En mann fra Sortland er i en tilståelsesdom i Vesterålen tingrett dømt for småbåtkjøring med en promille på 1,75.
En kvinne fra Lofoten er i Vesterålen tingrett dømt for å ha slått to kvinnelige politibetjenter ved Sortland lensmannskontor.
– Da tenkte jeg «du blir nok ikke pensjonist i denne bransjen», sier Vegard Steingrimsen, i Hadsel kommunes flyktningtjeneste. Han snakker ikke om kontorjobben, men da en langt yngre utgave av Steingrimsen skulle bli skogsarbeider. Koste hva det koste ville. Det holdt på å koste ham beinet. Skogsarbeideren utdannet seg til sosionom.
En kvinne fra Lødingen kommune er i Ofoten tingrett tiltalt for promillekjøring.
Møkland i Bø kan bli stedet der det etableres mellom seks og åtte plasser innen rusomsorgen for ungdom.
Barnevernsleder i Vesterålen, Kari Mortensen, oppsummerer 2020 med at det kom stadig flere alvorlige bekymringsmeldinger. – Vi tror koronaen har medvirket til økning av rusbruk blant ungdom, sier hun.
Ved inngangen til februar er det denne uka få saker som er til behandling i Vesterålen tingrett, bortsett fra et par promillesaker.
Sortland kommune vil i løpet av neste uke lyse ut en miljøterapeutstilling ved Sortland ungdomsskole. Dette er ett av tre tiltak som kommunen jobber med for å styrke arbeidet med barn, unge og foresatte.
En bøfjerding i 20-årene nektet å forklare seg, men bevisene ble av Vesterålen tingrett vurdert som så sterke at mannen ble idømt fengsel og fradømt retten til å kjøre bil. Han fikk også en bot og må betale saksomkostninger.
Erik Strand, kommunalsjef for oppvekst i Sortland kommune, sier at de snart håper å få på plass en løsning med et kontaktpunkt for barn, unge og voksne.
En person fikk natt til søndag førerkortet beslaglagt.
Snart setter FAU ved Sortland Ungdomsskole i gang med en rekke av foredrag og diskusjonskvelder, hvor foreldre kan samles og diskutere forskjellige utfordringer som dukker opp i løpet av en ungdomstid.
En mann fra Lødingen produserte ikke bare hjemmebrent, men kjørte også bil i fylla. Det er ikke kjent om det var egenprodusert vare eller edlere dråper som ble konsumert før kjøreturen i Lødingen.
Familievernkontoret i Vesterålen er bekymret for den utviklingen de ser rundt ungdom og rus.
I Sortland er det ikke ventetid for å få komme inn til helsesykepleier, men skolehelsetjenesten opplever å ikke ha nok ressurser til å gi dem som trenger det god nok oppfølging.
En mann fra Vesterålen er dømt til betinget fengsel og bot etter å ha ført bil i narkotikapåvirket tilstand. Vedkommende tilstod forholdet for Vesterålen tingrett.
Sortland kommune ønsker å tilrettelegge for at det skal bli enklere å si fra om bekymringer eller selv få hjelp i forbindelse med rusproblematikken i Sortland og i Vesterålen. Et alternativ er å etablere et konsultasjonsteam for foreldre og barn.
Vesterålen tingrett har dømt en mann tidlig i 20-årene til å betale en bot på 30.000 kroner for narkokjøring i Sortland.
VOL har skrevet mye om rusmiddelproblemet blant ungdom i Sortland, inkludert konsekvensene det kan føre med seg. En av disse er misbruk av unge jenter. VOL har møtt en jente som ønsker å stå frem med sin historie.
Foreldrene i Sortland Volleyballklubb er bekymret for utviklingen i rusmiljøet, ikke bare på Sortland, men i Vesterålen. Deres klare mening er at alle må på banen og at politikerne må endre kurs.
En mann fra Bø kommune er av Nordland politidistrikt tiltalt for brudd på veitrafikkloven i Sortland.
Hør første episode av vår nye podcast Innsyn.
Sortlandspolitikerne VOL har snakket med mener kommunen ikke kunne vært forberedt på dagens rusproblem i kommunen. De er også enige om at det må et godt samarbeid til for å finne en løsning på dagens situasjon.
Erik Strand, kommunalsjef oppvekst i Sortland, sier at i en slik situasjon som Sortland er i nå, går kommunen umiddelbart inn for å hente inn flere ressurser som skal jobbe opp mot barna.
Trond Olsen, politioverbetjent og politikontakt i politiet i Vesterålen, sier at politiet har sett en sterk øking i rus blant unge i regionen i år. – Foreldrene er primærforebyggere og de må engasjere seg i enda større grad med barna enn de har gjort i dag, sier han.
På landsbasis ble 15 prosent av elevene i ungdoms- og den videregående skolen i fjor tilbudt hasj eller marihuana, mens fire prosent sier de faktisk brukte narkotika. I Vesterålen er tallene langt høyere. Se oversikten over kommunene her.
Skolesjef i Øksnes, Remi Vangen, deler bekymringene som er kommet fra Sortland om ungdommens forhold til og bruk av rus og narkotika. Han mener dette ikke kan løses på kommunenivå alene, og har flere tanker rundt hvordan utfordringene bør løftes opp regionalt.
Trond Olsen, politikontakt i Vesterålen, var klar i talen da han torsdag morgen orienterte formannskapet i Sortland om russituasjonen i ungdomsmiljøene.
Posisjonen i Sortland, bestående av Sp, Ap og SV vil under den kommende budsjettbehandlingen foreslå å bruke 19,9 millioner kroner de neste fire årene på forebyggende tiltak.
Sortland kommune ønsker å skaffe seg bedre oversikt over ungdomsmiljøet. Målet er å gjøre de unge mindre tilgjengelig for narkotika.
En kvinne er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 26 dager.
Etablering av småhus for personer med rus- og psykiatriutfordringer legges ut på konkurranse.
Nordland politidistrikt har tiltalt en kvinne for ikke mindre enn fire tiltalepunkter, og det meste skjedde mer eller mindre samtidig.
En bilfører i Vesterålen har kjørt uten førerkort over lang tid. Det så politiet seg lei på og beslagla i dag bilen.
En vesterålsmann i 20-årene er dømt til betinget fengsel, samt bot på 95.000 kroner, for fyllekjøring.
I løpet av to dager i april klarte en mann fra Sortland å pådra seg fire tiltalepunkter. Nå må han møte i tingretten.
Nordland politidistrikt har tiltalt en mann fra Sortland for promillekjøring, kjøring uten førerkort samt at han i ett tilfelle lot være å betale for matvarene.
VOL meldte nylig om en trafikkulykke i Bø, som politiet nå vil etterforske som mulig ruskjøring.
Kommunestyret i Hadsel vil gjerne ha småhus for personer med nedsatt boevne, men hvor? Det er det nå opp til administrasjonen å finne ut. Og det haster, siden behovet er underdekt per i dag.
En ung mann fra Sortland er tiltalt for fyllekjøring og bruk av narkotika.
Onsdag rykket nødetatene ut etter melding om ruspåvirket kjøring i Andøy. Andøy brannvesen endte med å måtte klippe løs sjåføren, som hadde satt fast fingeren sin i bilen.
Politiet har pågrepet en bilfører og en passasjer etter at en bil havnet på taket på Børøya.
En mann som politiet mistenker for å ha kjørt bil under ruspåvirket tilstand, kjørte natt til lørdag fra politiet. Mannen hadde heller ikke sertifikat.
Politiet meldte kl. 03.45 om at en bil hadde veltet i en hage på Sortland.
En ung kvinne er i Vesterålen tingrett dømt til 18 dagers fengsel på vilkår.
Kjørte i fylla, var ikke oppmerksom og hadde ikke førerkort. Resultatet ble 21 dagers ubetinget fengsel for en mann i 30-årene.
Christian Torset (SV) stilte seg svært kritisk til administrasjonens innstilling da formannskapet torsdag skulle vedta høringssvar til den foreslåtte rusreformen.
En mann i starten av 20-årene ble torsdag formiddag siktet for kjøring i påvirket tilstand på Sortland.
En mann som er dømt i Vesterålen tingrett sa seg skyldig i kjøring i påvirket tilstand, men ikke i en utforkjøring som han mente sønnen delvis var årsaken til.
Etter ransaking på en bopel på Sortland sist tirsdag, er det opprettet sak mot tre menn i 30-årene for bruk og besittelse av hasj. Les også hva politiet i Vesterålen ellers har hatt fokus på sist uke.
Politiet i Vesterålen bistod helsevesenet 98 ganger i fjor. Nordlandssykehuset melder om 31 tvangsinnleggelser, hvor politiet har bistått i mange av sakene.
I løpet av 2019 bistod politiet i Vesterålen ansatte innen helsesektoren på oppdrag 98 ganger. Politiinspektør Per Erik Hagen innrømmer at dette kan være tidkrevende oppdrag, som legger beslag på store politiressurser. Samtidig er det en naturlig del av deres arbeidshverdag.
Et utvalg foreslår at personer som blir tatt med brukerdoser av narkotika, ikke lenger skal straffeforfølges, men heller bli pålagt møte med hjelpetjenesten. Dette forslaget er flere av ordførerne i Vesterålen skeptiske til.
Ungdataundersøkelsen avdekket at Andøy har et problem i forhold til rusmisbruk og ungdom. For en familie i Andøy er rusproblematikk blitt en del av hverdagen, og de er ikke alene. De sliter med å finne ut hvem og hva de kan henvende seg til, for å få råd og hjelp.
Jeg skal skrive om jul tenkte jeg, når jeg oppdaget at det var min tur å skrive kronikk. Jeg har gode ferdigheter når det gjelder å lage julestemning – så denne kronikken ville nok bli lett å skrive.
Hovedtillitsvalgt for Norsk sykepleieforbund i Bø reagerer på reduksjon av behandlingsstilling ved psykisk helse og manglende drøftinger i henhold til lov og avtaleverk.
Ansatte i avd. psykisk helse og rus i Øksnes redegjør for konsekvenser ved å kutte 50 % stilling hos avdelingen. Større arbeidsbelastning og økt saksbehandlingstid er bare noe som dras fram.
En bilfører er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand etter en utforkjøring i Andøy natt til søndag.
En vesterålsmann i 40-årene er dømt til betinget fengsel, samt en bot på 55 000 kroner, for bruk av narkotika og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han mister også førerkortet.
Rus- og psykiatritjenesten i Hadsel opplever at enkelte pasienter filmer samtaler med ansatte, for å forsøke å presse seg til medisiner.
En kvinne kjørte i fylla to ganger samme kveld i Rana i Nordland. Politiet fratok henne bilnøkkelen første gang, men da dro hun hjem og hentet reservenøkkelen.
VOL har pratet med den tidligere narkotikalangeren «Ulf», som er bosatt i Vesterålen, om flere forhold rundt narkotika og dopmiljøene i Vesterålen. Han hevder blant annet at det står verst til i Øksnes.
Ifølge kilder i rusmiljøet på Sortland, doper jenter ned i 14-årsalderen seg på sterke beroligende medikamenter. Politiet er kjent med praksisen.
Natt til lørdag rykket politiet i Sortland ut og stoppet en personbil etter mistanke om at føreren var ruspåvirket.
Til nå har illegal omsetning av reseptbelagte medisiner, amfetamin og hasj dominert rusbruken i Sortland. Nå frykter de mer erfarne i rusmiljøet at en ny generasjon misbrukere vil gjøre heroin til sitt rusmiddel.
Politiet har inndratt førerkortet til en bilfører som natt til fredag i forrige uke kjørte bil i beruset tilstand.
Regjeringen har nettopp delt ut 384 millioner kroner til arbeid mot rusmisbruk. Vesterålen fikk nesten ingen ting. Unntaket er Øksnes.
Øksnes Sanitetsforening søker midler fra Øksnes kommune til nytt folkemøte om narkotika i Øksnes.
En kvinne i midten av 30-årene er i Vesterålen tingrett tiltalt for kjøring med bil i påvirket tilstand, på en slik måte at hun rygget på en parkert bil uten å melde fra om skaden til verken bileier eller politiet.
En mann i slutten av 40-årene kjørte først bil i alkoholpåvirket stand, for så å fortsette å drikke mer alkohol. Begge delene likte politiet dårlig, og ber Vesterålen tingrett dømme ham.
Øksnes kommune ved psykisk helse og rus, inviterer til første møte for pårørende til rusavhengige.
En mann i 30-årene fra Ofoten har vært på tyveriraid i Vesterålen i løpet av de to siste årene. Nå må han stå til rette for ikke mindre enn femten forskjellige forhold i Vesterålen tingrett.
Han hadde ikke betalt husleie og husverten nektet derfor å gi tilbake eiendeler inntil øksnesværingen hadde gjort opp. Det skulle ende i et verbalt angrep som nå havner i retten.
Denne uken gjennomførte politiet en storaksjon mot narkotikamiljøet i Lofoten og Vesterålen. Tolv personer ble pågrepet og flere beslag ble gjort. Hvor mange fra Vesterålen som ble pågrepet, ønsker ikke politiet å si noe om.
Siden tirsdag har politiet i Lofoten og Vesterålen hatt storaksjon mot narkomiljøet i de to regionene. Politiet har pågrepet tolv personer og gjort flere beslag av narkotiske stoffer.
I sin avslutningsprosedyre i Vesterålen tingrett onsdag formiddag, ba aktor Karoline Ekeberg om at tiltalte burde dømmes til seks måneders fengsel, en bot på 34.000 kroner og en sperrefrist på tre år mot å kunne kjøre opp til førerkort.
Av to separate tiltaler mot en mann i Vesterålen tingrett denne uka, mener forsvarsadvokat Hanne Elise Skare at det under rettens gang har vist seg at det ikke er så mye substans igjen av den ene, første tiltalen.
En mann fra Vesterålen, som tirsdag og onsdag satt tiltalt for til sammen ni forskjellige lovbrudd i Vesterålen tingrett, mener at påtalemyndigheten tar feil i flere av forholdene han er tiltalt for.
En mann fra Vesterålen må tirsdag stille i Vesterålen tingrett og svare på til sammen ni tiltalepunkter: Vold mot politiet, ruskjøring, kjøring uten førerkort, ulovlige skilt, amfetamin- og hasjbruk, blant annet.
Mandag morgen ble det kjent at politiet har gjort det største beslaget av amfetamin siden 2014 i Lofoten. Selv om politietterforskningen har pågått siden høsten 2018, er den enda i en tidlig fase.