyde unger fra alle skoler og barnehager i Øksnes grille fisk til lunsj.

tirsdag 29.08 2017

Slik vurderer pizza- og burgerkjedene en etablering på Sortland

Peppes og Burger King snuser på Blåbyen, mens for McDonald's er det uaktuelt.

fredag 25.08 2017

Italiensk klassiker:

Kalvefilet med steinsopp

Det blir vanligere og vanligere å finne kalvekjøtt i norske butikker – og om du finner kjøttet; ikke la sjansen gå fra deg til å servere et festmåltid.

onsdag 23.08 2017

Geir fra Stokmarknes blir tv-kjendis

De elsker å lage mat sammen. Nå kan du snart se Kristin Nygård (29) og Geir Frode Kristoffersen (53) utfolde seg på tv.

Henter kokk fra Radisson Plaza

Gjenåpner Arresten

– Veldig mange snakker om savnet av «Arresten». Nå har vi overtatt bygningene og satser på gjenåpning i november, sier Andreas Haugen.

torsdag 17.08 2017

Slik blir årets matfestival

Lassokasting, konserter, dykking etter sjødyr og et nytt manifest – slik blir årets matfestival

fredag 21.07 2017

Helgekos med romersk klassiker?

MATSPALTA: Ukas oppskrift har røtter helt tilbake til Romerriket – og ble oppfunnet lenge før italienerne fikk tilgang til tomater, poteter og mais.

onsdag 19.07 2017

Nattevaktene:

Står opp tidlig så du kan få brød til frokosten

søndag 16.07 2017

Mattilsynet advarer:

– Vask jordbærene

Ingenting er så godt som å nyte jordbær nå som det er sommer, men husk for all del å vaske dem først.

Bruker ishavsrøye fra Vesterålen i kokke-finale

Mesterkokk Øyvind Dalelv har reist hjem til Vesterålen for å finne inspirasjon til Årets kokk-finalen.

fredag 14.07 2017

Pappardelle og «villsvin»

Toscana i Italia er bokstavelig talt oversvømmet av villsvin – og toskanerne serverer gjerne det smakfulle kjøttet til middag.

mandag 10.07 2017

Samarbeider for turistene

Den lille bygda Bø i Andøy får det til å gå rundt hele året, og klarer å holde åpent hver søndag med mat og aktiviteter. – Dette samarbeidet er gull verdt, mener Seppola.

fredag 07.07 2017

Klassisk enkelhet: Ravioli i smør og salvie

fredag 30.06 2017

Ukas matspalte:

Hva med å feire varmen med hete Middelhavs-smaker?

Denne uka lander vi helt øst i Middelhavet. Vi griller nemlig libanesisk.

fredag 23.06 2017
4

Hva med å lage deilig indisk mat i helga?

mandag 19.06 2017

«Smak av Vesterålen» er blant de mest populære utfluktene til Hurtigruten

fredag 02.06 2017
7

Flatbanket schnitzel

I ukas matspalte skal vi prøve å overbevise dere om at schnitzel ikke er dårlig hurtigmat fra lugubre veikroer langs Autobahn.

fredag 26.05 2017
4

Entrecôte Cafe de Paris

Ukas matspalte har sitt opphav i den «franske» hovedstaden i Sveits.

fredag 19.05 2017
4

Rein nytelse fra vidda

I ukas matspalte skal vi by på noe av det edleste kjøttet man kan finne – ytrefilet av reinsdyr.

fredag 05.05 2017
3

Kraftkost for tjuvradder

Ukas matoppskrift har vi hentet fra fjellene i Hellas der kleftiko har vært favirottmaten til sauetyver i århundreder.

fredag 21.04 2017
3

Slik får du sprø kylling

Serverer du denne lekre italienske kyllingretten, vil du garantert bli godt likt av både unge og gamle.