Tema

tirsdag 04.05 2021

Godkjent hos Skretting

Kystverket har godkjent sårbarhetsanalyse og sikringsplan for ISPS-terminalen hos Skretting på Børøya i Hadsel.

mandag 03.05 2021

A. H. Event har kjøpt bakeriet

A. H. Event AS har kjøpt bakeriet på Andenes av Bakerigården AS. – Vi skal beholde kafeen, men det er kanskje ikke behov for et kommersielt bakeri, sier Rune Rydningen.

Vil bli toppscorer

Lanserer forprosjekt DigiVesterålen

Det igangsettes et forprosjekt for å vurdere om det skal etableres og utvikles et samarbeid mellom kommunene i Vesterålen for å styrke satsingen på og utviklingen av digitale tjenester til innbyggere, næringsliv og internt i den enkelte kommuneorganisasjon.

Lødingen-ordfører om Nkom-flytting: – Skuffende

Hugo Jacobsen, ordfører i Lødingen (Ap), syns det er dumt at Nkom sine arbeidsplasser i Lødingen blir flyttet til Tromsø.

Laksegründer vil mudre privat havn

Den private havna til laksegründer Inge Berg på Lundneset må mudres. Årsaken er at man ikke har oppnådd ønsket dybde i havna.

Laksegründer vil mudre privat havn

Den private havna til laksegründer Inge Berg på Lundneset må mudres. Årsaken er at man ikke har oppnådd ønsket dybde i havna.

søndag 02.05 2021

Nå kommer godværet

Statsmeteorolog Sjur Wergeland sier det ligger an til stabilt, pent vær og en del plussgrader i Vesterålen hele uka som kommer.

Bil havnet på taket

Politiet melder klokken 07:50 om en trafikkulykke på Melbu.

Må utrede søknad om torskeoppdrett på nytt

Oppdrettsselskapet Øyfisk ønsker å etablere en lokalitet for torskeoppdrett sør for Hjellsandøya i Øksnes. Dette har Fiskeridirektoratet og statsforvalteren frarådet. Før Øksnes-politikerne sier sitt må saken utredes på nytt.

Kommunene skal på klimasamling

Kommunene i Vesterålen er invitert til Statsforvalterens klimasamling til høsten.

Konkurrent til Norlense vil spenne bein på Fiskebøl-satsing

En konkurrent til Norlense, AllMaritim AS i Bergen, mener det er konkurransevridende å legge testfasiliteter for oljevernteknologi til Fiskebøl.

Tastet feil da statens eiendommer fikk navn

Statens eiendommer i Vesterålen har fått nye offisielle navn som omfatter Hadsel, Sortland, Lødingen, Kvæfjord og Tjeldsund kommuner.

Bli med på spælsau-lamming

Lamminga er allerede godt i gang. Bli med på fødsel sammen med slakter og bonde Arne Olaussen.

Bli med på spælsau-lamming

Lamminga er allerede godt i gang. Bli med på fødsel sammen med slakter og bonde Arne Olaussen.

lørdag 01.05 2021

Uenige om straff for rusbruk

Karianne Bråthen, som er fjerdekandidat for Nordland Ap i stortingsvalget til høsten, frykter at det vil føre til økt rusbruk hvis besittelse av rusmidler til eget bruk blir avkriminalisert. Christian Torset, andrekandidat for SV, mener derimot at ingen ting tyder på det.

Reagerer sterkt på at Nkom skal flyttes

Denne uken ble det kjent at Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sin avdeling i Lødingen blir flyttet til Tromsø. Dette reagerer Christian Torset, andrekandidat til Stortinget for SV i Nordland sterkt på.

Fant oter i Buksnesfjorden. – Alt tyder på at den var senket

Da Håvard Eggen og Jørn Eidissen dykket i Buksnesfjorden i går, fant de en død oter som så ut til å være senket med et lodd.

Juline Aspenes: – Når pandemien tar slutt skal vi ikke tilbake til sånn vi hadde det før

I år ble 1. mai markert med et felles arrangement på nett for hele Vesterålen. – Når pandemien omsider tar slutt skal vi ikke tilbake til sånn vi hadde det før, sa sortlendingen Juline Nikoletta Aspenes, leder for Nordland AUF.

Forbereder Kongelig påskjønnelse i Hadsel

Statsforvalteren i Nordland er for tiden involvert i en søknad om Kongelig påskjønnelse til en navngitt person i Hadsel kommune.

Solgte eiendom for 123 millioner kroner i april

Det ble totalt solgt eiendom for litt over 123 millioner kroner i Vesterålen i april.

Sortland april

Eiendomsoverdragelser i Sortland i april.

Øksnes april

Eiendomsoverdragelser i Øksnes i april.

Bø april

Eiendomsoverdragelser i Bø i april.

Hadsel april

Eiendomsoverdragelser i Hadsel i april.

Andøy april

Eiendomsoverdragelser i Andøy i april.

Andøys største sauebonde venter 800 lam

Nå braker det løs med lamming i fjøsene til Andøys mange sauebønder. På Rabben, hos Karl Mortensen er det ekstra stas i år, siden gården nå har bygd seg opp til 390 vinterfora sau. Det er nok til å være heltidsbonde, men likevel ikke godt nok. Han håper årets landbruksoppgjør skal gjøre noe med det.

Ringstad Resort: – Drømmen går i oppfyllelse. Allerede nå har vi pågang

Reiselivsanlegget Ringstad Resort er først ut blant næringslivssatsingene i Bø. I mai åpnes dørene for det som kan bli et unikt reiselivstilbud. – Vi merker allerede stor interesse, sier eierne Ann Karina Jakobsen og Ian Robins.

fredag 30.04 2021

– Oppfatter tallene som føleri og svada

Erwin Jacobsen har drevet seljakt i Vesterålen i 20 år. Han tviler på at opplysningene som Havforskningsinstituttet oppgir om steinkobbe i regionen er riktige.

Formannskaps-yes til fritidsklubb

Formannskapet i Hadsel roser arbeidet som er gjort av initiativtakerne for å få på plass fritidsklubb på Melbu, og vil gjerne være med å støtte etableringen.

«Mer netthandel og gigantiske datasenter, er det slik vi vil ha framtida vår?»

FHI vurderer lettelser for dem som har fått første vaksinedose

Det kan bli aktuelt å gi lettelser for dem som har fått første vaksinedose tre uker etter dosen er satt, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.

Blir ny politimester i Nordland

Været for helga

Snøbygene fortsetter fredag og lørdag, men for søndag har Værvarslinga i Nord-Norge brukbare nyheter.

Lensmannen får nytt navn

Ny positiv koronatest i Vesterålen

Øksnes kommune melder fredag om en ny positiv koronatest.

Knuste vaksineglass

Seks personer i Andøy må vente litt til før de får covid-19-vaksine. Det fordi ett vaksineglass ble knust i Andøy denne uken.

Flere arbeidsledige i Vesterålen, men her går ledigheten ned

Ved utgangen av mars var det 338 arbeidsledige i Vesterålen. Når de nye tallene ble fremlagt fredag, var tallet steget til 372.

Politikerne støtter Stig og andre som vil dyrke ny jord

Formannskapet i Hadsel roser landbruket i kommunen som bruker støtteordningene de har tilgjengelig for å skape mer dyrkbar mark i kommunen.

385 nye koronasmittede registrert siste døgn – 94 færre enn snittet for en uke siden 

Det siste døgnet er det registrert 385 koronasmittede i Norge. Det er 37 færre enn snittet de siste sju dagene og 94 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Andøy og Bø mister innbyggere til Sortland. Tror på oppsving de neste tjue årene

Fra 2000-2019 har Andøy og Bø kommuner mistet henholdsvis 459 og 482 innbyggere til regionsenteret Sortland. – Jeg tror på ei positiv utvikling i årene som kommer, sier Andøy-ordfører Knut Nordmo (Sp) og Bø-ordfører Sture Pedersen (H).

Fikk pålegg om å stanse arbeidet – neste arbeidsdag var pålegget opphevet

Sortland kommune mente de selv hadde utredet miljøkonsekvensene av arbeidet med en fylling i sentrum for dårlig, og påla derfor Røkenes Maskin å stanse arbeidet. Neste arbeidsdag trakk de imidlertid pålegget.

Ropstad avviser plan B med Ap og Sp

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener de gode løsningene ligger i sentrum. Men han nekter å være støttehjul for en Ap-Sp-regjering hvis dagens regjering faller.

Fikk pålegg om å stanse arbeidet – neste arbeidsdag var pålegget opphevet

Sortland kommune mente de selv hadde utredet miljøkonsekvensene av arbeidet med en fylling i sentrum for dårlig, og påla derfor Røkenes Maskin å stanse arbeidet. Neste arbeidsdag trakk de imidlertid pålegget.

Andøy og Bø mister innbyggere til Sortland. Tror på oppsving de neste tjue årene

Fra 2000-2019 har Andøy og Bø kommuner mistet henholdsvis 459 og 482 innbyggere til regionsenteret Sortland. – Jeg tror på ei positiv utvikling i årene som kommer, sier Andøy-ordfører Knut Nordmo (Sp) og Bø-ordfører Sture Pedersen (H).

torsdag 29.04 2021

– Spesielt gøy for oss som liker å diskutere

I samarbeid med FN-sambandet har elevene ved Andøy videregående skole nylig arrangert FN-rollespill. Her forteller elevene selv om hvordan det er å innta rollen som FN-diplomat og konflikten som var bakgrunn for rollespillet.

Delte ut 255 millioner kroner til frivilligheten:

151.013 kroner gikk til Andøy

Det er ingen tvil om at frivillige lag og foreninger er hardt rammet av koronapandemien og de strenge smitteverntiltakene. Med 255 millioner utdelte kroner håper regjeringen å stimulere til aktivitet.

Sarra Elmahir (33) måtte flytte fra Andøy for å få støtte til å bli godkjent lege:

– Blir nysgjerrig på hvordan Nav og Andøy kommune samarbeider

Matz Abrahamsen (H) sier at saken med den sudanske legen, som måtte til Kristiansand for å få støtte til godkjenning av legeutdanningene sin, er kjempeviktig å få belyst.

Andmyran-slaget står i november

Det er nå klart at søksmålet Andøya Vind AS har anlagt mot staten ved Olje og energidepartementet (OED) skal behandles av Oslo tingrett i november.

«Er ikke grundere og bedriftseiere høyst vanlige folk?»

«Trafikksikkerheten skal stå i høysetet»

Led av spilleavhengighet - innrømte bedrageri av 550.000 kroner

En vesterålsmann sto torsdag tiltalt for å ha tatt opp lån og kreditter på 550.000 kroner i navnet til en kvinne, også fra Vesterålen, ved å bruke hennes BankID. Han startet rettssaken med å innrømme de faktiske forhold.

Nordmenn flest innrømmer at de gjerne vil gjøre noe med vekta

Nordmenn spiser for lite frukt og grønt, mange spiser for lite fisk, men for mye rødt kjøtt. Mange veier for mye – og de fleste innrømmer det.

Uenighet om parkeringsløsning i sentrum:

– Hele tanken om parkeringsavgift på Sortland er dødfødt

Hvorvidt det å igjen ta opp tidligere sak om parkeringsløsning i Sortland sentrum betyr parkeringsavgift eller ikke, ble det stor debatt om i torsdagens formannskapsmøte.

Skretting får utvide, men må kjøpe innen fire år

Formannskapet i Hadsel gikk enstemmig inn for at Skretting kan få opsjon på å kjøpe nødvendig areal for å utvide. Samtidig starter de stoppeklokka.

Tre vesterålsbedrifter får 3,3 millioner til koronaomstilling

Tre reiselivs- og eventbedrifter i Vesterålen får til sammen 3,3 millioner kroner fra Nærings- og fiskeridepartementet. To av bedriftene holder til i Andøy, en i Øksnes.

Bjørklundveien/Vesterveien:

Legger frem fremdriftsplan i august

Kommunedirektøren i Sortland skal utrede mulige veiløsninger og innen utgangen av august legge frem en fremdriftsplan for videre arbeid med sammenkobling mellom Vestmarka og Sortland sør. Det vedtok formannskapet i Sortland torsdag.

– Tøft, men ikke umulig, å nå EM-sluttspill med Norge

Volleyballspiller og øksnesværing, Ragni Steen Knudsen, mener det er fullt mulig å kvalifisere seg til europamesterskapet.

Naboene frykter tilgjengelighet til strand blir mindre

En utflyttet forfatter fra Stokmarknes har kjøpt seg tomt på Melbu. Nå frykter naboene at sandstranda nedenfor huset han planlegger, ikke skal være like tilgjengelig som tidligere. Forfatteren inviterer gjerne naboene til bokbad i strandkanten.

onsdag 28.04 2021

En av de beste torskesesongene noensinne

Mens Lofoten har opplevd sitt dårligste lofotfiske på 21 år, har Vesterålen hatt en av sine beste torskesesonger noensinne. Det er bare tre år det har vært landet mer torsk per uke 16 enn det som er landet i år.

«Rødt vil kompensere bortfall av statlige midler til psykiatrien»

Tar Sortlands situasjon opp med departementet

Situasjonen rundt at Sortland videregående skole skal miste psykisk helserådgiver ender på departementets bord.

Vil legge frem sak om parkeringsløsning i juni

I løpet av juni skal politikerne i Sortland behandle sak om parkeringsløsning for Sortland sentrum.

Grov bedragerisak i tingretten torsdag

En mann fra Øksnes tok ifølge tiltalen opp lån på 550.000 kroner i navnet til en sortlandskvinne ved å bruke hennes BankID. Mannen møter i tingretten torsdag denne uka tiltalt for grovt bedrageri.

Kommunen vil at flere skal sykle til jobben. Tilbyr gratis konkurranseapp

Sortland kommune har inngått en avtale som gjør det gratis å bruke appen Sykle til jobben for alle over 15 år som bor eller jobber i kommunen.

Bjørklundveien/Vesterveien:

Skisserer tre alternative løsninger til sammenkobling

Torsdag skal formannskapet i Sortland drøfte sammenføyningen av Bjørklundveien og Vesterveien. I den forbindelse skisserer administrasjonen tre alternative løsninger til sammenkobling.

Disse skal bygge Hotel Richard With

Nå er det avslørt hvem som skal stå for oppføringen av Quality Hotel Richard With på Stokmarknes. - Vi er utrolig glade for at vi fikk oppdraget, og forhåpentligvis kan dette og byggingen av Vernebygget gjør at flere blir nysgjerrige på byggebransjen, sier administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg, Gro Knutsen.

Andøya Space inngår nok en kontrakt om rakettoppskytinger

Andøya Space har inngått nok en kontrakt om oppskyting av små satellitter, denne gangen med det tyske selskapet Rocket Factory Augsburg (RFA).

– Glimt-kampen viste at vi har jobbet godt

– Vi gjorde det godt i fjor og håper å bygge videre på det, sier andværingen Lasse Nilsen, som spiller for Tromsø IL (TIL). Søndag 9. mai møter nyopprykkede TIL fjorårets seriemester Bodø/Glimt i Bodø.

– Hva vil ordføreren gjøre for at unge i Øksnes får lære om hendelsene 22. juli?

Karianne B. Bråthen, gruppeleder Øksnes AP, spør ordfører John Danielsen (Sp) om tre konkrete spørsmål rundt tiårsmarkering av 22. juli-tragedien.

Politiet om filming av råkjøring: – Informasjon politiet kan nyttiggjøre seg av

Per Erik Hagen, leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, sier politiet kan ilegge bøter eller inndra førerkort ut fra hva de ser på opptak. Han understreker imidlertid at kontinuerlig overvåking er ulovlig.

Utvider fareområder for militære våpensystemer

Luftfartstilsynet har godkjent Andøya Space sitt behov for utvidede fareområder knyttet til øvelse og trening med militære våpensystemet i mai.

I møter med departementet om Fiskebøl-satsingen

Ordfører Lena Arntzen (H) i Hadsel kommune skal møte Samferdselsdepartementet tirsdag i neste uke for å diskutere framtiden for testfasilitetene på Fiskebøl.

tirsdag 27.04 2021

Stiller spørsmål rundt manglende interesse for fylkestinget

Gammel rådhus-strid går mot slutten

Arbeidstilsynet mener at det ikke lenger er nødvendig å gjennomføre eller iverksette tiltak som omhandler risikoforhold ved teknisk sektor i Hadsel kommune.

«Etter skoletid»-prosjekt i Bø: Leksehjelp, lek og kamerater

I Bø bidrar kommunen med midler til prosjektet «Etter skoletid», der elever fra 7. til 10. klasse får leksehjelp, aktiviteter og mat etter skoletid. – Det er veldig fint å være her. Vi har det artig, sier Hussein, som er en av brukerne.

Sortlending tiltalt for syv lovbrudd

En mann fra Sortland møter i retten neste uke tiltalt for blant annet ruskjøring i 150 km/t, uten sertifikat, og for ikke å stoppe for politiet.

Gjør rede for vaksinering i sommermånedene

Det blir ikke sommerferie fra koronavaksineringen. Dette anbefaler kommuneoverlegen deg å gjøre om du skal på sommerferie og skal ha vaksinedose 2 i sommer.

Lerøy frykter forslag om trålerkvoter

– Skulle vi bli fratatt kvoter, vil det være et hardt slag mot våre ansatte og vår virksomhet.

Vil beholde helsestillinger tross kutt i statsstøtte: – Barn og unge sier de sliter

I et pressemøte i dag sier ordfører i Sortland, Karl-Erling Nordlund (Sp), og varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) at de kommer til å gå inn for at alle stillingene på helsestasjonen og i skolehelsetjenesten blir videreført, selv om overføringene fra staten reduseres.

Øksnes Entreprenør bedre rustet for framtiden

Øksnes Entreprenør AS (ØE) er nå sertifisert innen ledelsessystem for kvalitet og miljø.

– Har veien på agendaen

Aksjonsgruppa for bedre og tryggere vei mellom Sortland og Risøyhamn utfordrer fylket og Andøy og Sortland kommuner og etterlyser framdrift for veien. Ordførerne lover at de har saka på dagsorden.

Slik blir 1. mai i Vesterålen

Det blir markering av arbeidernes nasjonaldag, 1. mai, men på en annen måte enn vanlig.

Bystrand og strandpromenade på politikernes bord

Christian Torset (SV) ønsker seg en bystrand og en oppgradert havnepromenade før sommeren. På torsdag skal formannskapet diskutere saken.

Ånstadblåheia søker om utvidelse

Ånstadblåheia Vindpark AS har søkt NVE om utvidelse av sin anleggskonsesjon i Sortland.

mandag 26.04 2021

Filmer fartsbøller og sender opptak til politiet. – Folk har helt glemt hva slags område dette er

Jeanette og Jørgen Sollie, som bor i Kirkåsveien på Sortland, har sett seg lei av at folk kjører alt for fort i 30-sonen nederst mot Vesterålsgata. Derfor har de begynt å filme fartsbøllene og sende opptakene til politiet.

Regjeringen forsvarer aksjoner mot Wizz Air

10 kommuner og fylkeskommuner vil ikke bruke Wizz Air. Slike restriksjoner kan være berettiget for å beskytte arbeidernes rettigheter, skriver Næringsdepartementet til EFTAs overvåkningsorgan ESA.

Ny runde i "Veranda-saken" i september

Nå er datoen for ankesaken i den såkalte "Veranda-saken" satt.

Skal dele ut i underkant av 860.000 kroner

Åpner venteliste for koronavaksine

Leder av helseavdelingen i Hadsel kommune, Hans Arne Jenssen, og ledende helsesykepleier i kommunen, Gro Rønning-Nyvold, ber innbyggerne i Hadsel kommune om å være raske med å sette seg på venteliste for koronavaksine.

Mindre endring for Frøskelandsfjellet

Vegvesenet sier det er behov for ytterligere areal i forbindelse med de pågående utbedringene av veien over Frøskelandsfjellet.

Nå blir det parkeringsplass ved Måtind

Andøy kommune får 550.000 kroner Miljødirektoratet til parkeringsplass ved Bauktuva, der mange starter turen opp til Måtind. – I midten av juni bør vi kunne se konturene av en ferdig parkeringsplass, sier Stein Andreassen i Andøy kommune.

Behov for busslomme og leskur

Dette ble vedtatt på helgens landsmøter

I løpet av helgen har både Sosialistisk Venstreparti og Venstre avholdt landsmøte.

– Faktisk en av de bedre butikkene våre

Siden Michael Johnsen startet opp butikken PGVG på Sortland i november 2019, har stadig flere kommet innom for å kjøpe e-sigaretter og tilhørende utstyr.

fredag 16.04 2021

Meninger

«Anmodning om befaring av fylkesvei 822»

Debatt:

mandag 27.04 2020

Egga Utvikling deltar i samarbeidsprosjekt med hjelpetelefon for å bistå næringslivet gjennom krisen:

– Vil heller at folk tar kontakt en gang for mye

Egga Utvikling har fått tilskudd fra både Nordland Fylkeskommune og SIVA for å hjelpe bedrifter og næringslivet gjennom koronakrisen. Svein Erik Nicolaysen, daglig leder i Egga Utvikling, sier at selv om mange benytter seg av tilbudene, har de kapasitet til å hjelpe flere.

søndag 26.04 2020

Fant død hval i Tjeldsund: – Vi regner det som en hval i nærområdet til Vesterålen

Det har blitt observert flere døde hvaler i både Vesterålen, Lofoten og Troms de siste tre-fire ukene. Det foreløpig siste hvalkadavaret som har dukket opp, som Vol har fått melding om, ble funnet ved Tjeldodden i Tjeldsund søndag.

Olje- og energidepartementet:

Kan ikke si når man avklarer vindkraftsaken

Olje- og energidepartementet (OED) kan ikke si når man vil svare Andøya VInd AS når det gjelder omgjøring av vedtaket om ikke gi forlenget frist for vindkraftutbyggingen på Andmyran. 

1

Høyre-foreningene i Vesterålen vil ha Hålogalandsveien som første prioritet

I forbindelse med at Nasjonal Transportplan er ute på høring, har Høyre-foreningene i Vesterålen har gått sammen om å lage en felles og omforent høringsuttalelse som vil bli sendt til samferdselsdepartementet.

Fem hvaler er funnet døde i Vesterålen i løpet av de siste tre ukene. Nå meldes det også om døde seler

Det er totalt funnet 11 hvaler i Lofoten, Vesterålen og Troms de siste tre ukene. I Vesterålen er det funnet fem døde hvaler. De siste dagene har det også dukket opp døde seler.

Over 100 vil inn på romteknologilinja

134 ha søkt om plass på romteknologilinjene ved Andøy videregående skole.

Derfor er disse to kommunene hardest rammet av permitteringer

Hele 1.458 personer fra Vesterålen og Lødingen har søkt om dagpenger.

Bølgesimuleringer avdekket overraskende kostnadssprekk for Andøya Spaceport

Bølgesimuleringer som er gjennomført i forbindelse med planene om byggingen av Andøya Spaceport, har avdekket omfattende konstruksjonskrav for utskytingsområdet for raketter i sjøen utenfor Andøya. Det må derfor prøvebores både i sjøen og på landsiden.

Fylkesmannen fraråder Sortland å tillate oppdrett i Godfjorden

Fylkesmannen i Nordland fraråder Sortland kommune å gi Eidsfjord Sjøfarm AS dispensasjon for etablering av to akvakulturanlegg i Godfjord.

Regionrådet: Full støtte til satellittbase i Andøy

Vesterålen Regionråd har gitt full støtte til etableringen av Andøya Space Po

Regionrådet: Krever fortgang i havneplanene for Andøy

Et enstemmig Vesterålen Regionråd gir sterk støtte til havneplanene i Andøy.

lørdag 25.04 2020

Kval på land ved Nyksund

Spermkval nummer fire rak på land ved Vottestad i Øksnes lørdag kveld.

7

Er denne ørna forsøkt fanget?

Charlotte Henriksen har fotografert ei ørn med fotlenke. Det kan se ut som om den er forsøkt fanget.

Camilla og Helseservice fosser fram med nok et kanonår

Helseservice Engros på Børøya hadde nok et godt år i fjor. Siden årtusenskifet har bedriften solgt for halvannen milliard kroner, og selskapet har tjent 160 millioner kroner på driften i samme periode.

Nektes å ha Fæsterålen i august, kanskje helt avlyst i 2020

Regjeringen har bestemt for å stenge alle arrangementer med mer enn 500 deltakere til 1. september.

Eldre mann mistenkt for promillekjøring

Han vil bli administrasjonssjef i Øksnes

Toppbyråkrat i Hadsel vil bli administrasjonssjef i Øksnes.

Denne fisken sørget for superinntekter

Hørt om kolmule før? Det er den lille fisken som har gitt en reder i regionen ekstraordinært høye inntekter.

Arild (26) flyttet fra Valdres til Bleik for å bli fisker

Valdresingen har alltid drømt om å begynne for seg selv på fiskebåt. Etter 10 år som mannskap er drømmen nå gått i oppfyllelse, som skipper på «Bleiksøy».

Hadselbedrift konkurs

En bedrift i Hadsel har begjært oppbud. Det er åpnet konkurs.

Slåssing i Øksnes

Politiet rykket natt til lørdag ut til en adresse i Øksnes.

Småpent vær i dag

Lørdag ligger det an til å bli småpent vær i Vesterålen.

Bøfjerding fikk butikksjefjobb på Andenes

Christian Horn (41) er nå blitt daglig leder i Montèr etter Atle Larsen (63) som har ledet byggevarebutikken siden starten for 25 år siden.

fredag 24.04 2020

Kvalmysteriet: Ett av dødsfallene er oppklart

Det er fortsatt et mysterium hvorfor to spermkvaler har rekt på land på Andøya i løpet av kort tid, men for en av kvalene er dødsårsaken trolig fastsslått.

Rutekutt i Hadsel allerede i morgen etter rødgrønt vedtak

Boreal varsler at de ikke lengre kommer til å kjøre hurtigbåt i hadselfjordsambandet på lørdagene fra og med i morgen til og med 19. juni.

Disse vil bli sjef for Andøy Boligstiftelse

14 har søkt om å bli sjef for Andøy Boligstiftelse. De søker om å overta etter Arve Prytz (bildet), som har hatt jobben i 22 år.

Koronakrisen: – Dette er krevende. De fleste skolene har fått henvendelser fra usikre foreldre

Det sa kommunalsjef for skole og oppvekst, Erik Strand, under den ukentlige pressekonferansen til Sortland kommune.

Seks organisasjoner erklærer mistillit til Grete Ellingsen

Ex-politiker Grete Ellingsen har, som styreleder i Nordnorsk Kunstmuseum, fått en svært opphetet sak å forholde seg til.

Disse har fått tilskudd

Sigerfjord Fisk og Sortlandshotellene har fått mest i kompensasjon fra staten etter den nye "kontantstøtteordningen" for bedrifter.

Senterpartiet vil ikke si hva de mener om vindkraft

Senterpartiet og Høyre vil ikke si hva de mener om vindkraftutbygging i Andøy. – Senterpartiet er delt, sa varaordfører Lill Pettersen (Sp). Opposisjonen ville at kommunestyret skulle signalisere motstand mot utbygging.

Ståle gir seg etter tre år på topp

Hundre reisedager i året tre år på rad var nok. Nå gir han seg.

Skal bruke 400.000 kr på ombygging av skole som skal rives

Som et tiltak for å bidra til aktivitet for næringslivet i Sortland, vedtok kommunestyret torsdag at administrasjonen ved Sortland barneskole skal bygges om for å ivareta personvernet. Dette syntes flere politikere var feil prioritering.

Ville utsette vedtak om kameraovervåkning, ble nedstemt

Kommunestyret i Sortland behandlet torsdag hvorvidt det skal monteres overvåkingskamera på noen av de kommunale byggene. Christoffer Ellingsen (R) mente regelverket ikke var på plass og ville utsette forslaget.

Starter prosjektering av ny rundkjøring i Sortland sentrum

Kommunestyret i Sortland fulgte torsdag på formannskapet og vedtok oppstart av ny rundkjøring ved Kjempenhøy.

Se kamper i opptak og høydepunkter

Fotballsugen? Her kan du se MILs tre beste kamper i fjor

Melbo IL gjorde en særdeles god sesong i fjor. VOL har sett på hvilke kamper som var de beste, og gir deg nå kampene i opptak og med høydepunkter.

Produserer for lager igjen

Vesteraalens AS er kjerringa mot strømmen i dagens koronapregede samfunn, der permitteringer og konkursvarsler er hverdagen for hundretuserener av nordmenn. Nå produserer selskapet for lager igjen.

torsdag 23.04 2020

Litt for tung på foten

– Hvor i allverden blir det av billigbensinen?

Råolje selges råbillig, og i USA måtte oljeprodusentene betale for å bli kvitt olje for levering i mai. Men hvor blir det av billigbensinen i Vesterålen?

Deltidsansatte i helsevesenet fortviler over praksisen til Sortland kommune

Ansatte i helsevesenet med mindre stillinger, opplever at andre kommuneansatte får vaktene de kunne hatt.

Hadsel får ikke penger til å utjevne forskjeller

Hadsel kommune søkte tidligere i år om deltakelse i et pilotprosjekt med betalt fritidskort for barn og unge, for å bedre oppvekstforholdene til barn som bor i lavlønnsfamilier. Men staten avslo søknaden.

Skolene jobber på spreng for å være klar til åpningen mandag

De vasker ned og rydder vekk på skolene og elevene får fire timers skoledag.

Sortland skal kunne teste fem prosent av befolkningen hver uke fra mai

Fra og med mai skal Sortland kommune kunne teste fem prosent av befolkningen hver uke for koronavirus.

Henter 5,4 millioner kroner

En øksnesbedrift reduserer kapitalen med 5,4 millioner kroner.

Slik blir den videre gangen i arbeidet med skole- og hallstruktur i Sortland

Det var ingen tvil under kommunestyremøtet i Sortland om at det er ønsket å få fortgang i skole- og hallstruktursaken i kommunen.

Vesterålen Regionråd med uttalelse:

– Vesterålen regionråds arbeidsutvalg krever at Stokmarknes lufthavn snarest åpnes for normal drift

Arbeidsutvalget i Vesterålen regionråd vedtok 23. april 2020 en uttalelse. Bakgrunnen er at Stokmarknes lufthavn Skagen er stengt frem til tidligst 31. mai.

Posisjonen ville behandle uttalelse om løsning for flyktningene i Hellas, opposisjonen sa nei

Posisjonen i Sortland kom i forkant av kommunestyremøtet i Sortland torsdag, med forslag til en uttalelse der kommunen ber om løsning for flyktningene i Hellas. Dette ble det derimot satt en stopper for.

Gir Gregersen utvidet myndighet i hastesaker knyttet til Covid-19

Kommunestyret i Sortland ga torsdag kommunedirektør Randi Gregersen utvidet myndighet. Dette betyr at Gregersen kan ta avgjørelser i hastesaker i forbindelse med korona-situasjonen.

Han er midlertidig varaordfører i Sortland

Torsdag ble Christian Torset (SV) valgt til midlertidig varaordfører i Sortland.

Sendte lovlighetskontroll av Zalaris-avtale enstemmig til Fylkesmannen

Bø Senterparti, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet krevde i mars lovlighetskontroll av vedtak om samarbeidsavtale mellom Bø kommune og Zalaris. Torsdag ble lovlighetskontrollen sendt til Fylkesmannen.

Kontrollutvalget i Hadsel:

Ønsker ikke å informere om striden på Hadsel rådhus

Verken kontrollutvalget eller de ansattes fagforening ønsker å gi opplysninger eller kommentere den pågående striden på Hadsel rådhus.

Fagforbundet Hadsel:

Melder kommunedirektøren til kontrollutvalget

Fagforbundet Hadsel har gjennom et vedlegg til en e-post bedt kontrollutvalget i Hadsel om å se nærmere på hendelser som involverer kommunedirektør Ola Morten Teigen, som avviser alle påstander.

Kommunedirektør Ola Morten Teigen:

– Ondsinnede rykter videreformidles av tillitsvalgte

– Jeg må si jeg er sjokkert og lei meg over at det som i beste fall må være ondsinnede rykter videreformidles av tillitsvalgte.

– Vi er bekymret for både de ansatte og tjenesten som skal leveres

Opposisjonen er redd nye lokaler til hjemmetjenesten utsettes unødig ut fra vedtaket om å nedsette ei styringsgruppe for å holde kostnadene nede i formannskapet tirsdag. Ordfører og posisjon mener det enten er deres forslag eller oppsigelser som er alternativene.

onsdag 22.04 2020

– Jeg håper det ikke blir flere

Onsdag kveld ble det funnet en fjerde, død hval i Vesterålen på bare tre uker. Denne gangen er det snakk om en knølhval.

– Arbeidet med å oppgradere Ryggedalstunnelen for 120 millioner, starter i høst

Utgangspunktet var at Bøtunnelen, eller Ryggedalstunnelen på fv. 820, skulle oppgraderes for et par år siden, men så ble pengene tatt ut av budsjettet. Nå er de tilbake, og oppgraderingen starter etter planen i løpet av høsten.

– Har startet å å øke på med folk som ber om støtte til å klare å betale sine faste forpliktelser

Mens noen av vesterålskommunene i disse tider merker økt etterspørsel etter sosialhjelp, merker andre lite.

– Endelig fikk jeg tak i et helt kjeslakt igjen

Tirsdag strømmet folk til det som var Reko-ringens andre utlevering i Vesterålen, på Sortland, og nå skal konseptet tas videre til andre kommuner. Blant lykkelige kunder er Frank Ludvigsen, som sikret seg en delikatesse som ikke finnes i butikkene.

Setter i gang med planarbeidet utvidelse av Holmen industriområde:

– Vi må være proaktive og legge til rette for næringsliv og industriområder

Formannskapet i Sortland vedtok tirsdag oppstart av planarbeid og offentlig ettersyn av forslag til planprogram for utvidelse av Holmen industriområde i Sortland.

Skolene i Hadsel starter med firetimers dag

Skolene i Hadsel starter opp igjen mandag 27.04. For å åpne skolene på en trygg og kontrollert måte, vil skoledagen vare i fire timer de neste to ukene.

Vesterålen Regionråd:

– Vi aksepterer ikke at Skagen er stengt ned ut mai og så vidt åpner i juni og juli

Arbeidsutvalget i Vesterålen Regionråd er svært kritisk til at Skagen lufthavn blir stengt til ut mai og får reduserte avganger i sommer. Nå forventes det at flyplassen blir åpnet så snart som overhodet mulig.

Ikke forlenget frist for å legge om dekk i nord

Statens vegvesen har utvidet fristen for å legge om fra piggdekk til 1. mai for hele landet.

Sortland IL starter ikke opp med treninger

Sortland IL har besluttet å foreløpig ikke starte opp med treninger.

Vesterålen tingrett:

Hadsel-kvinne må svare for tre forhold

En Hadsel-kvinne i 20-årene må svare for tre forhold i tingretten i slutten av april.

tirsdag 21.04 2020

Toine Sannes nådde ikke opp. Kriss Rokkan Iversen erstatter Lan Marie Berg i kampen om å bli ny nestleder MDG

Valgkomiteen i MDG har innstilt Kriss Rokkan Iversen som ny nestlederkandidat i partiet, etter at Lan Marie Berg lørdag trakk seg fra kampen.

–Jeg er ikke i tvil, hvalen ble truffet av en båt

Geir Maan i Hvalsafari på Andenes, har en klar teori på hva som er dødsårsaken til de tre hvalene som er funnet døde i Andøy i løpet av de siste tre ukene.

Derfor er flyplassen på Skagen stengt, mens Andøya er åpen for trafikk

Avinor forklarer hvorfor de valgte å stenge Skagen, men holder flyplassen på Andenes åpen.

Uenighet om ombygging for å ivareta personvern

Tirsdag vedtok formannskapet i Sortland å bevilge penger til ombygging ved Sortland barneskole for å ivareta personvern. Enighet om hvorvidt dette skulle prioriteres eller ikke, var det derimot ikke.

4

Enda en hval funnet død i Andøy

Sist fredag ble det funnet en død hval ved Bleikstranda, bare to uker etter at en annen ble skyldt i land på Andenes. Tirsdag meldes det om at en tredje hval er funnet død i Andøy.

Delte meninger rundt reguleringen av Strand Panorama: – Det er en syltynn argumentasjon fra Ap

Tirsdag behandlet formannskapet i Sortland vedtak av planprogrammet til boligprosjektet Strand Panorama. Ikke alle politikerne mente at dette boligprosjektet ville være et positivt tilskudd til kommunen.

14 dager for bruk av narkotika

Brudd på straffeloven og legemiddelloven endte med fengsel i 14 dager, etter en dom i Vesterålen tingrett.

Koronapandemien får fortgang i prosjektering til Kjempenhøy-rundkjøring

Tirsdag vedtok formannskapet i Sortland å bevilge én million kroner til prosjekteringsarbeid for den planlagte rundkjøringen ved Kjempenhøy i Sortland.

Disse tiltakene vil formannskapet i Sortland sette i gang for å hjelpe næringslivet gjennom krisenKom med forslag til tiltak for å hjelpe lokalt næringsliv. Vil arrangere eget møte over påske

– Igjen handler det om hvordan vi treffer best, sa Christian Torseth (SV) da formannskapet tirsdag diskuterte hvilke tiltak som var de beste for næringslivet. Hva som var det beste for næringslivet, var det ulike syn på.  

Nordland Ap:

– Regjeringen må sikre finansiering av Andøya Spaceport.

Nordland Arbeiderparti krever at Regjeringen sikrer finansieringen til Andøya Space Port.

Frykter corona-smitte etter barnehageåpningen: Gun (61) tør ikke å gå tilbake på jobb

Barnehageassistent Gun Korneliussen (61) returnerte ikke på jobb da barnehagene åpnet igjen mandag. Hun er redd for corona-smittefaren på jobben på grunn av astma.

Vil bygge om administrasjonen ved Sortland barneskole for å ivareta personvernetsortland

Administrasjonslokalene ved Sortland barneskole er ikke utformet sånn at personvernet ivaretas. Derfor ønsker kommunen å bygge om lokalene, og ber om en ekstrabevilgning på 400.000 kroner.

mandag 20.04 2020

Sortland kommune vurderer å igangsette prosjekter for å hjelpe næringslivet gjennom krisen

Fremskynding av kommunale nybyggprosjekter, utbedring av vedlikeholdsetterslep på kommunal infrastruktur og bredbåndsutbygging er noen av de mulige tiltakene Sortland kommune vurderer for å bistå næringslivet.

– Vi håper at det går bra, men begynner det å komme mye folk kan det bli småskummelt

Mandag ble det mye omtalte hytteforbudet opphevet. Vol tok en telefon til ordførerne i hyttekommunene Lødingen og Bø, for å høre hva de synes om at hyttefolket nå kan returnere til de respektive kommunene for å nyte hyttekos.

Sortland kommune vil ha kameraovervåkning på flere bygg

På grunn av gjentatte innbrudd, forsøk på innbrudd og hærverk på kommunale biler, ønsker Sortland kommune å sette opp overvåkingskamera på flere av sine bygg.

Andværing kommer hjem for å lede eventbyrå som skal selge reiselivsnæringen

A. H Holding AS har etablert eventbyrået Whale2sea AS, som skal selge alt Andøy har å by på innenfor reiselivsnæringen. Andværingen Bård-Helge Andreassen blir daglig leder i selskapet.

Andværing kommer hjem for å lede eventbyrå som skal selge reiselivsnæringen

A. H Holding AS har etablert eventbyrået Whale2sea AS, som skal selge alt Andøy har å by på innenfor reiselivsnæringen. Andværingen Bård- Helge Andreassen blir daglig leder i selskapet.

Fylkeskommunen kritisk til Eidsfjord Sjøfarms planer i Godfjord

Nordland fylkeskommune er bekymret og mener Eidsfjord Sjøfarms planlagte oppdrettslokaliteter i Godfjord vil få virkning over et stort område. Fylkeskommunen ber derfor Sortland kommune om å gjøre ytterligere vurderinger.

Ti fikk fartsbot i Sortland

Mandag ettermiddag gjennomførte UP laserkontroll i 60-sonen på Fv 820 ved Ånstad.

To kvinner og en mann har søkt bestyrerstillingen i Eidsfjord barnehage

Det er kun lokale søkere til stillingen. – Usikkert når vi kan tilsette, sier kommunalsjefen.

Jobber kveld og natt for å hjelpe næringslivet i Vesterålen

I regnskapsbyrået Accountor arbeides det nå for fullt med å hjelpe næringslivet i Vesterålen med å tyde regjeringens krisepakke og sende inn søknader om kontantstøtte på vegne av bedrifter.

Jobber kveld og natt for å hjelpe næringslivet i Vesterålen

I regnskapsbyrået Accountor arbeides det nå for fullt med å hjelpe næringslivet i Vesterålen med å tyde regjeringens krisepakke og sende inn søknader om kontantstøtte på vegne av bedrifter.

Jobber kveld og natt for å hjelpe næringslivet i Vesterålen

I regnskapsbyrået Accountor arbeides det nå for fullt med å hjelpe næringslivet i Vesterålen med å tyde regjeringens krisepakke og sende inn søknader om kontantstøtte på vegne av bedrifter.

Røkenes: – Ikke tiden for å slippe op

Selv om barnehagene åpnet i dag, må ikke folk slippe opp på tiltakene de har satt igang for å hindre smitte.

Barnehagene er åpne igjen: – Jeg har savnet vennene mine, sier Alida Oline (4)

I dag åpnet samtlige barnehager i Sortland etter å ha vært stengt siden 12. mars. – Vi er spente på logistikken, sier barnehagestyrer Sigrid Larsen i Lykkentreff barnehage.

Kun to personer søkte stillingen som rektor ved Sortland ungdomsskole. Nå lyses den ut på nytt

Rektorstillingen ved Sortland ungdomsskole tiltrakk seg bare to søkere.

onsdag 15.04 2020

Plussgrader, regn og sludd

Ifølge meteorologene kan onsdag bli en våt og sørpete fornøyelse for vesterålingene.