Tema

fredag 12.02 2021

Halvert straff for seksuelt overgrep

En mann i 30-årene fra en kommune i Vesterålen fikk halvert straffen i tingretten på Sortland.

fredag 05.02 2021

Tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

En mann fra Vesterålen er av Statsadvokatene i Nordland tiltalt for seksuell omgang med mindreårig og oppbevaring av narkotika. Saken kommer opp i retten i midten av februar. Mannen erkjenner ikke straffeskyld.

fredag 15.01 2021

Redaktører skuffet over fortsatt referatforbud

Hålogaland lagmannsrett har avvist en anke fra Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund, som på vegne av lokale medier klaget på at det i en alvorlig straffesak i Vesterålen tingrett ble lagt ned totalt referatforbud slik at omverdenen ikke får innsyn i det som skjer under rettergangen mot en ung mann.

onsdag 13.01 2021

Uenig i referatforbudet

Aktor og forsvarer i den pågående straffesaken i Vesterålen tingrett er uenig i tingrettens referatforbud i en alvorlig straffesak som omfatter en tiltale om overgrep mot barn.

fredag 08.01 2021

Politiet advarer foreldre mot voldelig ungdomsgruppe

Politiinspektør Per Erik Kalland Hagen ved Sortland lensmannskontor advarer foreldre mot en voldelig ungdomsgruppe i Sortland kommune.

onsdag 16.12 2020

Mann anker straff for seksuelt overgrep mot mann

En mann fra en kommune i Vesterålen er dømt til fengsel i to år og seks måneder for seksuelt overgrep mot en mann, samt å betale 100.000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen. Den dømte mannen anker nå dommen til lagmannsretten.

tirsdag 15.12 2020

Statsadvokat anker overgrepssak til lagmannsretten

Statsadvokat Erik Thronæs ved Statsadvokatene i Nordland, har anket en overgrepsdom i Vesterålen tingrett til ny behandling i Hålogaland lagmannsrett.

tirsdag 24.11 2020

Må stille i to av sine egne straffesaker

En mann fra Vesterålen må stille i tingretten neste uke tiltalt for vold og narkotika. Over nyttår må han stille i en ny og langt alvorligere straffesak som omhandler voldtekt, overgrep mot mindreårige og seksualisering av barn. Prosessen mot mannen er litt komplisert, opplyser statsadvokaten i Nordland.

torsdag 12.11 2020

I tingretten for seksuell omgang med mindreårig

En mann i 20-årene fra Sortland må i Vesterålen tingrett svare for seksuell omgang med en mindreårig jente.

fredag 06.11 2020

Tingretten har avsagt dom i sedelighetssak

I tillegg til to års fengsel, må en eldre bestefar betale 375.000 kroner i erstatning til to barnebarn.

tirsdag 13.10 2020

Ung mann dømt for overgrep mot mindreårig kjæreste

En ung mann har fått 60 timer i samfunnsstraff for seksuell omgang med mindreårig kjæreste.

mandag 05.10 2020

Mann tiltalt for overgrep mot barn

Statsadvokatene i Nordland har tiltalt en mann for overgrep mot et barn.

mandag 24.08 2020

- De minste barna er mest utsatt for overgrep

Barnevernslederen i Vesterålen er positiv til Hadsel kommunes innsats mot overgrep og omsorgssvikt. Men hun ønsker samtidig et større fokus på de minste barna.

lørdag 22.08 2020

Derfor vil overgrepsdømt ha saken gjenopptatt

En domfelt vesteråling ber gjenopptakelseskommisjonen behandle saken der han ble dømt for seksuelle overgrep mot ei ung jente. Vesterålingen mener nye beviser svekker forklaringen til fornærmede.

fredag 10.07 2020

Overgrepsdømt vesterålsmann: – Har sendt begjæring om gjenopptakelse

– Vi har i dag oversendt en begjæring om gjenopptakelse av saken til gjenopptakelseskommisjonen, bekrefter advokat Aleksander Nyheim Jenssen hos Advokatene Sjøheim, Meling og Co til VOL.

Flere alvorlige saker opp i tingretten

Til høsten skal nærmere 20 straffesaker behandles i Vesterålen tingrett. Flere av dem gjelder påstander om alvorlige forbrytelser som vold og overgrep.

fredag 03.07 2020

Bistandsadvokaten til VOL: – Den dømte forsøker å fremstille seg selv om et offer

Bistandsadvokat Trude Wold reagerer sterkt på framstillingen til den overgrepsdømte vesterålsmannen på VOL i går, der han blir hengt ut som overgriper med navn og bilde på sosiale medier.

Overgrepsdømt vesterålsmann hengt ut på internett i går: – Mine barn som oppdaget det

Mannen ble i Hålogaland lagmannsrett i fjor dømt til fire år og tre måneders fengsel, blant annet for seksuelle overgrep mot barn under 14 år. I går ble navnet hans, bilde, kopi av dommen, og bostedsadressen lagt ut på sosiale medier. Nå anmelder han saken.

torsdag 02.07 2020

Overgrepsdømt vesterålsmann hengt ut på internett

En mann fra Vesterålen, som er dømt til lang fengselsstraff for seksuelle overgrep mot et barn under 14 år, er «outet» av en med tilknytning til Mannegruppa Ottar.

tirsdag 26.05 2020

Lokalt politiansatte måtte se gjennom tusenvis av overgrepsbilder:

– Tidkrevende og belastende for de som må gjennomgå materialet

– Det er ofte store datamengder som skal sikres og gjennomgås. Dette er ofte veldig tidkrevende, og også belastende for de tjenestepersonene som gjennomgår slikt materiale.

torsdag 07.11 2019

Lagmannsretten skjerpet overgrepsdom med seks måneder

Hålogaland lagmannsrett skjerpet straffen for en mann fra Vesterålen, som var tiltalt for en rekke overgrep mot ei mindreårig jente. Mannen er nå dømt til fengsel i fire år og ni måneder.

mandag 28.10 2019

Har lukket rettsmøtet:

Lagmannsretten behandler overgrepssak fra Vesterålen

I mai ble en mann fra Vesterålen dømt til fengsel i fire år og tre måneder for flere overgrep mot ei mindreårig jente. Nå skal Hålogaland lagmannsrett behandle ankesaken.

tirsdag 23.07 2019

Overgrepssak ankes til lagmannsretten

En vesterålsmann ble i mai dømt til fire år og tre måneder fengsel, samt erstatning på 200 000 kroner for gjentatte overgrep mot en mindreårig jente. Mannen anker dommen til lagmannsretten.

fredag 12.04 2019

Helsesøster vitnet:

– Klare tegn på seksuelt misbruk

Det er siste dag av rettssaken der en vesterålsmann er siktet for en rekke overgrep mot en mindreårig jente. En helsesøster i Vesterålen sier jenta bærer preg av klare symptomer på seksuell misbruk.

onsdag 10.04 2019

Overgrepssak for Vesterålen tingrett:

Boka som endret alt

– Det gjør stort inntrykk, sier forfatter Mariann Youmans om rollen en av hennes bøker spiller i overgrepssaken som nå går for Vesterålen tingrett.

lørdag 09.03 2019

– Kommunens kriseledelse har vært involvert fra start

Det sier rådmannen i en kommune i Vesterålen der et barn under 14 år etter tiltale ved Vesterålen tingrett skal være utsatt for gjentatte seksuelle overgrep.

onsdag 27.02 2019

Nordland SV vedtok å legge barnehus til Narvik:

Tove Mette Bjørkmo er svært overrasket

I helga vedtok årsmøtet i Nordland SV en uttalelse fra Narvik SV om å legge et barnehus i nordre Nordland til Narvik. Ordfører i Sortland kommune, Tove Mette Bjørkmo, har i flere år jobbet for å få et barnehus til Sortland, og sier at hun er svært overrasket over vedtaket til Nordland SV.

fredag 22.02 2019

Helsepersonell avslørte overgrep:

Ung mann risikerer tre til 15 års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot mindreårig

En ung mann fra en kommune i Vesterålen og som i dag er myndig, risikerer mellom tre og 15 år i fengsel etter gjentatte seksuelle overgrep mot et barn under 14 år.

fredag 19.01 2018

Dømt for seksuell omgang og voldtekt

Mannen som i forrige uke sto tiltalt i Trondenes tingrett tiltalt for både seksuell omgang med barn under 14 år og 16 år og voldtekt, er blitt dømt til fengsel og oppreisningserstatning.

mandag 08.01 2018

Vesteråling møter i retten denne uka

Kan få 15 års fengsel for voldtekt og seksuell omgang med barn

mandag 11.12 2017

Nordlandssykehuset:

Åpner for Harstad-løsning for overgrepsutsatte

Nordlandssykehuset vil forsøke å finne en løsning slik at overgrepsutsatte som ønsker seg til mottaket i Harstad, vil kunne mottas der.

fredag 08.12 2017

Regionrådsleder Siv Dagny Aasvik fornøyd:

Overgrepsofre kan velge å reise til mottak i Harstad

Regionrådsleder Siv Dagny Aasvik er glad for at Nordlandssykehuset har snudd i overgrepsmottakssaken. De åpner nå for at overgrepsofre i Vesterålen kan ta den to timer lange turen til Harstad og slippe fly eller en lengre buss eller biltur til Bodø.

torsdag 26.10 2017

«Sara» har opplevd flere overgrep:

– Jeg sa det til han: «Du voldtok meg!». Han bare bagatelliserte det

Lite visste «Sara», da hun som 18-åring ble voldtatt av en bekjent på et nachspiel, at dette skulle bli den første av mange overgrep hun skulle oppleve. Av en rekke forskjellige menn, og gjennom mange år.