Tema

torsdag 26.11 2020

Ønsker bedre oversikt over ungdomsmiljøet i Sortland

Sortland kommune ønsker å skaffe seg bedre oversikt over ungdomsmiljøet. Målet er å gjøre de unge mindre tilgjengelig for narkotika.

Overrakte båretepper til fødeavdelingen

mandag 23.11 2020

Femte året med Vesterålen pepperkakeby

For femte år på rad inviteres alle som vil til å levere bidrag til Vesterålen pepperkakeby i Galleri Ariblå på Kulturfabrikken.

– Det blir spennende å se hvem som vinner

Jorid Hansen ved Jorids lefsebakeri har i løpet av 16 år skapt sitt eget varemerke, og lefsene går unna som varmt hvetebrød. Nå er bedriften med i ei vekstkåring i Nord-Norge, som en av ti bedrifter med stor vekst.

søndag 22.11 2020

Reagerer på kommunens prioritering for tildeling fra Covid19-næringsfondharald

Sortland Mat & Vinhus AS fikk avslag på korona-tilskudd fra Sortland kommunes næringsfond. Dette fordi kommunen mente det ville være sterkt konkurransevridende å gi tilskudd. Eieren reagerer på begrunnelsen og mener kommunen er sneversynt. Kommunen mener vurderingene står seg.

Satser videre med nettbutikk

Nesten et år etter at treningstilskudd-butikken Pro-Kost på Sortland startet opp, har de tatt steget videre og satset med nettbutikk.

Slik er det å bli heist opp til «SAR Queen»

Forsvaret har flere måter å kompensere lufttrykket fra det nye redningshelikopteret, SAR Queen.

Far fengsles i 90 dager for bortføring av sønnen

Vesterålen tingrett har dømt en mann i 50-årene til fengsel i 90 dager fordi han ulovlig bortførte sin egen sønn.

Vellykket julemarked på Stokmarknes menighetshus

Lørdag gikk det årlige julemarkedet ved menighetshuset på Stokmarknes av stabelen, med visse begrensninger på grunn av korona.  

lørdag 21.11 2020

Fiskerne kan bli utestengt fra havområde i Andfjorden

Forsvaret startet i høst å håndheve en militær sikkerhetssone i Andfjorden rett ut av Andøya flystasjon. – Frustrerende, sier fisker Eirik Norvoll.

Sludd, regn og vind

Lørdag blir det en god blanding av sludd, regn og vind i Vesterålen.

fredag 20.11 2020

Utforkjøring på Stokmarknes

Kvinne må betale mer enn hun krevde i retten

En bedrift er frifunnet av Vesterålen tingrett etter at den ble saksøkt for brudd på Arbeidsmiljøloven. En ansatt som saksøkte bedriften må nå betale et større beløp enn hun krevde i erstatning.

– Nord-Norge opp og frem!

Sture Pedersen i «Debatten»: – Staten har forlatt oss

I «Debatten» på NRK1 torsdag denne uken gjorde Sture Pedersen det klart at når han kutter formueskatten i Bø, er det fordi han mener staten svikter distriktene. – Jeg lever godt med at vi blir kalt Norges Monaco. Staten har forlatt oss, sa han da.

Sport 1 Sortland har økt salget for hver måned siden mai

Sport 1 i Handelsparken på Sortland har økt salget for hver måned siden mai. Også andre butikker på Sortland forteller om svært godt salg.

Utfordringer med høyspentnettet i Ryggedalen

Siden natt til fredag har det vært utfordringer med høyspentnettet i Ryggedalen på grensen mellom Øksnes og Bø. Flere strømabonnenter mistet i en periode strømmen, og Ryggedalstunnelen er mørklagt.

Mener ungdom ikke tør å melde fra om rusbruk. – Det har blitt veldig, veldig strengt

Medlemmer av FAU ved Sortland ungdomsskole mener det har blitt vanligere at ungdommer ikke tør å si fra om andre ungdommers rusbruk.

Frekke tyver brøt seg inn i naust

En hytteeier i Øksnes fikk besøk av frekke tyver, som i høst brøt seg inn i et naust og stjal med seg en båtmotor. Politiet har det siste halvåret registrert en nedgang i vinningskriminalitet i kommunen.

Fylkesmannen godkjenner Spaceport-plan

Fylkesmannen i Nordland har godkjent reguleringsplanen for Spaceport-anlegget i Børvågen. Norges fiskarlag nådde ikke frem med klagen, selv om fylkesmannen slår fast at det er gjort saksbehandlingsfeil.

Widerøe satser på direkteflyvninger til Evenes

Som en følge av sommeren 2020 og stor reiselyst innenlands, lanserer Widerøe en rekke sommerruter til og fra Evenes neste sommer.

Raja med lunken holdning til hva staten kan gjøre for The Whale

– Hva vil kulturministeren foreta seg for at staten kan bli en viktig aktør og medspiller som snarlig kan bidra til realiseringen av The Whale på Andenes. Det har Fremskrittspartiets Kjell Børge Freiberg spurt Abid Q. Raja om. Svaret er en ganske lunken holdning.

Snøbyger og nullførevær sn

Fredag blir det mer snø og nullføre i Vesterålen.

Går så det griner under pandemien

Da pandemien bredte om seg, startet Utsøkt på Sortland og i Svolvær nettbutikk. Nå opplever butikkene stor omsetningsvekst, midt i koronakrisen. 

torsdag 19.11 2020

Nytt koronatilfelle i Sortland

Torsdag kveld melder Sortland kommune i en pressemelding at de har fått et nytt positivt koronasvar i kommunen.

Kongeparet er i karantene etter smittetilfelle på Slottet– begge er symptomfrie

Kongeparet og 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er i karantene etter at en ansatt har fått påvist covid-19.

3.000 sesongarbeidere på vei fra «røde» land: – Situasjonen kan bli vanskelig

I Øksnes arbeider rundt 500 utenlandske arbeidere hver sesong i fiskeindustrien. Nå står vinterfisket på spill på grunn av karantene-regler. Ordfører John Danielsen (Sp) mener regjeringen må komme med strakstiltak.

Vil hjelpe Ari (15) hjem til Grønnland

Forrige helg startet Svein Spjelkavik en Spleis for å hjelpe Fernando Ugarte og familien, slik at sønnen Ari (15) kan komme hjem til Grønnland mellom kreftbehandlingene i Danmark.

– Spanskesyken aktuell igjen

Redaktør Jannina Hanssen i «Årbok for Andøy 2020» sier at historien om da spanskesyken kom til Andøy er veldig treffende med likheter til dagens covid-19 samfunn.

– Vil ordføreren sørge for riktig saksfremstilling?

Jitse Buitink (SV) reagerer på utilstrekkelig saksforberedelse i forbindelse med stillingskutt ved legekontoret i Risøyhamn. Nå ber han ordføreren ordne opp.

Avviser at forslag om sommerstenging er fra kommuneoverlegen:

Avviser at hun mener det er forsvarlig å sommerstenge legekontor

Kommuneoverlege Astrid Bertinussen Holm avviser at innsparingsforslaget for 2021 om sommerstenging av Risøyhamn legekontor kommer fra henne, slik det ble fremstilt på «stormøte» om budsjett 22. oktober.

Fylkesrådet sier de prioriterer den rasutsatte veistrekningen: Men vil ikke love noe årstall

Skuffelsen var stor hos mange i fjor høst, da fylkesråd for samferdsel Bent-Joacim Bentzen (Sp) fjernet 145 millioner kroner som var bevilget til prosjektet i perioden 2020 til 2022. Denne uken la fylkesrådet fram årets budsjettforslag og det ser fortsatt ut som brukerne av veien må vente minst fem år før de kan kjøre rassikkert mellom Bleik og Andenes.

Sture Pedersen til «Debatten»

Torsdag kveld skal Bø-ordfører Sture Pedersen (H) gjeste «Debatten» på NRK1, som skal omhandle formueskatt og hvor lur vesterålskommunens strategi er.

– Ebbesen med usann forklaring

Øystein Lunde Ingvaldsen gir ut sin første plate

Debutplata til Øystein Lunde Ingvaldsen ble delvis til fordi at all jobb som bryllupfotograf forsvant da landet ble stengt ned. – Da kunne jeg bruke tiden på musikk i stedet for å bare jobbe hele sommeren, som jeg vanligvis gjør, forteller han.

– Ingen domstoler legges ned eller stillinger forsvinner

Akuttoppdrag skapte nær ambulansekrise da ulykken skjedde

Da trafikkulykken med mange ungdommen involvert skjedde på Bøneset i Sortland onsdag kveld, var ambulansetjenesten i en nær krisesituasjon. To av ambulansene var på akutte oppdrag og måtte frakte pasienter til sykehuset før de kunne rykke ut til ulykken.

– Toget for Andøya går ved valget neste høst

Senterpartiet har trukket seg fra forhandlingene om langtidsplanen for Forsvaret. Det betyr ikke at partiet gir opp Andøya flystasjon. – Toget for Andøya går ved valget neste høst, sier Liv Signe Navarsete.

– Har en mistanke om hva som har skjedd

Politiet etterforsker trafikkulykka ved Bøneset i Sortland for fullt for å finne fram til årsaken og om noen skal stilles til ansvar.

Se Vikanøy bli sjøsatt

Tirsdag ble Havbørs båt, Vikanøy, sjøsatt i Altinova i Tyrkia.

Sludd og snøbyger

Det kan være fare for glatte veier i Vesterålen torsdag.

Eksplosjon av narkosaker i Vesterålen

Vesterålen hadde fram til tiende november en eksplosjonsartet økning i antall narkosaker. Det skyldes økt innsats fra politiets side.

onsdag 18.11 2020

Får 1,4 millioner til nytt prosjekt

Hvalsafari AS fra Andøy er tildelt omstillingsmidler fra Innovasjon Norge.

Nå kan du gjøre smittesporing på flybussen enklere

Boreals flybusser til og fra Evenes er nå blitt en del av nettverket til bedriften Safespot.

Fiskeskinnsfirma får støtte

Norskin Materials har fått to millioner kroner i støtte fra blant andre Innovasjon Norge.

– Hurtigruta skal gå igjen

Boligkjøper går til tingretten, fant kreftfremkallende aspest i taket

En boligkjøper i Hadsel har saksøkt den tidligere eieren fordi de fant et tak under taket som inneholdt asbest. Stoffet kan gi alvorlige sykdommer, som kreft. Saksøkeren har fått et tilbud om økonomisk kompensasjon, men dette har blitt avslått.

Kan bli den nest dyreste solgte boligen på Sortland og tredje dyreste i Vesterålen

Fredag ble det som kan bli den nest dyreste solgte eneboligen i Sortland noen gang, Strand Herregård, lagt ut for salg. Prisantydningen er på 7,150 millioner kroner, og ifølge megleren dreier det meste seg om beliggenhet på objekter i denne prisklassen.

Ser for seg ny rolle for Andøya flystasjon

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen har funnet noe han kan bruke Andøya flystasjon til.

Stenger vei

Veien rundt Kleivodden i Andøy blir stengt fra mandag.

Andværing blir smittevernekspert i hurtigruten

Professor i medisinsk mikrobiologi Ørjan Olsvik ved UiT Norges arktiske universitet skal styrke Hurtigrutens medisinske team og gi selskapet råd om smittevern.

Blir reiselivsdirektør

Øksnes-karen Kristian Høydal blir ny direktør i The Arctic Travel Company.

Lite vesterålsnytt i fylkesbudsjett

Det er lite vesterålsnytt i budsjettet til Nordland fylkeskommune for 2021. En rekke veiprosjekter ligger inne i planene, men disse er kjent fra før.

Slik blir kaifronten på Stokmarknes med nyhotellet

Blåfargen som var i skorsteinsmerket til VDS, er noe av det som gir hotell Richard With særpreg. – Nå skal anbudet ut, og tidlig neste år starter byggingen, sier prosjektleder Yngve Skog Rodal.

– Vil innføre turistskatt

Gruppeleder Jitse Buitink i Andøy SV utfordrer ordfører Knut Nordmo (Sp) til å få utredet innføring av turistskatt i Andøy. – Vi må finne alternative inntektsmuligheter i stedet for bare å kutte, sier han.

Asfaltering ble for dyrt

Forsvarsbygg vil asfaltere flyoperative flater ved Andøya flystasjon. Men man får ikke gjort det til den prisen man ønsket seg.

Slik kan julegata på Sortland bli neste år

Sortland Næringsforening fikk i høst innvilget tilskudd på 300.000 kroner fra Sortland kommune for å investere i ny julegatebelysning i sentrum. Disse lysene kommer derimot ikke opp før til neste år.

Temperaturen faller

Det starter mildt, men på kvelden kan temperaturen være på minussida.

Eneboliger gir dobbelt så stort areal for pengene som leiligheter

Hvis du kjøper enebolig får du omtrent dobbelt så stort areal som om du kjøper leilighet til samme pris, viser en ny landsomfattende undersøkelse. Lokale meglere forteller at tallene stemmer bra med hva de ser i Hadsel og i Vesterålen generelt.  

tirsdag 17.11 2020

Har vedtatt reguleringsplan for Evenes

Regjeringen har i dag vedtatt en statlig reguleringsplan for Harstad/Narvik lufthavn.

Sortlending tiltalt for promillekjøring

En mann fra Sortland er i Vesterålen tingrett tiltalt for promillekjøring.

Nærmere ny tunnel mellom Bleik og Andenes

Ny tunnel mellom Bleik og Andenes kan være et steg nærmere realisering.

Europris-gründer flytter til Bø

Til nå har sju millionærer/milliardærer meldt flytting til Bø i forbindelse med formueskatten.

Ung mann fikk samfunnstraff for råkjøringen

En ung mann fra et sted i Vesterålen er dømt til 36 timers samfunnstjeneste for råkjøring i 135 kilometer i timen i en 80-sone ved Melbu.

Vil prioritere fiksing av kunstgress og trimpark

Administrasjonen i Bø innstiller på at Lunahallen skal få nytt dekke.

Vesteråls-oppgjør i semifinalen

Det blir minst to vesterålinger i cupfinalen i volleyball for kvinner.

Fuktig tirsdag

Fra yr.no får vi vite at regnet kommer til å dominere tirsdag.

Slår «alarm» om vaktbelastningen ved Myreheimen

Sykepleiergruppa ved Myreheimen føler behov for å orientere om status når det gjelder sykepleiesituasjonen.

mandag 16.11 2020

Finalist i kamp om gjev pris

Turid Abelsen kan stikke av Frivillighetsprisen for 2020.

Søkte etter person i sentrum

Nødetatene søkte etter en person i vannet i Sortland sentrum mandag kveld.

– Kan være lurt å finne frem snøskuffa

Høsten har vært gjennomgående mild i Vesterålen frem til nå, men fra onsdag kan det bli endring.

Stortinget diskuterer Andøya – svarer neppe innen fristen

Tirsdag er fristen for Utenriks- og forsvarskomiteen å komme med en innstilling om ny langtidsplan for Forsvaret