Tema

lørdag 11.01 2020
9

Stor interesse for utstillingen Uregjerlig arv på Sortland:

Tankevekkende, bevisstgjørende og viktig

Det ble trangt om saligheta da Sortland museum sin nyeste utstilling Uregjerlig arv åpnet i utstillingsrommet Ariblå i formiddag. En overraskende, tankevekkende og viktig utstilling, syntes både arrangører og publikum, som var engasjerte og undersøkende.

mandag 09.12 2019

Åpningen av Hurtigrutemuseet kan bli utsatt til mai 2021

Museum Nord frykter at forsinkelser skal få konsekvenser for åpningen og sluttproduktet for det storslåtte hurtigrutemuseet som etter planen skal stå ferdig til sommeren.

søndag 08.12 2019

Stor glede for skolestarterne:

Stabbursnissen kom i år også

Tradisjonen tro, var Stabbursnissen på Melbu Hovedgård, klar for å møte alle de eldste barnehageungene i Hadsel, de som skal begynne på skolen.

tirsdag 26.11 2019

– Et utrolig kult kulturminne

Riksantikvar Hanna Geiran roste jobben som er gjort med restaureringen og etterbruken av Neptun sildoljefabrikk, og minnet om at det siden 90-tallet er pøst inn rundt 50 millioner kroner til byggene. Om det kommer mer støtte, tør hun foreløpig ikke love.

fredag 30.08 2019

Hun kommer til SEABED-konferansen

25. september arrangeres SEABED-konferansen på Kulturfabrikken i Sortland. Da kommer blant annet en av Norges beste undervannsfotografer, Erling Svendsen, samt en av Norges mest kjente influensere, Sophie Elise Isachsen.

fredag 02.08 2019

Risøyhamn vel bekymret for forfallende museum

Risøyhamn Vel er svært bekymret for tilstanden til Andøymuseets bygg i Risøyhamn. –Vi kan ikke sterkt nok få uttrykke vår uro for det manglende vedlikeholdet, skriver Marit Arntsen i et brev til Andøy kommune og Museum Nord.

onsdag 31.07 2019

Fyret er populært:

Fine tall for Polarmuseet

– Vi har hatt tusen besøkende bare i juli, sier Jitse Buitink ved Polarmuseet på Andenes. Han har flere spennende prosjekter på gang.

«Hank» skal til Sortland:

Isbjørnbestanden i Andøy går ned

Det er fortsatt tid til å se isbjørnen «Hank» ved Polarmuseet på Andenes. Men snart forsvinner han til Sortland for ett år.

søndag 23.06 2019

Vernebygget til MS Finnmarken:

Hurtigrutemuseet har en ramme på 193 millioner kroner

Den totale rammen for prosjektet rundt det nye hurtigrutemuseet på Stokmarknes har en ramme på til sammen 193 millioner kroner.

torsdag 20.06 2019

Hadsel kommunestyre:

Hadsels politikere støtter forslaget om å frede Neptun

Hadsel kommunestyre har besluttet å gå inn for å støtte Riksantikvarens forslag om å frede Neptun sildoljefabrikk på Melbu.

mandag 17.06 2019

Skal lage interaktiv og innovativ utstilling:

Disse to lover «tidenes utstilling» ved Sortland museum i august

Sortland museum går nye veier. I disse dager jobbes det på spreng for å få klar ei utstilling man knapt har sett maken til.

mandag 29.04 2019
3

– Endelig er vi i gang med byggingen

Med pomp, prakt, hornmusikk og et folkefjell av superlativer, ble grunnsteinen for vernebygget rundt «MS Finnmarken» endelig lagt ned mandag. En som strålte litt ekstra, var ikke overraskende Sten Magne Engen, styreleder i Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum.

onsdag 24.04 2019

Nordland Akademi og Sortland Museum:

Hamsun-forsker til Sortland

Hamsun-forsker Andreas Lødemel kommer til Sortland torsdag for å holde foredraget «Vandreren, bonden og samene i Hamsuns Nordland».

torsdag 18.10 2018

Gikk enstemmig inn for oppstart av vernebygg-selskap

Kommunestyret i Hadsel gikk enstemmig for oppstarten av et selskap som skal overse byggingen av et vernebygg over MS «Finnmarken».

fredag 21.09 2018

Inviterer til foredrag om rovdyra:

Forteller om menneskers forhold til rovdyra

Lørdag åpner Museum Nord – Sortland Museum utstillinga «Historien om mennesket og rovdyra»

mandag 20.08 2018

Går for totalramme på 203 millioner kroner for vernebygg:

Rådmannen: – Svært store betenkeligheter vedrørende økonomien

Foran onsdagens kommunestyre anbefaler rådmannen i Hadsel at kommunestyret går for et alternativ hvor totalrammen for et nytt hurtigrutemuseum blir på 203 millioner kroner.

fredag 22.06 2018

Direktør i Museum Nord, Geir Are Johansen, etter vernebygg-vedtak:

– Veien frem mot mål synes nå betydelig lengre

Direktør i Museum Nord, Geir Are Johansen, tar beslutningen i torsdagens kommunestyre vedrørende vernebygg over "Finnmarken" til etterretning, men er redd veien frem til mål nå er enda lengre.

torsdag 21.06 2018

Gir rådmannen i oppgave å presse ned vernebyggprisen

Kommunestyret i Hadsel går for rådmannens anbefaling i saken om vernebygg, til tross for at Museum Nord har truet med å trekke seg hvis dette ble utfallet.

fredag 15.06 2018

Økonomisjef i Hadsel, Tommy Løven Hansen om «Finnmarken»-forslaget fra Museum Nord:

– Kan ikke gå med på avtalen slik den foreligger, men går i forhandlinger

Hadsel kommune er positive til å gå videre for å skaffe flere midler til vernebygget over «Finnmarken», men administrasjonen er klar på at de ikke anbefaler å øke låneramma.

onsdag 30.05 2018

Lager vitensenter på Neptun

Lab Neptun er det nye navnet på et vitensenter som bygges opp på Melbu.

tirsdag 08.05 2018

– Nærmest ubegripelig populært

1500 mennesker besøkte arrangementet "Elvelangs og bekk-i-mellom" i Hadsel i fjor. – Nesten uvirkelig populært, sier Vibeke Suhr i Kultursamarbeidet i Vesterålen.