Tema

lørdag 27.11 2021

«Det komplette kaos rundt ny idrettshall i Sortland»

Kommunedirektørens forslag til økonomiplan og budsjett for de neste årene har satt av penger til bygging av ny idrettshall på Strand. Høres hyggelig ut det for innbyggerne på Strand.

tirsdag 16.11 2021

Slik var reaksjonen på hall- og skolestrukturen

Sortlands innbyggere fikk se forslagene til ny skole- og hallstruktur.

mandag 15.11 2021

Slik ser de for seg ny skole- og hallplassering

Tirsdag skal forslagene til plassering av ny skole og hall vises frem og gjøres kjent på et åpent møte.

fredag 24.09 2021

Skole- og hall-forslag:

– Trenger barneskoleelever å være oppkoblet til sentrum?

Torsdag kveld ble det avholdt et åpent folkemøte med workshop hvor de to arkitektteamene la frem sine foreløpige tanker om ny skole og hallstruktur i Sortland.

søndag 19.09 2021

– Det er nå det gjelder

Torsdag gjennomføres det andre folkemøte om plassering av ny Sortland barneskole og hall i Sortland. Arkitektene skal presentere sine tanker så langt i prosessen, men er avhengige av at innbyggerne stiller opp og kommer med innspill.

mandag 23.08 2021

– Viktig å snakke med folk på Sortland og skape relasjon til stedet

Mandag var det et såkalt åpent møte i Kulturfabrikken, der arkitektteamene som skal konkurrere om å tegne ny skole, idretts- og svømmehall i Sortland, var til stede.

onsdag 18.08 2021

Framtidens skole- og hallstruktur:

– Hvor bør ny barneskole og idretts- og svømmehall ligge?

Hvor bør ny Sortland barneskole og idretts- og svømmehall ligge, og hva er viktig når de skal bygges? Det kan innbyggerne fortelle arkitektteamene neste uke.

onsdag 24.03 2021

Vil sette av to millioner til å utrede plassering av ny skole og hall

Politikerne i Sortland anbefales å si ja til at plassering av ny Sortland barneskole, hall og svømmehall utredes via parallelloppdrag. Det innstilles også på å finansiere utredningsarbeidet med to millioner kroner i år.

torsdag 25.02 2021

Vil legge frem fremdriftsplan for ny skole- og hall neste måned

I neste formannskapsmøte 25. mars, vil administrasjonen i Sortland legge frem forslag til fremdriftsplan for arbeidet med ny skole- og hall på Sortland.

fredag 12.02 2021

Kommunestyret vedtok strenge energikrav for kommunale nybygg, til tross for noen innvendinger:

– Jeg kunne ønsket meg noen betraktninger om inneklima og ikke bare uteklima

Når kommunen bygger nytt, eller rehabiliterer bygninger, skal de bruke mindre energi til oppvarming enn hva som følger av lovens minstekrav. Det har kommunestyret i Sortland vedtatt.

onsdag 02.12 2020

Høyre og Frp vil bruke 144 millioner på ny hall

Høyre og Frp ønsker å få fart på bygging av ny idretts- og svømmehall i Sortland. Derfor vil de under budsjett- og økonomiplanbehandlingen i formannskapet torsdag blant annet foreslå å sette av 144 millioner kroner til dette.

søndag 08.11 2020

«Maurnesbassenget må rehabiliteres og settes i drift snarest»

torsdag 05.11 2020

Flertallet i kommunestyret har talt:

Flertallet i Sortland kommunestyre vedtok torsdag ettermiddag at de ulike forslagene for plassering av ny Sortland barneskole, idretts- og svømmehall skal utredes ytterligere før det gjøres en endelig beslutning i saken.

onsdag 04.11 2020

Ti grunner til at vi ikke skal legge ned Sortland barneskole

«Tydelig retning, viktig for fremtidens Sortland»

tirsdag 03.11 2020

Mener vedtak er forsøk på sniksammenslåing av skoler

Jeanette Sollie er en av flere innbyggere på Sortland som reagerer på vedtaket om å legge ny Sortland barneskole i Lamarka og mener det er et forsøk på snikvedtak. Varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) tror ikke at kommunestyret vil ta en endelig avgjørelse i saken på torsdag.

Rødt går for ny skole og idretts-/bassenganlegg i Lamarka.

mandag 02.11 2020

- Ut i myra

torsdag 29.10 2020

Flertallet går for skole, hall og svømmehall i Lamarka

Det ble en flere timers lang debatt da formannskapet i Sortland torsdag skulle behandle lokalisering av ny Sortland barneskole og hallstruktur. Flertallet er derimot klare – de ønsker å ha en felles barneskole med tilhørende hall ved Lamarka/Skjellbekken.

onsdag 28.10 2020

Uenige med innstillingen: Vil heller ha ny skole og hall i Lamarka

Sortland Høyre, Sortland Frp og Rødt Sortland kommer ikke til å støtte kommunedirektørens innstilling om plassering for ny Sortland barneskole, hall og svømmehall i torsdagens formannskapsmøte.

tirsdag 27.10 2020

Her vil de plassere ny barneskole og hall på Sortland

Ny barneskole innenfor dagens Skolekvartal med nytt svømmeanlegg, modernisering av Sortlandshallen og ny flerbrukshall på Hinnøya er blant det kommunedirektøren innstiller formannskapet til å torsdag vedta.