Tema

fredag 14.12 2018

IMDi med bønn til kommunene:

Ber Vesterålen om å bosette 69 flyktninger i 2019

Denne uken får 235 kommuner brev fra IMDi med anmodning om å bosette flyktninger i 2019. Andøy blir bedt om å bosette 15 personer. De fem kommunene i Vesterålen skal totalt bosette 69 flyktninger.

torsdag 13.12 2018

Burger King åpner lørdag

Mandag skreiv VOL at det jobbes på spreng for at Burger King åpner fredag. Slik blir det ikke, men likevel ikke så langt unna.

Budsjettutfallet avgjort på forhånd - likevel heftig debatt i salen:

Uenighet om økonomisk situasjon, psykisk helse og eiendomsskatt

Sammensetninga i kommunestyret gjør at det alt før budsjettbehandlinga torsdag var avgjort hvordan budsjettet ville se ut. Det forhindret ikke kommunestyret fra å debattere saken i nesten tre timer. Alt fra eiendomsskatt til psykisk helse og ungdom som faller utenfor ble debattert i møtet.

Slik blir budsjettet:

Bevarer bl. a. gratis halleie, psykisk helse-stilling og bemanning i SFO - men beholder ruskutt

Torsdag ble Sortlands budsjett for 2019 og økonomiplan fram til 2022 vedtatt. Blant de viktigste vedtakene er at foreslåtte bemanningskutt i SFO ble reversert, stillinga til psykisk helse ble tatt inn igjen og det ble gjort reduksjoner i kutt i vikarbudsjett og en prisøkning på SFO som er lavere enn rådmannens budsjett.

NAV må redusere antallet ansatte:

Avdelingsdirektør i NAV: – Vi sier ikke opp noen

Hele NAV må redusere antallet ansatte på grunn av digitaliseringen. Avdelingsdirektør Lis Østerbø ved NAV Familie og Pensjonsytelser i Tromsø benekter at noen må sies opp ved avdelingen på Sortland, men sier at anstallet ansatte skal ned totalt.

– Det er ei sentralisering som skjer. Til slutt blir vi borte.

– De ansatte er urolige. Det er ei sentralisering som skjer, men hvor lang tid det tar før vi er borte, vet vi ikke i dag, sier verneombud Sølvi Knudsen ved Nav Familie og pensjonsytelse Tromsø, avdeling Sortland.

Her er opposisjonens budsjett:

Vil gi penger til nettbrett, Torghuken, gratis halleie, Bjørklundveien og bredbånd

Høyre og Frp kom torsdag med sitt alternative budsjett. De går inn for å videreføre gratis halleie i hele planperioden, å bevilge penger til utbygging av bredbånd mellom Ånstad og Indre Eidsfjord, å sette Bjørklundveienutbygging på anbud og investeringer til Torghuken - men de kutter penger til Kystnæringssenteret.

Politikerne ber NAV stanse nedbygging på Sortland

Flertallet i kommunestyret ber NAV Tromsø revurdere en nedbygging av NAV Forvaltning på Sortland. En nedbygging innebærer at 23 arbeidsplasser på sikt forsvinner, men vil trolig ikke påvirke brukerne. Den kommunale delen av NAV berøres ikke.

onsdag 12.12 2018

Bjørkmo ber om at gang- og sykkelvei mellom Sortland og Sigerfjord prioriteres:

Vil ha gangbru over Sortlandssundet realisert raskt

I et brev til Statens Vegvesen Region Nord, ber ordfører i Sortland Tove Mette Bjørkmo, om at gang- og sykkelvei mellom Sortland og Sigerfjord prioriteres.

Sykefraværet gikk mest ned i Hadsel og mest opp i Øksnes

Selv om sykefraværet i Nordland går ned, har fylket fortsatt det laveste sykefraværet i landet.

mandag 10.12 2018

Ordføreren lover å følge opp Torsets forslag:

Løfter fellesfyrverkeri inn i kommunestyret

Sortlandordfører Tove Mette Bjørkmo varsler sak i kommunestyret om fellesfyrverkeri på Sortland og regulering av fyrverkeri i sentrum. Iniativtaker Christian Torset håper forslaget han har fremmet to år på rad kan bli en realitet fra og med neste år.

Jobber på spreng for å kunne åpne fredag

Burger King skulle i utgangspunkt åpne sin nye restaurant i Skibsgården på Sortland, 6. desember. Slik ble det ikke. Nå jobbes det på spreng for at burgersjappa åpner dørene til helgen.

Inviterer foredragsholdere fra hele landet til ny konferanse på Sortland

Facebook er med på samarbeid om en ny næringslivskonferanse som skal avholdes på Sortland 28. mars. Målet er å skape en faglig møteplass for næringslivet i Nord-Norge og Hålogaland.

Drapssaken på Sortland:

– Døde av kvelning ved trykk mot halsen

Politiet har konkludert når det gjelder dødsårsaket til drapet på Sortland. Funnet samsvarer med den taktiske etterforskningen, ifølge politiadvokat Rita Hermansen Dahl

Hålogalandsveien til 8 milliarder kroner er i rute

Etter at Hålogalandsbrua var åpnet, fikk samferdselsminister Jon Georg Dale en orientering om planarbeidet med den nye Hålogalandsveien Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt.

lørdag 08.12 2018

Vesterålen har 28 gasellevinnere i 2018:

I Øksnes finner vi 43 prosent av disse

Dagens Næringsliv kåret i oktober gasellevinnerne landet rundt. 28 av disse finner vi i Vesterålen, og i Øksnes kommune finner vi tolv av disse.

Esso Havna Service feirer 30-årsjubileum:

– Jeg forventer at det blir 30 år til

Lørdag feirer Esso Havna Service på Sortland 30-årsjubileum. Det har skjedd mange endringer siden oppstart, men daglig leder Trond Arne Pedersen mener at det vil bli 30 nye år.

fredag 07.12 2018

FDVhuset har signert avtale med Equinor:

– Det er et trangt nåløye å komme gjennom

Fredag signerte sortlandsfirmaet FDVhuset avtale med Equinor om bruk av digitalt system for renhold, vedlikehold og oppfølging av tekniske systemer på deres offshoreinstallasjoner.

8

Julemarked på Sortland:

– Det er vel ikke slikt hver dag

Fredag formiddag åpnet årets julemarked i Sortland sentrum. Turistene Robert og Malin Sjåstad er har reist til Vesterålen for å være med på hvalsafari, men stoppet innom julemarkedet for å se etter julegaver.

Stortingspolitiker med spørsmål til fiskeriministeren:

Lurer på hvorfor sjøfarm-prosjekt ikke er innovativt nok

Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen vil ha svar fra fiskeriministeren.

torsdag 06.12 2018

Høyre vil gi 5000 kroner til studenter som flytter til Bodø:

Karianne Bråthen: – Synes dette er skikkelig smålig

Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen (Ap) er bare en av flere som reagerer på at bystyret i Bodø vil lokke studenter til å flytte til kommunen, i bytte mot 5.000 kroner.

– Nedleggelse av bussterminalen er en stor skandale

Beate Bø Nilsen (H) sier ordet trafikksikkerhet ikke engang har vært nevnt på fylkestinget. – Det er en stor skandale å legge ned bussterminal på Sortland og venterom i Lødingen, sier hun.

Åpnet uteområdet på Jennestad montessoriskole

Torsdag ble snora klippet til det nye uteområdet ved Jennestad Montessoriskole.

Vegvesenet har gjort friksjonsmåling i området:

Såpeglatt føre: Blåheiveien åpnet etter bilberging

Blåheiveien opp til Holmstaddalen var stengt i en periode torsdag, etter flere utførkjøringer. Det var såpeglatt føre i bakken.

Dette merket solgte mest i Vesterålen i november

Ifølge fersk statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken, er Volkswagen det mest solgte bilmerket i Vesterålen i november.

Nå blir det kaldere og snøbyger er i vente

I løpet av dagen vil temperaturen bevege seg fra plussgrader til null, og det kan være glatt på veiene i Vesterålen.

onsdag 05.12 2018

Venstre og MGD vil beholde bussterminalen

Nordland fylkeskommune får en nedgang i rammetilskudd på 114 millioner kroner i 2019. I budsjettet som behandles torsdag er en rekke kuttforslag, blant dem bussterminalen på Sortland.

Sonja Alice Steen (Ap) i fylkestinget om nedleggelse av byggfagene på Sortland:

– Den store smerten for meg

–Det smerter, de endringene som kommer, sier Sonja Alice Steen (Ap). I fylkestinget foreslo Høyre og Frp å beholde Vg1 byggfag skoleåret 2019-2020 ved Sortland videregående skole, og fikk 16 stemmer for sitt forslag, mens posisjonen fikk 19, og har dermed samlet alle byggfag på Melbu.

Katt ble tatt av ørn - overlevde fall fra luften

I forrige uke ble katten Pepsi tatt av en kongeørn, men rovfuglen mistet grepet og måtte gi slipp.

tirsdag 04.12 2018

– Jeg er kjempeskuffet. Dette er et strategisk valg over flere år

Tove Mette Bjørkmo (Ap) er skuffet over at komitéen for utdanning i Nordland fylkesting opprettholder innstillinga fra fylkesrådet om å legge ned byggfag på Sortland. – Det er elevene dette går mest ut over, sier hun.

Legger ned på Sortland – samler byggfag på Melbu

Sortland mister bygg- og anleggsteknikk til Melbu. Komitéen for utdanning i Nordland fylkesting opprettholder dermed innstillinga fra fylkesrådet.

– Passasjerene kan jo ikke gå gatelangs i allslags vær når de ikke kommer seg hjem

Nordland Fylkeskommune har, grunnet økonomi, foreslått å fase ut alle bussterminalene i Nordland, deriblant Sortland bussterminal. Svein Erik Sivertsen, daglig leder ved Busskiosken på Sortland, synes ikke dette er en god løsning.

mandag 03.12 2018

Gjorde siste innsats for å berge byggfagslinje og bussterminal:

– Verken Sortland sentrum eller vesterålsgata er bygget for buss

Søndag kveld møtte Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo fylkestinget i forbindelse med to saker, inkludert bergingen av byggfagslinjen på Sortland vgs, og fylkeskommunens varslede nedleggelse av bussterminalen på Sortland.

Skibsgården evakuert etter brannalarm

Kjøpesenteret Skibsgården ble mandag kveld evakuert etter at en brannalarm ble utløst.

Åpner dørene på Salem:

Arrangerer julaften for alle som ønsker det

Pinsekirka arrangerer julefeiring i sentrum av Sortland for første gang. –Dette er et lavterskeltilbud, alle som ikke har noen å feire julaften sammen med, kan komme til oss, sier Thormod Iversen.

FAU på Jennestad med bekymringsbrev om bussterminalen på Sortland:

– Skoleelever har blitt presset til å gi fra seg penger og godteri

FAU ved Jennestad Montesorriskole har sendt et brev til Sortland kommune der de informerer om blant annet tydelige rusa personer som oppholder seg på bussterminalen mens det er skoleelever der og eldre elever som presser barna for godteri og penger.

Åpning av Runes kafe utsatt til neste år:

– Vil ikke åpne noe som ikke er hundre prosent slik jeg vil ha det

Rune Tjønsø har utsatt åpning av kafeen han planlegger på Sortland til en gang ut på nyåret - trolig ikke før til våren. – Jeg vil ikke åpne noe halvveis, sier han.

– Vi blir grundig slått av Tromsø, Alta, Bodø, Hammerfest og Sortland

Sammenlignet med 11 andre nordnorske kommuner, har Harstad den laveste veksten med kun fem prosent de siste sytten årene.

søndag 02.12 2018

– Engelskmenn er mer kontaktsøkende og inkluderende enn vi er vant til i Norge

For et par uker siden var Jostein Hansen og Mathias Ellingsen, som begge er elever ved Sortland videregående skole, på arbeidsutplassering i London. De gav dem minner for livet og nye erfaringer.

Sortlandstrener Julie Voktor Pedersen:

Vil ha bedre treningskultur og mer søkelys på klubbfølelse

Sortland og trener Julie Voktor Pedersen har begynt å se fremover mot neste sesong.

Nordland Høyre prioriterer Vesterålen i sitt alternative budsjett:

Vil bruke 411 millioner mer enn nåværende fylkesråd på skole og samferdsel

Nordland Høyre prioriterer Vesterålen i sitt alternative budsjett for 2019 og vektlegger midler til både berging av byggfaglinja på Sortland og tannklinikken i Risøyhamn.

fredag 30.11 2018

Årets første bookinger har mye variert, ungt og nordnorsk:

ISÁK til Rock Mot Rus

ISÁKs vokalist Ella Marie Hætta Isaksen har vunnet mange hjerter etter at hun deltok i, og vant, NRKs «Stjernekamp» i høst. Nå er hun og bandet klare for Rock Mot Rus.

Nye avhør med siktede neste uke:

Den siktede innrømmet skyld i første avhør

Den siktede mannen, en kamerat av Stig Anders Johansen, har innrømmet at han er skyld i kameratens død. Det skal ha skjedd under en slåsskamp i siktedes bolig.

Politiet: - Ble drept i basketak i siktedes bolig

Politiet har kommet et godt stykke på vei i forhold til å samle inn informasjon og kartlegge både siktede og fornærmedes bevegelser i tiden før hendelsen, skriver de i en pressemelding fredag.

Har kampsport og gruppetimer for barn:

Stor treningskjede skal inn på storsenteret - trenger driver

Det er avtale på trappene mellom kjeden Mudo Gym og Scala Eiendom, som eier halve Sortland storsenter, om at fjerdeetasjen på senteret skal bli nytt treningssenter. Mudo tilbyr blant annet kampsport og har timer både for barn og voksne.

Slukket bilbrann med snø

Fredag brant det i en bil på Sortland, men brannen ble slukket før nødtetatene kom til stedet.

Forventet å bli ferdige før påske

Storsenteret skal pusses opp - lover toppmoderne senter

Scala Eiendom presenterte fredag planene for oppussing av Sortland storsenter. Oppussinga er planlagt å begynne i februar, og ferdigstilles før påske.

SE-Gruppen blir stadig større:

Har behov for 60 mål med industriareal for å vokse videre

Entreprenørselskapet SE-Gruppen på Sortland har i dag 190 ansatte, og nærmer seg snart 200. Men konsernet vokser ikke bare i antall ansatte, nå vil de også bli større i omfang.

Varmegradene holder stand

Fredag blir det varmere i Vesterålen igjen - og det ser ikke ut som om snøværet vil komme tilbake i løpet av helga.

torsdag 29.11 2018

– Dette handler om økonomi

Gruppeleder- plan og utvikling for samferdsel i fylket, Bjørnar Klausen, sier til VOL at planen om å fase ut alle bussterminalene i Nordland handler om mangel på penger. Hvilke løsning som blir aktuelt for Sortland, er derimot for tidlig å si.

Melbo har sendt brev på flere sortlandsspillere:

Thomas Rønning: – Vi vil ikke gå ut med hvem vi ønsker til klubben ennå

Melbo ønsker noen nye spillere til klubben neste sesong, og har sendt brev på flere sortlandsspillere. Akkurat hvilke spillere dette gjelder, ønsker ikke Melbo-trener Thomas Rønning å si noe om enda.

Utsetter videre behandling om Strandskogjordet:

– Dette har vært en «never ending story»

Formannskapet i Sortland ble enige om at den videre behandlingen av Strandskogjordet ikke må forhastes.

Høyre og Frp med eget budsjettforslag for Sortland:

Vil gi gratis halleie og nettbrett til alle i grunnskolen

Sortland Høyre og FrP legger i Formannskapet torsdag frem første del av sitt felles alternative forslag for budsjett 2019 og økonomiplan 2019-2022.

Nicolaysen forlater Sortland

Tidligere i uka ble det kjent at Simon Laugsand ikke forlenger med Sortlands herrelag i fotball. Det gjør heller ikke Ingar Angell Nicolaysen.

Sludd og slaps:

Mer regn torsdag

Slapsen har kommet for å bli i Vesterålen, i det minste foreløpig. Torsdag blir det mer regn.

onsdag 28.11 2018

Julekonsert på Sortland

Stjernene kom - men hvor ble det av jula?

Stort sett var nok publikum fornøyde etter konserten med Hanne Krogh og Johnny Logan onsdag. Likevel var det ikke fritt for at jula forsvant litt oppe i det hele.

Jente (9) ble påkjørt og brakk benet på Propell Lekeland

Fredags ettermiddag var en jente (9) sammen med noen venner på Propell Lekeland på Skibsgården. Leken tok brått slutt da hun i en trapp ble påkjør av en gutt med akering og brakk begge leggbenene i venstrefoten.

Petroleum har fått ny daglig leder

23. oktober fikk Petroleum på Sortland ny daglig leder – Christian Hagvåg Monsen-Abselseth.

Dropper Sortland etter nedrykk

Simon Laugsand ble hentet til Sortland IL for å forhindre nedrykk fra tredjedivisjon. Klubben rykket ned til fjerdedivisjon, og Laugsand ønsker å spille på et høyere nivå, varsler han.

Bjørn Sundquist returnerer til Kulturfabrikken

16.mars står den rutinerte skuespilleren på scenen i Kulturfabrikken på Sortland sammen med Frank Arne Olsen, som er mest kjent fra Honningsvågrevyen. Forestillingen har fått navnet "På livet laus?"

73 prosent mener julelysene i Sortland burde vært hvite

En meningsmåling VOL har laget på Facebook viser at 73 prosent av de som har svart, synes julelysene i Sortland sentrum burde vært hvite.

Kommunene og reiselivet har begynt planleggingen foran neste års Arctic Race of Norway:

– Det er mye logistikk og struktur, og ikke minst må vi ha mange frivillige

Visit Vesterålen og vesterålskommunene som skal være involvert i neste års Arctic Race, har så vidt startet samarbeidsprosessen foran neste års sykkelritt.

Mer snø onsdag

Onsdag er det spådd mer snø i Vesterålen. Lengst sør i regionen kan noe av nedbøren komme som regn.

tirsdag 27.11 2018

Regner med at Stig Anders døde nesten to uker før han ble funnet

Etterforskningen av drapssaken på Sortland pågår fremdeles for fullt og søkelyset er fortsatt knyttet til informasjonsinnsamling, skriver politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Blå forbinder jeg med trist stemning. Varme lys stemmer jeg for

Kjell Fagerheim fra Sortland startet lørdag en tråd på Facebook-siden «Sortlending» for å få fjernet de blå julelysene fra Sortland sentrum. Dette fordi han mener de gjør for lite av det de er ment til, nemlig å gjøre det lysere.

Siv Dagny Aasvik på 6. plass på Nordland Arbeiderpartis liste til fylkestingsvalget 2019:

– Hyggelig å få tillit fra partimedlemmer fra hele Nordland

Søndag 25. november hadde Nordland Arbeiderparti nominasjonsmøte til fylkestingsvalget 2019. Ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik står på 6. plass på nominasjonslisten.

mandag 26.11 2018

Tove Mette Bjørkmo: – Vi jobber for å legge det inn igjen

I en pressemelding uttrykker styret i Sortland idrettslag uro over rådmannens forslag til økonomi og budsjett for årene 2019-2022. Der blir ikke tilskuddet på 1,2 millioner kroner for halleie for idrettslag, videreført.

Seieren glapp såvidt for Øksil-jentene

I helgas rankingturnering ble det en spennende finale for jenter 17, der Øksil tapte 1-2 i sett i oppgjøret mot Bodø.

Kunstgresset i Blåbyhallen skiftes i desember

Nå er dato for skifte av kunstgresset i Blåbyhallen klart.

Kompis av drepte Stig Anders Johansen:

– Jeg chattet med Stig Anders 9. november, så ble det helt stille

En kamerat til drepte Stig Anders Johansen forteller VOL om sjokket da han fant ut at kameraten var død. Han klarer ikke å fatte at den drapssikta 38-åringen skal ha drept kompisen sin.

Sortlandsinvestor vil kaste styreleder i gruveselskap

Gruvselskapet Elements største aksjonær, sortlandsmannen Rikard Storvestre, vil kaste styreleder Lars Christian Beitnes. – Det er totalt kaos i selskapet, sier Storvestre, som vurderer å gå inn som styreleder selv.

søndag 25.11 2018

– Vil forhåpentligvis gi svar om dødsårsaken

Etterforskningen i drapssaken på Sortland har pågått søndag med uforandret styrke. Mandag er det planlagt obduksjon av avdøde, som forhåpentligvis vil gi svar om dødsårsaken.

Vesterålen-Freidig 3-3

– Vi sløser for mye med sjansene våre

Oppgjøret mellom Vesterålen og Freidig i Vesterålen futsal endte 3-3 søndag. – Vi er ikke gode nok til å utnytte sjansene våre, og burde egentlig hatt en seier i dag, sier Jonathan Barlow.

Fylkesårsmøtet til Nordland Ap:

Sier nei til olje og gass

Et stort flertall i Nordland Arbeiderparti gikk i går kveld gikk inn for å legge bort kravet om konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja. –Vi er veldig glade for det Bodø Ap og Sortland Ap har gjort i denne saken, sier Tove Mette Bjørkmo.

Ble skallet i ansiktet under slåssing på fest

Tidlig søndag morgen var det igjen bråk på Sortland i forbindelse med fest.

Kranglete oppførsel i festlokale

Politiet sørget for å bortvise en mann fra et festlokale på Sortland natt til søndag.

lørdag 24.11 2018

Utsolgt konsertlokale fikk oppleve ISÁK:

Gnistrende fra scenen i Blåboksen

ISÁK - Ella Marie Hætta Isaksen, Aleksander Kostopoulos & Daniel Eriksen stod for et regelrett fyrverkeri av en konsert i Blåboksen lørdag kveld.

Trenger lag til fotballturnering i førjulsstria

I tidsrommet 21-22. desember, arrangeres en ny runde av DNB Eiendom Cup i Sortlandshallen.

12

Julestemning på Sortland:

Flere hundre på julegrantenning på torget

Fakkeltog, åpning av pepperkakelandsby og julegrantenning på torget, der flere hundre store og små deltok. Lørdag var det julestemning i blåbyen.

Politiet sikrer spor etter drapet på Sortland

Politiet har sikret spor på åstedet og gjennomført rundspørring i området på Sortland der en 35 år gammel mann ble funnet død torsdag.

Kammermusikk utenfor boksen

Ny Musikk Nordland arrangerer førstkommende mandag konsert i Kulturfabrikken. Sortland står på turneplanen sammen med betraktelig større byer som Oslo og Bergen.

fredag 23.11 2018

Sortlandsmannen Rikard Storvestre har solgt mesteparten av aksjene sine i Navamedic:

– Et veldig bra selskap, men jeg klarte ikke å være jordmor for det potensialet alene

Sortlandsmannen Rikard Storvestre overlater kontrollen av farmiaselskapet Navamedic, der han har vært den største aksjonæren i fem år, til andre.

– Han er trist og tar det veldig tungt

Den siktedes forsvarer Elise Riibe-Stokland, bekrefter at hennes klient var en venn av avdøde og at han ikke vil anke kjennelsen.

Tillitsvalgte i Vesterålens Naturprodukter om møtet torsdag:

– Det er jo åpenbart at de har bestemt seg

– Vi kan ikke sitte stille og se på at all den verdiskapningen vi har stått for her i Vesterålen nå skal overdras til Pfizer Consumer Healthcare i København, mens de ansatte står igjen på bar bakke, skriver de tillitsvalgte ved Vesterålens Naturprodukter (VNP) i en pressemelding.

Nabo: – Man føler seg litt mer utrygg enn vanlig

VOL har snakket med en av naboene som bor like ved personen som ble død på Sortland torsdag kveld.

torsdag 22.11 2018

– 2019 blir den store lakmustesten for Voktor Pedersens Sortlands-prosjekt

Da Julie Voktor Pedersen ble ansatt som trener for Sortlands herrelag i fotball tidlig i vår, var det nok mange som var spente på utfallet. At sesongen skulle ende med nedrykk og 104 baklengsmål, var det neppe like mange som hadde forestilt seg.

Julie Voktor Pedersen og Marius Jørgensen fortsetter som trenere for A-lagene:

– Ambisjonen er å bygge en god kultur

Etter noen uker i tenkeboksen kom Julie Voktor Pedersen frem til at hun ønsker å fortsette som trener for Sortlands herrelag. Under pressekonferansen torsdag sa hun at ambisjonen er å bygge en god kultur.

Møte i Bodø avgående Vesterålens Naturprodukter AS sin skjebne:

Bjørkmo: – Vi oppfordret dem til å ta så mange hensyn som mulig

Torsdag var det møte i Bodø angående Vesterålens Naturprodukter (VPN) på Sortland sin skjebne. Tove Mette Bjørkmo, ordfører i Sortland, oppfordret bedriftens eier Pfizer og ledelsen til å ta så mange hensyn som mulig, hvis det besluttes at VPN legges ned.

Driftsutvalget om budsjettet:

Skepsis til SFO-kutt og debatt om fondsbruk

Det ble debatt om budsjettforslaget for Sortland kommune i driftsutvalget torsdag. Ingen partier ville forskuttere forslag, men det kom antydninger om hva som vil bli foreslått endra.

Sender skolestrukturen i Sortland på høring

Driftsstyret bestemte seg torsdag for å sende rapporten om skolestruktur på høring. Selve debatten om strukturen ble ikke tatt i møtet torsdag.

9

Slik blir den nye brannstasjonen på Sortland

Den nye brannstasjonen i Sortland skal etter planen være helt ferdig i mars og begynner for alvor å ta form.

Brannvesenet har kontroll på diesellekkasje

Rykket ut da renovasjonsbil fikk trøbbel.

5

Rocka Møbler åpnet sin første butikk nord for Fredrikstad

Torsdag åpnet møbelbutikken Rocka Møbler på Sortland.

Rapport om legionellasmitten klar:

Dette skjedde da en pasient ble smittet av legionella

Bare dager etter at en pasient, som senere døde av legionella ble smitta, fikk nok en pasient symptomer. Det kommer fram i en rapport om saken som kommunen har utarbeida.

Klarinettisten Hovard Wøhn i til Kulturfabrikken:

– Et program som «alle» klarinettister har på repertoaret

Førstkommende torsdag arrangeres sesongens andre konsert med Sortland kammermusikkserie i Kulturfabrikken. De oppmøtte vil her få høre klassisk musikk for klarinett med klarinettisten Hovard Wøhni.

onsdag 21.11 2018

NFK har initiert til møte i Bodø:

Vesterålens Naturprodukter sin skjebne skal drøftes torsdag

De tillitsvalgte i Vesterålens Naturprodukter AS har de siste to ukene deltatt i fire drøftingsmøter med virksomhetens ledelse. Da de så langt ikke har kommet til en enighet, skal de nå møtes en femte gang torsdag.

Operagalla 2019 med Arktisk Filharmoni i Kulturfabrikken:

Feirer det nye året med store stemmer

10. januar 2019 er det duket for operagalla i Kulturfabrikken. Arktisk Filharmoni, tidligere Nordnorsk opera- og symfoniorkester (NOSO), tar for andre gang turen til Sortland for å underholde publikum med storslått opera.

tirsdag 20.11 2018

Sortlandsmann lanserer historisk treningsapp:

– Om ti år håper vi å ha endret livene til hundre millioner mennesker

1. januar lanserer selskapet ShridLife, med sortlendingen Simon Laugssand i spissen, den digitale appen Abel. Den er historiens første digitale personlige trener og- kostholdsveileder. Målet er at den skal bidra til å hjelpe folk flest til bedre og sunnere liv.

3

Niendeklassinger prøvde seg som entreprenører

Tirsdag formiddag var 120 niendeklassinger, inkludert en åtteklasse, samlet i Samfunnsalen på Sortland. Da gikk nemlig Innovasjonscamp av stabelen, der temaet var Sosialt Entreprenørskap.

– Jeg føler at tiden har kommet for å ta et steg opp

Mandag trente nesten 30 nye spillere med eliteserien Kristiansund. En av dem var Mathias Dahl Abelsen fra Sortland.