Tema

fredag 14.02 2020

Bileier har anket til lagmannsretten:

Bileierens advokat: –Tingretten har tatt feil

I en anke til Hålogaland lagmannsrett hevder advokat Stian Paulsen på Sortland på vegne av sin klient at Vesterålen tingrett har tatt feil i dommen mot en mann som forsikringsselskapet Storebrand mente hadde forsøkt forsikringssvindel.

onsdag 12.02 2020

Dommen klar i milliontvisten mellom brødrene Wedding

Vesterålen tingrett var ikke i tvil om hvor de 5,5 millionene skulle havne.

Dommen klar i milliontvisten mellom brødrene Wedding

Vesterålen tingrett var ikke i tvil om hvor de 5,5 millionene skulle havne.

Dommen klar i milliontvisten mellom brødrene Wedding

Vesterålen tingrett var ikke i tvil om hvor de 5,5 millionene skulle havne.

Slik blir rettssaken mot Bob Kenny Larsenbob

Etter planen starter rettssaken mot Bob Kenny Larsen i Vesterålen tingrett om to uker. Kravet fra saksøkerne er en erstatning på 724.436 kroner. Bob Kenny Larsens advokat ber om frifinnelse.

lørdag 07.12 2019

De ville ha et hjem, men endte i økonomisk uføre

Vesterålen tingrett skal snart behandle påstander om at byggmester Bob Kenny Larsen har opptrådt grovt illojalt og tappet byggelånet til en klient.

De ville ha et hjem, men endte i økonomisk uføre

Vesterålen tingrett skal snart behandle påstander om at byggmester Bob Kenny Larsen har opptrådt grovt illojalt og tappet byggelånet til en klient.

fredag 29.11 2019

Boligtvist om 6,5 millioner:

Saksøktes advokat langet ut mot «tullete påstander» og «galskap»

Harde ord og sterke påstander under sluttprosedyrene i Vesterålen tingrett

torsdag 28.11 2019

Strid om 6,5 millioner i Vesterålen tingrett

Kan millionhuset i Alsvåg reddes?

Sakkyndige vitner er helt uenige om hvem som har skylden for skadene på millionhuset i Alsvåg. Det er heller ingen enighet om huset må rives eller fortsatt kan reddes.

tirsdag 23.07 2019

Overgrepssak ankes til lagmannsretten

En vesterålsmann ble i mai dømt til fire år og tre måneder fengsel, samt erstatning på 200 000 kroner for gjentatte overgrep mot en mindreårig jente. Mannen anker dommen til lagmannsretten.

onsdag 17.07 2019

Måtte ut med 64.000 kroner etter anke

Mangeårig sortlandsvist om naust er omsider avgjort i Hålogaland lagmannsrett. Men det er bare toppen på tvisteisfjellet.

mandag 24.06 2019

Innrømte straffskyld for knivstikking

Statsadvokaten i Nordland la mandag i Vesterålen tingrett ned påstand om forvaring for en kvinne fra Vesterålen som innrømmet å ha stukket en person i magen med kniv, samt flere andre forhold. Det er satt av tre dager i retten til saken.

tirsdag 11.06 2019

Trodde han anket, men hadde ikke det

I februar ble en mann i 20-årene dømt i Vesterålen til tre år og seks måneders fengsel for voldtekt, samt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til fornærmede. Mannen trodde han hadde anket dommen, men det viste seg at dette ikke var gjort.

mandag 03.06 2019

Ekspertvitne ble grillet i brannsak

Både ekspertvitner og jurister fikk kjørt seg på tekniske detaljer under erstatningssaken etter truckbrannen på Nergård Bø i 2017.

onsdag 29.05 2019

– Hvem hadde ansvaret for dette? Ikke Still

Manglende vedlikehold, sviktende rutiner og ureglementerte tekniske modifikasjoner gjorde truck 9399 til en potensiell brannbombe.

torsdag 02.05 2019

Narkosak fra Sortland får en fjerde runde i rettsapparatet

Først ble han delvis frikjent i den ene retten. Så ble dommen opphevet i lagmannsretten. Deretter ble han dømt i en annen rett. Nå havner saken i Hålogaland lagmannsrett for ny behandling til høsten.

fredag 19.04 2019

Forelegg opp Vesterålen tingrett:

Det skal straffe seg å spytte på konsulenten

Politiet ga ham først et forelegg på 8.000 kroner. Nå havner saken i Vesterålen tingrett.

mandag 15.04 2019

Hevder kona forfalsket papirene – nå trekkes han i uføretrygden

Ifølge en vesterålsmann som nå saksøker Svea finans, forfalsket hans kone en lånesøknad så tidlig som i 2002. Nå mener finansselskapet at det hver måned skal trekkes 7.500 kroner av mannens uføretrygd.

søndag 14.04 2019

Politimestern i Nordland:

Sortland-kvinne tiltalt for kjøring og bulking i påvirket tilstand

En kvinne i midten av 30-årene er i Vesterålen tingrett tiltalt for kjøring med bil i påvirket tilstand, på en slik måte at hun rygget på en parkert bil uten å melde fra om skaden til verken bileier eller politiet.

lørdag 13.04 2019

Vesterålen tingrett:

Boligeiere saksøker tidligere leder i konkursbedrift

To boligeiere i Harstad mener at en sortlending og tidligere leder i den konkursrammede bedriften BK Boliger AS er ansvarlig for at de har tapt nærmere 725.000 kroner i forbindelse med oppføring av deres nye bolig.

fredag 12.04 2019

Overgrep i Vesterålen tingrett:

- Er det tvil, skal han frifinnes

Forsvarer Øystein Mørkved minnet dommer og meddommere om at det kun fins ett håndfast bevis i saken – fornærmedes forklaring.

Aktor i overgrepssak:

– Skal straffes som en voldtekt

Aktor Thor Erik Høyskar mener at tiltale skal dømmes til fengsel i 4 år og 3 måneder og dømmes for voldtekt. Han skal også betale mellom 250.000 og 300.000 kroner i erstatning, mener bistandsadvokat Trude Marie Wold.

Helsesøster vitnet:

– Klare tegn på seksuelt misbruk

Det er siste dag av rettssaken der en vesterålsmann er siktet for en rekke overgrep mot en mindreårig jente. En helsesøster i Vesterålen sier jenta bærer preg av klare symptomer på seksuell misbruk.

torsdag 11.04 2019

Gregersen: – Tilfeldig med to søksmål på kort tid

Sortland kan komme til å måtte bruke mye tid i Vesterålen tingrett, ettersom nok en entreprenør har stevnet kommunen med krav om erstatning.

tirsdag 09.04 2019

Ny og gammel reder strides om fem millioner kroner

En tidligere og en nåværende eier av fiskebåten «Andholmen», fra Bø, må møte i Vesterålen tingrett etter at partene ikke har blitt enige om det endelige oppgjøret etter eierskiftet.

søndag 07.04 2019

Vesterålen tingrett:

Huskjøper krever hundretusener for mangler

En mann i Hadsel har saksøkt en husselger og hans forsikringsselskap for flere hundre tusen kroner etter at han oppdaget mangler ved eiendommen.

tirsdag 02.04 2019

– Ber om ny etterforskning i drapssak på Sortland

– Jeg har bedt Statsadvokatene i Nordland om å iverksette ny etterforskning i drapssaken på Sortland.

onsdag 20.03 2019

Ofoting la ut på tyveriraid i Vesterålen

En mann i 30-årene fra Ofoten har vært på tyveriraid i Vesterålen i løpet av de to siste årene. Nå må han stå til rette for ikke mindre enn femten forskjellige forhold i Vesterålen tingrett.

Tiltalt i Vesterålen tingrett:

Aggressivt verbalangrep ble for sterk kost

Han hadde ikke betalt husleie og husverten nektet derfor å gi tilbake eiendeler inntil øksnesværingen hadde gjort opp. Det skulle ende i et verbalt angrep som nå havner i retten.

mandag 18.03 2019

Gikk for langt mot ansatt på Sortland:

Kalte ansatt på bensinstasjon «jævla utlending» og «jævla svarting». Risikerer fengsel

Statsadvokat Geir Fornebo ved Statsadvokatene i Nordland har bestemt at rasistisk utskjelling på Sortland skal kjøres som straffesak i Vesterålen tingrett.

lørdag 16.03 2019

Vesterålen tingrett:

Sykemeldt fisker krever erstatning – ble sagt opp via tekstmelding

En fisker har saksøkt rederiet Vornes Kystfiske AS på Myre i Vesterålen. Fiskeren krever erstatning etter at han ble sagt opp via tekstmelding mens han var sykemeldt. Det er rederiet ikke enig i.

torsdag 14.03 2019

Overgrepssak i Vesterålen tingrett:

– Tiltalte bør få 45 dagers fengsel for beføling av barn under 14 år

– Dette er en litt spesiell sak som bygger på fornærmedes forklaring. Tiltalte husker ikke noe av dette, men legger til grunn at fornærmede snakker sant og at hun har opplevd det hun sier. Derfor legger påtalemyndigheten ned påstand om 45 dagers fengsel, og da er det trukket fra 15 dager for tiltaltes medvirkning til å komme til bunns i saken.

Stevner Norconsult for Vesterålen tingrett:

Nordlandssykehuset krever erstatning fra de som bygde sykehuset

Nordlandssykehuset Vesterålen (NLSH) har stevnet rådgivingsfirmaet Norconsult for Vesterålen tingrett.

onsdag 13.03 2019

Tiltalte i tingretten:

Sortlending stjal juksamaskiner fra hytte i Hadsel

Politimesteren i Nordland har tiltalt nok en mann for grovt tyveri, og denne gangen er det mann på rundt 30 år som må stille i Vesterålen tingrett.

Politiet drar hissig NAV-klient for retten

En NAV-klient ble rett og slett forbanna da han var innom NAV-kontoret på Sortland. Det og et annet mindre alvorlig forhold reagerte politiet på.

søndag 10.03 2019

Brøt besøksforbud:

Tiltalt for vold mot tidligere samboer

En mann er i Vesterålen tingrett tiltalt for vold mot sin tidligere samboer, brudd på et besøksforbud og kjøring med småbåt med alkohol i blodet.

fredag 08.03 2019

Tilstår i Vesterålen tingrett:

Tidligere bedriftsleder velger å krype til korset

En tidligere bedriftsleder i Sortland har gjort noe han angrer på, og går med på tilståelsesdom i Vesterålen tingrett etter å ha erkjent straffeskyld for flere straffbare handlinger mot bedriften han var ansatt i.

torsdag 07.03 2019

Frid Halmøys advokat:

– Ikke mye som taler for at saken bør behandles i Høyesterett

– Som advokat for Frid Halmøy i striden mot Stiftelsen Handelsstedet Tinden ønsker jeg ikke å forhåndsprosedere saken i media, det har vi tatt en beslutning på, men jeg kan si meg enig i at det ikke er mye som taler for at Høyesterett bør behandle saken.

søndag 03.03 2019

– To av de beslaglagte våpnene var skarpladde

– Våpnene lå åpnet tilgjengelig bak døren i et soverom i andre etasje. To av våpnene var skarpladde, sier politiinspektør Steffen Ravnåsen i Nordland politidistrikt til VOL.

onsdag 27.02 2019

Vesterålen tingrett:

Kvinne må svare for til sammen 11 tiltalepunkter

En kvinne som i fjor flyttet fra regionen og som er underlagt vergemål fra fylkesmannen, må svare for til sammen 11 tiltalepunkter i saken som går for Vesterålen tingrett onsdag.

mandag 25.02 2019

Politiadvokat: – Saken er alvorlig nok

– Saken er alvorlig nok, fordi det kan gi traumer hos unge som blir utsatt for seksuelle handlinger.

tirsdag 19.02 2019

Tiltalt i Vesterålen tingrett:

Stakk to fingre i begge øynene på broren

En mann på rundt 30 år fra Vesterålen står tirsdag tiltalt for å blant annet ha stukket to fingre inn i øynene til sin egen bror.

torsdag 14.02 2019

Dømt til å betale 24.000 kroner i bot etter ruskjøring som endte i trafikkulykke

En mann er i Vesterålen tingrett dømt for ruskjøring i Sortland sentrum for halvannet år siden.

onsdag 13.02 2019

Vesterålen tingrett:

Aktor: – Totalt manglende respekt for loven

I sin avslutningsprosedyre i Vesterålen tingrett onsdag formiddag, ba aktor Karoline Ekeberg om at tiltalte burde dømmes til seks måneders fengsel, en bot på 34.000 kroner og en sperrefrist på tre år mot å kunne kjøre opp til førerkort.

Vesterålen tingrett:

Forsvarer: Ikke mye igjen av tiltalen

Av to separate tiltaler mot en mann i Vesterålen tingrett denne uka, mener forsvarsadvokat Hanne Elise Skare at det under rettens gang har vist seg at det ikke er så mye substans igjen av den ene, første tiltalen.

Vesterålen tingrett:

Tiltalte: – Jeg lå og sov i tung rus

En mann fra Vesterålen, som tirsdag og onsdag satt tiltalt for til sammen ni forskjellige lovbrudd i Vesterålen tingrett, mener at påtalemyndigheten tar feil i flere av forholdene han er tiltalt  for.

mandag 11.02 2019

Vesterålen tingrett:

Tiltalt på nytt mens han ventet på rettergangen

En mann fra Vesterålen må tirsdag stille i Vesterålen tingrett og svare på til sammen ni tiltalepunkter: Vold mot politiet, ruskjøring, kjøring uten førerkort, ulovlige skilt, amfetamin- og hasjbruk, blant annet.

fredag 08.02 2019

Dømt til å betale 50.000 etter seksuelt overgrep

En mann er i Vesterålen tingrett dømt for utuktig omgang.

onsdag 06.02 2019

Forsvarer Hanne Elise Skare:

– Fra opptakene hører jeg ikke amfetamin nevnt med et eneste ord

Forsvareren til den utenlandske mannen som denne uka sto tiltalt for innføring av cirka tre kilo amfetamin til Vesterålen, advokat Hanne Elise Skare, etterlyste under sakens gang og under sitt avsluttende forsvar av sin klient, både vitner og beviser i straffesaken.

tirsdag 05.02 2019

Telefonsamtale avspillt i tingretten:

«Skulle slått ihjel en jævel»

Politiadvokat Kay Rønning-Nyvold spilte mandag ettermiddag av en rekke opptak av avlyttede telefonsamtaler mellom tiltalte og en rekke kontakter i Vesterålen. I en av de mange telefonsamtalene sier den tiltalte:  «Skulle slått ihjel en jævel» – knyttet til det som kan oppfattes som interne problemer i det som framstår som et brutalt narkonettverk i regionen.

mandag 04.02 2019

Risikerer minimum seks års fengsel for innførsel av amfetamin

En utenlandsk statsborger som tirsdag må stille i Vesterålen tingrett, risikerer minimum seks års fengsel for blant annet innførsel og overdragelse av mer enn tre kilo amfetamin til personer i Vesterålen. Fem av mottakerne av det narkotiske stoffet, framstår i tiltalebeslutningen som ett av flere ledd i illegal omsetning av amfetamin.

torsdag 31.01 2019

Rettstvist om eierskap til kai

7. februar møtes Øyfisk AS, Klo Grenderåd og Vesterålen Fishing AS til rettsmøte for å avklare eierskap og bruksrett til kai på Klo

onsdag 30.01 2019

Tiltalte:

– Jeg er ikke skyldig

Mannen i 20-årene avviser påstandene om at han skal ha voldtatt en jevnaldrende jente.

Mann i 20-årene i alvorlig straffesak:

Påstand om fire års fengsel etter voldtekt

Aktor mener at en mann i 20-årene må dømmes til fire år i fengsel etter en voldtekt.

torsdag 24.01 2019

Formannskapet i Sortland:

Orienterte om rettsstrid bak lukkede dører

Formannskapet valgte torsdag å lukke orienteringen om rettstvisten mellom Sortland kommune og William Rosenvinge, tidligere elev ved Holmstad skole.

tirsdag 22.01 2019

Stiftelsens advokat sier de skal drøfte anke til Høyesterett:

– Overraska over at lagmannsretten ikke har sett alvoret

Stiftelsen Tinden handelssteds advokat mener retten ikke har vurdert Frid Halmøys oppførsel korrekt. De mener samtidig at en del av grunnlaget for dommen er uavklart i lovverket.

Frid Halmøy vant fram også i lagmannsretten

Lagmannsretten forkastet anken fra Stiftelsen Tinden handelssted, som tapte i tingretten. Dermed er vedtaket om å kaste Halmøy ut av styret erklært ugyldig i to instanser.

torsdag 17.01 2019

Nå skal saken opp i lagmannsretten:

Tiltalt for overgrep mot sovende mann - frikjent i tingretten

En mann fra en kommune i Hålogaland ble i tingretten frikjent etter å ha blitt tiltalt for å ha forgrepet seg på en sovende mann. Påtalemyndigheten anket saken, som skal opp i lagmannsretten i slutten av januar.

mandag 14.01 2019

Boligkjøpere tapte mot Steinsvik - nå er de kommet til forlik

Nektet å betale bot for brudd av kjøpekontrakt etter forsinkelser

Fire boligkjøpere ble saksøkt av Steinsvik etter at de nektet å betale for å heve kjøpekontrakten de hadde inngått. Steinsvik vant fram i tingretten, og boligkjøperne anket - men nå har partene kommet til forlik.

Mekling mellom Rosenvinge og kommunen avlyst:

– Vi klarer ikke å se at vi sitter med skyld som gjør at vi skal gå i forhandlinger

Kommunalsjef Erik Strand for skole og oppvekst mener det fra kommunens side ikke var noe grunnlag for å gå i forhandlinger. Det ville innebære en erkjennelse av at de hadde gjort noe galt, sier han.

torsdag 10.01 2019

Ber tidligere mobbeofre ta kontakt raskt

Neste uke er det meklingsmøte mellom William Rosenvinge og Sortland kommune. Rosenvinge håper så mange som mulig med lignende historier tar kontakt før den tid. Samtidig sier advokaten at de er åpne for å komme til enighet med kommunen før rettssaken.

onsdag 02.01 2019

Tapte mot Norsk Sjømatråd i tingretten

Martinussen anker dommen til lagmannsretten

Bøfjerding Terje Martinussen tapte saken mot sin tidligere arbeidsgiver Norges Sjømatråd i Nord-Troms tingrett. Rett før jul besluttet han og hans advokat å anke saken.

onsdag 12.12 2018

Fornærmedes bistandsadvokat i retten:

– Mor og barn har levd i vedvarende utrygghet og frykt

Aktor og fornærmedes bistandsadvokat tegnet i sine prosedyrer opp et bilde av en familie som har levd i et skrekkregime de har forsøkt å skjule for dem rundt dem. Den fornærmede kvinnen er utsatt for fysisk og psykisk vold i en årrekke, mener de.

– Medfølelse med fornærmede holder ikke til dom

Den tiltaltes forsvarer brukte sin forsvarsprosedyre både på å stille spørsmål ved fornærmedes forklaring, og ved å minne om sentrale rettsprinsipper. – La heller en skyldig mann gå fri enn å dømme en uskyldig mann, sa han.

tirsdag 11.12 2018

Tiltalt i familevoldsak:

– Dette er en konspirasjon mot meg, det er falske beskyldninger

Mannen som er tiltalt i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett for vold mot familiemedlemmer og kontrollerende adferd mener hans ekskone har fabrikert anklagene mot ham. Han avviser alt han er beskyldt for.

Hevder ektemannen kontrollerte alt hun gjorde og slo henne

En mann som ble dømt for flere tilfeller av vold og brudd på besøksforbud overfor sin daværende kone anket dommen fra tingretten. I ankesaken i dag opprettholdt hans ekskone sin forklaring om at han har utsatt henne for vold og ekstremt kontrollerende oppførsel.

fredag 07.12 2018

Stiftelsens advokat i sitt avslutningsinnlegg:

Mener det Arctic Sea Kayak Race og Halmøy har gjort er «nær svindel»

Stiftelsens advokat tegnet i sitt avslutningsinnlegg opp et bilde av Frid Halmøy som en person som ikke ønsket å følge styrets vedtak, og som aktivt gikk bak ryggen på styret. Han konkluderer med at de hadde retten på sin side da de kastet henne som styremedlem.

Advokaten om det kontroversielle ASKR-besøket i 2016:

– Frid har forsøkt å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon

Frid Halmøys advokat Morten Berg mener Halmøy ikke har svekket, men styrket stiftelsen ved å forsøke å finne løsninger som sikrer inntekter og at stedet brukes. Han mener hun har handlet i god tro og ikke har ødelagt for stiftelsen.

Terje E. Martinussen tapte på alle punkter mot Sjømatrådet:

Vurderer å anke dommen

Bøfjerding Terje E. Martinussen, som fikk sparken fra direktørjobben i sjømatrådet tidligere i år, gikk til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver. Han tapte nylig saken på alle punkter i tingretten.

Arctic Sea Kayak Race-instruktør:

– Uten Frid er Tinden bare et sted

Det har vært en årlig tradisjon at Arctic Sea Kayak Racr (ASKR) legger til i Tinden og blir tatt imot av Halmøy-familien - en tradisjon som strekker seg tilbake til begynnelsen av 90-tallet. Men uten Frid er det ikke det samme, ga et vitne uttrykk for i retten fredag.

torsdag 06.12 2018

Tiltaltes forsvarer:

– Det er såpass mye tvil i saken at tiltalte må frifinnes

Den tiltaltes forsvarer overgrepssaken som har gått i Vesterålen tingrett, Thomas Andreas Olsen, vil ha full frifinnelse for sin klient.

Aktoratet legger ned påstand om seks års fengsel og 250.000 i erstatning:

– Ser vi på de samlede bevisene, er vi ikke i tvil om at tiltalte har gjort det påtalemyndighetene har tiltalt ham for

Torsdag var siste dag i overgrepssaken i Vesterålen tingrett, der prosedyrene til de to partenes advokater sto på programmet. I sin innledning understreket aktor, Thor-Erik Høiskar, viktigheten av at retten må være helt sikre dersom tiltalte skal dømmes.

Munnhuggeri på Tinden sommeren 2016 - etterpå ble Halmøy avsatt

Dette er partenes versjoner av hva som skjedde

Begge parter omtaler den andre som aggressiv i krangelen i Tinden 2016. Denne krangelen ble en utløsende årsak til at Halmøy ble kastet av styret halvannen måned senere.

Frid Halmøys advokat:

– Her er problemet at styreleder føler seg personlig krenket

Frid Halmøys advokat Morten Berg mener tingrettens dom var riktig, og at det ikke var grunnlag for å avsette Halmøy. Det som ble oppgitt som grunnlag til henne dreide seg om konflikten i 2016, påpekte han.

Isfront i Tinden-ankesak i Bodø:

– Halmøys holdning er direkte skadelig for økonomiforvaltningen

Torsdag startet ankesaken mellom Stiftelsen Tinden ved Asle Sørdahl og Frid Halmøy. De er fremdeles helt uenige om Frid Halmøys oppførsel sommeren 2016 og hvorvidt styret hadde lov til å kaste henne.

onsdag 05.12 2018

Fornærmedes lillebror i sak mot stefar:

– Det skjedde bare når mamma ikke var der. Det syns jeg var rart

Onsdag var det tid for vitneavhør i saken mot en 50 år gammel vesterålsmann som er tiltalt for å ha forgrepet seg på sin stedatter. Blant annet ble det spilt av et videoavhør med fornærmedes lillebror.

Tiltaltes barn vitnet i overgrepssak:

– Han var en strålende far for oss

Den tiltalte mannens barn vitnet i rettssaken om seksuelle overgrep mot barn under 14 år - mannens stedatter - onsdag. De uttalte seg i liten grad om saken, men beskrev sin egen oppvekst og sitt eget forhold til faren.

tirsdag 04.12 2018

Overgrepssak i Vesterålen tingrett:

Fortalte om påstått omfattende seksuelt misbruk fra stefar

Tirsdag begynte en rettssak i Vesterålen tingrett der en mann fra Vesterålen står tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år. Han skal i en periode på over et år ha utført seksuelle handlinger på sin stedatter, og krevd at hun skulle utføre seksuelle handlinger på ham, ifølge den fornærmede i saka.

onsdag 21.11 2018

Befaring på kysthotellet onsdag:

Fakturerte 16.000 timer for oppussing og rehabilitering

Onsdag dro partene i sivilsaken mellom Bernhard Wedding AS og blant annet Bård Wedding til kysthotellet for å se på oppussingsarbeidet, som er stridens kjerne.

søndag 18.11 2018

Siste rettssak mellom Wedding-brødrene skal starte tirsdag

De to første av tre rettssaker mellom Bård og Roar Wedding, delvis gjennom respektive selskaper, har endt med forlik før møtet i rettssalen. Tirsdag starter den siste saken.

mandag 12.11 2018

– Det jeg opplevde høsten 2017 var usselt

Forrige uke gikk rettssaken mellom Terje Martinussen og Norges Sjømatråd. Partene hadde helt forskjellig virkelighetsoppfatning i retten.

torsdag 01.11 2018

Bøfjerding Terje E. Martinussen var direktør i Norges sjømatråd:

Nå krever han to millioner av sin tidligere arbeidsgiver

Norges Sjømatråd mener at tidligere direktør, bøfjerding Terje E. Martinussen, har ført dem bak lyset. Martinussen svarer med å kreve to millioner kroner av sin forhenværende arbeidsgiver.

torsdag 25.10 2018

Mener Alf Brekken & Sønner ikke har ansvar for kapteins avgjørelse om å trosse været:

– Jeg vil sterkt fraråde noen entreprenør å legge seg opp i en kapteins avgjørelser

Hvorvidt Alf Brekken & Sønner kan lastes for at kapteinen av slepebåten som skulle dra lekteren som skadet seilingsmerket i Andenes havn i 2014 valgte å legge ut fra kai, var det store temaet i retten onsdag.

tirsdag 16.10 2018

Vesterålskvinne blant de fornærmede:

Mann dømt til seks års fengsel for voldtekt og overgrep

En mann er i Hålogaland lagmannsrett i Bodø dømt til seks års fengsel for en rekke seksuelle overgrep begått mot seks forskjellige kvinner, der en av dem kommer fra Vesterålen. Han må også betale rundt 600.000 i erstatning.

tirsdag 09.10 2018

–  Jeg har så dårlig samvittighet for sønnen min, som har levd oppi det her i så mange år. Nå vil jeg bli ferdig med saken.

Tirsdag møtes Morten Brox Pedersen og Protector forsikring i lagmannsretten i Tromsø. Det etter at Protector anket kjennelsen fra tingretten tidligere i år.

søndag 07.10 2018

Mann må i retten for å ha skremt isbjørn

En mann i 50-årene møter onsdag i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å ha kjørt nærme og skremt isbjørn på Svalbard.

torsdag 27.09 2018

Dom i rettsstriden mellom Eco d' Gas og oppfinner Charles McKenna:

Eco d' Gas frikjent på alle punkter. Charles McKenna må nå betale 600.000 kroner i saksomkostninger.

Dommen i den sivile saken mellom oppfinner Charles McKenna og Eco d' Gas AS, som gikk i Vesterålen Tingrett for to uker siden, er nå kommet. Charles McKenna, oppfinneren av den nye gassen som skulle effektivisere air condition- og varmeanlegg, er dømt til å betale selskapets saksomkostninger på 600.000 kroner.

torsdag 20.09 2018

Hjalp til med bilberging. Innrømmet å ha drukket halvflaske med vodka i forkant

En sortlandsmann har fått betinget fengselsdom etter at han kjørte bil da han var påvirket av alkohol.

torsdag 13.09 2018

Sortlandsselskaps advokat:

– McKenna ble brukt i utpressing for at selskapet skulle betale russisk forretningsmann

En advokat som har bistått Eco d'Gas de siste årene, sa i sin vitneforklaring torsdag at han opplever at salgsprosessene har blitt vanskeliggjort av at McKenna har hevdet rettigheter til patentene - og ikke minst innblanding av en amerikansk advokat.

– Ingen direkte betydning for resten av tvisten

Den første Wedding-saken ble løst få dager, før brødrene skulle møtes i tingretten

Førstkommende tirsdag skulle den første av tre rettssaker mellom brødrene fra Stokmarknes ha startet. – Bernhard Wedding AS har frafalt kravene sine, forklarer Bård Weddings advokat, Oddmund Enoksen.

onsdag 12.09 2018

Sortlandsmann i millionstrid om revolusjonerende gasselskap

Det skulle bli et eventyr som kunne gi millioner i inntekter. I stedet har konfliktene rundt det sortlandsregistrerte selskapet Eco d'Gas utvikla seg til bitter strid. Det kan stå om titalls millioner.

tirsdag 11.09 2018

Må i fengsel i fem år for voldtekt og samleie med mindreårige:

«Tiltalte har opptrådt kynisk og kalkulerende»

En mann fra Vesterålen er i Hålogaland lagmannsrett dømt til fengsel i fem år, og må betale til sammen 300.000 kroner i oppreisning til to fornærmede.

torsdag 30.08 2018

Alf Brekken & Sønner avviser kontraktsbrudd - mener staten har regna feil:

– Umulig å gjennomføre arbeidet med antallet stein Kystverket la til grunn

Alf Brekken & Sønner avviser påstanden om at de har brukt for liten stein - i så fall ville det ikke holdt med antallet som er brukt, påpeker de. De fastholder at det er staten som har beregna for lite stein i sin bestilling.

Samferdselsdepartementet i sak mot Alf Brekken & Sønner om Andenes havn:

– Arbeidet har ingen verdi og må gjøres på nytt

Staten krever millionerstatning fra Alf Brekken & Sønner. Påstanden er at moloarbeidet i Andenes havn er dårlig utført, at Brekken bevisst har brukt for små stein og at Kystverket må ta kostnaden ved å gjøre alt på nytt.

onsdag 29.08 2018

I morgen møter Alf Brekken & Sønner staten i Vesterålen tingrett:

– Saken burde aldri vært i retten

Torsdag og fredag møtes Alf Brekken & Sønner og Kystverket i Vesterålen tingrett. De to partene har saksøkt hverandre i forbindelse med utbedring av Andenes havn.

fredag 17.08 2018

Den ene er dømt - den andre skal i retten i september

Vesterålinger tatt med over to kilo narkotika

En mann i slutten av 20-årene fra Sortland må i september møte i Vesterålen tingrett, tiltalt for å ha vært i besittelse av 642 gram amfetamin. En annen vesteråling skal ha oppbevart 1,6 kilo hasj.

tirsdag 14.08 2018

Forlik inngått mellom Hadsel Asvo og Toine Sannes:

Forliksramme på 450.000 - og får beklagelse fra selskapet

Hadsel Asvo og Toine Sannes inngikk tirsdag forlik i Hålogaland lagmannsrett. Nå håper selskapet å kunne legge saken bak seg.

SISTE:

Nærmer seg forlik mellom Toine Sannes og Hadsel Asvo

Partene virker som om de kan komme til enighet i saken mellom Toine Sannes og Hadsel Asvo. Rettsforhandlingene er satt på vent.

Hoveddommeren ber partene gå til forlik

Rettens administrator Vidar Stensland avsluttet første dag i lagmannsretten med å be partene gå til forlik. Det samme gjentok han tirsdag morgen.

mandag 13.08 2018

Hadsel Asvos advokat:

– Sannes har ikke vist noen vilje til å finne en løsning

Hadsel Asvos advokat Oddmund Enoksen forsvarte bedriftens avskjedigelse av Toine Sannes. Han påpekte at et godt arbeidsmiljø er en av de viktigste oppgavene til en leder.