Tema

søndag 18.04 2021

Vil satse bedre på lærlinger

Øksnes kommune har til nå ikke vært tilknyttet et opplæringskontor, som bistår med det administrative rundt lærlinger. Dette ønsker nå kommunen å endre på.

«Ta hele landet i bruk!»

lørdag 17.04 2021

– Jeg er vant til at det stormer litt

Kanskje rekker han en kebab på Søndre, før han forlater Hadsel, kommunedirektør Ola Morten Teigen. Gjør han det ikke, kommer han nok tilbake.

fredag 16.04 2021

«Norge trenger å styrke hele den maritime verdikjeden»

onsdag 14.04 2021

Kontrollutvalget vil belyse alle momenter ved salget:

Bestiller full gjennomgang av sykehusbukta

Kontrollutvalget i Hadsel vil, med bakgrunn i kommunestyrevedtak i mars, ha en full undersøkelse av prosessen rundt salget av tomta i sykehusbukta på Stokmarknes.

tirsdag 13.04 2021

Starter prosessen med å finne Teigens erstatter

Et ekstraordinært og enstemmig kommunestyre vedtok tirsdag å umiddelbart begynne prosessen med å rekruttere ny kommunedirektør etter at Ola Morten Teigen annonserte sin avgang før helgen.

Ber regjeringen sikre at trålerne leverer fisk til fiskerisamfunnene

Senterpartiet ønsker at stortinget skal be regjeringen om å sikre at de leveringspliktige trålerne faktisk leverer fisk til de tilgodesette fiskerisamfunnene i tråd med intensjonen i pliktsystemet.

Byggeprosjekter skal under lupen

Kontrollutvalget ønsker å bestille nok en revisjon av Hadsel kommunes praksis. Denne gang skal Ekren og helsehuset under lupen.

Byggeprosjekter skal under lupen

Kontrollutvalget ønsker å bestille nok en revisjon av Hadsel kommunes praksis. Denne gang skal Ekren og helsehuset under lupen.

mandag 12.04 2021

Kommunestyremøte i Andøy

Kommunestyret i Andøy samles i dag til fysisk møte i Idrettshallen på Andenes. Flere dispensasjonssaker og vedtekter for kommunale barnehager er blant sakene som skal behandles. VOL sender møtet fra klokken 11.00.

søndag 11.04 2021

«Flere barn over hele landet får sommerskoletilbud»

Vaksineringen kan få egen gransking

Opposisjonspolitikere krever en uavhengig undersøkelse av regjeringens valg av vaksinestrategi. Statsminister Erna Solberg (H) er åpen for ideen.

lørdag 10.04 2021

«Større ulikhet under koronatida»

Venstre ryker ut av Stortinget i fersk måling

Høyre er på nytt landets største parti og Frp går fram, men Venstre og KrF faller langt under sperregrensen og sikrer solid rødgrønt flertall på ny måling.

fredag 09.04 2021

«Vi ønsker rusreformen velkommen – men vil ha et klart skille mellom rusavhengige og ikke rusavhengige»

torsdag 08.04 2021

Misfornøyd med veiadresser på Kvalnes:

Ber ordføreren gripe inn

Kvalnes gårdsforening er meget misfornøyd med at fylkesveien gjennom Kvalnes heter Ramsaveien. Nå ber de ordføreren om hjelp.

onsdag 07.04 2021

«Mine tre store bekymringer: Jobben, skolen og helsa»

tirsdag 06.04 2021

– Flere statlige arbeidsplasser i Vesterålen

Drøyt fem måneder før fylkes- og stortingsvalget går av stabelen, mener Arbeiderpartiets leder i Nordland at arbeidsplasser og vekst i befolkninga er det viktigste de vil kjempe for.

onsdag 31.03 2021

«Lønnspliktdager og kompensasjonsordninger må treffe bedriftene og bransjene»

mandag 29.03 2021

«Barne- og ungdomskulturen skal tas på alvor»

fredag 26.03 2021

«Regjeringa satser ikke på sjøen»

Varslersak mot Dagfinn Olsen lagt bort

Dagfinn Olsen fra Lødingen er fylkesleder for Fremskrittspartiet. I februar åpnet partiet varslersak mot ham. Denne er nå lagt bort.

torsdag 25.03 2021

Tannlegesituasjonen i Andøy:

Nordmo er ikke fornøyd etter møte med fylkesråden

Ordfører Knut Nordmo sier at fylkesråd Kirsti Saxi er såre fornøyd med tannlegetilbudet i Andøy. – Det er visst helt greit at voksne må reise til Harstad og Stokmarknes for tannlege, sier Nordmo.

– Hva vil finansministeren gjøre for å hjelpe Kvitnes Gård og andre som sliter?

Stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg (Frp) utfordrer finansministeren på tiltak for å hjelpe næringslivet i koronakrisen. Han sier Kvitnes Gård som bedrift er et speilbilde på distrikts-Norge som nå står på kanten av stupet.

Fikk et tilbud de ikke kunne avslå:

Legger ned Hurtigrutens Hus KF

I september og oktober 2020 sa Hadsel nei til å ta Hurtigrutens Hus inn under kommunen. 25. mars 2021 kom kontrabeskjeden: Hurtigrutens Hus KF legges ned som kommunalt foretak, men skal drive videre i kommunal regi.

Barnehagesaken avgjort med en stemme

Overtakelsen av Børøya barnehage SA er ikke synonymt med at samtlige barn flytter til kommunale barnehager. En enkelt stemme avgjorde saken, og kommunen vil nå kjøpe den tidligere familiebarnehage.

Økonomien i Hadsel Eiendom KF:

Bassenget på innlandet får fortsette

I alle fall inntil videre. Det ble klart i kommunestyrets møte hvor de enstemmig bevilger 350 000 kroner til drift av bassenget. Men det murres blant de folkevalgte om økonomien til det kommunale eiendomsforetaket.

onsdag 24.03 2021

«Venstres rusreform redder liv»

tirsdag 23.03 2021

«Krever billigere flybilletter i Nord-Norge»

mandag 22.03 2021

«Krever feriepengetillegg på dagpenger permanent»

lørdag 20.03 2021

«En ny tid for totalforsvaret»

Ordfører Hugo er mest mulig åpen med innbyggerne via sosiale medier: – En god måte å bygge demokratiet

Hans ukentlige innblikk i ordfører-livet får gode tilbakemeldinger.

fredag 19.03 2021

Barnehageovertakelse splittet formannskapet

Selv om det vil bety økonomisk besparelse for kommunen å få flere barn inn i kommunal barnehage, ønsker flere politikere i formannskapet bedre svar på hva det vil bety å få et bygg med på kjøpet.

torsdag 18.03 2021

Opprettelsen av «byggesaksdetektiv» i Hadsel kommune:

– Liker ikke at det kommer inn fra sidelinja på denne måten

Opprettelsen av en ny stilling i teknisk etat, som «byggesaksdetektiv» møtte delte meninger i formannskapet. Mens de ser behovet og fornuften, kritiserer de timingen. – Burde vi ikke tenkt på dette tidligere, spør Åge Rusten (Ap).

Formannskapet i Hadsel:

Roser boligprosjekt på Hadseløya

Boligprosjektet på Husby utenfor Melbu og planene om boliger i Sjøgata på Melbu får ros av formannskapet. – Jeg skulle ønske det sto i innstillingen at man er positiv, sier Ørjan Robertsen (MOS).

onsdag 17.03 2021

Byggesaksdetektiv godt mottatt av de folkevalgte

Antallet byggesaksbehandlinger øker år etter år, og med det muligheten for at noen - med eller uten viten og vilje - bygger mer enn de har lov til.

«Våpendragere søkes»

«Regjeringens framlagte rusreform ivaretar ikke intensjonen med å forebygge eller redde flere liv for de unge potensielle rusmisbrukerne»

Bryggebygging skapte temperatur: – Her er det ikke en kjeft som går forbi

Ei badebrygge i Budalsneset i Hadsel kommune skapte temperatur i teknisk hovedutvalg, men utvalgsleder Trude Lind mente det skulle hardt gjøres å lene seg på at området skal være tilgjengelig for alle som et argument for å si nei.

Vil flytte barn fra Børøya til Søndre

Med bare seks barn i barnehagen, velger Hadsel kommune å stenge dørene til Børøya barnehage og flytte barna til Søndre barnehage. – Vi vil ikke drive i bygget der før det er mulig å drifte økonomisk gunstig, sier økonomisjef Tommy Løveng.

tirsdag 16.03 2021

Får ja fra utvalget til å kjøre 300 meter med ATV – på skogsvei

Hytteeieren som søkte teknisk hovedutvalg i Hadsel om dispensasjon for å bruke ATV og motorisert trillebår fra veien til hytta på Fiskebøl fikk ja. Avstanden var 300 meter. På privat skogsvei.

Ap vil ha rusreform-forhandlinger uten Venstre

Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol mener det er større rom for å finne en løsning for rusreformen om ikke Venstre deltar i forhandlingene.

mandag 15.03 2021

«Hva skal vi med Nord-Norge?»

Striden om tomta i sykehusbukta:

Usikkerhet rundt millionregning

Inger Hope i kontrollutvalget i Hadsel ba kommunedirektør Ola Morten Teigen om svar på hvorvidt det hadde vært innom de folkevalgte å bruke 12,1 millioner kroner til å rydde opp i sykehusbukta på Stokmarknes. – Ja, svarte Teigen før møtet ble lukket.

søndag 14.03 2021

Kirkevalget forstyrrer offentlige valg

«Med Rødt mot vindkraft på hav og land!»

Halvparten sier de foretrekker Erna som statsminister

Flest vil ha Erna Solberg (H) som statsminister, viser VGs statsministermåling i mars. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han tar tallene med ro.

lørdag 13.03 2021

«Høyres desperasjon»

«Vi må se hele bildet»

Elevrådet ber om basseng på Stokmarknes skole:

- Vi bor på en øy. Er dere som kommune fornøyd med at elever ikke er svømmedyktige?

For liten tid til svømmeundervisning, unødvendige kostnader med skyssing av elever fra Stokmarknes til Melbu og muligheter for inntekter er noen av momentene elevrådet på Stokmarknes skole peker på når de ber om eget basseng på Stokmarknes.

Elevrådet ber om basseng på Stokmarknes skole:

- Vi bor på en øy. Er dere som kommune fornøyd med at elever ikke er svømmedyktige?

For liten tid til svømmeundervisning, unødvendige kostnader med skyssing av elever fra Stokmarknes til Melbu og muligheter for inntekter er noen av momentene elevrådet på Stokmarknes skole peker på når de ber om eget basseng på Stokmarknes.

fredag 12.03 2021

«Koronajubileet vi fryktet»

torsdag 11.03 2021

Uenighet om politisk vilje til millionregning

Inger Hope i kontrollutvalget i Hadsel ba kommunedirektør Ola Morten Teigen om svar på hvorvidt det hadde vært innom de folkevalgte å bruke 12,1 millioner kroner til å rydde opp i sykehusbukta på Stokmarknes.

onsdag 10.03 2021

Ansettelsespraksis i Hadsel kommune:

Utvalg kritisk til dokumentasjonsmangel

- Jeg kan ikke si du får en rettferdig behandling når du søker jobb i Hadsel kommune, sier Gunn Fosse i kontrollutvalget, etter at de onsdag så på revisjonsrapporten hvor det avdekkes flere avvik i dokumentasjonen i ansettelsessaker.

tirsdag 09.03 2021

«Bærekraftige barn gir bærekraftig klode»

«Stiller spørsmål og Storvatnet, næringssaker og skoleskysstilbud»

mandag 08.03 2021

«Gratulerer med dagen, men vi er ennå ikke i mål»

søndag 07.03 2021

«Nei til vindkraft på land»

fredag 05.03 2021

«Kvinnekamp og forsvarsprioriteringer»

Opposisjonen på Stortinget gir klar marsjordre til regjeringen: Styrk pandemiberedskapen

Regjeringen må sikre at Norge har nok smittevernutstyr og legemidler i tilfelle en ny pandemi. Det er den klare bestillingen fra et flertall på Stortinget.

onsdag 03.03 2021

«Kysten er ikke uoppdaga land!» 

tirsdag 02.03 2021

Sp-topp åpner for russisk vaksine i Norge

Senterpartiets Marit Arnstad er kritisk til om regjeringen gjør nok for å sikre Norge nok koronavaksiner. Hun mener Sputnik V er en god kandidat.

fredag 26.02 2021

Sp freder pumpeprisen

Senterpartiet har bestemt seg for å si blankt nei til avgiftsendringer som fører til dyrere bensin og diesel.

onsdag 24.02 2021

«Vannforsyning og forskjellsbehandling i plansaker»

tirsdag 23.02 2021

Vil gå i forhandlinger om fergeprisene

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap), er glad for at opposisjonen på Stortinget har fremmet et felles forslag for å få ned fergeprisene.

«Kjære folkevalgte»

Slik reageres det på fergeforliket

Stortinget skal tirsdag behandle forliket som opposisjonen forhandlet seg frem til mandag. Reaksjonene har ikke uteblitt.

søndag 21.02 2021

«Kvinner er den nye oljen!»

torsdag 18.02 2021

Halvar støtter Sylvi som ny Frp-leder

Frp-nestor i Andøy Halvar Rønneberg er enig med avtroppende partileder Siv Jensen om at Sylvi Listhaug bør overta ledervervet i partiet.

Ja til turnhall betyr ikke åpen lommebok

Gymsal på Stokmarknes prioriteres

Uansett hvor positive politikerne er til turnhall på Melbu, kan de ikke hoppe bukk over usikker kommuneøkonomi er signalene fra deler av kommunestyret. Og gymsal på Stokmarknes skole har prioritet.

Halvering av startlån i 2021

Etter at det ble utbetalt 23 millioner kroner i startlån i 2020, har Hadsel kommune halvert potten i år. Og det skal prioriteres strengere hvem som skal få.

Ingen konsekvenser etter rådhusfesten

Hadsel-ordfører Lena Arntzen (H) er klar på at den private markeringen i rådhuskantina ikke får noen etterspill for kommunedirektør Ola Morten Teigen.

onsdag 17.02 2021

«Kutt politisk spill - sett ned fergeprisene nå»

tirsdag 16.02 2021

Hadsel kommunestyre får kulturminneplan på bordet

Utarbeidelse av en kulturminneplan i Hadsel vil koste kommunen 29.500 kroner, og kan potensielt gjøre utviklingen av Gulstadøya enklere å forholde seg til, samtidig som den kan skape lokale reiselivsdestinasjoner. Men administrasjonen råder til nei.

Varslersak i Nordland Frp

Frp-leder Dagfinn Olsen: – Ingenting på min CV som rokker ved min integritet

Dagfinn Olsen fra Lødingen er fylkesleder for Fremskrittspartiet og vant nominasjonen til stortinget. I helga ble det kjent at partiet har åpnet varslersak mot Olsen. Til VOL sier han at han står rak i stormen.

– Avstanden til sentralmakta har økt

Andøy-ordfører Knut A. Nordmo mener veien til de sentrale myndighetene i Norge har blitt større.

mandag 15.02 2021

Nordlaks-utvidelse i formannskapet:

– Skulle vært avvist

At det tar tid å komme gjennom de mange prosessene lokaldemokrati og administrasjon krever, bør ikke være et argument for å gå utenom normal saksbehandling, var tilbakemeldingen Rødts Geir Jørgensen hadde på saken om utvidelse av Nordlaks.

søndag 14.02 2021

Tidligere stortingsrepresentant Finn Knudsen er død

Finn Knudsen døde søndag. Han satt på Stortinget for Arbeiderpartiet fra 1985-1989.

Unge Høyre vil verne Lofoten, Senja og Vesterålen

Unge Høyre gjør helomvending og vil verne Lofoten, Senja og Vesterålen mot oljevirksomhet. Ungdomspartiet retter samtidig ramsalt kritikk mot moderpartiet.

Hadsel med dobbelt så mange dispensasjonssøknader som Sortland i fjor:

Varsler mulig innstramming av snøscooterkjøring

Teknisk hovedutvalg satt med seks dispensasjonssøknader om motorferdsel i utmark. Men i den nye samfunnsdelen i kommuneplanen det bli en innskjerping av praksisen, noe utvalget gir klare signaler om at de ikke er negative til.

Utsetter ikke arbeidet med samfunnsplanen

Rødt Sortland hadde i forkant av torsdagens kommunestyremøte i Sortland i en interpellasjon bedt om at arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel ble stoppet. Det blir den ikke.

lørdag 13.02 2021

«Brukes pengene riktig og hva får Sortland kommune?»

Børøya familiebarnehage ber om overtakelse:

Ny kommunal barnehage i Hadsel

Børøya barnehage har søkt om å bli kommunal barnehage, og Hadsel kommune har åpnet døra for overtakelse. - Vi er glade for å kunne si at vi snart har kommunal barnehage på Børøya, når vi ser hvor mange yngre med barn som bosetter seg der, sier oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen.

Medlemstall i partiene ved utgangen av 2020

Partiene er sortert etter størrelse, (prosentvis endring siden 2017 i andre kolonne).

fredag 12.02 2021

Freiberg tapte førsteplassen

Kjell Børge Freiberg melder på sin Facebook-side at han takker for seg i politikken.

Vil unngå at turnhallen skal snuble i humpete kommuneøkonomi

Melbo Turnforening ønsker å bygge dedikert turnhall, for å styrke både treningstilbudet og rekrutteringen til idretten. De ber om tilskudd på totalt 6,3 millioner kroner til etableringen av hallen på Melbu, men medlemmene i oppvekstutvalget var ikke sikre på om tiden var inne for å si ja. Eller for den saks skyld nei.

torsdag 11.02 2021

Kan spare penger:

Disse kan miste kommunalt gatelys og brøyting av veiene

Flere veier i kommunen kan miste kommunalt gatelys og brøyting. Kirkegårdene og veien dit, vil også bli berørt.

Hadsel formannskap:

Sendte privatiseringssaken tilbake

Formannskapet satte foten ned og ba om at saken om nedklassifisering av kommunale veier sendes tilbake, og at den utredes ytterligere.

Kommunen vil kjøpe, men vil ha prisavslag ved eventuell forurensning:

Kjøpsavklaring på overtid

Kjøpet av Gulstadøya på Hadsel kan være klart i mars, men flere i formannskapet anser det som klokt å utrede hvor mye av tomta de faktisk kan bruke før de bruker 12 millioner kroner på tomtekjøpet.

onsdag 10.02 2021

«Om å bygge på leirgrunn»

«Vi ønsket ikke debatt bak lukkede dører»

«De seks ansvarlige og de to desertører»

tirsdag 09.02 2021

Posisjonen skippet orienteringsmøte om milliontomt

– Hvor var gruppelederne i posisjonen, undret Venstre Arne Ivar Mikalsen etter orienteringsmøtet mellom folkevalgte og Stokmarknes Handelseiendom tirsdag kveld.

«Sortland kommunes kjøp av tjenester hos lokale skatteytere»

– Sjømatnæringa – ei betydelig næring

– Dette er ikke noe vi kan stå for

Anne Karine Innbjør (MOS) tordnet mot forslaget om å nedklassifisere kommunale veier, som i hovedsak vil skje i distriktene. Teknisk hovedutvalg utsetter saken, og krever konsekvensanalyse og en bred høring før de behandler den.

mandag 08.02 2021

Forsøker å unngå dyr rettssak

I et forsøk på å komme frem til en minnelig løsning, og unngå en potensielt millionkostnad ved en rettssak, skal kommunestyret og kontrollutvalget i Hadsel ha møte med Fazenda eiendom for å orienteres om saken.

Deltar ikke på møte med Stokmarknes Handelseiendom

Den politiske ledelsen i Hadsel kommune kommer ikke til å være med på et uformelt møte med Stokmarknes Handelseiendom.

Tilbake til fremtiden i Hadsel Kommune

Følg kommunestyret i Andøy fra kl 15.00

Kommunestyret i Andøy samles i dag til et ekstraordinært nettmøte for å avgjøre flere saker som ikke kunne vente til møtet 1. mars som var planlagt som årets første møte.

Dag Jostein Fjærvoll er død

Hadselværing og tidligere statsråd, Dag Jostein Fjærvoll, har gått bort.

-Ta ansvar eller gå av

fredag 05.02 2021

Kan det bli 100.000 samisktalende i 2050?

tirsdag 02.02 2021

19 av 20 tilfeller har vært importsmitte

Smittevernlegen i Øksnes er fornøyd med hvordan koronasituasjonen i kommunen har forløpt så langt, spesielt med tanke på årets skreifiske med mange sesongarbeidere fra «røde land».

– Ansvarlighet i Hadsel kommune

mandag 01.02 2021

Glemte å behandle sak om Reno Vest: Behandler sak to år på overtid

De andre kommunene som er med i Reno Vest IKS behandlet endringen av selskapsavtalen i høsten 2018. Nå skal også Hadsel behandle saken, to år på overtid.

Glemte å behandle sak om Reno Vest: Behandler sak to år på overtid

De andre kommunene som er med i Reno Vest IKS behandlet endringen av selskapsavtalen i høsten 2018. Nå skal også Hadsel behandle saken, to år på overtid.

lørdag 30.01 2021

Fergepriser - Det er prisverdig å ville rydde opp etter seg

God klimapolitikk skal være god næringspolitikk

Regjeringen kommer med nye tiltak

fredag 29.01 2021

Arbeiderpartiet vil halvere prisen på fergebilletten

torsdag 28.01 2021

Brannkonstablene i Risøyhamn og på Andenes ber om handling øyeblikkelig:

– Slutt å spille rulett med helsa vår på brannstasjon

Brannkonstablene i Andøy brannkorps har jobbet med en helserisiko på brannstasjonene i årevis. Mandag og tirsdag tok Fagforbundet med Ap og SV på befaring for å vise forholdene.

onsdag 27.01 2021

– En absurd prisforskjell

– Viktigheten av flytilbudet som Hadsel næringsforening beskriver er helt korrekt, sier Arne Ivar Mikalsen (V).

tirsdag 26.01 2021

Næringslivet krever permanent FOT-rute

Et samlet næringsliv i Vesterålen stiller seg bak kravet om at Stokmarknes lufthavn blir permanent FOT-ruteflyplass.

søndag 24.01 2021

Mer matjord i klimapolitikken

torsdag 21.01 2021

Selger fire mål næringstomt

Formannskapet i Hadsel sa raskt ja til å selge fire mål med næringseiendom til Berg Elektro AS. – Det viser at det nytter å satse på næringsaktivitet, sier Ørjan Robertsen (MOS).

– Må ha balanse i områdebruken

Utbyggingen av Gulstadøya vil ikke forhindres nevneverdig av de mange kulturminnene og gravhaugene som er registrert i området. Til gjengjeld skal de gravlagte få beholde utsikten, foreslår kommunedirektør Ola Morten Teigen.

Ber kommunen om milliontilskudd til Vesterålens første turnhall

– Vi har nesten 23.000 kvadratmeter med kunstgress, og 1700 kvadratmeter med sportsgolv, sier Mats Oshaug i Melbo Turnforening. Nå satser han og foreningen på oppføring av Vesterålens første turnhall, til en pris på 20 millioner kroner.

onsdag 20.01 2021

Senterpartiet gambler med nord-norske arbeidsplasser

tirsdag 19.01 2021

Fremtidens nordområder

Rødt er en katastrofe for industrien

mandag 18.01 2021

Ingen oppgave å vurdere smitte-problematikken

Ordfører Karl-Erling Nordlund (Sp) mener at det ikke er Sortland kommune sin oppgave å vurdere smitte av lakselus knyttet til planene om et oppdrettsanlegg i Godfjorden.

søndag 17.01 2021

Støre får sterk støtte fra lokale Ap-ledere

Lokale Ap-ledere i Vesterålen støtter Jonas Gahr Støre som statsministerkandidat under stortingsvalget 2021. De har trua på at Arbeiderpartiet kan gjøre et langt bedre valg enn det som går fram av meningsmålingene de siste månedene. De ser dessuten lyspunkter for Arbeiderpartiet i Nordland.

lørdag 16.01 2021

For trygghet og arbeidsplasser

Senterpartiets ståsted er britenes valg: Frihandelsavtale med EU er løsninga

Kai & Anlegg i gang:

Tar snart en tur på sjøsida

Mens Lou Reed tok en "walk on the wild side" kan en i Nesset se fram til å spankulere mykt langs sjøfronten.

fredag 15.01 2021

- Forsøker i diverse nordnorske medier å fremstå som fiskernes venn

torsdag 14.01 2021

Gjør mer for de som sliter, Erna Solberg!

onsdag 13.01 2021

Nedstenging må følges av økonomisk krisehjelp

tirsdag 12.01 2021

Nytt år, nye pensjonssparingsmuligheter

mandag 11.01 2021

Ropstad på avlatsreise

Arbeidsfolk og bedrifter må få krisehjelp nå!

Andøybandet Vederkast bytter ikke logo etter kongress-storming

– Vi tar avstand fra høyreekstreme på alle mulige moter, melder Andøybandet Vederkast på Facebook etter at en av kongress-stormerne har en tatovering som er lik bandets logo.

Han investerer for 150 millioner i år

Med nytt svømmebasseng og nye omsorgsboliger på agendaen i Øksnes for 2021, går det med mange millioner kroner. Totalt skal Øksnes kommune investere for 150 millioner i år.

lørdag 09.01 2021

«Regjeringens klimaplan spiller på lag med landbruket»

fredag 08.01 2021

– Brexit og alternativer til EØS

torsdag 07.01 2021

Skrot EØS-avtalen nå!

Korona-pengene må gis til skolene  

Hun skal bruke over 150 millioner på helse i år

Øksnes kommune har i år en driftsramme på 151 millioner kroner for enhetene helse og sosial. Det skal samtidig investeres for flere titalls millioner i år.

onsdag 06.01 2021

Ingen politisk koronafri i valgåret 2021

Åtte måneder før valget tyder alt på at koronakrisen vil dominere det politiske ordskiftet også i år. Men våren vil også preges av klima, pensjon og transport.

mandag 04.01 2021

Høyre er garantisten for fritt skolevalg

EØS-avtalen langt bedre

søndag 03.01 2021

Hurra for deg som fyller ditt år? 

lørdag 02.01 2021

«Ønsker å bidra til et felles løft for Nord-Norge»

fredag 01.01 2021

Nordland er fortellingen om landet vårt 

– Heldig som er ordfører i en kommune med dyktige folk

Ved utgangen av pandemiåret 2020 sier ordfører Lena Arntzen (H) at det er bra med næringsutvikling i kommunen, og at det viktige er å ha langsiktig positivitet.

torsdag 31.12 2020

– Gleder meg til 2021

En utfordrende kommuneøkonomi til tross: – Jeg gleder meg til 2021, sier Andøy-ordfører Knut Nordmo

tirsdag 29.12 2020

«Vi tar voksne elever på alvor!»

«Uforståelig helomvending av kommunedirektøren i Sortland»

mandag 28.12 2020

Nordland – framtidas fylke

Stortinget og fylkesveisatsing: Sp gir 212,8 mill. til fylkesveiene i Nordland i 2021, regjeringa gir 7 mill.

fredag 25.12 2020

Fylket fant penger til gang- og sykkelvei - men kommunestyret nedprioriterte boligfeltet:

- Ikke i veien for at andre skal kunne bygge

Skal det bli boligbygging i Rishaugen-området, må gang- og sykkelvei på plass. Nå stiller fylket med midler, mens Hadsel vil utsette sitt boligprosjekt i området. - Men gang- og sykkelveien kan utløse private prosjekter, sier kommunedirektør Ola Morten Teigen.

tirsdag 22.12 2020

«Høyre viser fram egen idétørke i nord»

fredag 18.12 2020

Oda blir ungdommens talsperson i Nordland

Oda-Regine Elvenes er ny leder i Ungdommens fylkesråd (UFR)

«De fikse idéers distriktspolitikk»

torsdag 17.12 2020

Mer hjelp på vei

Koronastengte grenser gir historisk høyt salg for Vinmonopolet

Vinmonopolet styrer mot et historisk høyt salg i koronaåret 2020. Monopolledelsen tror salget ender på 115 millioner liter. Det er opp 40 prosent fra i fjor.

Slik skal regjeringen hindre smitteoppblomstring etter jul

Med registrering av alle som kommer til Norge i et nytt register og masseutsendelser av SMS-er håper regjeringen å hindre smitte fra utlandet før og etter jul.

onsdag 16.12 2020

Planlegger for korona-vaksinering i januar

Det første utstyret for vaksinering av korona er allerede sendt ut til norske kommuner.

Rødt Sortland: Høyreregjering strammer enda mer inn på kommunebudsjettet

tirsdag 15.12 2020

Kom ikke til tverrpolitisk enighet om budsjett og økonomiplan

I forkant av årets siste kommunestyre skulle gruppelederne i alle partiene i Sortland møtes for å forsøke å bli enige om noen fellesforslag til budsjett og økonomiplan for 2021-2024. Møttes gjorde de, men ble ikke enige.

Dette vil posisjonen prioritere

Posisjonen i Sortland ønsker i sitt tilleggsforslag til driftsbudsjett for de fire neste årene blant annet å prioritere bredbåndsutbygging og få regulert gang- og sykkelvei på Holmstad.

«Blått hav, grønt skifte, og røde tall»

– Burde utredet konsekvensene i forkant

Økonomiprofessor er kritisk til at Bø ikke utredet konsekvensene av å kutte i formuesskatten før vedtaket ble gjort.

mandag 14.12 2020

En rundvask for renholderne våre 

«Ikke drikk på deg dårlige vaner i koronaåret»

lørdag 12.12 2020

Eldrerådet ønsker bussholdeplass i Stokmarknes sentrum

Fylkeskommunen mener midlertidig holdeplass kan bli permanent

Siden 1. september har bussholdeplassen på Stokmarknes hatt midlertidig plassering nedenfor rådhuset. Eldrerådet i Hadsel mener plasseringen er for langt fra sentrum, men nå mener fylkeskommunen at den kan bli permanent.

Et budsjett for fremtiden

I Norge er også forsvaret av landet vårt en dugnad

fredag 11.12 2020

Foreldrene i volleyballklubben bekymret for russituasjonen: – Alle må på banen

Foreldrene i Sortland Volleyballklubb er bekymret for utviklingen i rusmiljøet, ikke bare på Sortland, men i Vesterålen. Deres klare mening er at alle må på banen og at politikerne må endre kurs.

- Å være lokalpolitiker er et tillitsverv og at penger på egen konto ikke skal være et motiv for å bedrive lokalpolitikk, er vi helt enige i.

torsdag 10.12 2020

Veien Frøskeland-Myre er ikke tatt ut av planen

VOL skrev onsdag kveld at den viktige næringsveien mellom Frøskeland og Myre står i fare for å miste store bevilgninger. Samferdselsråden sier veien fortsatt har prioritet, dog i et annet omfang enn tidligere signalisert.

Rusbruken i regionen sjokkerer politikerne

Når sjokkrocker Marilyn Manson siteres som en premissleverandør for forebyggende arbeid innen psykisk helse, er det alvor.

Flytter fra Bykuben til Hurtigrutens Hus

Litteraturen og dens voktere, også kjent som bibliotekarer, skal flytte ut av lokalene i kjøpesenteret og til Hurtigrutens Hus. Nå har også kommunestyret gitt sitt enstemmige ja til at kulturtilbudet skal få bedre lokaler.

FrP bytta bort rettsikkerheten, fikk 20 kilometer asfalt igjen

onsdag 09.12 2020

Styrk- ikke demonter fylkets videregående skoler

Fugl for folk

tirsdag 08.12 2020

Kommunen «blør» innbyggere – antall årsverk kuttes kraftig

I rådmannen i Bøs forslag til budsjett påpeker han en befolkning der det er for få innbyggere og arbeidsplasser til å erstatte det antallet som dør. Redusert inntekt og ytterligere nedstyring blir konsekvensen.

Øksnes kommunes budsjett:

Styrker innsats mot barn og unge

Det tilføres blant annet flere midler for å jobbe forebyggende mot ungdommer, det blir gratis å leie Øksneshallen for ungdom under 16 år og økt foreldrebetaling i SFO endres fra 20 til 10 prosent. Ikke alle var enige i at budsjettet styrker innsatsen mot ungdom.

mandag 07.12 2020

Vil stoppe «Norges Monaco»

Frp vil trigge til mer «skattekonkurranse» kommunen imellom, mens MDG vil fjerne muligheten til å senke formuesskatten.

Videregående-elever blir hjemme av frykt for korona

– Det burde vært hjemmeskole, for det er rett og slett ikke mulig å holde en meters avstand

Flere elever ved Hadsel videregående er redd at smitten skal spre seg via skolene, og mener det burde vært hjemmeskole for alle elever i Hadsel. – Jeg tenker det burde vært hjemmeskole, for det er rett og slett ikke mulig å holde en meters avstand, sier Kristin-Lovise Lysfjord Nicolaysen.

lørdag 05.12 2020

– Et angrep på demokratiet

Dette tror politikerne er løsningen på rusproblemet

Sortlandspolitikerne VOL har snakket med mener kommunen ikke kunne vært forberedt på dagens rusproblem i kommunen. De er også enige om at det må et godt samarbeid til for å finne en løsning på dagens situasjon.

«Salg av kommunale havneeiendommer gagner Øksnes kommune»

«Netthandelen tar seg ikke søndagsfri»

Flere interesserte i å etablere seg i Handelsparken

Så langt er det klart at El-Team og bensinstasjonskjeden Polar Oil skal etablere seg i Handelsparken på Børøya. Daniel Sowe, næringssjef i Hadsel, sier at de så langt har interessenter for 26 av 44 dekar og 4-5 bedrifter.

fredag 04.12 2020

På tide med et rettferdighetsløft

torsdag 03.12 2020

Disse skal jobbe med salget av Kunstnerhuset

Einar Mårstad (H), Camilla Østingsen (Sp) og Christian Torset (SV) er gruppen som skal vurdere og forberede sak til kommunestyret om salg av Kunstnerhuset.

«Kommuneøkonomi og varaordførerstilling»

«Industrien – det nye hatobjektet»

Budsjett strekker ikke til - ber om mer penger

Øksnes kirkelige fellesråd ber politikerne om mer penger enn det som er foreslått i budsjett for neste år.

tirsdag 01.12 2020

Trekker seg som gruppeleder på grunn av ny jobb

På grunn av ny jobb søker Marthe Hov Jacobsen fritak som gruppeleder for Sortland Høyre og formannskapsmedlem. Den som tar over roret, er hennes partifelle Roar Wessel-Olsen.

mandag 30.11 2020

Stanser de verste kuttene

Politikerne i Andøy stanser de verste kuttene som rådmannen foreslo i sitt budsjettforslag. Det betyr at ungdomstrinnet ved Risøyhamn skole består.

Vil bruke millioner på mer forebyggende arbeid

Posisjonen i Sortland, bestående av Sp, Ap og SV vil under den kommende budsjettbehandlingen foreslå å bruke 19,9 millioner kroner de neste fire årene på forebyggende tiltak.

NRK: Nær halvparten av nordlendingene støtter Bøs skattekutt

47 prosent av nordlendingene er positive til kuttet i formuesskatten som Bø har gjort.

Frp vil kutte kommunale lederstillinger

Halvar Rønneberg i Andøy Frp vil kutte lederstillinger i Andøy fremfor å kutte i skole og eldreomsorg. Men eiendomsskatten får han ikke gjort noe med.

søndag 29.11 2020

Saman mot domstolsreforma – men kva skjer med FrP?

lørdag 28.11 2020

Vil omregulere friområde til Weddings fiskefôrfabrikk

Nordfisk Isdahl AS har søkt kommunen om å få bygge et anlegg for produksjon av fiskefôr nord på Børøya, på et område som delvis er regulert til friområde.

fredag 27.11 2020

Irettesetter Hadsel for å være ivrige

Fylkesmannen er kritisk til at Hadsel kommune lot utfyllingsarbeidene på Nordnes starte, før reguleringsplanen var vedtatt. Nå får kommunen klar beskjed om at reguleringsplankravene også gjelder tiltak som utfylling.

De lovpålagte oppgavene er vårt ansvar!