Tema

torsdag 17.09 2020

Sortland-ordføreren med svar på Rødt-kritikk

Ordfører i Sortland, Karl Erling Nordlund (Sp) liker ikke at en Rødt-politiker har blandet seg inn i personalsaker i Sortland kommune.

torsdag 28.05 2020

Nordlund tilbake på jobb 9. juni

torsdag 23.04 2020

Varaordførerkandidaten ble ikke spurt om å være varaordfører-vikar

Berit Tunstad, som var Senterpartiets varaordførerkandidat under kommunevalget, opplyser at hun ikke ble spurt om å være vikar som varaordfører.

mandag 24.02 2020

100 dager+ med John Danielsen som ordfører i Øksnes

– Hadde større forventninger til Danielsen

I skrivende stund har ordfører John Danielsen (Sp) fungert som ordfører i Øksnes i vel 130 dager. Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Karianne B. Bråthen, hadde større forventninger til Danielsen.

tirsdag 18.02 2020

Nordlunds første hundre dager som ordfører:

Opposisjonen ønsker en mer tydelig ordfører

Karl-Erling Nordlund (Sp) har rundet sine første hundre dager som ordfører i Sortland. Mens Rødt, Høyre og MDG ønsker seg en mer tydelig ordfører, mener Nordlund selv at han var tydelig hva han gikk til valg på.

mandag 14.10 2019

Kommunelov-krøll:

Mæland må svare om skriftlig ordførervalg

Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen vil be kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland redegjøre for forbudet mot skriftlig ordførervalg. –Dette er ikke nevnt i behandlingen i Stortinget, sier Sivertsen til VOL.

torsdag 10.10 2019

Har søkt om feriepenger som hun ikke har krav på

Tidligere ordfører i Øksnes kommune, Karianne Bråthen, har søkt kommunen om tre måneders etterlønn og feriepenger. Førstnevnte har hun krav på, men ikke feriepenger.

onsdag 02.10 2019

Kan ikke kreve skriftlig ordførervalg

Når de nye kommunestyrene i Norge nå skal konstituere seg, kan man ikke lengre kreve skriftlig valg av ordfører. Det har man kunnet kreve frem til nå.

onsdag 17.10 2018

Så mye tjener ordførerne i Vesterålen

De siste årene har det vært en kraftig vekst i lønnen til ordførerne her til lands. En undersøkelse gjort av Nettavisenm, viser at flere ordførere har millioninntekt, men hva tjener ordførerne i Vesterålen?

tirsdag 08.05 2018

Giftet seg på 40-årsdagen

– Vi tenkte det kunne være gøy

8. mai for 40 år siden ble Siv Marita Johnsen og Arild Johansen født. I dag giftet de seg i Hurtigrutens Hus, som også er der de møtes første gang.

lørdag 21.04 2018

Nytt tilskudd til Blåbyprofilen

Blåbysmykket en umiddelbar suksess

– Vi vil ha mer av dette, sier ordfører Tove Mette Bjørkemo under lanseringen av Blåbysmykket som har fått Sortland kommunes godkjennelse for den offisielle Blåbyprofilen. Lanseringen ble en stor suksess for smykkekunstneren Elisabeth Søberg som har designet den vakre, blå smykkekolleksjonen.