Tema

fredag 18.10 2019

Bare èn vesterålskommune er bedre enn landsgjennomsnittet på skatt

Skatteinntektene til kommunene har økt med 3,7 prosent fra i årets ni første måneder sammenlignet med samme periode i fjor. Bare en kommune i Vesterålen har oppnådd bedre resultater.

Politidirektoratet stadfester politivedtektene:

Her er de nye politivedtektene i Sortland

I et formelt brev fra Politidirektoratet til Sortland kommune, stadfestes de nye politivedtektene som Sortland kommune har vedtatt. Det betyr at tiggere nå må melde fra til politiet for de setter i gang.

Vil du synge sammen med Jardar på julekonsert i Sortland kirke?

1. desember skal artisten Jardar Johansen synge i Sortland kirke. Nå jakter han på lokale musikktalent som skal synge sammen med ham på julekonserten.

torsdag 17.10 2019

Sortland tar i mot eliteserielag i 8-delsfinale i NM i volleyball for herrer:

Tror det blir tøft, men mulig å slå BK Tromsø ut av cupen

Sortlands 2.divisjonslag i volleyball for herrer, tar imot BK Tromsø i 8-delsfinale i NM i Sortlandshallen lørdag kveld. Trener og tidligere Tromsø-spiller, Christian Fredriksen, er forberedt på en vanskelig kamp.

Markerte refleksens dag

Gregersen har fått ny tittel

Under torsdagens kommunestyremøte i Sortland ble det vedtatt at rådmann Randi Gregersens stillingstittel endres fra rådmann til kommunedirektør.

Stor debatt omkring varaordførerens frikjøp, men frikjøpet økes til 50 prosent

Etter en omfattende debatt omkring hvorvidt varaordførerens frikjøp i Sortland skulle økes fra 20 til 50 prosent, vedtok flertallet i kommunestyret at frikjøpet skal økes.

Dette blir formannskapet i Sortland de neste fire årene

Under torsdagens kommunestyremøte ble nytt formannskap valgt for perioden 2019-2023.

Nå er Nordlund offisielt ordfører

Torsdag ble Karl-Erling Nordlund fra Sortland Sp valgt som ny ordfører i Sortland kommune. Sammen med seg de neste fire årene får han Tove Mette Bjørkmo (Ap), som ble valgt til varaordfører.

Henla anmeldelse etter BK Boliger-konkurs

Politiet har henlagt anmeldelsen fra bostyret etter konkursen i Sortlands-firmaet BK Boliger AS.

I dag avgjøres rådmannens fremtidige stillingstittel

Under torsdagens kommunestyremøte i Sortland skal rådmannens fremtidige stillingstittel vurderes og vedtas.

Nordland fylkeskommune:

Positiv til fortsatt masseuttak i Ramnflauget

Nordland fylkeskommune er positiv til at det fortsatt skal tas ut masser i Ramnflauget i Sortland.

onsdag 16.10 2019

Sånn rammer melkekvotekuttene Vesterålen

Melkeprodusentene i hele Norge skjelver etter at det er bestemt at melkeproduksjonen skal kuttes med 100 millioner liter. Det tilsvarer 90 prosent av årskvotene i Nordland. I Vesterålen må melkeprodusentene i Sortland, Andøy og Hadsel ta de største kuttene.

Trenger fortsatt flere bøssebærere i Sortland

Søndag skal 120 bøsser i Sortland kommune ut for å samle inn penger til et veldedig formål. Fire dager før årets TV-aksjon mangler Unni Glad, leder ved Sortland Frivillighetssentral, over 30 bøssebærere.

Rødt, Høyre og MDG ba om begrunnelse for økt frikjøp av varaordfører:

Nå har Nordlund kommet med en omfattende skriftlig redegjørelse

Nåværende varaordfører og påtroppende ordfører i Sortland, Karl-Erling Nordlund (Sp), kom tirsdag med en omfattende skriftlig redegjørelse for hvorfor påtroppende varaordfører skal få et større frikjøp.

Rødt vil redusere beregningsgrunnlaget for godtgjørelse med ti prosent

Christoffer Ellingsen, gruppeleder i Rødt Sortland, uttalte forrige uke at partiet ikke ville støtte økt frikjøp av varaordfører uten en begrunnelse. Etter at Nordlund har begrunnet ønsket vil Rødt støtte forslaget, under noen forutsetninger.

Ansatte i ambulansen og ledelsen i møter:

Delta har tro på store endringer i Vesterålen med flere ansatte og raskere responstid

– Vi har hatt et positivt møte med direktøren i Nordlandssykehuset, og det kan bli store endringer i Vesterålen. Vi håper endringer vil gi flere ansatte i ambulansetjenesten og at det skal gi raskere utrykninger i Vesterålen.

Vil bygge nytt administrasjonsbygg på 735 kvadratmeter her

Bulldozer Maskinlag Eiendom AS, eiendomsselskapet i Bulldozer Maskinlag-konsernet, har søkt Sortland kommune om rammetillatelse til å bygge nytt administrasjonsbygg på 735 kvadratmeter.

tirsdag 15.10 2019

Gine (19) fikk være bedriftsleder for en dag, med over 800 ansatte under seg

Fredag overtok tre jenter, inkludert 19 år gamle Gine Alida Ellingsen fra Sortland, sentrale stillinger i BDO.

Har startet med betongarbeidet på nyhotellet:

Har som mål å åpne 1. mars 2021

I september startet grunnarbeidet på den såkalte hotelltomta ved Kulturfabrikken på Sortland. Nå er betongarbeidet godt i gang, og Alf Hansen i Nordic Eiendom AS sier til Vol at de har som mål å åpne hotellet 1. mars 2021.

mandag 14.10 2019

Lørdag kan Sandra bli NM-mester i rørleggerfaget

Fra tirsdag til lørdag i denne uken er det duket for NM i rørleggerfaget på Lillestrøm. En av de fem kandidatene som kan bli kåret til Norges beste rørlegger, er 20 år gamle Sandra Eilertsen fra Sortland.

Susann og Oslo Volley har åpnet best av «vesterålslagene»

Tre av lagene i årets sesong av kvinnenes eliteserie i volleyball, har vesterålsspillere som er faste på laget.

Nordlys Pizzarestaurant AS er meldt oppløst, men nytt firma tar over

Ifølge en registrering i Brønnøysundregistrene ble Nordlys Pizzarestaurant AS på Sortland meldt oppløst 7. oktober. Dette betyr imidlertid ikke at pizzasultne Vesterålinger vil møte stengte dører fremover.

Mistet drømmejobben som senterleder:

Tok sjokket med godt humør og skrev humorbok

Ronny Johansen mistet det han selv kaller drømmejobben som senterleder ved Sortland Storsenter tidligere i år. Han bestemte seg for å ta sjokket med godt humør, noe som nå har resultert i boken «Flir meir! En god latter forlenger kjeften!».

fredag 11.10 2019

Rødt Sortland for åpent samarbeid

Is fra vindkraftverkene kan kastes over 200 meter

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har godkjent de planlagte varslingsrutinene for iskast fra vindturbinene på Ånstadblåheia. Is fra kraftverkene kan kastes over 200 meter.

Bil på taket ved Kleivahøgda

En bil har kjørt i grøfta ved Kleivahøgda fredag morgen.

Håper på ny vesterålsrekord for denne hytta

Det er ikke så ofte at fritidseiendommer med en prisantydning på 4,69 millioner kroner ligger til salgs i Vesterålen. Nå ligger det imidlertid én slik fritidseiendom til salgs i Kjerringnesdalen i Sortland. Skulle den bli solgt til prisantydningen, blir det den dyreste solgte fritidseiendommen i Vesterålen.

torsdag 10.10 2019

Kulturfabrikken fyller fem år neste helg

Helgen 18. og 19. oktober fyller Kulturfabrikken på Sortland fem år.

Varaordfører Bjørkmo får 459.000 kroner i året

Halv ordfører i Sortland vil gi Tove Mette Bjørkmo en årlig inntekt på 459.000 kroner. Det er 275.000 kroner mer i året enn Karl-Erling Nordlund har fått de fire siste årene.

Internasjonal deltakelse under rekonstruksjonen av sortlandsdødsfall

Både norske og utenlandske rettsmedisinske sakkyndige deltok under gårsdagens rekonstruksjon av dødsfallet til Stig Anders Johansen. Endelig rapport etter rekonstruksjonen kommer i løpet av november.

onsdag 09.10 2019

Nordlys Pizzarestaurant AS er meldt oppløst, men nytt firma tar over

Ifølge en registrering i Brønnøysundregistrene ble Nordlys Pizzarestaurant AS på Sortland meldt oppløst 7. oktober. Dette betyr imidlertid ikke at pizzasultne Vesterålinger vil møte stengte dører fremover.

Åpnet skulpturen «Lyskurve»

Onsdag ettermiddag var det offisiell åpning av skulpturen «Lyskurve» utenfor den nye brannstasjonen på Sortland. I tillegg til å pryde området utenfor brannstasjonen, håper kunstner Marie Buskov at barn og voksne vil bruke den aktivt, klatre og sitte på den.

tirsdag 08.10 2019

Sortland Sp, Ap og SV:

Har inngått samarbeidserklæring for neste periode, uten Rødt på laget

Tirsdag ble det klart at Sortland Senterparti, Arbeiderparti og Sosialistisk Venstreparti har gått sammen og blitt enig om en samarbeidserklæring for den kommende perioden. Dette vil si at de i tillegg til den felles plattformen de tre partiene og Rødt har blitt enige om, går Sp, Ap og SV inn i et dypere samarbeid de neste fire årene.

søndag 06.10 2019

Vesterålen RC klubbs årlige Arctic E-fest:

Her kan drømmen som maskinfører bli oppfylt

Har du alltid hatt en drømt om å kjøre store maskiner, en drøm som kanskje aldri ble oppfylt? I Blåbyhallen kunne både store og små utfolde seg med store, men små maskiner i alle farger og fasonger. Se hvordan drømmen kan bli oppfylt i denne videoen. Se flere videoer under.

Vesterålen RC klubbs årlige Arctic E-fest:

Se når ni år gamle Jakob «drifte» i Blåbyhallen

Han startet med radiobiler da han var fire år, og nå har han allerede holdt på i fem. Se intervju og oppvisning med ni år gamle Jakob fra Strand i Sortland. Se flere videoer under.

Vesterålen RC klubbs årlige Arctic E-fest:

Slik ser den elleville flyveturen ut fra cockpit

Jannik Kokkvoll kjører droner året rundt, og viser i denne videoen hvordan det ser ut fra cockpit når han suser gjennom løypa i Blåbyhallen. Se flere videoer under.

Vesterålen RC klubbs årlige Arctic E-fest:

Formannen: – I denne sporten blir man ikke voksen, bare eldre

Erik Jenssen i Vesterålen RC er fornøyd med oppslutningen i Blåbyhallen i helga, og innrømmer at man denne sporten aldri blir voksen, bare eldre. Se intervjuet med formann og «sjefsflyger» Erik Jenssen i videoen. Se flere videoer under.

Vesterålen RC klubbs årlige Arctic E-fest:

Reiste helt fra Sørlandet for å kjøre drone i Blåbyhallen

En av hotshotene i det norske RC-miljøet, Jannik Kokkvoll, reiste helt fra Sørlandet for å kjøre drone i Blåbyhallen.

Charlie Dan Lind:

Blir ikke regnet som en dødsulykke

Charlie Dan LInd døde 21. mars i år, 73 dager etter sammenstøtet med et vogntog på E8. Men dødsfallet blir ikke regnet som en dødsulykke. Det skriver Nordlys.

lørdag 05.10 2019

Ni mål da Lofoten slo Sortland:

– Et steg frem for oss, sier Voktor Pedersen

Det ble skikkelig målfest da Lofoten slo Sortland 5-4 i 4. divisjon lørdag. – Det er godt at vi klarer å komme tilbake når vi ligger under 5-2, sier Sortland-trener Julie Voktor Pedersen.

Nå eier Daniel Rema 1000-butikken i Sjøgata på Sortland:

– Det er mye mer givende å eie butikken, men også mer nervepirrende. Blir det nedgang i omsetningen, er det meg det går ut over

Tidlig i september ble selskapet Nordlandsbutikken, som ble drevet av Rema sentralt, oppløst. Daniel Johansen tok over butikken og driver nå via eget selskap.

Montør fikk strøm «fra arm til arm»

En elektriker i El-Team AS på Sortland ble skadet i en elulykke som er meldt inn til Arbeidstilsynet.

fredag 04.10 2019

Jurister samlet seg for Vesterålen tingrett

– Å flytte tingretten går på verdighet løs

Verdighet, lokal identitet og nærhet til rettferdigheten stod sentralt da juristmiljøet i Vesterålen møttes på Sortland hotell torsdag kveld.

Gjør comeback i eliteserien

Totalt ni jenter fra Vesterålen er i stallen til fire av årets eliteserieklubber i volleyball for kvinner. En av flere som skal i aksjon når Mizuno-liagen starter i helgen, er Lisbeth Woie fra Øksnes.

Frantzen varsler søksmål mot Sortland kommune:

Mener det ikke er foretatt grunnundersøkelse, slik kommunen hevder

Advokat Frank Steiro har på vegne av sin klient Frantzen Eiendom Sortland AS (FESAS) sendt inn søksmålsvarsel til Sortland kommune. Dette etter at Sortland kommune avviste deres krav angående forurensede masser på en eiendom ved Ånstadsjøen.

torsdag 03.10 2019

Jon Nilsen og Økoråd Sortland melder overgang til Adwice Vesterålen

Økoråd-kontoret og Adwice-kontoret på Sortland slås sammen, og fortsetter som en større enhet under Adwice-paraplyen. Arnfinn Glad blir daglig leder og Jon Nilsen faglig leder i «nye» Adwice Vesterålen.

onsdag 02.10 2019

Trafikksikkerhetsmidler til Vesterålen

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) bevilger midler til to prosjekter i Vesterålen for 2020.

Kjempemåned for Toyota i september

Toyota Nordvik på Sortland hadde hele 53 prosent av nybilsalget i Vesterålen i september. Det er salgssjef Tor Skagen mer enn fornøyd med.

To mistet lappen etter laserkontroll

Benfra AS fant forurenset grunn ved Ånstadsjøen:

Frantzen fremmet krav overfor kommunen, som kommunen avviste

Frantzen Eiendom Sortland AS (FESAS) fremmet i juli et økonomisk krav overfor Sortland kommune etter at det gjennom grunnundersøkelse ble funnet forurenset grunn på tomten de eide og hadde kjøpt av kommunen. Sortland kommune avviser kravet og mener reklamasjonsfristen har gått ut.

tirsdag 01.10 2019

Åsland Livsstil flytter hovedkontoret til Mo i Rana

Ernæringsveileder og helsecoach, Marte Jacobsen Åsland, etablerte velværebedriften Åsland Livsstil i fjor. Nå har hun bestemt seg for å flytte hovedkontoret fra Sortland til hjemstedet Mo i Rana.

Nytt idretts- og svømmeanlegg og beholder skolene Sigerfjord, Maurnes, Strand og Holmstad

Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt i Sortland har blitt enige om en avtale som blant annet vil prioritere bygging av ny barneskole på Sortland og beholde grendeskolene Sigerfjord, Maurnes, Strand og Holmstad som 1-7skoler.

Mulig nedleggelse av Vesterålen tingrett

Advokatene i Vesterålen kommer med samlet uttalelse

Selv før offentliggjøringen av Domstolkommisjonens rapport, skaper den reaksjoner blant Vesterålens advokatstand.

Legger fram politisk plattform for Sortland i egen pressekonferanse

Sortland Senterparti, Arbeiderparti, Rødt og Sosialistisk Venstreparti inviterer til pressekonferanse i dag.

Sortland - september

– Det er en skikkelig katastrofe

Politikerne i Nordland stiller seg på ingen måte ikke positive til Domstolkommisjonens forslag om å legge ned to av tre tingretter, deriblant Vesterålen tingrett. Hvis Vesterålen tingrett blir lagt ned, blir nærmeste tingrett i Harstad.

Kl 12:00: Her kan du se og høre hva som sies om Vesterålen tingrett

VOL sender direkte når Domstolkommisjonen legger fram sin rapport.

søndag 29.09 2019

Vesterålen tingrett foreslås nedlagt

Det er for mange tingretter i Norge, mener Domstolkommisjonen. Tirsdag la de fram et forslag om å legge ned to av tre tingretter. Det går mot et saftig politisk oppgjør om saken.

Disse etablerte nye bedrifter i september

Kjendishandel på Norefell får konsekvenser i Sigerfjord:

Vil at dette friområdet i Sigerfjorden skal bli boligområde

I forbindelse med et kjøp av 70-80 mål eiendom ved den attraktive skidestinasjonen Norefjell i Buskerud, fikk Flemming Hansen en tomt i Sigerfjorden på kjøpet. Nå ønsker han å bygge boliger på tomta.

Rekordmange orienteringsløpere fant frem til start

Stokmarknes Orienteringslag og Sortland Orienteringslag sier seg særdeles fornøyd med 55 deltakere på søndagens Vesterålsmesterskap i orientering. En lofotværing kom først i mål.

Blue Strikes damelag:

Gikk opp i serieledelse søndag

Etter lørdagens to kamper hadde Blue Strike sitt førstedivisjonslag i bowling for damer mulighet til å gå opp i serieledelse søndag. Etter en spennende kamp søndag var det også nettopp det de gjorde.

Har overtatt gatelys

Gir NINA fisketillatelse i Blokken:

Vil reetablere fiskebestandene i vassdraget

Fylkesmannen i Nordland gir, på vegne av Blokken grunneierlag, Norsk institutt for naturforskning (NINA) tillatelse til å fiske med elektrisk fiskeapparat i Blokkenvassdraget i forbindelse med habitatkartlegging.

lørdag 28.09 2019

Sortlandsbowlere spilte sine første kamper i damenes førstedivisjon:

Kan gå opp i serieledelse søndag

Blue Strikes damelag rykket forrige sesong opp fra andredivisjon til førstedivisjon. Lørdag spilte de sine første kamper i førstedivisjon, og er veldig fornøyd med resultatet.

Blue Strike møtte tromsølaget Skansen hjemme til ligakamp:

– Laget burde greie å kjempe bedre mot Skansen 2

Lørdag møtte Blue Strike og Blue Strike 2, to av bowlinglagene til Sortland, tromsølagene Skansen 2 og Skansen 3 til andre ligakamp på Bowling1 på Sortland. Til tross for en seier hver for begge sortlandslagene, var ikke Inge Sneberg helt fornøyd.

Snart overlevering av domstolkommisjonens første delrapport

Nå blir han regiondirektør med ansvar fra Tynset til Vesterålen

Han leder Accountors kontor i Vesterålen, men om få dager kan han titulere seg som regiondirektør med ansvar for Region Nord.

Svært viktig bortekamp for Melbo

Melbos lag i tredjedivisjon har mest å spille for resten av sesongen. I fjerdedivisjon og femtedivisjon er det lite spenning.

Kraftig økning i skottelus på laks

Oppdrettere langs hele kysten opplever en kraftig økning i forekomsten av skottelus på laksen. Nå etterlyses kunnskap.

fredag 27.09 2019

Danser om seksuell trakassering

Danser og koreograf Thomas Voll fremfører fredag kveld forestillingen «You might like me better if we sleep together» i Kulturfabrikken på Sortland. Forestillingen omhandler seksuell trakassering, og i motsetning til Volls tidligere forestillinger er denne basert på andres erfaringer.

Debatten om skolene i Sortland ikke vanskelig for flertallet

Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet og Rødt i Sortland jobber enda med å lage en felles plattform for de neste fire årene. Påtroppende ordfører Karl Erling Nordlund (Sp) mener at skolestruktursaken ikke gjør det vanskelig å bli enige.

Helse Nord må ha 36 nye ambulanser og 350 nye medarbeidere for å nå målene

Det er behov for 74 nye ambulanser for å klare å nå målene om responstid for ambulansetjenesten, mener helseforetakene Helse Midt og Helse Nord.

Enkelte konflikter blir ikke avgjort på rektors kontor:

Strid mellom skole og hjem ble advokatmat

Sortland kommune opplever at foresatte benytter advokat i situasjoner som tidligere ble løst på rektors kontor, men det er unntaket, opplyser assisterende kommunalsjef for oppvekst i Sortland kommune.

torsdag 26.09 2019

Vil bygge ut på Strandskogjordet, men vil ikke røpe hvem som skal inn

Fazenda Utvikling AS ønsker å bygge på 1.970 kvadratmeter på Coop Bygg/Extra-lokalene på Strandskogjordet i Sortland. Dette slik at en ny handelsaktør kan flytte inn i de nye lokalene.  

Kjempegevinst for Vesterålskraft

Vesterålskraft har hatt en fantastisk verdiøkning på sine aksjer i Fjordkraft Holding.

Setter ned kapitalen, henter ut penger

Frantzen Eiendom Sortland As setter ned kapitalen, går det fram av melding fra Brønnøysundregistrene.

tirsdag 24.09 2019

Søndag er Mix-kiosken i Skibsgården historie: – Det blir ikke flere kiosker i dette kjøpesenteret

Levetiden for Mix-kiosken i Skibsgården Senter på Sortland, nærmer seg slutten.

WWF: – Vi er selvsagt skuffet over vedtaket

– Vi er selvsagt skuffa over vedtaket fra Miljødirektoratet. Lutzgran er oppført på fremmedartslista med svært høg risiko (SE) som følge av stor evne til spredning og betydelig negativ påvirkning på norsk natur.

– Vernerne skaper unødvendig tap for oss skogeiere

– Naturvernorganisasjonene som klaget på det positive vedtaket hos Fylkesmannen vant ikke fram. Det er jeg glad for, men de skaper samtidig unødvendig økonomisk tap for oss skogeiere.

mandag 23.09 2019

Starter utsalg av E-sigaretter. Vil hjelpe vesterålinger med å stumpe røyken

Sortlendingen Michael Johnsen har i flere år bidratt til å hjelpe en rekke nordmenn med å slutte å røyke. Nå starter han forretning på hjemstedet, som både skal drive salg av E-sigaretter og tilby rådgiving.

søndag 22.09 2019

Advokat: – Det har ikke funnet sted noe brudd på regelverket

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig avviser på vegne av Eimskip Norway at det har skjedd regelbrudd slik Mattilsynet hevder.

fredag 20.09 2019

– Det er tungt å kombiner begge deler

Marius Jørgensen, som er inne i sin andre sesong som trener for Sortlands fotballdamer, er usikker på om han fortsetter i rollen neste år.

Fortsatt ingen pågrepet etter innbruddene ved Sortland Mat & Vinhus

Politiet har fortsatt ingen mistenkte, men etterforskning pågår for fullt.

Meningsmålingene på VOL:

Traff best for Andøy, bommet mest i Bø

På Norfaktas meningsmålinger i august kunne vi se mange spennende trekk bare to-tre uker før valget. Dersom man sammenligner den siste målingen med valgresultatet, både treffer og bommer Norfakta.

Barnevernet i Vesterålen og Nav Sortland:

Fylkesmannen fant flere brudd på barnevernloven og sosialtjenesteloven

Fylkesmannen i Nordland sier i en foreløpig rapport at de etter et tilsyn med ettervern og samarbeid mellom Vesterålen barnevern og sosiale tjenester i Nav Sortland, har funnet tre brudd på barnevernloven og to brudd på sosialtjenesteloven.

Vesterålen barnevern og NAV Sortland:

– Vi er ikke uenige i konklusjonene i den foreløpige rapporten

– Vi er ikke uenige i konklusjonene i den foreløpige rapporten fra Fylkesmannen i Nordland, og ser ikke noe behov for å imøtegå den. Nå konsentrerer vi oss om å implementere funnene i vårt arbeid.

Stort 40-årsjubileum

Hot Club de Norvège til Sortland og Nyksund

Det smått legendariske bandet Hot Club de Norvège er på veiene med sin store 40-års jubileumsturné. Til helgen gjester de Sortland Jazzfestival og Nyksund.

Eiendom i Sigerfjorden solgt for 5,8 millioner kr

torsdag 19.09 2019

Rykket ut til damp i varmeanlegg

Brannnvesenet i Sortland rykket ut til det som viste seg å være damp i et elektrisk anlegg fra et teknisk rom i en bolig på Sortland.

7

Bil havnet på taket

Torsdag formiddag havnet en bil på taket på Fv. 82 ved Roksøy i Sortland. En person var involvert i hendelsen.

Mange formuende politikere i Vesterålen

Blant de folkevalgte de neste fire årene, er det 24 personer med formuer over én million kroner. Mange av disse er private næringsdrivende som mener det er viktig at nettopp næringsdrivende er representerte i kommunestyrene.

I én vesterålskommune er det sterk vekst i skatteinntektene

Kommunene i Vesterålen sliter med å få vekst i de kommunale skatteinntektene.

onsdag 18.09 2019

Avlyser hundeutstilling

Årets Blåbyutstilling som skulle gå av stabelen i Blåbyhallen kommende helg, er avlyst. Årsaken er et pålegg fra norsk kennelklubb om smittevern i forbindelse med den dødelige hundesykdommen.

tirsdag 17.09 2019

– Dette er en bolig hvor det ikke er spart på noe

EiendomsMegler1 skal selge en eiendom på Sortland med prisantydning 10 millioner kroner. Megler Oddgeir Gjertsen sier det er en unik eiendom med ditto unik beliggenhet. Den kan sette prisrekord for privatboliger i hele Vesterålen.

mandag 16.09 2019

Redusert parkering ved Sortland legekontor

Se video fra åpningen i dag

XL-Bygg på Sortland åpnet 1700 kvadratmeter stor butikk

Etter over ett år med planlegging og bygging, åpnet i dag XL-BYGG Sortland dørene for publikum. Se video fra åpningen og hvordan den flunkende nye butikken ser ut.

fredag 13.09 2019

Snart klar for byggestart:

Kystvakta gikk på en smell på Sortland

Utvidelsen ved Kystvakta på Sortland, som skal gi bedre plass til operasjonssentralen og administrasjonen, har fått en kostnadssprekk på åtte millioner kroner. Det opplyser prosjektleder Knut Helge Grimstad i Forsvarsbygg til VOL.

To innbrudd på ett døgn. Sortland Mat & Vinhus på nytt offer for innbruddstyver

–Det virker veldig målrettet, sier restaurantsjef Daniel Stensland.