Tema

lørdag 27.02 2021

Sortland idrettråd frykter hall-utsettelser: – Bør kunne få spaden i jorda neste år

Så lenge kommunen ikke vil ny idrettshall før det blir avklart hvordan skolestrukturen skal være, frykter Sortland idrettsråd at det vil gå mange år før Sortland får ny hall.

torsdag 25.02 2021

Beredskapsleder i Hadsel: – Kommer det en blålysetat vil de slippe igjennom uten særlig forsinkelser

Tommy Løveng, beredskapsleder i Hadsel, sier steinraset i Fiskfjord har små konsekvenser for beredskapen til de berørte bygdene.

Beredskapsleder i Hadsel: – Kommer det en blålysetat vil de slippe igjennom uten særlig forsinkelser

Tommy Løveng, beredskapsleder i Hadsel, sier steinraset i Fiskfjord har små konsekvenser for beredskapen til de berørte bygdene.

søndag 21.02 2021

– Det blir den største Fæsterålen noensinne

Siden det ikke ble Fæsterålen i fjor, satser arrangøren Deadline på en heidundrandes festival i år.

– Klarer vi ikke å bygge et Nordland der det er godt å være så vil vi bli stadig færre

Gruppeleder for Venstre på fylkestinget, Arne Ivar Mikalsen, mener det er avgjørende å gi barn og ungdom en trygg oppvekst for å gi dem lyst til å komme tilbak.

The Whale vil ha med store og små på planlegging av uteområdet

The Whale skal nå starte planleggingen av uteområdet rundt det kommende bygget. Camilla Ilmoni hos The Whale AS vil ha store som små andværinger med i dette arbeidet.

lørdag 20.02 2021

Fant to døde personer i Bø

Fredag ble en person funnet død i Bø. Det ble også funnet en død person i kommunen lørdag.

Steile fronter rundt omstridt veiutbygging

Advokat opplyser at de grunneierne langs Torstein Reinholdtsensvei på Myre han representerer, vil forhindre på alle måter at veien blir bygd.

– Ansvarsfraskrivelse fra staten

Samferdselsråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp), mener det er oppsiktsvekkende at staten legger alt ansvar på Øksnes kommune i den pågående «havnestriden».

Så mange omkom i fiskefartøyer i fjor

Sjøfartsdirektoratets statistikk viser en kraftig økning i antallet personer som omkom i fiskefartøyer i 2020.

– Det gir ikke mening

Direktør ved Kulturfabrikken på Sortland, Tone Toften, mener at pålegget om at det kun er lov med 100 fastmonterte seter på kulturarrangement, er en forhastet beslutning.

«Flere helårige arbeidsplasser langs kysten»

«Pilen peker i riktig retning for Nordlandsskolen»

Dro rett ut etter liten sleptur til land

Det ble en hektisk fredag for mannskapet om bord i Andenesbåten «Havbrått». Ettar å ha blitt slept til land med tau i propellen, bar det rett til havs igjen.

Etter å ha spist lammetestikler servert i dyrets pung, er det lov å si: – Dæven steike det smakte godt

Halvar Ellingsen (34) på Kvitnes Gård jakter på Michelin-stjerne fra et autentisk Nord-Norge. Det inkluderer også språket.

fredag 19.02 2021

«Gratis ferge gir mer likeverdige levekår, og distriktene flere muligheter»

Mer enn fornøyd med korona og vinterfiske

Kommunelege Ellen B. Pedersen og Ted Robin Endresen ved Myre Fiskemottak, er mer enn fornøyde med hvordan første fase av årets vinterfiske har forløpt med tanke på korona og de mange hundre tilreisende sesongarbeiderne.

– Vi er ei sovende gjedde som slår til når tiden er inne

Adrenalinet pumper fortsatt i blodårene til den tidligere håndballspilleren, når det er snakk om kjøp og salg av fiskebåter eller oljeboringsrettigheter. Det er en kjent sak at OSO Maritim er store på skipsmegling. Mindre kjent er det at de også eier to Andøy-registrerte oljeselskap. 49 år etter at Norminol boret etter olje i Breivik, kom de nesten i mål med et oljeoppkjøp i desember 2020, som kunne fått store ringvirkninger for Andøy.

Brann i garasje på Åse

Fredag ettermiddag har det oppstått brann i en bygning på Åse i Andøy.

Fiskerne må ta helgepause

Godt fiske denne uka gjør at fiskemottakene nå har utfordringer både med avsetning på fisk, transport og arbeidskraft. I Andøy blir det en aldri så liten helgepause for fiskerne.

Kunstmuseets advokat: – De spiller ut det såkalte samekortet

Oddmund Enoksen avviser at det finnes negative holdninger til det samiske i styret til Nordnorsk Kunstmuseum, og mener å ha bevist i retten at det var grunnlag for å løse Jérémie McGowan fra direktørkontrakten.

Nordlaks overtar utviklingskonsept

Nordlaks Oppdrett AS har overtatt selskapene Hydra salmon Company II og Hydra Pioner AS. Selskapene har de immaterielle rettighetene og tilsagn om fire utviklingstillatelser for det semilukkede konseptet "produksjonstank".

Hovden havn: – Viktig at fylkeskommunen får havna på lista

Innseilinga til Hovden havn er for grunn, innløpet for smalt og moloen for kort. Formannskapet i Bø sendte saka over til Nordland fylkeskommune, for å være sikre på at den er registrert.

Havnestrid fortsatt ikke løst

Havna på Myre plages av store bølger og sjøen vasker ut havbunnen i deler av havna etter de statlige havneutbedringene for noen år siden. Samferdselsdepartementet innrømmer delvis skyld, men tar ikke regninga for tiltak.

«Den store fergebløffen»

Tatt ut til EM-kvalifisering

Adrian Pedersen er tatt ut til landslagstroppen som skal spille EM-kvalifisering i futsal i mars og april.

Disse vant priser under årets Laterna Magica

Torsdag var det duket for årets utgave av filmkonkurransen Laterna Magica, som denne gang var i digital form.

Ber Andøy kommune rette skrivefeil i to gatenavn

Kartverket ber Andøy kommune rette skrivefeilene i gatenavnene til Kong Hans gate og St. Hansveien på Andenes. Kartverket skriver at gatenavnene ikke har korrekt skrivemåte.

Finansskandalen: 10 pensjonister forteller

Pensjonister ruinert i finansskandale: – Vi er skrapa bånn, vi har ikke penger til klær

Halvparten av de som lånte ut penger til skandaleselskapet «KBR Capital» er pensjonister – nå er trolig alle pengene tapt.

Brannruin blir nybygg

Boligen i Strandgata 111 på Andenes ble totalskadet i brann 4. september 2019. Nå rives brannruinen og skal erstattes med et nybygg.

torsdag 18.02 2021

100 søkere til museet allerede, men vil ha flere fra Vesterålen

Over 100 personer har søkt sommerjobb hos Hurtigrutemuseet siden de ble lagt ut i slutten av desember, men det ønskes flere søkere fra Vesterålen.

Siv Jensen går av som leder, peker på Listhaug som etterfølger

Siv Jensen kunngjorde torsdag ettermiddag at hun går av som leder for Fremskrittspartiet etter 15 år i posten. Hun tar ikke gjenvalg ved landsmøtet i mai.

Halvar støtter Sylvi som ny Frp-leder

Frp-nestor i Andøy Halvar Rønneberg er enig med avtroppende partileder Siv Jensen om at Sylvi Listhaug bør overta ledervervet i partiet.

«Vi graver vår egen grav»

– Har vært en tung, tung vei å gå

Daglig leder i Blokken skipsverft, Anders Stoltz-Rasmussen, sier det er trasig å måtte melde oppbud.

Dette er de nye besøksreglene fra i dag i Øksnes

Regelen med kun 3 faste besøkende per beboer opphører.

Mari tar over Systua på Sortland

Systua har vært på Sortland i mange år. Nå tar Mari Bajonett Nielsen-Grøn over driften. Hun fikser ikke bare klær for privatpersoner, for en av Systuas største kunder er nemlig Kystvakten.

Anbefaler politikerne å ikke endre på oppdretts-ja i Godfjord

Kommunedirektøren i Sortland innstiller formannskapet på å ikke ta til følge de ni klagene på at kommunestyret ga Eidsfjord Sjøfarm oppdretts-ja i Godfjord.

onsdag 17.02 2021

Mann varetektsfengslet etter grovt ran i Harstad

Seks personer ble pågrepet etter et grovt boligran i Harstad søndag. Nå er en av dem varetektsfengslet i fire uker.

Avgjørelse i Lapphaugen-saken fortsatt ikke klar

Klagene på kommunestyrets vedtak om Lapphaugen i Vestmarka på Sortland skulle egentlig vært ferdigbehandlet i midten av februar. Det er de ikke, men svaret ventes om ikke så altfor lenge.

Tatt i 20 over fartsgrensa

Kulturfabrikken holder åpent for ungdom i vinterferien

I vinterferien kan ungdom komme til kulturfabrikken for å spille spill, bruke øvingsrom og treffe andre ungdommer blant annet. Torsdag 27. blir det dessuten ungdomskino, men FIFA-turneringen som var planlagt er utsatt på grunn av korona.

Munck Islandi krever flere millioner fra LNS. Snart møtes de i retten

Det står om flere millioner kroner når Munck Islandi Ehf og Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) møtes i retten i mars.

Høyem-konsert i Bodø ble avlyst, nå kommer han heller til Hurtigrutens Hus

Da Sivert Høyems konsert i Stormen Konserthus i Bodø ble avlyst, kastet de seg rundt i Hurtigrutens Hus på Stokmarknes for å få han dit. Det greide de, og lørdag vil Høyem stå på scenen på Stokmarknes.

Foreldrenes inntekt og utdanning avgjør barnas deltakelse i aktiviteter

Barns deltakelse i idrett og frivillige aktiviteter avgjøres av foreldrenes inntekt og utdanning. Nesten dobbelt så mange ressurssterke deltar, viser studie.

Sa ja til The Whale

Kommunestyret i Andøy sa onsdag ettermiddag ja til å bevilge 15 millioner kroner i tilskudd til The Whale. Pengene hentes fra Andøy Energi Holding AS.

Avgjør utbyttesak

Kommunestyret i Andøy skal i dag avgjøre spørsmålet om 15 millioner i utbytte fra Andøy Energi Holding AS i et hasteinnkalt ekstraordinært kommunestyremøte på nett.

– Taksameteret har spunnet vel raskt

En bruker av kommunale tjenester saksøker Lødingen kommune for å få dekket sine utgifter til advokat i forbindelse med saksgangen knyttet til personlig assistent.

Planene om portforbud droppes av regjeringen

Regjeringen dropper å legge fram lovforslaget om portforbud for Stortinget, men kan hente fram forslaget om det skulle være nødvendig.

Kvinne tiltalt for promillekjøring

En kvinne fra Lødingen kommune er i Ofoten tingrett tiltalt for promillekjøring.

Solgt for 7,2 millioner

Onsdag ble det satt ny prisrekord for boliger i Andøy. Et hus på Kjerringnesset på Andenes ble solgt for 7,2 millioner kroner.

Fiskere melder at de blir svindlet av fiskekjøpere

Fiskeridirektoratet har fått meldinger fra fiskere som mener de blir svindlet på vekta. Nå ber direktoratet om konkrete tilbakemeldinger.

Gunnar Klo fikk nei til visningssenteret «Havet»

Gunnar Klo har søkt om en visningstillatelse og hadde plan om å bygge visningssenteret «Havet» på Myre. Dette sa Fiskeridirektoratet nei til. Selskapet er uenig i begrunnelsen for avslag og har klaget på dette.

Kan bli ny ordning for utenlandsk arbeidskraft

Fra og med 20. februar kan det komme nye retningslinjer som gjør det at en kan hente inn utenlandsk arbeidskraft, selv om det er innreiserestriksjoner.

«Kutt politisk spill - sett ned fergeprisene nå»

«Går det rett på dunken i nord eller står vi den av?»

286 nye koronasmittede siste døgn – 66 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 286 koronasmittede i Norge. Det er 67 færre enn dagen før og 66 flere enn samme dag i forrige uke.

Ikke noe mistenkelig med dødsfallet

Politiet åpnet i slutten av januar sak knyttet til et dødsfall i Sortland kommune. Etterforskningen viser at det ikke var noe mistenkelig ved dødsfallet.

Vil kjøpe næringsareal ved Steinesjøen

Formannskapet i Bø er positive til å kjøpe et næringsareal ved Steinesjøen. Målet er å ha området klart, slik at bedrifter kan etablere seg her.

Mina ble daglig leder rett etter videregående

Da Big Bite trengte daglig leder på Sortland, falt valget på 19-årige Mina Løkken fra Kleiva. Hun har nå fått mye mer ut av friåret enn hva hun kunne forestille seg. Se reportasjen i denne artikkelen.

Mina ble daglig leder rett etter videregående

Da Big Bite trengte daglig leder på Sortland, falt valget på 19-årige Mina Løkken fra Kleiva. Hun har nå fått mye mer ut av friåret enn hva hun kunne forestille seg. Se reportasjen over.

Vil kjøpe næringsareal ved Steinesjøen

Formannskapet i Bø er positive til å kjøpe et næringsareal ved Steinesjøen. Målet er å ha området klart, slik at bedrifter kan etablere seg her.

tirsdag 16.02 2021

Kreativ uke på koronavennlig vis

Går til angrep på McGowans forklaring: – Det er løgn

Tirsdag forklarte styreleder i Nordnorsk Kunstmuseum, Grete Ellingsen, seg om hva som hendte da museumsdirektøren ble avskjediget

Utsetter fire år gammel sak for å prioritere fire år gammel sak

Arbeidstilsynet hadde tilsyn med brannstasjonene i Andøy i mai 2017. Like lenge har Andøy kommune jobbet med forslaget om 30-sone på Andenes. Nå utsettes dette ytterligere for å prioritere brannstasjonene.

Hadsel kommunestyre får kulturminneplan på bordet

Utarbeidelse av en kulturminneplan i Hadsel vil koste kommunen 29.500 kroner, og kan potensielt gjøre utviklingen av Gulstadøya enklere å forholde seg til, samtidig som den kan skape lokale reiselivsdestinasjoner. Men administrasjonen råder til nei.

Lastebil havnet i grøfta

Eksplosjon i antall narkotikasaker

Politiet i Vesterålen har mottatt 368 flere anmeldelser i fjor. Det tilsvarer en økning på 33 prosent fra året før.

Bil og fører kommet til rette

Tirsdag formiddag ba politiet om hjelp til å spore opp en bil på Sortland. Nå er bil og fører kommet til rette. Politiet ber om hjelp til å oppspore en bil.

Voksne får lov å trene inne

Flere nye utdanninger på Stokmarknes

Til høster starter Nord Universitet opp desentraliserte digitale studier for sykepleiere, grunnskolelærere og barnehagelærere. – Det har blitt verre og verre å få tak i kompetent arbeidskraft, sier HR-sjef i Sortland kommune Brita Kleivan, som håper utdanningene vil bidra til å bøte på den vanskelige situasjonen.

Starter havneplan

Andøy havn KF søker Samskap om støtte til forprosjekt «Strategiplan og konseptutredning Andøy havn».

Seks var for harde på gassen

Seks personer går de neste dagene i måte med litt tynnere økonomi.

Beste torskeuken i år

Uke 6 ble den beste torskeuken så langt i år med nesten dobblet kvantum fra uken før. Det var store fangster både på snurrevad og garn.

Ublidt møte med brøytebil: – Store isklumper og stein ble kastet mot bilen

Da Morten N. Jørgensen møtte brøytebil på fylkesvei 82 mellom Stokmarknes og Sortland, fikk han isklumper og snø kastet mot frontruta til bilen, og mistet all sikt. – En heftig opplevelse i en 80-sone, sier han.

Varslersak i Nordland Frp

Frp-leder Dagfinn Olsen: – Ingenting på min CV som rokker ved min integritet

Dagfinn Olsen fra Lødingen er fylkesleder for Fremskrittspartiet og vant nominasjonen til stortinget. I helga ble det kjent at partiet har åpnet varslersak mot Olsen. Til VOL sier han at han står rak i stormen.

– Avstanden til sentralmakta har økt

Andøy-ordfører Knut A. Nordmo mener veien til de sentrale myndighetene i Norge har blitt større.

«Misfornøyd med Norges Fiskarlag»

Medlemmer i Nordland fylkes fiskarlag har i et brev til styret i eget fylkesfiskarlag, og til ledelsen sentralt, bedt om en ny organisasjonsdebatt. De mener en tredeling vil skape en styrket og mer slagkraftig organisasjon.

«Et klart ulovlig forslag»

353 nye koronasmittede siste døgn – sju flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 353 koronasmittede i Norge. Det er 244 flere enn dagen før og sju flere enn samme dag i forrige uke.

Utbyttesak er blitt snakkis etter strømbrudd

Strømbruddet i Andøy fredag kommer samtidig som at Andøy kommune skal hente 15 millioner kroner fra kassa til kraftselskapet. Det har fått flere til å kommentere.

Sortland hud & Fotterapi økte omsetningen til tross for korona: – Kundene handler mer

Selv om det så stygt ut i mars, ble 2020 et bra år for Sortland Hud & Fotterapi. Daglig leder Thorhild Bowitz sier hun har inntrykk av at folk er bryr seg mer enn før om å støtte det lokale næringslivet.

Sortland hud & Fotterapi økte omsetningen til tross for korona: – Kundene handler mer

Selv om det så stygt ut i mars, ble 2020 et bra år for Sortland Hud & Fotterapi. Daglig leder Thorhild Bowitz sier hun har inntrykk av at folk er bryr seg mer enn før om å støtte det lokale næringslivet.

mandag 15.02 2021

– Går i retning av flere straffesaker i Vesterålen

– Utviklingen går i retning av flere straffesaker i Vesterålen. Det står i kontrast til utviklingen i resten av landet.

Kjørte av veien på Stokmarknes

– Gleder oss til å gjøre stas på filmskaperne

I november ble filmfesten Laterna Magica slik man kjenner den fra tidligere utsatt som følge koronapandemien. Førstkommende torsdag braker det løs, men da gjennom en digital direktesendt prisutdeling.

Rock Mot Rus til Høyvika?

Rock Mot Rus flyttes til helga etter sankthansaften. – Vi ser for oss flere arrangementer, også utendørs slik at vi ikke trenger å være inne, gjerne Bleiksstranda eller Høyvika, sier Svein Spjelkavik.

Tre biler involvert i trafikkulykke på Sortland

Mandag ettermiddag oppsto det en trafikkulykke på Selnes nord for Sortland. Trafikken går nå som normalt forbi ulykkesstedet.

«Vi må og skal berge bygda»

Nordlaks-utvidelse i formannskapet:

– Skulle vært avvist

At det tar tid å komme gjennom de mange prosessene lokaldemokrati og administrasjon krever, bør ikke være et argument for å gå utenom normal saksbehandling, var tilbakemeldingen Rødts Geir Jørgensen hadde på saken om utvidelse av Nordlaks.

Politiet bekymret for mørketall

Fjorårets statistikk over kriminalitet viser at det er høy oppklaring av saker i Nordland, men politiet er bekymret for mørketall.

Se brøytemannskapene rydde sentrum for snø

Slik går det til når brøytemannskapene skal rydde snø i sentrum av Sortland.

Mener fylkeskommunen har råd til å redusere fergeprisene

Arbeiderpartiets utspill om halverte fergepriser vekker reaksjoner fra andre partier. Høyre og Beate Bø Nilsen er blant dem som reagerer.

Ung mann pågrepet for narkobruk

Det var en ung mann som fredag ble pågrepet av politiet på Sortland.

Starter opp med begge byggetrinn på Turlagsstua

Etter å ha samlet inn en million kroner på rekordtid i fjor høst, er det nå besluttet at både utbyggingen av Turlagsstua og bygging av flerbruksbygg skal starte i vår.

109 nye koronasmittede siste døgn – ti færre enn for en uke siden

Lager ny plan om skoleinnholdet

Hadsel har flere nye fine skoler, men er innholdet like bra som byggene? Det skal det nå sees nærmere på, i en ny oppvekstplan som skal ut på høring.

– Jobber for å komme frem til gode og konstruktive løsninger

For to uker siden vedtok formannskapet å avslå Steinsvik Hus & Entreprenørs søknad om dispensasjon for Kjempenhøy boliger. Nå jobbes det for å finne gode løsninger på utfordringene.

torsdag 11.02 2021

Overraskede politikere:

– Ikke godt signal

Verken ordfører Knut Nordmo eller opposisjonsleder Kjell Are Johansen er klar over at det er venteliste på barnehageplass i opptaksområde nord.

Innstiller på sommerstengte barnehager

Tross nærmest unison protest fra foreldre i alle de kommunale barnehagene, innstiller rådmann Kirsten Lehne Pedersen på sommerstenge barnehagene i tre uker.

Barfrost og is ga ungene:

Skøytemuligheter utenom det vanlige

Januar måned var en fantastisk mulighet for fart og spenning rundt om i Vesterålen.

tirsdag 09.02 2021

Blir vanskeligere å få norsk statsborgerskap

Stortinget har bestemt at det blir strengere krav til ferdigheter i norsk muntlig for å få norsk statsborgerskap, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI) på sine nettsider.

De siste ti årene har 83 personer bosatt i Andøy blitt norsk statsborger

I perioden 2010–19 var det drøye 138.000 personer som fikk norsk statsborgerskap. Vi har sett nærmere på utviklingen i Andøy.

onsdag 07.10 2020

LNS og Munck møtes i tingretten

Vesterålen tingrett skal over fire dager i begynnelsen av mars behandle striden med Leonhard Nilsen & Sønner, som er saksøkt av Munck Islandi.

onsdag 26.02 2020

Frivillige verter inviterer inn for folkehelsa

Frivillige verter over hele Andøy inviterer nå til gjestebud for å få innspill og gode ideer for bedre folkehelse og forebyggende arbeid.

tirsdag 18.02 2020

Nordlunds første hundre dager som ordfører:

Opposisjonen ønsker en mer tydelig ordfører

Karl-Erling Nordlund (Sp) har rundet sine første hundre dager som ordfører i Sortland. Mens Rødt, Høyre og MDG ønsker seg en mer tydelig ordfører, mener Nordlund selv at han var tydelig hva han gikk til valg på.

Politikerne i Øksnes ønsker nytt næringsområde velkommen

En konsekvensutredning fastslår en overvekt av negative elementer for å utvikle området Inner-Myrvågen på Myre til nytt industriområde. Politikerne ønsker likevel at området skal utredes for å kunne tas i bruk til framtidig industri.

søndag 16.02 2020

Betalte 67.500 kroner i kontanter

Vol har fått tilgang på en faktura betalt av Øksnes Jeger- og Fiskerforening (ØJFF) pålydende kr. 67.500 for arbeider utført av Leti Entreprenør AS i 2016. «mottatt kontant» skrives det i signaturfeltet.

Varsler hevder at det råder en ukultur i jeger- og fiskerforbund

Jim Pedersen, tidligere medlem i Øksnes Jeger- og Fiskerforening (ØJFF), står fram som varsler og hevder at det råder en ukultur med økonomisk uregelmessigheter i foreningen.

Trine Fagervik ny leder i Nordland Senterparti

Ikke overraskende var det Trine Fagervik som ble valgt som ny leder i Nordland Senterparti.

5

Gode resultater for lokale lag i rankingturnering i Sortlandshallen

Det var høyt tempo og masse god volleyball under rankingturneringen i Sortlandshallen denne helga.

73 kilometer i timen

Ni kjørte for fort på Sortland søndag.

Johan leder norgescupen etter imponerende helg i Kollen

Det er få nordnorske løpere som har vunnet juniorenes norgescup i langrenn i vinter. Langt færre vesterålinger er det som har vært med og preget den samme cupen. Derfor vekker det oppsikt at Johan Lien Nordeng går så fort.

Alf Hasselberg (70) elsker jobben som bussjåfør

Alf Hasselberg kunne blitt pensjonist for lenge siden, men det er han altfor sosial til. Bak rattet på buss 833 trives han godt. Han trafikkerer daglig Hadseløya rundt, ei rute som har veldig godt belegg i følge han selv.

lørdag 15.02 2020
4

Ble kurset i akutthjelp: Slik skal brannvesenet på Innlandet redde liv

Norsk Luftambulanse kurset lørdag Hadsel Brann og Redning Innlandet i akutthjelp.

Nybakte verdensmestere i tungeskjæring

I dag kunne Patrick Sjåfjell, Johannes Steffensen og Tobias Knudsen Evensen krone seg med tittelen nybakt Verdensmester i torsketungeskjæring under Vesterålen Skreifestival på Myre.

Vesterålen - en region med stor variasjon i pizzakvalitet

Hvilken pizza er Vesterålens beste? Se vår store test

Lurer du på hvor de har den beste pizzaen i Vesterålen? VOL har testet pizza i alle de fem vesterålskommunene, så her får du svaret.

Skal lære brannmenn i Hadsel til å redde liv

Nå skal brannmannskapet hos Hadsel brann og Redning Depo Innlandet på akutthjelper-kurs i regi av Stiftelsen Norsk Luftambulanse for å bli enda bedre til å takle medisinske utfordringer.

fredag 14.02 2020

Vil bygge 25 vindmøller på Andøya:

– Første del kommer 1. juni 2021

I neste regner Andøya Vind AS å sende inn en ny plan for vindkraftprosjektet på Andøya. – Vi har en fremdriftsplan som er realistisk, sier Stephan Klepsland i Prime Capital.

Satte alle på plass i Kollen

Johan Lien Nordeng fortsetter å imponere i langrennssporet. Alsvåg-gutten som gikk så fort i norgescupåpningen på Lygna og i Nordisk Juniorladskamp i Sverige, sikret seg en ny norgescupseier på fredag.

Legger ned Matkroken

Øksnes vekst avvikler butikkdriften av Matkroken i Alsvåg.

Utsetter FV 82 mellom Sortland og Holmen:

– Dette gjør virkelig vondt. Veien gikk med i dragsuget

Tove Mette Bjørkmo (Ap) synes det er trasig at fylkesrådet nå velger å utsette FV 82 Sortland – Holmen. Hun mener det er på tide med statlig hjelp til å ruste opp det som er en viktig vei for næringslivet i Vesterålen.

Vesterålen futsal møtter topplagene Utleira og Hulløy:

– Det er gode lag som sikter seg inn på Champions Leauge. Så får vi se om vi klarer å plage dem litt

I helgen får Vesterålen futsal virkelig brynt seg da nummer to-laget Hulløy, og ikke minst serieleder Utleira står på motsatt banehalvdel i Sortlandshallen.

Bevæpnet politi rykket ut på Sortland etter melding om person med våpen

Fredag ettermiddag rykket bevæpnet politi ut til Sortland sentrum etter tips om at en person bar våpen i sentrum. Meldingen viste seg å ikke stemme.

Johan Nordeng tok gull i Holmenkollen

Skiløperen fra Alsvåg IL, Johan Lien Nordeng, gikk nylig helt til topps blant 140 løpere i et norgescuprenn i Holmenkollen.

Tok tre poeng med et smil

Fredag morgen var det Holmstad skole i Sortland sin tur i Klassequizen. Deltakerne fikk kjenne på at tiden var knapp, og endte opp på tre av tolv poeng.

Utsetter utbedringa av fv 82 mellom Sortland og Holmen

Utbedringen på Fv. 82, mellom Sortland og Holmen, skulle etter planen gjennomføres ved hjelp av en ekstra veimilliard som fylkestinget vedtok i fjor. Slik blir det ikke. Nå utsettes arbeidet med veistrekningen for å skjerme den videregående skolen i fylket.

Vesterålen tingrett:

Østfolding tiltalt for vold mot kvinne i Bø

En mann med bostedsadresse i Østfold må i mars møte i Vesterålen tingrett tiltalt for vold mot en kvinne i Bø kommune. Der står han tiltalt for kroppskrenkelse.

Norgescup for juniorer

5 vesterålsløpere klare til dyst i Holmenkollen

Denne helga er det duket for flere spennende langrenn i skisportens mekka, Holmenkollen, der fem unge håpefulle løpere fra Vesterålen er klare til dyst i Norgescuprenn for juniorer.

Hålogaland lagmannsrett:

Sortlending anker bilbrannen til lagmannsretten

Etter at Storebrand i Vesterålen tingrett ble frifunnet for erstatningsplikt etter en bilbrann i Ramnflauget i Sortland, har bileieren anket saken til Hålogaland lagmannsrett.

Forsker på isfri rullebane på Evenes

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen innrømmer nå at forholdene for Forsvarets fly ikke er optimale på Evenes. Han har derfor bedt Forsvarets forskningsinstitutt forske på nye metoder for å sikre isfri rullebane på Evenes.

Nordland statsadvokatembeter:

Tiltaler utenbygds mann for oppbevaring av mer enn 14.000 overgrepsbilder

En utenbygds mann i 60-årene er i Vesterålen tingrett tiltalt for å ha over 14.000 overgrepsbilder og mer enn 200 videoklipp som fremstiller seksualiserte barn under 18 år.

torsdag 13.02 2020

–Ikke umulig at vi får se Eugene, Live og Andrea i en fylkesfinale

Torsdag var det duket for en ny runde av Klassequizzen, som denne gang fant sted på Stokmarknes.

Stokmarknes vant klassequizz: –Ikke umulig at vi får se Eugene, Live og Andrea i en fylkesfinale

Torsdag var det duket for en ny runde av Klassequizzen, som denne gang fant sted på Stokmarknes.

Stokmarknes vant klassequizz: –Ikke umulig at vi får se Eugene, Live og Andrea i en fylkesfinale

Torsdag var det duket for en ny runde av Klassequizzen, som denne gang fant sted på Stokmarknes.

Stokmarknes vant klassequizz: –Ikke umulig at vi får se Eugene, Live og Andrea i en fylkesfinale

Torsdag var det duket for en ny runde av Klassequizzen, som denne gang fant sted på Stokmarknes.

Mann kjørte av veien, skyldte på sønnen

En mann som er dømt i Vesterålen tingrett sa seg skyldig i kjøring i påvirket tilstand, men ikke i en utforkjøring som han mente sønnen delvis var årsaken til.

Brannvesenet brenner ned hus for å øve

Stilte spørsmål ved tidsregistrering i hjemmetjenesten:

– Hensikten er ikke å kontrollere den enkelte arbeidstakeren i utføringen av arbeidet

Ordfører Karl-Erling Nordlund (Sp) torsdag kommunestyret om at tidsregistrering i hjemmetjenesten ikke har til hensikt å kontrollere den enkelte arbeidstakers arbeid.

Gleder seg over all aktiviteten – og for å ha en sterk psyke

Kurt Jenssens første hundre dager er blitt preget av kreftdiagnosen han fikk i fjor. Fra opposisjonen får han mest gode skussmål for sin første tid med ordførerklubba.

«Har du fått oversikt over totalkostnaden for sykehusbukta?»

Venter fortsatt på svar om tomtesalget i Sykehusbukta

Det er refrenget fra de folkevalgte som signerte brevet til kontrollutvalget for nær ett år siden. Her ba de om en detaljert gjennomgang av tomtesalget Hadsel kommune gjorde med Fazenda eiendom, som resulterte i opprydningskostnader som ifølge kommunedirektør Ola Morten Teigen skulle være «høyt sjusifret».

Adrian Pedersen får gå i fred på gata på hjemmebane:

... Men i utlandet må han stille til selfier og skrive autografer

På tur inn i bussen etter landslagskamp i Portugal, måtte han kjempe seg gjennom folkemengden og finne seg i både selfie-taking og autografskriving. En dag blir det kanskje sånn i Norge også?

Ville ha omkamp om varaordførerens lønn – ble nedstemt

Under torsdagens kommunestyremøte i Sortland kom vinterens store debatt opp – varaordførerens godtgjørelse. Mens opposisjonen ønsket å redusere varaordførerens lønn, mente posisjonen at godtgjørelsen måtte gjenspeile arbeidsmengden.

Økende snøskredfare fredag

Fra torsdag til fredag går snøskredvarselet over fra gult til oransje.

Polarkraft ble den 14. miljøfyrtårnbedriften i Sortland

Det nasjonale strømselskapet Polarkraft AS, som blant annet har kontorer på Sortland, ble torsdag den 14. miljøfyrtårnbedriften i Sortland.

Tillitsvalgt om P8-avgjørelse:

– Lurer på hvor de skal hente folk for å drive på to steder

– Jeg ble ikke overrasket, men det er mye som ikke er avklart, sier Stein Håkon Eilertsen, tillitsvalgt for Norges offisers- og spesialistforbund.

Nye overvåkingsfly:

Har vedtatt innfasing på Evenes

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen har vedtatt at de nye overvåkingsflyene får Evenes som midlertidig base inntil basen på Evenes er ferdig.

Andøy får sin første Pride

– Viktig å vise at skeive også passer inn her

Rett etter påske får Andøy sin første Pride-festival. – Det er alltid noe man kan gjøre med holdninger, sier Emma Stefanussen.

Holmøy presenterte slakteriplaner for fiskeriministeren

Holmøy-konsernet presenterte onsdag nye planer for slakteri overfor fiskeriminister Geir Inge Sivertsen.

onsdag 12.02 2020

100 Nordlaks-ansatte har fått varsel om permittering

Nordlyst satte Andenes fyr i lys og lue

Nordlystfestivalen i Andøy feirer 20 år og åpnet med å fyre opp det ikoniske fyrtårnet på Andenes med et veritabelt fyrverkeri og barnesang som konkurrerte med vind og havbrus.

Dommen klar i milliontvisten mellom brødrene Wedding

Vesterålen tingrett var ikke i tvil om hvor de 5,5 millionene skulle havne.

Dommen klar i milliontvisten mellom brødrene Wedding

Vesterålen tingrett var ikke i tvil om hvor de 5,5 millionene skulle havne.

Snart klar med nettbasert tjeneste for å ta førerkort

Fra og med 20. februar vil en nettbasert tjeneste for betaling av oppkjøring være tilgjengelig.

«Forsker» Torunn Christiansen: Folk trur på haill

I fjor under skreifestivalen lanserte overlege Torunn Christiansen den humoristiske ideen om å forske på haill. Ett år senere kan hun forsiktig dra noen konklusjoner, uten at hun kaller dette forskning.

Jørun har vært lokallagsleder i SV i flere tiår. Nå takker hun av

Jørun Drevland (75) ble engasjert i Sosialistisk Venstreparti i 1975. Siden den gang har hun vært leder av Hadsel SV og Sortland SV i flere perioder. Til helgen takker hun av.

Prisreduksjon har så langt ikke ført til bud

I 2020 kan det bli satt store prisrekorder i eiendomsmarkedet i Vesterålen. Siden i høst har to eiendommer med rekordhøye prisantydninger, en enebolig og et fritidshus, i Sortland ligget ute for salg. Til tross for at prisen på eneboligen er satt ned med 1,1 million kroner, har det så langt ikke ført til salg.

Dommen klar i milliontvisten mellom brødrene Wedding

Vesterålen tingrett var ikke i tvil om hvor de 5,5 millionene skulle havne.

Mattilsynet har fått nye ledere

Ny avdelingssjef og ny seksjonssjef er ansatte i Mattilsynet, avdeling Midtre-Hålogaland.

Skulle for retten for flere lovbrudd. Så gjorde han fire nye

Politiet fikk nok å henge fingrene i etter at de i fjor høst tiltalte en mann med bostedsadresse Sortland. Mens han ventet på straffesaken i tingretten, gikk det under to måneder før han ble tiltalt på nytt.

Se video

Hør hva fiskeriministeren hadde å si under besøket på Myre

Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) mener blant annet at deler av kvotemeldingen nok ikke får flertall på Stortinget og at fortsatt fokus på kvalitet på fisken er avgjørende i framtiden.

Sortland IL fortsetter som Eat Move Sleep-ambassadør 

Norges Fotballforbund og BAMA satser videre på Sortland IL som en av 38 ambassadørklubber for Eat Move Sleep. Denne helgen ble klubben invitert til Ullevaal Stadion for å delta på kick off for en ny sesong.  

Mann tiltalt i Vesterålen tingrett:

Anklaget for voldtekt. Risikerer over seks års fengsel

En mann som er tiltalt for voldtekt risikerer over seks års fengsel når saken går for Vesterålen tingrett i slutten av april.

tirsdag 11.02 2020

Navnekomiteen i arbeid etter første høring:

– Må være konsekvent på veinavn

Navnekomitèmedlem Stein Andreassen sier at de strekker seg langt for å etterkomme folks ønsker om veinavn, men samtidig må de være konsekvente i systemet for at utrykningskjøretøy skal finne fram.

– Det var spesielt å se reklame for filmen overalt

Mandag var det svensk gallapremiere på spenningsfilmen Breaking Surface, med andværingen Jitse Buitink i en av rollene.

Flere reiselivsanlegg i Vesterålen søker nye eiere

Kunne det friste med et gjestehus på Andøya, en campingplass i Øksnes eller et sjøhussenter i Bø? Hele tre turistanlegg i Vesterålen ligger ute til salg.

– Åpner 3. juni 2023

– The Whale åpner 3. juni 2023, sier Benn Eidissen, styreleder i The Whale AS. Han er klar på at de arkeologiske funnene som er gjort på tomta, ikke stopper prosjektet.

Eidissen om The Whale:

– Åpner 3. juni 2023

– The Whale åpner 3. juni 2023, sier Benn Eidissen, styreleder i The Whale AS. Han er klar på at de arkeologiske funnene som er gjort på tomta, ikke stopper prosjektet.

Fjordkraft Mobil fikk pris for beste kundeservice

Fjordkraft Mobil, som har regionkontor på Sortland, fikk hovedprisen for Årets beste kundeservice under Kundeservicedagene i Oslo tirsdag.

52 personer er mot å henge mer fisk på Klo

Advokatfirmaet Wold gir på vegne av Klo Grenderåd innspill til behandling av omregulering på Klo. Her setter 52 personer seg mot ønsket om å øke utnyttelsesgraden på tomta til S. Hanssen AS for å henge mer fisk.

Vol følger torskefisket

Opp i eventyrlige 600 kg på stampen på Stø

Etter mye dårlig vær og landligge har det endelig løsnet for årets skreifiske fra Stø. Mandag kveld denne uken var det god fart på fiske og en fornøyd sjef på Gunnar Klos mottak.

Varmgang i lysarmatur på kjøpesenter

Brannvesenet rykket mandag kveld ut på Sortland.

Flytrafikken igang, men med forsinkelser etter lavttrykk-kaoset

Etter at lavtrykket stoppet flytrafikken mandag, er flyene stort sett igang igjen tirsdag.

Husfliden nærmer seg 50 år, får nye eiere

– Vi har noen ideer til nye ting, men nå har vi hatt fokus på å overta, sier Kine Johansen og Renate Kristiansen. De skal nå drive Andenes husflid og brukskunst.

mandag 10.02 2020

Statsmeteorolog: –Tror flytrafikken kommer i gang igjen tirsdag

Flytrafikken nord for Røros var lammet i hele Norge tirsdag, på grunn av et lavtrykk, men sett fra et meteorologisk perspektiv er det mye som tyder på at den er i drift igjen tirsdag.

– Viktig å møte fiskeriministeren

Onsdag braker Vesterålen Skreifestival løs på Myre. Hit kommer også vår nye fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) i tillegg til mange bedriftsbesøk i Vesterålen. Det er viktig for fiskerinæringa at han kommer, mener Gunnar Klo AS.

Smuler igjen til kreditorene etter Bømyr-konkursen

De uprioriterte kreditorene fikk bare 7,7691 prosent dividende etter konkursen i Bømyr Eiendom.

Her er det faktisk gull alt som glimrer

De graverer pokalene til dem som har svettet hard, gir ei overhaling til arvesølet og hjelper deg når klokka du har rett bare to ganger i døgnet.

Deltidsstudentene Lene Marie (27) og Stine (23) fra Mandal og Orkland:

Lang reisevei til sykepleierstudiet: – Dyrt og langt, men vel verdt det

– Hadde jeg ikke hatt kjæreste, hadde jeg blitt værende her, sier Lene Marie Nilsen Ådnebergli (27). Deltidsstudenten har igjen halvannet år ved Nord Universitet før det er snipp, snapp snute for utdanningseventyret i nord.

Oliver Berdal overtar som sjef for Kystvakten

Etter 40 år i forsvaret takket flaggkommandør Ottar Haugen for seg og overlater sjefsstillingen i Kystvakten til Oliver Berdal.

Bekymringsmelding om brannsikkerhet i Andøy:

– Går ut over lovpålagte oppgaver

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har fått en bekymringsmelding om det brannforebyggende arbeidet i Andøy. – En full stilling holdes vakant. Det gjør at vi ikke kan gjennomføre lovpålagte oppgaver, sier brannsjef Stein Andreasen.

Kjøper 378 tonn torskekvote

Skipper Andreas Hanssen har investert i 378 tonn torskekvoter på nybåten Mjåsund. Dette ble gjennomførbart som følge av at A. H. Rederi kjøpte seg inn i selskapet hans med 48 prosent av aksjene.

Politiet om Kleiva-ulykka: – Ett kjøretøy kom over i motgående kjørefelt

Politiet har kommet med en oppdatering om dødsulykken på Kleiva sist uke.

Tiltalt i Vesterålen tingrett:

Etter tre lovbrudd fikk politiet nok: Mann i 20-årene tiltalt

En Hadsel-mann i midten av 20-årene kjørte av veien ved Ekren i Hadsel. Så kjørte han bil i påvirket tilstand. I januar kjørte han bil uten førerkort. Etter tre forhold mente politiet det var på tide å sendte forholdene til Vesterålen tingrett.

– Må få fylkestinget med på prioritere veien

Tove Mette Bjørkmo, varaordfører i Sortland, er klar på hva hun og resten av det politiske Vesterålen må gjøre for å få strekningen Sigerfjord-Sortlandsbrua prioritert i Nasjonal Transportplan (NTP).

Hun foreslås som ny fylkesleder i Nordland Sp

Valgkomiteen i Nordland Sp er ferdig med sin innstilling til nytt styre.

Stevnet i Vesterålen tingrett:

Vedtok ikke bot etter trusler. Risikerer nå strengere straff

En om lag 50 år gammel mann fra Øksnes vil i slutten av april måtte svare for trusler. I Vesterålen tingrett risikerer han bot eller fengsel.

Andøya Vind planlegger hydrogenproduksjon på Andøya

På sensommeren skal Andøya Vind AS være i gang med utbyggingen av 25 vindturbiner på Andmyran vindkraftverk. Selskapet ønsker også å etablere hydrogenproduksjon i nærheten. Det er for tidlig å si hvor mange nye arbeidsplasser det kan være snakk om.

Historisk lavtrykk stoppet flytrafikken

Ingen av Widerøes minste fly er i lufta mandag ettermiddag eller tidlig kveld, med ett unntak.

Delte ut 1,8 millioner kroner

Fire firmaer fikk bevilget 1,8 millioner kroner til ulike forprosjekt i Samskapmøtet i forrige uke.

Overvekt av negative elementer for nytt industriområde

Det foreslås å avsette areal for utvidelse av industriområde i Inner-Myrvågen på Myre. I en konsekvensutredning slås det fast en overvekt av negative konsekvenser til dette.