Tema

tirsdag 17.04 2018

Sparka i gang vårens villeste eventyr i Møysalen

Det var både nostalgi, parodier på lærere, kjente referanser og politisk brodd i Sortland videregåendes russerevy for 2018.

mandag 12.03 2018

Få søkere til nedleggingstruede KEM

Kan spøke for KEM-linja alt fra høsten av

Bare seks personer med rett til plass har søkt på KEM-linja i Sortland til høsten. Søkertallet til byggfag er også lavt.

1400 søkere til videregående skole i Vesterålen

Totalt ca. 1400 personer har søkt seg til videregående opplæring i Vesterålen. Rundt 1200 av dem har rett på plass.

Jubler over gode tall for naturbruk

For noen år sida var naturbruklinja ved Sortland videregående, lokalisert på Kleiva, i fare for å bli lagt ned. Nå har linja høyere søkertall enn noen gang.

onsdag 28.02 2018

Foreløpig avslag på å opprette unikt fag ved Sortland videregående:

– Vi ser behovet, og interessen, for lyd- og lysteknikk

Sortland videregående skole, avdeling for musikk, dans og drama, kunne ha blitt de eneste i landet med programfaget lyd- og lysteknikk. Utdanningsdirektoratet gir faget tommelen ned.

mandag 26.02 2018

Overleverte 1300 underskrifter for byggfag på Sortland

Søndag overleverte Tove Mette Bjørkmo 1300 underskrifter for å bevare byggfag på Sortland, til fylkestingsgruppeleder Bjørnar Skjæran (Ap).

onsdag 21.02 2018

Sortlandsrussen håper å overgå fjoråret

Vesterålsrussen har i år som tidligere år innsamlingsaksjon til inntekt for Kreftforeninga. I Sortland håper russen å få samla inn mer enn i fjor.

torsdag 15.02 2018

Samler støtte for byggfagene

– Tror vi kan endre vedtaket

– Vi hadde ikke gått så hardt inn for dette dersom vi ikke har tro på at vi kan få omgjort vedtaket om å legge ned byggfagene ved Sortland videregående skole, sier Rune Stigen Kvannli i Sortland arbeiderlag.

onsdag 14.02 2018

– Nedbemanning er ikke noe man gleder seg til:

Sju lærere kan bli overtallige når byggfag legges ned

Rektor Rune Lødemel ved Sortland videregående sier skolen prøver å finne løsninger for lærerne som blir overtallige når byggfagavdelingen legges ned. Blant annet håper de å få beholde KEM.

mandag 12.02 2018

Ingen forgiftning på Kleiva - ungdommen drakk hjemmebrent

Det skal ha vært et utsatt rykte om at alkoholen som ble drukket av Kleiva-elever, var tresprit, som var bakgrunnen for frykten om alkoholforgiftning. Det viste seg å være «vanlig» hjemmebrent.

onsdag 07.02 2018

Engasjerte ungdommer på YO-messe

Den årlige utdannings- og yrkesmessa på Sortland videregående skole ble avholdt onsdag. Den får gode skussmål fra både elever og utstillere.

lørdag 16.12 2017

Blir trolig omkamp om byggfagnedleggelse:

Frp: – Håper å levere krav om lovlighetskontroll på mandag

Både Frp og Høyre signaliserer at de ønsker en ny gjennomgang av vedtaket i fylkestinget hvor byggfaglinja på Sortland ble avgjort nedlagt. – Folk var ikke informert om at dette kunne bli resultatet, sier Frp-gruppeleder Dagfinn Olsen.

søndag 19.11 2017

Arrangerer skolekonkurranse for akvakultur-elever