Tema

mandag 17.06 2019

Skremte mange i Bodø i januar i fjor:

«Vannterroristene» fra Vesterålen stjal bare noen lamper

«Vannterroristene» som skremte bodøværingene i fjor, var vesterålinger på heisatur. Innbruddet på vannverket var ikke terror, men et ikke helt vellykket tyveriraid. Utbyttet ble tre lamper

NVE vil vurdere pålegg om ytterligere sikkerhetstiltak. Varsler tvangsmulkt

NVE har fått brev fra Sortland kommune om at det er manglende framdrift i arbeidet med ny dam ved Storvatnet. Det bekymrer NVE, som ser meget alvorlig på sikkerhet for dammen.

søndag 16.06 2019

Se video da «Norge» passerte «Sortland»

KV «Sortland» ble passert av Kongeskipet «Norge»

Dette jobber politiet med mandag

Vil skadefelle rev på Sandstrand

En rev som besøker innmarka har skapt problemer for bønder på Sandstrand, der grunneierlaget nå søker kommunen om skadefelling.

lørdag 15.06 2019

Sortlandsmann slukket Andøy-brannen

Det var sortlandsmannen Yngve Mikalsen som var pilot på helikopteret som slukket brannen i Gaveln.

Bil i grøfta i Blåheiveien

En bil kjørte sent lørdag ettermiddag i grøfta i Blåheiveien.

– Ikke egenandel for pasientene

Kommuneoverleger, alle fastleger og legekontorene har nå fått beskjed om at pasienter som undersøkes med mistanke om Hepatitt C skal slippe egenandel.

23 nye statsborgere feiret på Sortland

23 deltok på en statsborgerseremoni i Kulturfabrikken lørdag formiddag.

Et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse

– Gratis skolemat en gang i uka er en god start

Arbeiderpartiet i Sortland har gratis skolemat som er av sine hjertesaker. – At vi nå innfører skolemat en dag i uka er en god start, sier Tove Mette Bjørkmo og Lill-Kristin Johannessen.

fredag 14.06 2019

– Heroin er på vei inn i rusmiljøet på Sortland

Til nå har illegal omsetning av reseptbelagte medisiner, amfetamin og hasj dominert rusbruken i Sortland. Nå frykter de mer erfarne i rusmiljøet at en ny generasjon misbrukere vil gjøre heroin til sitt rusmiddel.

Fæsterålen søker 200.000 kroner fra vindmøllemidler

Fæsterålen feirer femårsjubileum i år, og ønsker Fortum inn som en av hovedsamarbeidspartnerne. Nå søker festivalen om 200.000 kroner i VinnVind-midler.

torsdag 13.06 2019

– Vi legger til rette for at ungene skal ha det artig sammen

Åpen Blåbyhall går av stabelen 1. juli. Da kan barn og ungdom komme til hallen for å delta gratis på alt fra fotball til volleyball, badminton og andre aktiviteter.

Overtar 31 gatelykter i Holmstaddalen

Kommunestyret i Sortland vedtok enstemmig under torsdagens kommunestyre at kommunen overtar 31 gatelys langs fylkesveg 951 i Holmstaddalen.

Slik vil kommunestyret at fremtidig skolestruktur skal bli

Det er om lag tre år siden Sortland kommune og politikerne startet å jobbe med ny skolestruktur i kommunen. Torsdag vedtok kommunestyret i Sortland en rekke punkter for hvordan skolene skal se ut noen år frem i tid.

– Et snev av politikerarroganse ute og går

Rødt og Senterpartiet fremmet, i likhet med formannskapet forrige uke, også i kommunestyremøtet torsdag et utsettelsesforslag i skolestruktursaken. Også denne gangen ble dette forslaget nedstemt.

Viltforvaltningen i Sortland kommune:

Får 5.000 kroner årlig og timebetalt

Under kommunestyremøtet torsdag, orienterte Ann-Kristin Vinje, kommunalsjef for plan og utvikling i Sortland, om avtalen som Sortland kommune har inngått med jegere angående viltforvaltningen.

– Helse Nord bør seriøst vurdere å benytte seg av denne invitasjonen til å være med å bygge opp en unik beredskapsbase i Sortland

– Det er mange argumenter for å legge helikopterbasen til Sortland, skreiv Tove Mette Bjørkmo (Ap) et brev til Luftambulansetjenesten forleden.

onsdag 12.06 2019

– Når dommeren blåser av kampen virker motspillerne nærmest overrasket over at de har klart uavgjort mot oss

Sortlands fotballkvinner håpet å slå tilbake etter tapet mot Mjølner mandag, men måtte nøye seg med uavvgjort mot Medkila 3 på bortebane.

Roar Wessel Olsen: - Forutsetter at kommune har et gjennomsiktig system

Sortland kommune mener at jegerne selv har ansvaret når det gjelder å rapportere inn eventuelle salgsinntekter av kjøtt som selges videre i forbindelse med elgpåkjørsler.

Marion Ravn til Fæsterålen

Marion Ravn er den foreløpig siste artisten som er klar for årets utgave av Fæsterålen.

21 dagers fengsel for kjøring i narkorus

En andværing har fått 21 dagers ubetinget fengsel for kjøring i narkotikarus, samt bruk av narkotika og medikamenter. I tillegg kommer det en bot på 10.000 kroner og inndraging av førerkort i 28 måneder.

Høyre vil ha tilbake veifondet:

– Må slutte å flikke oppi de samme veihullene hvert år

Sortland Høyre innførte i perioden 2011-2015 et veifond. I forbindelse med torsdagens budsjettregulering, foreslår de nå å gjeninnføre dette fondet.

tirsdag 11.06 2019

– Vi har vært opptatt av å finne balanse mellom å bygge lønnsomt og å bygge det vi har behov for. Det mener jeg vi har klart

Torsdag var det offisiell åpning av vindmølleparken på Ånstadblåheia, som har vært i drift siden september, og i full drift siden januar. En av dem som var til stede i forbindelse med arrangementet, var olje- og energiminister Kjell- Børge Freiberg.

mandag 10.06 2019
3

Mjølner ble for sterke for Sortland

Sortlands fotballkvinner ble et nummer for små da Mjølner gjestet Blåbyhallen mandag ettermiddag. Laget fra Narvik vant til slutt kampen 4-2, men kunne ha scoret det dobbelte.

søndag 09.06 2019

Fylkesmannen i Nordland:

Tillater lavtflyging over naturreservat

Fylkesmannen i Nordland har gitt dispensasjon til Norges geologiske undersøkelser (NGU) slik at de kan drive lavtflyging over Godfjordbotn naturreservat i Sortland.

KV «Barentshav» fikk slagside i dokk

Kystvaktskipet «Barentshav» søndag kraftig slagside mens skipet lå i dokk ved Vegsund Slipp i Sula. Årsaken til slagsiden er ikke avklart.

«På Sortland mener de at alt bør ligge på Sortland»

Måtte reddes med Sea King

En kvinne måtte søndag hentes ned fra Blåheia med Sea King redningshelikopter. – Det var tåke, bratt og sleipt der hun var, opplyses det fra politiets operasjonssentral.

lørdag 08.06 2019

Nordland tournament:

50 kjemper om kjeglene på Sortland

50 påmeldte kjemper om kjeglene under Nordland tournament på Sortland denne helga.

Sortland vant 8 – 1 over Harstad 2:

– Ja, vi var så mye bedre

– Vi spiller til tider en god kamp og var så mye bedre som resultatet sier, sier Sortland-trener Julie Voktor Pedersen.

Rockerne viste seg fram på Sortland

Vesterålsrock 2019 har vært igang siden fredag, og lørdag formiddag viste de seg fram på Sortland.

fredag 07.06 2019

Bilberging:

Håvard blir «King of the road» i Vesterålen

Den ene gir seg mens den andre satser og blir «King of the road» i Vesterålen. Det skjer etter at Håvard Hansen i Assistanse Nor AS nå overtar bilparken til Bilberging Sortland AS. Dermed er det kun ett bilberginsselskap igjen i regionen.

Disse må du gratulere med jubileum

Her er alle jubilantene i Vesterålen og Lødingen denne uka.

torsdag 06.06 2019

Formannskapet i Sortland:

Vedtok utbyggingsavtale for nytt hotell

Under torsdagens møte i formannskapet i Sortland kommune vedtok et enstemmig formannskap utbyggingsavtalen mellom kommunen og Hotelleiendom Nord AS. Saken blir sendt videre til kommunestyret for endelig avgjørelse.

Konflikten om Strandskogjordet:

Konflikten rundt Strandskogjordet sendt Fylkesmannen

Under torsdagens formannskapsmøte i Sortland ble det enstemmig vedtatt at saken om vilkår for midlertidig dispensasjon og midlertidig brukstillatelse for Extra ved Strandskogjordet, blir sendt til Fylkesmannen.

Sendte forslag til ny skolestruktur videre til kommunestyret:

Slik ser formannskapet for seg skolestrukturen i Sortland i fremtida

Under torsdagens formannskapsmøte i Sortland vedtok formannskapet i Sortland en rekke punkter knyttet til ny skolestruktur i Sortland. Formannskapets vedtak sendes videre til endelig behandling og vedtak i kommunestyret 13. juni.

Skolestruktursaken:

Ville utsette behandling av skolestruktur: Ble nedstemt

Christoffer Ellingsen (R) fremmet under torsdagens formannskapsmøte i Sortland et utsettelsesforslag knyttet til skolestrukturen om at saken ikke skal avgjøres før etter valget 9. september. Karl Erling Nordlund (Sp) støttet forslaget, som ble nedstemt mot to stemmer.

«Fantasi og virkelighet i Arild Ingas verden»

Rosenvinge-saken:

Sortland betalte ingenting, beklaget ingenting

Under formannskapsmøte i Sortland torsdag, orienterte kommuneadvokat Knut Erik M. Harjang om rettstvisten i William Rosenvinges sak mot kommunen.

Naturvernforbundet alge-frikjenner oppdrettsnæringen

Naturvernforbundet tror ikke det er noen sammenheng mellom oppdrettsvirksomhet og algeoppblomstring.

«Sortland kommune har en plikt til å ta vare på funksjonshemmende»

Toyota har bestselgerne

Det ble solgt 49 nye personbiler på Sortland i mai, med en foreløpig total på 191 biler så langt i år. Toyota Nordvik topper statistikken, med Sortland Auto på plassen bak.

onsdag 05.06 2019

Programmet for årets utgave av Sortland Jazzfestival er klart:

Disse artistene kommer

2019-utgaven av Sortland jazzfestival går som vanen tro av stabelen i starten av september. Tirsdag ble programmet offentliggjort.

– Jeg har ingen planer om å melke mest mulig ut av kjendisstatusen

I forrige uke ble årets utgave av Paradise Hotel avsluttet, der Fredrik Norum fra Sortland var en av deltakerne. Selv om det var mye inn og ut av hotellet for vesterålingen, ser han tilbake på oppholdet med stor glede. Å gjøre mest mulig ut av kjendistilværelsen realityprogrammet har ført til, er han derimot ikke interessert i.

Høyre vil gi idretten et løft:

– Vi kan starte med hallene, for vi trenger ikke vente på skolene

Ny idrettshall på Sortland vil gi store positive ringvirkninger. – Vi ønsker å løfte idrett til et strategisk satsingsområde for Sortland, sier Høyres ordførerkandidat Marthe Hov Jacobsen.

Skolestruktur i Sortland:

Rådmannen endrer sin anbefaling

Under torsdagens formannskapsmøte skal formannskapet i Sortland behandle og vedta kommuneplan for skolestruktur 2019-2034. Foran møtet har rådmann Randi Gregersen endrer sin anbefaling til skolestruktur i kommunen.

– Det kommer til å være mye uniformert politi

Under Arctic Race of Norway (ARN) sine ritt i Vesterålen 17. og 18. august, vil det være mye politi tilstede i Vesterålen. I tillegg til operative politi fra Vesterålen og Lofoten, vil det komme både motorsykkelpoliti og militærpoliti til regionen.

Fint vær halvannet døgn

I ettermiddag forsvinner skyene og det blir varmere og sol.

tirsdag 04.06 2019

Scoret to mål i kamp som ble preget av alvorlig skade

Kampen mellom Sortland og Morild/Stokmarkne i Blåbyhallen, utviklet seg til å bli en noe aparte affære. Hjemmelaget slo Stokmarknes/Morild med solide 4-0. Men det var nok ikke det folk og spillerne husker best fra kampen.

Scoret to mål i kamp som ble stoppet i 25 minutter

Kampen mellom Sortland og Morild/Stokmarkne i Blåbyhallen, utviklet seg til å bli en noe aparte affære. Hjemmelaget slo Stokmarknes/Morild med solide 4-0. Men det var nok ikke det folk og spillerne husker best fra kampen.

SE-selskap sikret seg stor kontrakt på Evenes

– Ikke hver dag man får være med på å bygge en kampflybase, gliser gjengen i Harstadbygg Entreprenør AS, som får arbeid på flystasjonen for inntil 133 millioner kroner.

Algesituasjonen og tapene i oppdrettsnæringen

Intrigemakeren Enoksen

La ned grunnsteinen i ny Calanus-fabrikk på Holmen:

– For oss er det en viktig milepæl

Tirsdag formiddag ble det som seg hør og bør lagt ned en eske med Calanus oil, en grunnstein, som markerer starten av byggingen på den nye Calanus-fabrikken på Holmen i Sortland.

Turklar? Her er noen av turene i Vesterålen denne uka

Onsdag har Vesterålen turlag til Hadsel kirke.

SV mot tiltak for rask reduksjon av husleie i Kjempenhøy

Sånn blir Calanus-fabrikken til 170 millioner kroner

I dag legges Calanus ned grunnsteinen til den nye fabrikken på Holmen.

mandag 03.06 2019

Andøy og Bø ser ut til å beholde «rådmannen»

I Hadsel skal rådmannen nå kalles kommunedirektør. Det skjer trolig også i Øksnes. Andøy og Bø ser foreløpig ut til å beholde «rådmannen».

Samlet til seminar for å koordinere Arctic Race of Norway:

– Merker at det er store forventninger knyttet til rittet

Mandag var 30 involverte fra vertskommunene i Vesterålen og Lødingen samlet til seminar for å koodrinere innsatsen under Arctic Race of Norway. Målgang for både ARN og for amatørsykkelritt i regi av Vesterålen sykkelklubb, blir på toppen av Storheia.

– Det føles litt som «livet - før og etter» treningen startet

Randi Norum kunne aldri tenkt seg å trene på et vanlig treningssenter. Etter tre måneder med jevnlig fysisk aktivitet og trening av hele kroppen med motoriserte treningsapparater har hennes ryggproblemer blitt betraktelig bedre.

søndag 02.06 2019

Mistet bostøtte. Klaget til NAV

En mann i Sortland som mottar bostøtte, fikk seg en overraskelse da han flyttet.

– Hallsituasjonen er prekær. Vi bør bygge nytt uten å vente på skolestrukturen

– Anleggsdekningen i Sortland kommune er tilpasset et innbyggertall på cirka 5000 innbyggere. Situasjonen er prekær og vi bør bygge nytt uten å vente på fasiten på skolestruktur, sier Håvard Hamansen Wallstad, som er trener i Sortland Volleyballklubb.

Magdalene kom på 12. plass i Tour de Himelfart

I sykkelrittet Tour de Himelfart i Danmark kom Magdalene Lind fra Sortland inn på 12. plass blant 77 startende. – Jeg tar med meg mye fin ritterfaring, sier hun.

Sortland Bridgeklubb tok bronse i NM for lag

NM-finalen for lag ble arrangert på Sola i helga. Et lag fra Sortland var blant lagene som gjorde det godt og kunne til slutt reise hjem med bronsemedaljer.

lørdag 01.06 2019

Årsbeste i forhold til prestasjoner på banen - men endte med tap

Sortland IL klarte å holde trykket oppe, og var gode i både dueller og tempo. Likevel endte oppgjøret mot Skånland med 0-3.

Kystvakt på begge sider av grensa drillet på søk og redning

KV «Sortland» har deltatt på øvelse Barents 2019 ved den norsk-russiske grensen i Varangerfjorden.

– Mange sier til meg at de husker at onkelen eller bestefaren deres hadde en slik Volkswagen

16-åringen Rino øvelseskjørte 1966-modellen fra Harstad til vårmønstring på Sortland. – Dette er blitt en kultbil i hele verden, sier Oddne Johansen, som hadde tilbehøret på plass og fikk mange spørsmål om folkevogna under mønstringa.

fredag 31.05 2019

Realiserte drømmen om god kaffe på Sortland

Et etablererkurs for ti år siden gav de to gründerne Kristin Hansen og Camilla Paulsen, motet til å sette i gang. Ti år senere har Miscela fått mange stamkunder.

Vil H og Frp legge ned domstoler i Nordland?

P3yndlinger til Fæsterålen

Husk å gratuler disse med dagen!

Ka skjer i helga?

10.000 vesterålinger sliter med søvn:

Slik får du sove

Sovepiller kan hjelpe i korte perioder. Men skal du ta tilbake nattesøvnen, bør du ha en langsiktig strategi, råder ekspertene.

Sortland har lavest ledighet, Øksnes sliter mest

Det var 352 helt arbeidsledige i Vesterålen ved utgangen av mai måned, viser ferske tall fra NAV.

Cellist og komponist Maja Bugge fra Sortland:

Premiere på «NORTHERN» under Manchester Jazzfestival

Forrige fredag hadde sortlending Maja Bugge premiere på bestillingsverket «NORTHERN» under Manchester Jazzfestival, en av de største jazzfestivalene i England.

Gjemte hasj under dyna

En mann 20-årene er dømt til 45 dager i fengsel for å ha oppbevart 185 gram hasj.

Grenseløst kynisk å etterlyse kunnskap?

Regn med regn i dag også

Da var det plutselig helg igjen, og i dag får vi det beste været først på dagen.

torsdag 30.05 2019

Strømprisene er på vei ned

Strømprisene er på vei ned som følge av at kraftmagasinene er fullere enn normalt for årstiden. Torsdag var strømprisene de laveste hittil i år.

Stort underskudd for lavprisbutikk

Sortland Lavpris fikk et rekordstort underskudd i fjor, og måtte selge butikken til kjeden.

Sortland Turnforening:

– Sortlandshallen er for liten for oss

En stor medlemsvekst de siste årene, mange på venteliste og en Sortlandshall som har for liten kapasitet, har bidratt til at Sortland Turnforening ønsker at det blir bygget en basishall i kommunen.

Fem vesterålsoppdrettere betaler videoovervåking av lakseelv

Leder Magnar Svandal i Å, Ånes og Svandalen Fiskeforetak er positivt overrasket over at Vesterålens fem oppdrettsaktører (Øyfisk, Eidsfjord Sjøfarm, Nordlaks oppdrett, Cermaq Norway og Egil Kristoffersen & Sønner) har bevilget 250.000 kroner til videreføring av et videoovervåkingsprosjekt.

Hadsel kommune om bussrutetilbudet i Vesterålen:

– Store deler av forslaget vil slå negativt ut for Hadsel

Kommunestyret i Hadsel er positiv til at Nordland Fylkeskommune vil styrke busstilbudet mellom Stokmarknes og Sortland. De mener dog at store deler av det foreliggende forslaget til endring av bussruter vil slå negativt ut for Hadsel.

onsdag 29.05 2019

– Håper virkelig at kommunen ikke lar denne sjansen gå fra seg

I en rapport over kommunale bygg i Sortland kommune, anbefales det blant annet å selge tomten til den gamle brannstasjonen i Sortland sentrum. Det stiller Eirik Johanssen, daglig leder i fdvHuset seg ikke positiv til.

Ny krimjournalist i Vol

I april startet Jan Ingar Thon å jobbe som krimjournalist i Vol. Etter å ha jobbet drøyt en måned i jobben slår Thon fast at til tross for de store kontrastene mellom Frogner i Oslo og Vesterålen, trives han godt.

tirsdag 28.05 2019
7

Øvde på totalhavari

Det ble mye konstruert dramatikk da nødetatene øvde på et katastrofescanerio på Sortland tirsdag.

Holmen Industriområde er nominert

For fjerde gang skal «Beste Bygg i Nord» kårets under Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) i Tromsø. Etter en forslagsrunde blant NESO-bedriftene i de fire nordligste fylkene, er nominasjonslisten klar, og Holmen Industriområde er en av fire nominerte.

Bygger leiligheter i Bussterminalen

Sortland Entreprenør AS skal bygge om til leiligheter i Bussterminalen på Sortland.

Denne vesterålsbedriften har vokst 14 år på rad

I fjor passerte Vesterålskraft Bredbånd AS en ny milepæl. Selskapet omsatte for første gang for mer enn 50 millioner kroner.

mandag 27.05 2019

Knut-Eirik Dybdal om den utfordrende etableringen av Arctic Race of Norway:

Trodde da andre tvilte

Knut-Eirik Dybdal og Thor Hushovd berømmet støttespilleren Equinor for troen på sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Økte omsetningen i takt med strømprisen

Vesterålskraft Strøm AS økte omsetningen fra 53,7 millioner kroner til 90,8 millioner kroner fra 2017 til 2018. Ifølge daglig leder Stig Abelsen, er det en enkel årsak til fjorårets gode resultat – strømprisen.

lørdag 25.05 2019

Så etter mugg i frysedisken:

Mattilsynet sjekket «muggel» hos Rema 1000

Etter et tips fra en Rema 1000-kunde rykket Mattilsynet ut til kontroll på Sortland.

Supert år for Elektro Installasjon As

Elektro Installasjon As på Sortland hadde et supert år i fjor.

torsdag 23.05 2019

Tar livet av døde vesterålsforetak

Brønnøysundregistrene er i ferd med å ta endelig livet av en rekke vesterålsforetak, som antas å være døde.

onsdag 22.05 2019

Enoksen svarer Arild Inga

Per Erik Hagen om SSB sin årsverksoversikt i politiet:

– Tallene stemmer ikke

Per Erik Hagen, politiinspektør og leder for politidriftsenheten i Lofoten og Vesterålen, sier til VOL at tallene fra SSB, publisert i Dagbladet, over antall årsverk i norske kommuner ikke stemmer for Vesterålens del.

– Vil bevare samtlige barneskoler i Sortland

– Senterpartiet vil bevare samtlige av barneskolene som de andre politiske partiene vil nedlegge i Sortland.

tirsdag 21.05 2019

Underskudd i regionrådet

Vesterålen Regionråd hadde et underskudd på driften på 2,5 millioner kroner i fjor.