Tema

fredag 20.09 2019

Arne Ivar Mikalsen, Hadsel Venstre:

– Vi har snakket med flere, men har det ikke travelt

Det kan virke slik at Hadsels befolkning må smøre seg med tålmodighet før det blir endelig avklart hvem som får ordførervervet og hvem som skal styre skuta de neste fire årene. Hadsel Venstre har det i alle fall ikke travelt med å lande på en retning for framtida.

Rødt Hadsel i «jokerposisjon»

– Utspill om samarbeid må komme fra andre

Det er stor spenning rundt hvem som får ordførerklubben i Hadsel for de neste fire årene. Rødt sine to seter i kommunestyret kan havne i en «vippeposisjon». Geir Jørgensen sier utspill om samarbeid må komme fra de som søker makt.

torsdag 19.09 2019

– Tenker at først velger man samarbeidspartnere, og så forhandler man

Øksnes SV er i kommunestyret et like stort parti som Høyre. Partileder Tone Selnes Guldbjørnsen sier hun har forståelse for Høyres «vippeposisjon», men tenker at først så velger man hvem man ønsker å samarbeide med, og deretter går man i forhandlinger.

Disse 8 spørsmålene ønsker Øksnes Høyre svar på

Øksnes Høyre ønsker svar fra samtlige partier i kommunen på åtte konkrete spørsmål før de tar et politisk retningsvalg for de neste fire årene. Søndag har partiet medlemsmøte.

Partileder Ken Ivan Reinholdtsen, Øksnes Frp:

– Høyre signaliserte ønske om samarbeid før valget, nå vet vi ikke hvor vi har partiet

Øksnes Frp mener Høyre før valget signaliserte et klart ønske om samarbeid med Sp og Frp, om de tre partiene oppnådde flertall. Flertall fikk de, men nå mener Frp-leder Ken Ivan Reinholdtsen at de ikke vet hvor de har Øksnes Høyre. Høyreleder Rinde Johansen sier at ingen partier i dag vet hvor de har Høyre.

I én vesterålskommune er det sterk vekst i skatteinntektene

Kommunene i Vesterålen sliter med å få vekst i de kommunale skatteinntektene.

tirsdag 17.09 2019

MOS vil samarbeide, men med hvem?

Ørjan Robertsen (MOS) sier til VA at de har gitt signaler til partiene om at de ønsker samarbeid, uten at det sies noe konkret om hvilken retning de søker samarbeid.

Venstre har ikke tatt formelt stilling til samarbeid med posisjonstrioen Sp, Ap og SV

Hvorvidt Venstre vil gå inn i samarbeid med Sp, Ap og SV i det kommende kommunestyret gjenstår å se. Ifølge ordførerkandidat Arne Ivar Mikalsen blir det uansett en situasjon hvor noen må gi for å få.

mandag 16.09 2019

Øksnes Høyre:

– Vi har IKKE framforhandlet en avtale

Høyreleder i Øksnes Jonny Rinde Johansen fastslår at partiet ikke har framforhandlet en avtale med Sp og Frp.

Sp, Ap og SV fortsetter samarbeidet, men trenger flere for å få flertall

Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti avgjorde søndag kveld å fortsette samarbeidet i Hadsel. Nå har jakten etter flere mandater begynt.

fredag 13.09 2019

Få ungdommer ble valgt inn i Vesterålens kommunestyrer:

Kun sju prosent av medlemmene er under 30 år

I Vesterålen er det 115 folkevalgte, hvor kun ni personer er under 30 år i de ulike kommunestyrene de neste fire årene. Best ut er Hadsel med fire, Bø har to mens Sortland, Øksnes og Andøy kun har én hver. – Jeg er litt bekymret, sier påtroppende ordfører Knut Nordmo i Andøy.

Forhandlinger i Hadsel: – Det er masse rykter, det er helt normalt i denne fasen

Kurt Jenssen i Senterpartiet er i en sterk posisjon etter valget. Han kan omtrent samarbeide med alle. Det fører til mange rykter i Hadsel.

Forhandlingene fortsetter i Sortland: Fortsatt helt åpent om de rødgrønne fortsetter samarbeidet eller ikke

Fortsatt er det uvisst hvem som skal styre Sortland de neste fire åra.

onsdag 11.09 2019

Hvem blir ordfører i Øksnes?

Flere partier i Øksnes «flørter» med hverandre

Etter valget mandag kunne det umiddelbart se ut til at det ligger an til ordførerskifte etter Sps brakvalg i Øksnes. Nå hører vi at det «flørtes» god mellom flere partier, og ordførervalget er fortsatt et åpent spørsmål.

Sp med godt valg i Bø:

Sp overtar som «vaktbikkja» i Bø-politikken

Berit Hansen var ordførerkandidat for Bø Sp og er glad for at partiet gjorde et godt valg og doblet antallet representanter til kommunestyret til fire. Samtidig er hun spent på hvordan det politiske klimaet i Bø vil bli i neste periode, med et sterkt og dominerende Høyre i førersetet.

– Trasig for partiet men ikke for meg personlig

Etter at kontrolltellingen ble avsluttet i går, mistet Øksnes KrF sitt ene mandat til kommunestyret til fordel for SV. Partiets førstekandidat Geir Arne Haughom tror kanskje partiet mistet stemmer i det de signaliserte at de ønsket et samarbeid med Ap og dagens ordfører.

tirsdag 10.09 2019

10 stemmer skilte: Bø Venstre ute av kommunestyret

– Folkets dom er klar og det er helt greit

Ordførerkandidat for Bø Venstre Brith-Unni Willumsen har sittet i kommunestyret i 16 sammenhengende år. Nå er partiet radert vekk fra det politiske kartet i Bø med null representasjon i kommunestyret. Willumsen tror folk kommer til å savne Venstre.

Sture Pedersen Bø Høyre:

– Om vi ønsker gode samfunn må vi ta hele landet i bruk

Sture Pedersen og Bø Høyre er overveldet over oppslutningen i valget på hele 58 prosent. Han ønsker å bruke posisjonen godt for både Bø kommune og distrikts-Norge generelt. I morgen allerede reiser han til Oslo.

Bø ble kretsmestere i stemmegivning, men én kommune i Vesterålen kom like bak

Bø ble den kommunen i Vesterålen som hadde størst fremmøte under valgdagen.

Nordlund: – Mitt inntrykk er at folk vil at sittende posisjon skal fortsette, men utelukker ikke samarbeid med Høyre

Senterpartiet gjorde et fantastisk valg i Sortland, og kan nesten velge og vrake i hvem de samarbeider med. Ordførerkandidat Karl-Erling Nordlund mener et samarbeid med SV, Ap og Rødt er mest nærliggende, men utelukker ikke et steg til Høyre.

Øksnes Venstre med godt valg

– I dag har jeg en god følelse

Jørn Martinussen og Øksnes Venstre er glad for valgoppslutningen, der de ligger an til å få inn to representanter i kommunestyret. Nå håper Martinussen på en plass i formannskapet og lover å være en forkjemper for god fiskeripolitikk i tiden framover.

– Erna vil rulle ut rød løper fra Bø til Oslo

– Nå er det så overveldende å få 58 prosent av stemmene at jeg lurer på om ikke Erna vil rulle ut en rød løper hele veien fra Bø til Oslo.

8

– Først skal jeg prate med Åge, så må jeg finne ut hvem andre vi skal samarbeide med

Hadsels neste ordfører er Kurt Jenssen (SP). Åge Rusten (Ap) var raskt på plass på Sps valgvake for å gratulere Jensen.

mandag 09.09 2019
6

– Gratulerer, Kurt med et bra arbeid og godt resultat

– Dette ser ikke så bra ut for oss, medgir ordførerkandidat Åge Rusten i Hadsel Ap. Allerede etter opptellinga av forhåndsstemmene gratulerer han Hadsel Senterparti med et godt valg.

Knut Nordmo blir ordfører

Dagens minst spennende valg var i Andøy. Sp vant med et valgskred.

Hvem tror du blir ordfører i Sortland?

Her kan du stemme på den du tror blir ordfører i Sortland etter valget, men husk å stemme i det ordentlige valget også!

Hvem tror du blir ordfører i Bø?

Her kan du stemme på den du tror blir ordfører i Bø etter valget, men husk å stemme i det ordentlige valget også!

søndag 08.09 2019

Miljøpartiet De Grønne i Nordland:

Vil ha spillemiddel-nei til miljøskadelig kunstgress

Miljøpartiet De Grønne i Nordland sier i en pressemelding at de vil stoppe tildelingen av spillemidler til nye kunstgressbaner med miljøskadelig gummigranulat. – Oppmalte bildekk har ingenting på fotballbanene å gjøre, sier MDGs Håkon Møller.

lørdag 07.09 2019

Ordførerkandidat Arne Ivar Mikalsen:

– Saken er død som ei sild

Ordførerkandidat for Venstre i Hadsel, Arne Ivar Mikalsen, mener at saken om kommunesammenslåing er død. – Død som en sild.

SVs Christian Torset:

– Spørsmålet om sammenslåing kan bli liggende i skuffen

– Jeg mener helt klart at spørsmålet om sammenslåing kan bli liggende i skuffen. Skal det tas opp igjen, må det etter min mening gjennomføres folkeavstemninger slik at de folkevalgte er sikre på at de faktisk har mandat til å kjøre en slik prosess. Sist folkeavstemning var helt entydig, og folket sa nei. Det bør alle politikere høre på.

Ønsker ikke én ordfører i Vesterålen

Det minst diskuterte temaet i valgkampen, spørsmålet om sammenslåing av kommunene, ville ha betydd valg av én ordfører i stedet for fem. Èn ordfører i Vesterålen er imidlertid «persona non grata», som på diplomatspråket betyr «uønsket». Tall som VOL har innhentet fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet forteller at det er heller lite penger å hente fra staten ved en sammenslåing.

Senterpartiet:

– Eventuell sammenslåing må være frivillig

– En eventuell kommunesammenslåing må være frivillig og  basert på at flertallet i hver enkelt berørt kommune ønsker en sammenslåing.

Jenny Rinde Johansen, Øksnes Høyre:

– Vi trenger ro rundt skolestrukturen i Øksnes

Etter at Øksnes Frp nylig uttalte at de ønsker omkamp rundt skolestrukturen i kommunen, har det skapt reaksjoner fra flere hold. Øksnes Høyre mener at dagens struktur er til det beste for elevene, og ønsker ro rundt saken.

Rødt og SV i Sortland:

– For tidlig å si noe om hvilken ordførerkandidat vi vil gi vår støtte til

Både førstekandidaten til Rødt Sortland, Kamilla Ravn Fossem, og førstekandidaten til Sosialistisk Venstreparti, Christian Torset, sier at det er for tidlig å si noe om hvilken ordførerkandidat partiene vil gi sin støtte til.

Menn på 60+ bruker mest tid i kommunestyrene

Mandag skal det velges nye kommunestyrer i Vesterålen. VOL har tatt temperaturen på fire av fem av Vesterålens kommunestyrer. Gjett hva vi fant ut? Menn rundt eller over 60 år elsker sin egen stemme! Overrasket?

De er menn, de er rundt eller over 60 år og de snakker mye

Mandag skal det velges nye kommunestyrer i Vesterålen. VOL har tatt temperaturen på fire av fem av Vesterålens kommunestyrer. Gjett hva vi fant ut? Menn rundt eller over 60 år elsker sin egen stemme! Overrasket?

fredag 06.09 2019

Melbuelever fikk ikke delta på skoledebatt

Elevene ved Hadsel videregående skole avdeling Melbu fikk ikke delta da det ble arrangert skoledebatt og valgtorg på Stokmarknes forrige uke.

SVs ordførerkandidat i Sortland:

– To så gode skoler skal selvsagt ikke legges ned

– Jeg er overrasket over at Ap skifter mening midt i valgkampen, men jeg synes det er veldig gledelig. SV hadde uansett planlagt å jobbe for å oppheve nedleggelsen av Maurnes og Sigerfjord. To så gode skoler, med så høyt elevtall skal selvsagt ikke legges ned.

Øksnes Frp vil se på skolestrukturen på nytt

– Ta i bruk Sommarøy skole til de minste barna

Øksnes Frp kommer med en aldri så liten brannfakkel i valgkampinnspurten, og sier de er åpen for å reversere noen av vedtakene om skolenedleggelser i kommunen.

torsdag 05.09 2019

Øyner muligheter for omkamp om skolestrukturen

Selv om kommunestyret i Sortland allerede har vedtatt nedlegging av skolene på Maurnes og i Sigerfjord, kan velgerne reversere vedtaket gjennom sine stemmer i kommunevalget. Da vil skolene mer eller mindre kunne beholdes som i dag. Både Senterpartiet og Rødt ønsker omkamp om skolestrukturen i Sortland.

Det er valgkamp:

Senterpartiet får sette opp politisk reklame langs hovedveien

Senterpartiet i Hadsel har søkt Statens vegvesen om tillatelse til å sette opp politisk reklame langs fylkesveien på Børøya. Nå har veivesenet og Hadsel kommune sagt ja til tiltaket.

Også Venstre vil samarbeide med Arbeiderpartiet

Øksnes Venstres ordførerkandidat Jørn Martinussen er rimelig klar på hvem han ønsker å samarbeide med etter valget. Han sier likevel at partiet har mer sammenfallende politikk med Ap, SV og KrF enn Sp, Høyre og Frp.

onsdag 04.09 2019

Øksnes KrF ønsker samarbeid med Bråthen og Ap

KrF i Øksnes har i medlemsmøte vedtatt at de først og fremst ønsker å søke et samarbeid etter valget med de partiene de har samarbeidet med inneværende periode.

Ap og Høyre stuper på måling

Mens Arbeiderpartiet og Høyre går kraftig tilbake, kan Miljøpartiet De Grønne notere seg sin beste nasjonale måling til nå.

tirsdag 03.09 2019

Aps nestleder kritisk til regjeringens fiskeripolitikk

Arbeiderpartiets nestleder, Bjørnar Skjæran, besøkte i dag Myre. VOL benyttet anledningen til å spørre han hva han mener om regjeringens framlagte kvotemelding, som tar for seg en rekke viktige elementer innen norsk fiskeripolitikk.

– Nå må Hadsel ta det helt rolig

– Nå må Hadsel ta det helt rolig til alle spørsmål rundt Ekren er vurdert av myndighet over oss.

mandag 02.09 2019

Vesteråling kan bli tidenes lokalpolitiker i Nordland

Hvem mener du fortjener tittelen tidenes lokalpolitiker i Nordland? Nå kan du gi din stemme på NRK Nordlands kåring, der Petter Reinsnes fra Sortland er en av kandidatene.

Meningsmåling: Nær dødt løp mellom disse to om ordførervervet

En meningsmåling Norfakta Markedsanalyse har laget for Vol, viser at et det er enten Marthe Hov Jacobsen eller Tove Mette Bjørkmo velgerne i Sortland vil ha som ordfører.

Reagerer på at Sps Adelsten Iversen vil lukke merder i alle Sp-kommuner etter valget

I et innlegg på Vol denne helga, sier Senterpartiets Geir Adelsten Iversen at hans parti vil tvinge frem lukkede merder i alle kommuner hvor de styrer etter valget. Det får Venstres Arne Ivar Mikalsen til å reagere.

søndag 01.09 2019

Ønsker flere trær, badstue og badeplass på Sortland torg

For fire år siden var Sortland sentrum en stor del av valgkampen. Fire år senere, har lite skjedd med tanke på forskjønning.

torsdag 29.08 2019

– Joda, Gahr Støre, du er hjertelig velkommen!

I dagens utgave av Aftenposten, sier Andøy Aps ordførerkandidat at han ikke ønsker besøk av sin egen partileder. Han får sterk motbør på hjemmebane.

onsdag 28.08 2019

Ap-lederen beskyldt for å være «velferdsprofitør»

Ap-leder Jonas Gahr Støre har fram til nå sittet med eierandeler i fond som investerer i private velferdskonsern. – Bare ironisk, mener Frps Terje Søviknes.

tirsdag 27.08 2019

Lover 10.000 kroner til alle som får barn i Øksnes

Geir Arne Haughom (KrF) ligger an til å komme inn i kommunestyret i Øksnes. Han vil stimulere til befolkningsvekst og gi alle øksnesværinger som får barn et fødselstilskudd på 10.000 kroner.

mandag 26.08 2019

Se folkemøtet i Øksnes i opptak

Mandag kveld arrangerte Vol og Radio Øksnes folkemøte.

Her vil Hadsel bygge parkeringshus

Formannskapet i Hadsel starter opp etter sommeren med å behandle et tomtekjøp i Stokmarknes sentrum, for mulig bygging av to etasjes parkeringshus, så sentrumshandelen skal få bedre vilkår. Prisen på tomtene er 2,25 millioner kroner.

søndag 25.08 2019

Senterpartiet sanker stemmer i nord:

– Før kalte de oss bakstreversk, nå er det blitt til populistisk

Sp er i medvind i nord, og sanker stemmer blant annet fra Ap. Partileder Trygve Slagsvold Vedum tror støtten handler om at folket vil ha utvikling i hele landet.

fredag 23.08 2019

Dette er kandidatene til Langøya Lokalutvalg

Lokalutvalgene i Hadsel skal også velges i Høst.

NRK: Senterpartiet størst i Nordland:

Ap-ordførerne i Vesterålen frykter ikke Senterparti-dominans under valgopptellingen

En kommunevalgsmåling gjennomført av InFact AS for NRK, viser at Senterpartiet er det største partiet i Nord-Norge. Tove Mette Bjørkmo, ordfører i Sortland, er ikke overrasket over dette. – Dette er en trend som vi har sett over tid, og det er dermed ingen overraskelse, sier hun.

onsdag 21.08 2019

Nei, nei og atter nei!

Hadsel Eldreråd sier nok en gang klart ifra at de ikke kan godta bygging av HDO-boliger på Ekren, og viser til både tidligere uttalelser fra seg selv, fagmiljøer og et splittet kommunestyre.

– Sortland ikke har råd til to nye skoler, sier Nordlund

Skal to nye skoler bygges, øker utgiftene til Sortland med 12 millioner kroner årlig. – Vi vil bygge én ny skole, til erstatning for Sortland barneskole, og bevare Maurnes og Sigerfjord skoler, sier Sp sin ordførerkandidat, Karl-Erling Nordlund.

tirsdag 20.08 2019

Vil ha rask etablering av neste byggetrinn på Ekren, med 28 sykehjemsplasser for demente

Melbu og og omegns samarbeidslistes program foran kommune og fylkestingsvalget er klart. Partiets største prioriteringsområder er eldreomsorg og skole.

– Jeg stusser over at Vedum kaster seg inn i den lokale skoledebatten

Høyres ordførerkandidat i Sortland, Marthe Hov Jacobsen, kan styre sin begeistring for at at Sp-lederen Slagsvold Vedum kaster seg inn i valgkampen i innspurten, for å berge grendeskolene.

Kaster seg inn i valgkampen for å berge grendeskolene i Sortland

Sp-er i medvind i nord, og partileder Trygve Slagsvold Vedum kommer fredag til Sortland. Da blir skolestruktur satt på dagsordenen til gangs.

Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms

Senterpartiet øker forspranget til Arbeiderpartiet i Finnmark og Troms, der Sp på siste meningsmåling i august har 24 prosent av stemmene, mens Ap har 22,4.

mandag 19.08 2019

Solsvik fikk kake på formannskapsbordet

Mandag var det siste formannskapsmøtet for ordfører Jonni Solsvik. – Det politiske arbeidsmiljøet i Andøy er det som gitt motivasjon, sa Solsvik, før han, mot alle prinsipper, fikk servert kake på formannskapsbordet.

søndag 18.08 2019

Sortland best, Bø dårligst, ifølge NHOs Kommune-NM

Forskjellene mellom kommunene her i landet krymper. NHOs årlige barometer Kommune-NM, viser at kommunene som tradisjonelt rangerer nederst, har styrket seg. Sortland er best i Vesterålen.

lørdag 17.08 2019

– Takk for kuttet i eiendomsskatten

Andre Ellingsen på Sandnes er glad for at Stortinget har kuttet maksimalsatsen for eiendomsskatt fra syv til fire promille fra 2021.

fredag 16.08 2019

Ingen bomløsning før nytt krisemøte i Frp søndag

Frp har hasteinnkalt til et ekstraordinært landsstyremøte søndag for å gi en status om de pågående forhandlingene om bompenger.

torsdag 15.08 2019

Formannskapet i Andøy:

Omfattende ekstramøte

Formannskapet og kommunestyret i Andøy skal avgjøre kommunale investeringer på over 200 millioner kroner i ekstraordinære møter før valget. I tillegg skal man behandle flere store reguleringssaker.

tirsdag 13.08 2019

Ytterpartiene varsler kamp om stemmene i Sortland

Både Rødt og FrP i Sortland varsler kamp om stemmene under lokalvalget i september. De har helt forskjellig utgangspunkt for hvordan de skal sikre seg politiske stemmer, men er enige om at det kun er det endelige valgresultatet som avgjør hvilken politikk som skal føres i Sortland de fire kommende årene.

Høyre innsnevrer mulighet for gode skoler i Sortland

Erna Solberg kommer til Sortland og Hadsel

Statsminister Erna Solberg kommer til Sortland og Hadsel lørdag.

mandag 12.08 2019

Robert Svendsen, ordførerkandidat for Andøy MDG:

– Vi må bruke penger på en annen måte

Robert Svendsen har i løpet av relativt kort tid rukket å markere seg som en klar og prinsippfast stemme i lokalpolitikken, med en tydelig grønn profil. Han ønsker et grønnere Andøy, og savner en tydeligere og sterkere lokalpolitisk debatt.

søndag 04.08 2019

1. kandidat for Øksnes Høyre Jenny Rinde Johansen (21) med oppfordring til de unge:

– Engasjere deg og bruk stemmeretten

Det er en engasjert 21-åring i person av Jenny Rinde Johansen som innehar 1. plassen på valglisten til Øksnes Høyre. Hennes klare oppfordring til de unge i hjemkommunen er enkel og klar: Finn en sak eller to som engasjerer deg, finn et parti du er mest enig i – og bruk stemmeretten.

lørdag 03.08 2019

Sortland SV klar med partiprogrammet:

– Folk skal kunne bade i Sortlandssundet

Lørdag presenterte Sortland SV sitt rykende ferske partiprogram, uten de store overraskelsene, men med et klart fokus på rettferdig fordeling og et bedre miljø for innbyggerne i kommunen.

fredag 02.08 2019

Hermod Bakkevoll, ordførerkandidat for Andøy KrF:

– Ingen må falle utenfor samfunnet

Inkludering er sentralt for Hermod i hans idealistiske engasjement. Han er skuffet over KrFs veivalg sentralt med deltakelse i regjeringen, men understreker at Andøy KrF står på lokalsamfunnets side.

torsdag 01.08 2019

Ordførerkandidat Kurt Jenssen (Sp)

– Jeg holdt på å bli buret inne i Tanzania i min sjømannstid

Kurt Jenssen fikk ros som av andrekandidat Aina Johanne Nilsen, for måten han inkluderer nye mennesker på. I de neste fire årene ser han blant annet for seg at kommunen må ha et såpass variert arbeidsliv og antall arbeidsplasser, slik at tilflyttere til Hadsel også kan ta med seg familie.

tirsdag 30.07 2019

Geir Jørgensen (Rødt):

Rødts ordførerkandidat: De som bestemmer i "Nordlaks kommune" er ikke på valg

Rødts Geir Jørgensen er ordførerkandidaten i Hadsel som ikke er redd for å være upopulær.

søndag 28.07 2019

Ordførerkandidat i Hadsel, Lena Arntzen (H):

– Prosessene i kommunen må bli åpne og inkluderende

Vi har tatt en prat med ordførerkandidat for Hadsel Høyre, Lena Arntzen.

Kommentar

«Stort utbud av billig valgflesk. Handle nå. Kun i høst!»

«Vi må ikke skape arbeidsplasser for enhver pris»

Vi har intervjuet ordførerkandidat i Hadsel, Torbjørn Moldestad (MDG).

mandag 22.07 2019

22. juli-markering i Hadsel:

–  Vi sendte fem stykker. Bare fire kom hjem

– Hva står vi igjen med, hvis ikke mennesker trygt kan stå opp for en bedre verden i kamp mot urett som begås hver dag, spurte politisk nestleder i AUF Nordland, Viktoria Høibakk i sin minnetale på 22. juli monumentet ved Melbu kirke.

fredag 19.07 2019

Lyngra Søberg spør om vannkvalitet

Drikkevannet i Askøy ved Bergen har preget nyhetsbildet i vår. Nå spør Arbeiderpartiets Tommy Lyngra Søberg om vannkvaliteten i Andøy.

torsdag 18.07 2019

11 kjappe med Arne Ivar Mikalsen

– En kommune er mer enn klima og miljø

Arne Ivar er ordførerkandidaten i Hadsel som vil satse på såkornfond og hjelpe frem de gode ideene.

Det er valgtider nå, og da er det alltid mye diskusjon om:

«En gjenkjennelig rød tråd skal tråkle sammen partiprogrammer i Hadsel»

Det er valgtider nå, og alle partiene som går til valg i Hadsel er nødt til å synliggjøre sitt politiske prosjekt, og en gjenkjennelig rød tråd skal tråkle sammen partiprogrammer.

Å satse på folket er det viktigste av alt for SVs ordførerkandidat

Nilofar Nori er 18 år gammel og ordførerkandidat i Hadsel. Hun mener man må satse på både unge og eldre.

Rød politiker med grønt hjerte

Ingvild Sveen Schønfeldt dannet Rødts første lag på øya i år. Hun reagerer sterkt på bruk av det hun kaller luftslott-penger i kommuneøkonomien fra det planlagte vindparkprosjektet på Andmyran.

Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor

Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger mener Statsministerens kontor gjør jobben med å kontrollere forvaltningen vanskeligere.

onsdag 17.07 2019

Facebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer

Facebook bekrefter at de fjerner alle innlegg som støtter «farlige personer», etter at Per-Willy Amundsens (Frp) innlegg er slettet.

søndag 14.07 2019

Takk til kommunestyret!

Jeg har lyst til å skrive en takk. Det er nå gått nær fire år siden dagens kommunestyre ble valgt av innbyggerne i Hadsel. Jeg opplever at Hadsel er i rivende utvikling og er veldig stolt av alt vi har fått til. Kombinasjonen av en offensiv og næringsvennlig kommune og et næringsliv som satser, gjør at mange ser til Hadsel.

lørdag 13.07 2019

Eldreomsorg er viktigst for Vesterålens yngste ordførerkandidat

Erwin Teigen vil prioritere reduksjon av eiendomsskatt og satsing på eldreomsorg om han blir ordfører i Hadsel.

«Et arbeid man kan leve med»

Høyres ordførerkandidat i Andøy vraker fiskeoppdrett i havet

Høyres ordførerkandidat i Andøy, Matz Abrahamsen, vil ikke tillate at det skal drives fiskeoppdrett i havet. Han vil ha alt på land.

Høyres ordførerkandidat i Andøy vraker fiskeoppdrett i havet

Høyres ordførerkandidat i Andøy, Matz Abrahamsen, vil ikke tillate at det skal drives fiskeoppdrett i havet. Han vil ha alt på land.

fredag 12.07 2019

– Det er viktig å si fra om urett

For Lill Inger Tyvold Berg-Olsenhar kamp mot urettferdighet alltid vært viktig, noe hun har tatt med seg inn i politikken. Nå er hun SVs ordførerkandidat i Andøy, men er åpen for samarbeid fra sentrum til venstre.

onsdag 10.07 2019

Historisk bunnotering for Ap i Tromsø

Ap får 16,8 prosent oppslutning på en ny måling i Tromsø. Det er dårligere enn ved noe valg siden krigen i ishavsbyen og 13 prosentpoeng under 2015-resultatet.

En av tre nordmenn bor i en kommune uten godkjent kloakkhåndtering

Norske kommuner må utføre vedlikeholdsarbeid på vann og avløp for nær 300 milliarder kroner. En av tre bor i kommuner uten godkjent kloakkhåndtering.

tirsdag 09.07 2019

Sandberg varsler «brutalt politisk comeback»

Frp har blitt for ensidige og fokuserer for mye på bompenger, mener tidligere nestleder i partiet, Per Sandberg. Nå varsler han et «brutalt politisk comeback».

Hvem er tidenes lokalpolitiker i Nordland?

Hvem har betydd mest for lokalsamfunnet ditt? Nå skal NRK Nordland kåre tidenes lokalpolitiker i Nordland og det er du som bestemmer.

mandag 08.07 2019

Har snart ventet fem måneder på svar fra Hadsel

Kolbjørn Hoseth Larsen ba i februar Hadsel kommune om å betale 29.727 i etterkant av den berømte «Hus-saken» i Hadsel. Han venter fortsatt på svar.