Tema

mandag 15.02 2021

Vil ha hurtigbåten hver dag til Smines

Etter at Øksnes kommune ba om innspill fra brukerne av sommerruta til hurtigbåten i Øksnes, har flere uttrykt ønske om at båten skal kunne bestilles til Smines på alle turene.

torsdag 11.02 2021

– Folk fikk laks i søkk og kav

2020 ble det beste lakseåret på mange år i Roksdalsvassdraget på Andøya. – Folk fikk laks i søkk og kav, sier Inge Bernt Nilsen om laksefangsten på 1.040 laks.

onsdag 10.02 2021

Utsetter dyre tiltak i Hovden havn

Bø kommune utsetter behandling av mulige tiltak i Hovden havn inntil kommunedelplan for dette er vedtatt.

tirsdag 09.02 2021

Sier nei til å senke farten i Vesterålsgata

I fjor høst ba Sortland kommune Nordland fylkeskommune om å sette ned fartsgrensen i Vesterålsgata fra 50 kilometer i timen til 40. Det vil ikke fylkeskommunen gjøre.

Leder for eldrerådet i Sortland:

– Kommunen må kjøre dataopplæring der folk bor

Liv Tjønsø, leder for eldrerådet i Sortland, mener at kommunen må gi penger til å lære opp eldre i bruk av data og andre digitale systemer.

Andøya blant 10 anbefalte feriemål i sommer

Aftenpostens reisepanel mener Andøya er blant de 10 beste reisemålene i Norge i 2021. Særlig trekkes Bleiksstranda frem.

mandag 08.02 2021

Tiltalt for å ha overlatt motorbåt til sønnen

En vesterålsmann er i tingretten tiltalt for å ha overlatt båten til sønnen. Det ønsker politiet å straffe med bot, inndragning av båtmotoren og tap av retten til å føre båt i ett år.

Disse områdene skal kartlegges for skred

Etter tilbakemelding fra Sortland kommune har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) nå landet på hvilke områder som skal kartlegges for skred i kommunene.

Kommunale veier kan bli overlatt til grunneierne

Administrasjonen i Hadsel vil nedklassifisere en rekke kommunale veier og lysanlegg. Hvis politikerne vedtar forslaget blir det opp til grunneierne å vurdere om de ser seg tjent med å stå for vedlikehold.

søndag 07.02 2021

Får midler til balkong-sikring

Kulturminnefondet har bevilget kr 50 000 i straksmidler til Sortland tuberkolosehjem, eller Lihallen. Tilskudd gis til sikring av balkong i 2. etasje på det tidligere tuberkulosehjemmet.

Kristen Gislefoss: – Opp i kuling til uka

Kristen Gislefoss i Meteorologisk institutt forteller at det kan bli vind opp mot kuling styrke i Vesterålen den neste uka, men bare enkelte steder. Og hvor kulingen slår til er veldig usikkert.

Kystvakten økte aktiviteten i fjor

Kystvakten seilte i 2020 betydelig mer enn i 2019. Aktiviteten har gått opp på de aller fleste områder, med en økning i antall inspeksjoner og oppdrag.

Sivilforsvaret med vann-beredskap i Vesterålen

På grunn av vintertørke har flere kommuner i Midtre-Hålogaland sivilforsvarsdistrikt utfordringer med vannforsyning til sine innbyggere.

Laksefesten er over

Lakseprisene i vinter er de laveste på flere år, og oppdrettere tror ikke prisene vil komme tilbake til rekordnivåene før korona.

Eva forventer lave laksepriser i lang tid

Lakseoppdretter Eva Kristoffersen hos Egil Kristoffersen & Sønner i Bø mener det er sannsynlig med lave laksepriser i lang tid.

Andøy kommune kjøper ikke strøm hos eget selskap

Andøy kommune skal kjøpe strøm fra Ishavskraft de neste fire årene. Kommunens eget kraftselskap Andøy Energi AS nådde ikke opp i konkurransen.

Nakstad: Nedgangen i smitte har flatet ut

– Det generelle smittenivået i Norge har vært fallende de siste ukene, men har nå dessverre flatet ut igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Christian Torset om bygging i Lamarka:

– For meg er det ikke innlysende at hele området bør bygges ut

Christian Torset i Sortland SV mener ikke det er opplagt at hele området i Lamarka som er planlagt til utbygging bør bygges ut. Roar Wessel Olsen i Sortland Høyre er derimot klar på at det bør bygges som planlagt.

«Bitt av basillen» i sør-sudan

Han er utstasjonert for FN i Sør-Sudan for tredje gang på åtte år. Landet er et av verdens farligste steder, men Yngve Isaksen Wiik tar risikoen med knusende ro. Men innrømmer at han allerede før sin første tur i 2013, ble advart om risikoen for å bli «bitt av basillen».

Næringslivet og kommunearkitekten vil ha samarbeid for havnepromenade

Kristine Røiri, kommunearkitekt i Sortland, mener det er lite som skal til før Sortland har en sammenhengende havnepromenade. Nå håper både hun, Marius Steiro i handelsstandsforeningen og utbygger Knut Roald Holmøy at kommunen og næringslivet får til et samarbeid.

Disse startet selskaper i januar

I årets første måned ble det registrert 23 nye bedrifter i Vesterålen og Lødingen. Dette er fem flere enn i samme periode i 2020.

lørdag 06.02 2021

Rektoren gleder seg til skolestart

Karstein Kristiansen Entreprenør er nå i gang med ombyggingen ved Andøy videregående skole som skal gi nye lokaler til romteknologielevene. Rektor Ellen Ingebrigtsen gleder seg til skolestart.

Andøy kommune kjøper ikke strøm hos eget selskap

Andøy kommune skal kjøpe strøm fra Ishavskraft de neste fire årene. Kommunens eget kraftselskap Andøy Energi AS nådde ikke opp i konkurransen.

Hun utsetter sykehjems-klemminga

På sykehjem der beboerne er vaksinert blir det fra kommende uke igjen lov å klemme. I Øksnes utsetter de klemminga.

Hør første episoden av podkasten Fiskeribølgen

Første episode av podcasten Fiskeribølgen, laget av Rigmor Anna Dava og Åshild Eliassen, er klar.

Norges offisers- og spesialforbund fyller 125 år:

– Vi tok ut 15.000 i hundrelapper og kastet de i lufta

Søndag feirer Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) at det er 125 år siden forbundet ble stiftet. Vi har tatt en prat med noen av de mest engasjerte medlemmene lokalt.

fredag 05.02 2021

Ber om at arbeidet med samfunnsdelen stoppes

Rødts Christoffer Ellingsen ber i en interpellasjon til kommunestyret om at arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel stoppes. Følgene av den pågående koronapandemien er årsaken.

To personer døde mens de ventet på å få pengene tilbake

To eldre personer i Tromsø og Lofoten, som investerte i skandale-selskapet Kbr Capital, gikk bort uten at de fikk tilbake pengene.

Brødrepar kan tape 16 mill. etter investering - direktøren for selskapet anmeldt

Et brødrepar på 75 og 80 år kan tape 16 millioner kroner på omstridt selskap. Direktøren er anmeldt for underslag og bedrageri.

Kan det bli 100.000 samisktalende i 2050?

Har ansatt ny direktør

To vesterålskunstnere får hjemmeresidens

Landsdelens skapere av kunst- og kultur er sterkt rammet av koronakrisen. 35 av dem får nå stipend fra Samfunnsløftet til kortreiste residensopphold. To av disse er fra Vesterålen.

Utbygging i Lamarka:

– All bygging på myr gir CO2-utslipp

Når en myr blir gravd opp slipper betydelige mengder klimagasser, som myra har lagret, ut i atmosfæren. Nå har Sortland kommune vurdert hvor store utslippene ligger an til å bli hvis Lamarka bygges ut som planlagt.

Liten skrens ble dyr affære for ung mann

En fersk bilfører fra Hadsel må møte i tingretten etter at han ble bøtelagt for skrens med bilen.

Tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

En mann fra Vesterålen er av Statsadvokatene i Nordland tiltalt for seksuell omgang med mindreårig og oppbevaring av narkotika. Saken kommer opp i retten i midten av februar. Mannen erkjenner ikke straffeskyld.

Lave torskepriser: – I løpet av 10-15 år vil mange små mottak være utradert

Det er når skreien når den øvre tuppen av Andøya at man virkelig sier at skreisesongen er i gang. Der har Leif Kvivesen sitt Andenes Fiskemottak. iTromsø var der da det «smalt».

Ansatt ved Nordlandssykehuset korona-smittet

En ansatt ved Nordlandssykehuset på Stokmarknes har avgitt positiv korona-test.

Nye hurtigladere til Vesterålen

Det vil bli etablert nye hurtigladere for el-biler i Vesterålen.

Lørdag kan du lytte til den første episoden av Fiskeribølgen

Lørdag har den første episoden av Fiskeribølgen premiere – en podcast laget av Rigmor Anna Dava og Åshild Eliassen. Temaet er naturlig nok 200-årsmarkeringen av tragedien på havet utenfor Andenes i 1821.

Utlyser lederstillingen for den nye tingretten

Vil du bli domstoleder ved Midtre Hålogaland lagmannsrett? Slik formulerer Norges domstoler annonsen for lederen i den nye Midtre Håloland tingrett.

Her solgte de flest biler i 2020

Etter at Toyota slo knockout på de andre bilmerkene i Vesterålen i 2019, slo Volkswagen tilbake i 2020.

Ekren: Håper på syv millioner fra bankgaranti

Hadsel Eiendom har et håp om å få de reelle kostnadene redusert med syv millioner kroner når endelig status gjøres opp for byggingen av heldøgns bemannede omsorgsboliger på Ekren ved Melbu.

373 nye koronasmittede siste døgn – 58 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 373 koronasmittede i Norge. Det er 87 flere enn dagen før og 58 flere enn samme dag i forrige uke.

torsdag 04.02 2021

Her åpner snart møteplassen «Huset for alle»

Øksnes Entreprenør og Øksnes kommune inngår et unikt samarbeid og lanserer møteplassen «Huset for alle» i Myre sentrum. Her kan både unge og eldre møtes.

Slokket pipebrann i Sortland

Brannvesenet rykket i ettermiddag ut til en pipebrann i Sortland.

– En kjempegod nyhet om Eidsfjord Sjøfarm

Varaordfører Tove Mette Bjørkmo i Sortland vil gratulere Eidsfjord Sjøfarm med første steg for Eidsfjord Giant.

«Eidsfjord Giant» kom gjennom nåløyet: – Vanskelig å beskrive hva det betyr for oss

Torsdag ettermiddag kunne Holmøy endelig dele nyheten om at Eidsfjord Sjøfarm har fått grønt lys på utviklingstillatelser til utviklingskonseptet «Eidsfjord Giant».

Tankbil i grøfta

Åpner for konsesjon til Eidsfjord Sjøfarm

Fiskeridepartementet har snudd og vil gi konseptet Eidsfjord Giant konsesjon.

Yuuka Yuuka Sushi åpner i Petroleum-bygget

Yuuka Yuuka Sushi, som fra før har restauranter i Harstad og Narvik, har kjøpt bygget til Petroleum Bar. Snart åpner de sushirestaurant, og etter hvert gjenåpnes også Petroleum Bar.

Håper å få ungdomsklubben på det politiske bordet i mars

Går alt rette veien, vil saken om etablering av ungdomsklubb på Melbu - i regi av ungdommene selv - komme på det politiske diskusjonsbordet i mars.

– Tenkte med en gang at dette er en sang

Lørdag er det 200 år siden 30 fiskere omkom på havet utenfor Andenes. – Jeg ble inspirert første gang jeg hørte historien og tenkte med en gang at dette er en sang, sier Ola Bremnes, som nå gir ut «Balladen om Jonas Falch».

Hun er nå sorenskriver for Vesterålen tingrett

Kirsti Ramberg er utnevnt som konstituert sorenskriver for Vesterålen tingrett.

Tar oppgjøret om tre prikker og bot i tingretten

En mann som i Myre sentrum i Øksnes ble tatt av politiet for kjøring med håndholdt mobiltelefon, har valgt å ta oppgjøret om bota på 5.000 kroner til tingretten.

Nytenkende bilfører risikerer 12.000 i bot

En bilfører fra Bø tenkte nytt; og kjørte bil gjentatte ganger uten førerkort. Derfor risikerer han en bot på 12.000 kroner.

Lite snø gir frosne rør i Vesterålen

Rørleggerbedriftene VVT og Hadsel Rør har allerede rykket ut flere ganger i år for å få tinet frosne rør. – Grunnen er jo at vi ikke har det isolerende laget med snø på marka, sier Kristoffer P. Johannessen, medeier og faglig/teknisk leder hos VVT på Sortland.

286 nye koronasmittede siste døgn – 81 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 286 koronasmittede i Norge. Det er fem færre enn dagen før og 81 færre enn samme dag i forrige uke.

onsdag 03.02 2021

Tingretten: Truet med drap, slipper fengsel

En mann fra Hadsel ble frifunnet for sykkeltyveri, men dømt for drapstrusler. Mannen slipper å gå i fengsel, fordi Vesterålen tingrett mente at mannen i noen grad ble provosert.

Ber om regional tilpassing av idretten

Idretten i Nordland krever at det blir regionale tilpasninger som følge av lavt smittetrykk i regionen.

Støtte til The Whale, men Nordmo fikk kritikk

Et flertall i formannskapet går inn for å ta ut 15 millioner kroner i ekstraordinært utbytte fra Andøy Energi for å bruke til etableringen av The Whale. Ordfører Knut Nordmo fikk kritikk for rolleblanding i saken.

Tingretten: Unngikk å møte blikket til politibetjent

Vesterålen tingrett har dømt en mann for hasjrøyking, og viser i begrunnelsen blant annet til at tiltalte unngikk å møte blikket til en politibetjent.

Får kritikk av eget parti

Skattestuntet til Høyre-ordfører Sture Pedersen i Bø kommune i Vesterålen har fått stor oppmerksomhet, men blir kritisert av flere ordførerkollegaer.

291 nye koronasmittede siste døgn – 12 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 291 koronasmittede i Norge. Det er fem færre enn dagen før og tolv flere enn samme dag i forrige uke.

tirsdag 02.02 2021

MC-klubb ga bort en kvart million

– Dette er gull, sa Trond Baraa i Norsk folkehjelp i Andøy da han tirsdag kveld mottok gaven på nesten 250.000 kroner fra Andenes MC-klubb. Nå skal den lokale folkehjelpgruppen kjøpe firehjulng (ATV).

– De må gjerne anmelde sånn at jeg får en mulighet til å bevise min uskyld

Rådhusfesten på Stokmarknes er ikke en politisak, men ifølge kommunedirektør Ola Morten Teigen har det kommet beskyldninger på sosiale medier om at det var flere enn ni personer til stede på arrangementet, som også ble kjent i rikspressen. VOL kjenner også til at det verserer mange rykter om at antallet festdeltakere var høyere enn det som er tillatt.

Pensjonister kan ha tapt sparepengene, mens direktøren har utvandret til skatteparadis. – Noe er riv ruskende galt

50 personer i nord krever 60 millioner kroner fra selskapet Kbr Capital, men pengene er borte, ifølge bostyrer.

Kaffekopp ble stridstema i tingretten

Først ville yrkessjåføren akseptere et forelegg fra politiet, men da han så at det ble for mange prikker, ombestemte han seg. Nå har dommen falt i Vesterålen tingrett.

Går hardt ut mot Statsforvalteren: – Skivebom

I sin uttalelse til klagesaken om oppdrettslokaliteter i Godfjorden, går Eidsfjord Sjøfarm hardt ut mot en rekke momenter som Statsforvalteren i Nordland begrunnet sin klage med.

Betalte ikke bot, nå må han i retten

En mann fra Sortland sjikanerte ifølge politiet to politibetjenter fra Sortland med nedsettende ord. Nå må mannen stille i Vesterålen tingrett etter at han nektet å betale ei bot på 8.000 kroner.

Ny svømmehall til høsten

Om alt går etter planen kan første spadetak for ny svømmehall på Myre tas til høsten.

I rute med viktig samfunnsprosjekt

Prosjektet med nye omsorgsboliger, og lokaler til hjemmetjenesten, i Øksnes går etter planen.

Nytt prosjekt skal gjennomføres i Vesterålen

Skolene i Vesterålen få snart et nytt prosjekt på agendaen.

Nytt prosjekt skal gjennomføres i Vesterålen

Skolene i Vesterålen få snart et nytt prosjekt på agendaen.

19 av 20 tilfeller har vært importsmitte

Smittevernlegen i Øksnes er fornøyd med hvordan koronasituasjonen i kommunen har forløpt så langt, spesielt med tanke på årets skreifiske med mange sesongarbeidere fra «røde land».

Sprøyteraner avslørt av «rød skrift på baken»

En spøyteraner på Sortland husker ingen ting av det grove ranet, men sa seg skyldig da han i Vesterålen tingrett ble konfrontert med bevisene i saken. Nå må han i fengsel, og betale erstatning til ransofrene.

Denne boligen kan sette prisrekord i Andøy

En bolig på Kjerringnesset på Andenes kan sette prisrekord for boliger i Andøy dersom den selges for anslått pris på 6,5 millioner kroner.

– Ansvarlighet i Hadsel kommune

Tror flere blir med: – Kult om vi får et senter for e-fotball

Klubbutvikleren i fotballkretsen er sikker på at flere vil ta opp spillkonsollen.

Starter storkontroll av vinterfisket i dag

Savnet funnet omkommet

En mann ble funnet død i havet i Vestresand i Lofoten mandag kveld.

Helsedirektøren støtter forslaget om portforbud

Helsedirektoratet vil at Stortinget vedtar forslaget om portforbud. Regjeringens forslag har fått krass kritikk i høringsrunden.

En halv milliard bak fjoråret

I Andøy og Øksnes er det fisket mer torsk sammenlignet med uke 4 i fjor, men prisene er lavere. Norges råfisklag ligger nå en halv milliard bak fjoråret i omsetning.

Snart begynner sprengningen i Steinbruddet på Sortland

Grunnarbeidene for boligblokkene i Steinbruddet på Sortland er i full gang. – Nå har vi flekt av nesten hele området, og vi begynte å borre i dag. Så blir det sprengning neste uke, sier prosjektansvarlig Tommy Abelsen i Røkenes Maskin.

296 nye koronasmittede siste døgn – 63 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 296 koronasmittede i Norge. Det er 123 flere enn dagen før og 63 flere enn samme dag i forrige uke.

mandag 01.02 2021

Solgte boliger for 122,6 millioner i januar

Det ble totalt solgt boliger og eiendommer for 122,6 millioner kroner i Vesterålen i årets første måned.

Tingretten: Kniv-siktet varetektsfengslet til 1. mars

Salten tingrett har varetektsfengslet en siktet mann i forbindelse med knivstikking i Bø søndag.

Skoleklasse i karantene: – Det var litt sjokk

Sara Stikholmen fra Melbu sto og ventet på skolebussen da hun fikk melding fra Hadsel videregående.

Sortlandsadvokat oppnevnt som forsvarer

Advokat Stian Paulsen ved advokatkontoret Wold på Sortland er oppnevnt som forsvarer av mannen som er begjært varetektsfengslet etter knivstikking i Bø kommune i helga.

Ber om varetektsfengsling i fire uker

Politiet vil be om varetektsfengsling i fire uker for den siktede mannen som i Bø kommune i helga skal ha knivstukket en bekjent.

Jakten på det muterte viruset: – Vi kjenner på tidspresset

I et bygg på Ullevål sykehus jobbes det på spreng med å lete etter det muterte koronaviruset. – Det er klart vi kjenner på tidspresset, sier avdelingsleder.

Bø januar

Eiendomsoverdragelser i Bø januar 2021.

Andøy januar

Eiendomsoverdragelser i Andøy januar 2021.

Øksnes januar

Eiendomsoverdragelser i Øksnes januar 2021.

Hadsel januar

Eiendomsoverdragelsene i Hadsel i januar.

Johannes til Ex on the Beach

Mange kjente fjes blir å se i «Ex on the Beach – Afterski» Ett av dem er Johannes Magnussen fra Melbu.

Tiltalt for fyllekjøring med traktor

En mann fra Vesterålen står mandag tiltalt for fyllekjøring med traktor, ulovlig drikking av alkohol etter fyllekjøring og kjøring med en bil som han ikke hadde sertifikat for å kjøre.

Skoleklasse i karantene – elev smittet

En skoleelev som går på Hadsel videregående skole på Stokmarknes har fått påvist korona-smitte.

En «stille» uke i tingretten

Ved inngangen til februar er det denne uka få saker som er til behandling i Vesterålen tingrett, bortsett fra et par promillesaker.

Mutert virus oppdaget i Vågan

I alt tre tilfeller av den britiske mutasjonen av korona-viruset er oppdaget i Vågan.

173 nye koronasmittede siste døgn – 106 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 173 koronasmittede i Norge. Det er 45 færre enn dagen før og 106 færre enn samme dag i forrige uke.

onsdag 27.01 2021

– Må ha vei for å pendle

Oddmund Amundsen ser store utviklingsmuligheter for Dverberg når satellittbasen i Børvågen er ferdig. – Men det forutsetter at veien til Skogvoll-krysset rustes opp, sier han.

søndag 02.02 2020

Antall anmeldte politisaker i Vesterålen gikk ned i 2019, men i to kommuner gikk tallene opp

Kriminalitetstall og resultater for politiet i Vesterålen viser en nedgang i antall anmeldte forhold, der spesielt narkotika- og trafikksaker går kraftig ned. Politiet innrømmer at de har mindre fokus på å ta «småbrukere» av narkotika og har større fokus på saker der barn er fornærmet, samt sedelighets- og voldssaker generelt.

Luftforsvaret måtte gå en ny runde for å regne på P8-kostnadene

Forsvaret sier at en avgjørelse om innfasingen av P8 er nært forestående i tid. Etter det VOL erfarer måtte Luftorsvaret og Forsvarsbygg gå en ny runde for å regne på kostnadene.

ØKSIL-damene vant tre av fire kamper i Finnsnes:

– Slitne jenter fikk mye spilletid

– Etter fire seriekamper på en helg er det slitne jenter som har fått mye spilletid. Tre seire og ett tap er godkjent etter denne seriehelga.

NM på ski ble for tøft

August Nordeng er en av flere hundre i Norge som er langrennsløper på heltid. Alsvåg-gutten trener to ganger daglig i håp om å bli best mulig. Femmila i NM i slutten av mars er vinterens store mål.

Bruker moloen til å tømme septik

Hovden Grendelag har sendt bekymringsmelding til Bø kommune angående manglende sanitæranlegg i bygda.

Stein Magnussen Bakeri på Melbu:

Hun er daglig leder i bakeriet

Linn Magnussen tar over som daglig leder i Stein Magnussen Bakeri AS på Melbu.

Campingvognhandelen gikk skeis. Det kostet selgeren veldig mye penger.

En campingvognhandel i 2016 gikk ille, og ble slept inn til Vesterålen tingrett.

Skoleelever kan bli splittet etter skoleflytting

Elever fra ungdomstrinnet ved Holmstad skole kan bli splittet på flere klasser når de flytter til Sortland ungdomsskole til høsten, men de kan også bli samlet i en egen klasse. Det blir bestemt før vinterferien.

Fylkesmannen inhabil i helseklagesak

Fylkesmannen i Nordland har erklært seg inhabil i en helseklagesak i Andøy. En annen fylkesmann skal behandle saken.

Dette er den eneste fotobutikken i Lofoten og Vesterålen

Fotohjørnet hos Stokmarknes Aktietrykkeri er nå Vesterålen og Lofotens eneste fotobutikk. – Vi har flere ben å stå på. Det er nok en av årsakene til at vi har overlevd.

Fem års ventetid snart over for Frantzen

Formannskapet vedtok torsdag reguleringsplanen for området ved Ånstadsjøen. Det er fem år siden Jarle Frantzen tok initiativ til å starte reguleringen.

Regn eller snø også søndag

Søndagen byr på mer nødbør.

Politiet stanset ungdommelig fest

Teknologien hjelper Ester (82) til å bo hjemme

Noen sverger til høyteknologiske bofellesskap der de kan snakke til kaffetrakteren og armbåndet passer på dem. Ester (82) velger å holde stand i heimhuset, der én knapp er forbindelsen til hjelpen hun trenger.

lørdag 01.02 2020

Andøy Energi har lånt 8,1 millioner kroner av kundene

Du vet det kanskje ikke, men er du koblet til strømnettet i Andøy er du med på å låne Andøy Energi 8,1 millioner kroner. – Vi har satt ned takstene, sier administrerende direktør Kjell-Are Johansen.

Får finnerlønn:

Ronny fant Kong Kasimirs sølvmynt på Andøya

Ronny Alsos fant i 2015 en polsk sølvmynt på Åknes på Andøya. – Etter det vi vet er dette den eneste mynten av denne typen Tromsø museum har fått inn, sier Lars Reinholdt Aas hos Riksantikvaren.

Kavåsen-delegasjon får møte kommunestyret

Etter at det ble bestemt at elevene som sokner til Kavåsen, som i dag går på skole på Holmstad, skal flyttes til Myre, har Kavåsen-folket reagert kraftig og ønsker å møte kommunestyret på tirsdag. Dette er samtlige politiske partier i Øksnes positive til.

Disse ti eiendommene i Vesterålen kostet mest i januar

Hva var de ti dyreste eiendomshandlene i januar? Her finner du svaret.

Calanus krever 480.000 kroner i prisavslag av Sortland kommune

Calanus Eiendom AS hevder at fabrikktomten på Holmen som de kjøpte fra Sortland kommune, ikke holder den standarden som kontrakten tilsa. Selskapet krever 480.000 kroner i avslag.

fredag 31.01 2020

Ramona skal møte Hareide

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har knapt rukket å bli varm i statsrådstolen, før han inviterer Ramona Lind fra Sortland til et møte i hovedstaden.

– Lysene ved Hadselbrua er ødelagt

Bedre belysning på veien på hver side Hadselbrua har vært etterspurt i mange år. Ifølge vikarierende teknisk sjef i Hadsel, Just Hjalmar Johansen, fungerer ikke lysene.

Går ut med Corona-informasjon til reiselivsbedriftene i Vesterålen

Reiselivsbedriftene i Vesterålen har fra i dag begynt å informere kundene sine om det potensielt dødelige Corona-viruset.

Børsfest i Vesterålskraft kan gi mer utbytte

Vesterålskraft kan bokføre en urealisert kursgevinst i Fjordkraft-aksjene med bortimot 10. millioner kroner i 2019. Dessuten vokser det gamle datterselskapet rekordraskt.

Venter kraftige vindkast i hele Nord-Norge:

– Kan bli vindkast på 27 sekundmeter

Hold på lua! Meteorologene har sendt ut gult farevarsel. Det er ventet kraftige vindkast gjennom helga.

Inviterer til politisk teater om kvotesystemet

Lørdag byr Hålogaland Teater på ei spenningsfortelling om ran på høylys dag, og politisk spill å høyt plan der storkapitalen er motspiller. Forestillingen finner sted i Kulturfabrikken.

Fiskeriministeren til skreifestivalen

Vesterålen Skreifestival lokker med storfint besøk når Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) lover å komme til Skreikonferansen.

Wuhan-viruset blir meldepliktig sykdom

Helsetjenesten må melde eventuelle tilfeller av Wuhan-viruset inn i registeret for smittsomme sykdommer. Forskriftsendringen trer i kraft 31. januar.

Bø har fått ny helse- og omsorgssjef

Unni Edvardsen har fått stillingen som ny helse- og omsorgssjef i Bø kommune.

Budsjett på 550 000 kroner

Øksil med 50 deltakere til NM

Øksil reiser med en stor delegasjon til NM for aldersbestemte lag.

– Ikke med godt hjerte jeg sa stopp

Voksne andværinger som har behov for logoped har ikke fått behandling siden i oktober i fjor. Årsaken er uenighet om betaling. – Det var ikke med godt hjerte jeg sa stopp, sier logoped Randi Berntsen.

Hadsel vil kjøpe Gulstadøya på Melbu:

Velger dialog framfor tvang, foreløpig

Hadsel kommer grunneierne på Melbu i møte, og gir dem ekstra tid til å vurdere salg av eiendommen Gulstadøya på Melbu til kommunen. Riset bak speilet er tøft; ekspropriasjon.

torsdag 30.01 2020

Dette er årsaken til at flytrafikken sto stille torsdag

Onsdag var det full stans i flytrafikken nord for Røros i en tretimers periode på formiddagen. Ifølge Avinor var det en form for systemfeil som var årsaken til driftsforstyrrelsen.

Ønsker å investere to millioner i 2020

Radio Bø ønsker å investere drøyt to millioner kroner i nytt utstyr for å øke dekningen for lokalradiosendinger med DAB-teknologi.

– Helst skulle det vært skrei i Stavanger

– Helst skulle det vært i Stavanger, men det er ikke mye skrei der, sier Morten Rott, som torsdag ankom Andenes for å delta i skreifisket.

– Det var et lykketreff

Mandag denne uken flyttet Bilskadesenteret Sortland inn i det gamle Europris-bygget nord for sentrum. Ifølge daglig leder og eier, Raymond Hansen, var det på høy tid med nye lokaler.

Stengingen av avdeling for mindreårige, enslige asylsøkere:

Kommuneansatt aksepterte å slutte

En ansatt i Sortland har akseptert å slutte i stillingen ved en kommunal avdeling for mindreårige, enslige asylsøkere.

– Det var et lykketreff

Mandag denne uken flyttet Bilskadesenteret Sortland inn i det gamle Europris-bygget nord for sentrum. Ifølge daglig leder og eier, Raymond Hansen, var det på høy tid med nye lokaler.

4

Oda Solhaug Humstad (19) fra Hadsel er en av bare 311 kvinnelige yrkesfiskere i landet:

– Så andre jenter gjorde det, så da ville jeg

Av totalt 72 kvinner i fylket, som i fiskermanntallet har oppgitt fisk som hovedyrket, er Oda Solhaug Humstad fra Sandnes en. – Jeg visste ikke helt hva jeg ville bli, men hadde lyst til å gjøre noe annerledes. Da jeg så andre jenter som gjorde det, syntes jeg det så spennende ut og trodde det var noe for meg, sier hun om yrkesvalget.

Stanser driften av masseuttaket

Driften i Bergvik masseuttak er stanset etter at Direktoratet for mineralforvaltning (DMF) avslo konsesjonssøknaden fra Alf Brekken og Sønner AS fra 2016. Ny søknad er sendt.

– Jeg har tro på at det blir ei tid på Stokmarknes før og etter hotellet.

– Dette er en gledens dag, sier hotellsjef Ynvge Skog Rodal. Nå blir det byggestart for Quality Hotel Richard With i mai.

Politiet har mistanke til hvordan Andenes-brannen oppstod

De har funnet en "sannsynlig årsak".

Nå blir SE-gruppens planer i Vestmarka sendt på høring

Torsdag vedtok formannskapet å sende SE-gruppens planer om å utvide næringsområdet i Vestmarka for å bygge elementfabrikk på høring.

Kjempestart for den nyeste Øksnes-båten

Av kystfartøyene over 20 meter, er det "Leander II", tilhørende Øksnes Kystfiske, som har fisket mest torsk så langt i år. Det er skipper Tom Grande mer enn fornøyd med.

Oppdrettsmotstanderne bør roe seg ned og respektere avgjørelsen

XL-bygg på Sortland vant pris

XL på Sortland ble "Årets XL-bygg" 2019.

Just blir vikar for teknisk sjef i Hadsel

Just Hjalmar Johansen (63) skal vikariere som teknisk sjef i Hadsel.

– Vi ønsker at dere sier ja til Veipakke Vesterålen

Johnny Karlsen, styreleder i Vesterålen Næringslivssamarbeid, mener at for å få til Veipakke Vesterålen, må politikerne i hver kommune bestemme seg for et startpunkt i sin kommune, som til slutt vil ende opp i Hålogalandsveien.  

Ber om å få tittelen kommunedirektør

Øksnes formannskap vedtok i juni i fjor å endre rådmannens tittel til administrasjonssjef. Rådmann Elise Gustavsen opprettholder likevel sitt ønske om å bli titulert kommunedirektør.

– Torskeprisen må ned

Jo mer, dyr fisk som landes i Vesterålen, jo tøffere er det for mottakene å oppnå gode priser ut i markedene. Tidligere denne uken falt torskeprisen fra fisker til mottakene noe, men prisen bør ytterligere ned for å oppnå bedre lønnsomhet for kjøperne.

Ung mann sparket politibetjent i kneet

En mann i 20-årene fra Sortland er tiltalt for vold og trusler mot tre politibetjenter.

Hun er Nordnorsk Kunstmuseums nye styreleder

Tidligere ordfører på Sortland Grete Ellingsen er Nordnorsk Kunstmuseums nye styreleder.

Vil selge turisthus som helårsboliger:

Turistsenteret vil «prøveselge» to hus i strandsonen

Turistsenteret Eiendom AS har søkt Hadsel kommune om dispensasjon til å selge to hus i strandkanten som helårs boliger i det private markedet.

onsdag 29.01 2020

– Trist, men fornuftig

IL Morilds lagkaptein over flere år, Truls Knudsen, sier det er veldig trist at klubben trekker laget fra spill i 4. divisjon, samtidig som det er det mest fornuftige å gjøre.

Næringsutviklingen ved Ånstadsjøen:

Fem år etter at initiativet ble tatt skal reguleringsplanen behandles i formannskapet

Fem år etter at Jarle Frantsen og Frantzen Eiendom Sortland AS (FESAS) tok initiativ til å starte opp planprosessen for eiendommen ved Ånstadsjøen, skal reguleringsplanen endelig behandles i formannskapet i Sortland.

Avdelingen for mindreårige asylsøkere drives nå av personell fra en annen avdeling

Mandag stengte hovedverneombudet i Sortland avdelingen for enslige, mindreårige asylsøkere på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Til tross for intensivt arbeid, har kommunen foreløpig ikke greid å løse saken.

Avdelingen for mindreårige asylsøkere drives nå av personell fra en annen avdeling

Mandag stengte hovedverneombudet i Sortland avdelingen for enslige, mindreårige asylsøkere på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Til tross for intensivt arbeid, har kommunen foreløpig ikke greid å løse saken.

Institusjon ble stengt i Sortland:

– Personalsaken ved avdelingen er nå løst

– Den pågående personalsaken ved avdelingen er nå løst. Hovedverneombudet har trukket tilbake sin avgjørelse om å legge ned arbeidet etter arbeidsmiljøloven, med umiddelbar virkning.

Partiet Rødt:

Tar oppdrettssak til fylkestinge

– Har ikke fylkesrådet fått med seg arealkonflikten rundt hele Andøya, sier Rødts Geir Jørgensen. Han tar nå oppdrettsanlegget ved Svindalen på Andøya til fylkestinget.

Nå går flyene igjen

Stansen i flytrafikken nord for Rørors som startet kl. 11.30, er over.

Slik blir sykehjemmet

Her kan du se hvordan det nye sykehjemmet på Åse i Andøy blir. Bygget skal stå klart i november i 2021.

:

Folket vil møte kommunestyret, får ikke svar før møtedagen

Før jul ble det vedtatt at elevene fra Kavåsen, Romset og Smines skal flyttes til Myre Skole. Nå ønsker Kavåsen velforening å stille spørsmål til kommunestyret i Øksnes om grunnlaget for denne beslutningen.

Studentene lovpriser sykepleierutdanningen på Stokmarknes

Studentene ved sykepleierutdanningen på Stokmarknes er strålende fornøyd med utdanningen.

En stasjon i Vesterålen målte 24 dager med over 20 grader

Året 2019 ble mildere enn normalt i Vesterålen. 27. juli var krondagen når det gjelder temperatur.

Fylkesrådet overkjører Andøy, sier ja til oppdrett

Fylkesrådet overkjører Andøy, sier ja til oppdrett

Øyfisk fornøyd med vedtak:

– Vil ha dialog med Andøy kommune

– Dersom dette stemmer, er det viktig for utviklingen av Øyfisk, sier Arne Karlsen i Klo Holding AS. Miljøpartiet de grønne i Andøy er ikke fullt så fornøyd. – Overkjøring av kommunen, sier Robert Svendsen.

Lovet løsning under valgkampen, men gjør ingen ting

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) lovte før valget i fjor at fylkeskommunen skulle ordne opp i parkeringen ved Måtind. – Pengene vi skulle bruke til dette har vi ikke nå. Det er fryktelig beklagelig, sier Norvoll.

tirsdag 28.01 2020

Andenes fiskemottak har oppfylt pålegg fra Arbeidstilsynet

Andenes fiskemottak kom i fokus i fjor høst etter at Dagbladet omtalte forhold rundt innleie av arbeidskraft. Arbeidstilsynet er nå fornøyd med tiltakene som satt inn.

For fort på Maurnes

Politiet holdt tirsdag kontroll på Maurnes.

Politiet: – Uvanlig mange skoletrusler i det siste

Politiet etterforsker nå et økende antall trusler mot skoler over hele landet.

Avdelingen for mindreårige asylsøkere drives nå av personell fra en annen avdeling

Mandag stengte hovedverneombudet i Sortland avdelingen for enslige, mindreårige asylsøkere på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Til tross for intensivt arbeid, har kommunen foreløpig ikke greid å løse saken.

se video:

Distriktsministeren besøkte Bø

I dag ankom den nye distrikts- og digitaliseringsministeren, Linda Hofstad Helleland (H), Bø på sitt aller første besøk som minister.

Statsadvokaten snart ferdig med mistenkelig dødsfall i Vesterålen

Sommeren 2016 ble en ung kvinne funnet død i Vesterålen. Saken ble først avskrevet som et selvmord. Nå gransker statsadvokaten om det ligger en kriminell handling bak dødsfallet.

– Elever helt ned på ungdomsskolen blir tilbudt hasj i storefri

Jim Simonsen Jenssen mener at det er store problemer med narkotika i skole.

Hadsel og Gjøvik krangler om tre millioner kroner

Vesterålen tingrett skal avgjøre en tvist mellom Hadsel kommune og Gjøvik kommune. Det handler om tre millioner kroner.

Et steg nærmere Tuftepark i Bø

Straume Idrettslag ønsker å realisere trimparken Straume Tuftepark. Bø kommune åpner lommeboka til formålet.

Kald og fin dag i vente

Tirsdagen byr på kaldt og bruktbart vintervær.

mandag 27.01 2020

Ingen prisøkning for Andfjordferga

Nordland fylkeskommune øker prisen på en rekke fergeruter i sommer. Men dette rammer ikke ferga mellom Andenes og Gryllefjord.»

Trollfjord med på å realisere VR-rom på Makerspace Vesterålen

Trollfjord tente på ideen med VR-rom på Makerspace Vesterålen umiddelbart.

Lidvin Finden 1954-2020

Lidvin Finden er død

Natt til fredag døde Lidvin Finden, 65 år gammel. De fleste i Sortland og Vesterålen kjenner ham som frisør og daglig leder ved Apollo Hårsenter.

Deadline Media nominert til nasjonal reklamepris på kino

Film og -kommunikasjonsselskapet Deadline Media er nominert med filmen «Wastemen» i kategorien Beste Lokale Reklamefilm i kommende torsdags Big Screen Awards som arrangeres på Vika Kino i Oslo.

Selskap på Fiskebøl meldt konkurs

BUVI Undervannsinspeksjon As har meldt oppbud.

Bø Hundeklubb får midler til ny hall

Natt til torsdag 9. januar ble plasthallen til Bø Hundeklubb tatt av stormen. Klubben stod uten forsikring og lanserte en «spleis» til ny hall. Nå åpner Bø kommune lommeboka.

Fylkesmannen avslutter skolemiljøsak i Sortland

– Elevens rett til et godt psykososialt miljø er nå ivaretatt, sier kommunalsjef oppvekst i Sortland, Erik Strand.

To tatt for bruk og besittelse av narkotika

Skal bruke 4 millioner på å administrere Samskap

I styremøte kommende uke skal Samskap vedta driftsbudsjett for administrasjonen sin.

Morild trekker seg fra 4. divisjonen

Morild kaster kortene og trekker seg fra 4.-divisjon.