Tema

torsdag 06.05 2021

Th. Benjaminsen:

Her vil Hans ha nytt næringsområde

Th. Benjaminsen i Risøyhamn ser fremover og legger til rette for næringsområde nord for det nye kaianlegget. – Vi ønsker å bygge opp Risøyhamn som et knutepunkt, sier Hans Benjaminsen.

onsdag 28.04 2021

Politiet om filming av råkjøring: – Informasjon politiet kan nyttiggjøre seg av

Per Erik Hagen, leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, sier politiet kan ilegge bøter eller inndra førerkort ut fra hva de ser på opptak. Han understreker imidlertid at kontinuerlig overvåking er ulovlig.

tirsdag 27.04 2021

Bystrand og strandpromenade på politikernes bord

Christian Torset (SV) ønsker seg en bystrand og en oppgradert havnepromenade før sommeren. På torsdag skal formannskapet diskutere saken.

mandag 26.04 2021

Regjeringen forsvarer aksjoner mot Wizz Air

10 kommuner og fylkeskommuner vil ikke bruke Wizz Air. Slike restriksjoner kan være berettiget for å beskytte arbeidernes rettigheter, skriver Næringsdepartementet til EFTAs overvåkningsorgan ESA.

torsdag 22.04 2021

Ber om stans i arbeid med sjøfyllinger

Sortland kommune ber byggenæringen stanse arbeid med sjøfyllinger umiddelbart eller gjøre avbøtende tiltak i gytesesongen.

Suksess for Rocka møbler: – Hele Vesterålen er og handler her

Nå har Rocka Møbler vært på Sortland i litt over to år. Innehaver Tommy Nygård sier salget har gått over all forventning.

onsdag 21.04 2021

Andøy Reiseliv må kutte og omorganisere:

Stenger ned turistinformasjonen i sommer

Andøy Reiseliv vurderer sammenslåing med Visit Vesterålen og flytter ut av sine lokaler på Andenes. – Næringen sliter, men så langt har alle klart seg, sier daglig leder Camilla Ilmoni til Andøyposten/VOL.

Starter utredning om parkeringsavgift i Sortland sentrum

I 2018 ble planen om betalt parkering i Sortland sentrum skrotet, men nå gjenopptar kommunen utredningsarbeidet om det og hvordan parkeringsløsningene i sentrum skal organiseres. På et åpent møte i dag orienterte planavdelingen i kommunen om hvorfor, og om hvordan de vil legge opp prosessen videre.

onsdag 14.04 2021

Esso Havna Service vil bygge dekkhotell og dekkverksted

Esso Havna Service har søkt om å få bygge et dekkverksted og dekkhotell i industriområdet i Vestmarka, med areal på 1.500 kvadratmeter.

tirsdag 13.04 2021

Ruud og Bentzen avviser søksmål fra nordnorske investorer

Tennisprofilene Christian Ruud og Ola Bentzen vil ikke dekke tap på 60 millioner kroner, de mener nordlendinger selv gjorde om lån til aksjer i skandaleselskap.

fredag 09.04 2021

Vil etterlyse syklist på Myre i Åsted Norge etter gullsmed-innbrudd

Tidligere i dag gikk politiet ut med en overvåkningsvideo av en syklist i sentrum av Myre som de tror kan være involvert i innbruddet hos Smykkeskrinet tirsdag. Hvis saken ikke er oppklart innen sending på mandag vil programmet Åsted Norge på TV2 gå ut med videoopptaket.

Berget maursyre-bilen i natt

Etter flere timers innsats fikk Assistanse Nor Berget tankbilen med maursyre som hadde kjørt av veien i Frøskeland, og trafikken kunne igjen gå som normalt.

tirsdag 06.04 2021

Starter ny frisørsalong på Sortland

I dag, tirsdag, starter Lone Mari Ravn og Torill Folgerø Holm opp salongen Edge på Sortland, etter en intens periode med oppussing hvor de har gjort det aller meste selv.

mandag 29.03 2021

Rognan gir seg i Fiskarlaget

På grunn av mistillit mot styret i Nordland Fylkes Fiskarlag, trekker øksnesværingen Geir Rognan seg fra Nordland Fylkes Fiskarlag.

lørdag 27.03 2021

Politiet mistenker at brannen er påsatt

Tidlig lørdag morgen tok en campingvogn fyr i Regine Normanns vei på Stokmarknes, der brannen spredte seg videre til et bolighus. Politiet mistenker at brannen er påsatt.

mandag 22.03 2021

Ny og farligere variant av fugleinfluensa sprer seg nordover

For å hindre at en ny mer dødelig og smittsom variant av fugleinfluensa sprer seg har mattilsynet lagt ned portforbud for fjørfe i Trøndelag og lenger sør. Nå anbefaler Veterinærinstituttet at portforbudet blir utvidet til å også gjelde Nordland og Troms.

lørdag 20.03 2021

Dykkerparet har vært under havoverflaten i alle verdenshjørner: Nå vil de vise frem Hinnøya fra sjøsiden

Siv Ystebø og Vidar Skålevik elsker å ta seg vann over hodet. Nå har de dokumentert hva som finnes under havet rundt Hinnøya. Resultatet kan du se nederst i saken.

torsdag 18.03 2021

Bilverksted satser ungt og lokalt

Nye Vøling Auto AS var nytt i 2004, men tiden har ikke stått stille. Nyansettelser og tilpassing til ny teknologi forteller om et verksted som fortsatt vil være med inn i fremtiden.

fredag 12.03 2021

Disse veiene i Vesterålen får ny asfalt

En rekke nye veger i Vesterålen får ny asfalt i løpet av året.

torsdag 11.03 2021

NHO: – Koronakrisen har gjort Norge fattigere

Koronapandemien har trolig påført Norge et varig tap på 10 prosent av verdiskapingen, mener NHOs sjeføkonom Øystein Dørum

tirsdag 09.03 2021

Slik blir programmet for årets Kulturuke

Tirsdag ble programmet for årets kulturuke lagt frem. På tross av restriksjoner og tiltak, blir det et variert program.

lørdag 06.03 2021

Polart lavtrykk ser ut til å bomme på Vesterålen

I går sa meteorologisk institutt at det lå an til polart lavtrykk og stiv kuling i Vesterålen, men værutsiktene ser nå mindre dramatiske ut.

tirsdag 09.02 2021

Steinar fikk med seg 47 investorer - nå forteller han om jakten på de 60 millionene: – Jeg var sjokkert. Alle andre ble like sjokkert

Steinar Myrland snakker ut om mulig svindel, og har startet egen granskning etter at 60 millioner kroner i hemmelige avtaler er borte i skandaleselskapet Kbr.

mandag 08.02 2021

Raser mot privatiseringsforslag av veier

Arne Reidar Johansen (MOS) er sterkt kritisk til forslaget fra administrasjonen i Hadsel om å privatisere vedlikeholdet av flere kommunale veier. - Jeg har aldri vært borti en slik sentraliseringen som jeg ser i kommunedirektørens forslag, sier Johansen.

mandag 01.02 2021

Sortland januar

Eiendomsoverdragelser i Sortland januar 2021.

lørdag 23.01 2021

Arbeidstilsynet krever tiltak

Arbeidstilsynet varsler tvangsmulkt på 5.000 kroner dagen, dersom Andøy kommune ikke gjennomfører tiltak for å redusere helserisikoen for de ansatte, forårsaket av arbeidsmiljøet i brannstasjonene i Risøyhamn og på Andenes.

onsdag 20.01 2021

Nå åpner Hadsel kommune opp enda mer

Hadsel kommune åpner opp for skjenking i forbindelse med matservering og organisert aktivitet innendørs også for personer over 20 år.

torsdag 14.01 2021

Satser på Haug

Piloten tar av med potet

Flypilot Dag Kristiansen fra Haug satser stort på potet, og vil investere millioner i ei driftsbygning.

mandag 11.01 2021

Møter minibankforkjempere på Stokmarknes

Det er stort engasjement for å beholde minibanken på Stokmarknes, og tirsdag møter initiativtageren bak aksjonen bankledelsen.

torsdag 17.12 2020

Boreals seilingsnekt får etterspill i Stortinget

Boreals inndradde sikkerhetssertifikat får etterspill i Stortinget, melder VG.

mandag 16.11 2020

Stortinget jekker opp krisepakke med milliardsum

Regjeringspartiene og Frp er ennå ikke enige om en tiltakene for å hjelpe koronarammede bedrifter. Men det skal være enighet om å jekke pakken kraftig opp.

søndag 15.11 2020

Nilofar Nori har blitt med i SU-ledelsen

For å jobbe i sentralstyret til Sosialistisk Ungdom måtte Nilofar Nori (19) flytte til Oslo, men hun reiser jevnlig hjem til Melbu for å delta på kommunestyremøter.

onsdag 21.10 2020

Inge Berg får etablere privat småbåthavn

Inge Berg har fått tillatelse til å etablere privat havn for flere båter, på Lundneset i Hadsel.

søndag 18.10 2020

Influensavaksinering:

Kan ta vaksinen hos apoteket, men billigere hos fastlegen

For første gang kan personer i risikogruppene for korona vaksinere seg hos apoteket uten å ha resept fra lege. Det er imidlertid billigere å ta vaksinen hos kommunen eller fastlegen.

lørdag 17.10 2020

Eivind fra Vesterålen reiser tilbake til Libanon:

– For mange kan det være en trigger å lande på flyplassen

Den 4. august eksploderte et havnelager i Beirut. 200 mennesker døde, tusenvis ble skadet og rundt 300 000 ble hjemløse. Den 7. november reiser Eivind Eriksen Tømmerås fra Hadsel, som tjenestegjorde i Libanon i 1991-1992 ned for å hjelpe, sammen med 32 andre veteraner.

fredag 16.10 2020

Regnskap og Rådgivning utvider og skifter navn

Fredag skifter Melbu-firmaet Regnskap og Rådgivning navn til Generi Accounting Hadsel. De søker også flere ansatte, og flytter inn i nye moderne lokaler.

fredag 25.09 2020

Melbu-Fiskebøl reduseres fra fire to skift

Ferjesambandet mellom Melbu og Fiskebøl reduseres fra fire til to skift. - Det er ikke noe vi ønsker, men reduserte overføringer fra staten tvinger oss til å redusere kostnadene, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

– Vi håper flere blir med i Ulvøyløpet

Søndag første helga i oktober er det klart for åttende utgave av Ulvøyløpet, som går fra Stokmarknes Stadion, over fjellet og til samfunnshuset på Melbu.

Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet

Kong Harald ble fredag morgen innlagt på Rikshospitalet, opplyser Slottet.

tirsdag 22.09 2020

Teknisk hovedutvalg i Hadsel kommune:

– Må ikke kødde det til for lufthavna

– Sniker vi oss over 18 meter kommer Avinor springende tvert, var svaret spesialrådgiver Hans Christian Haakonsen i Hadsel kommune hadde på spørsmålet om maksimal byggehøyde på Stokmarknes miljøhavn.

lørdag 12.09 2020

Første Bondens marked på Stokmarknes

I dag gikk Bondens marked av stabelen for første gang på Stokmarknes. Til tross for at det i perioder høljet ned, hadde mange møtt opp for å smake på og handle inn lokale matskatter.

torsdag 10.09 2020

PST vitner mot «Laila fra Lødingen» i dag

Etterforskere fra PST vil torsdag orientere Oslo tingrett om hvordan de etterforsket truslene mot Tor Mikkel Wara og håndterte sikkerheten rundt huset hans.

torsdag 03.09 2020

Kraftig eksportfall for norsk sjømat i august

I august ble det eksportert sjømat til en verdi av 7,3 milliarder kroner. Det er et fall på 1,2 milliarder, eller 14 prosent, sammenlignet med august i fjor.