Tema

tirsdag 14.09 2021

Nevnes som mulig statsråd

Willfred Nordlund kan være aktuell til en ministerpost. Også Bent-Joacim Bentzen sees på som en joker.

mandag 13.09 2021

– Jeg har ikke sviktet borgerplikten siden jeg fylte 18

VOL tok tempen på innspurten i stemmegivingen mandag kveld, ikke så lenge før valglokalene stengte.

KrF-kjenner: – Kommer de over sperregrensa, er Ropstad en vinner uansett

For KrF blir spørsmålet mandag kveld om de kommer over sperregrensa. Klarer de det, er det en suksessfortelling uansett, mener Emil André Erstad.

lørdag 11.09 2021

Har sluttspurten blitt satt inn for sent, Erna?

KOMMENTAR/ANALYSE: Det er en regjering som har solgt seg dyrt på oljepenger i valgkampen, men klarer de nok en gang å komme på oppløpssiden og ta innersvingen på venstresiden?

fredag 10.09 2021

Hvor ble alle velgerne dine av, Trygve?

KOMMENTAR/ANALYSE: I januar pekte meningsmålingene til himmels, men rett før valget må Senterpartiet lete etter lyspunkter på meningsmålingene.

onsdag 08.09 2021

Valg 2021:

Rekord: Allerede har over 2.000 personer forhåndsstemt i Sortland

– Folk vil gjerne komme tidlig i år, sier Eva Merethe Bergli, valgansvarlig i Sortland.

Sjekk alle resultatene fra skolevalg i Vesterålen

– Det kan være med å bidra til at folk vil stemme når de har stemmerett, for man få jo øvd seg litt, sier Miriam Jakobsen om skolevalget.

tirsdag 07.09 2021

Gjorde brakvalg under skolevalget i Nordland

Hadde skoleelevene i Nordland fått bestemme, ville Fremskrittspartiet kunne ha stukket av med to stortingsmandater ved valget i Nordland.

«Naturnedbygging - til hvilken pris?» 

onsdag 01.09 2021

Valget kan bli en historisk nedtur for KrF

KrF kjemper innbitt for ikke å havne under sperregrensa i årets stortingsvalg. Det vil i tilfellet bli første gang i etterkrigstida.

mandag 30.08 2021

«Studenter skal først og fremst få være studenter»

Velgerne er på vei ned fra gjerdet

Nesten én av fire velgere som i juni var i tvil om hvem de skulle stemme på, har nå bestemt seg. Det er det først og fremst venstresiden som tjener på.

lørdag 28.08 2021

«En fellesskole for alle»

lørdag 07.08 2021

Ny måling: Fortsatt langt unna Sps drømmeregjering

Senterpartiet holder stand som landets tredje største parti i en ny måling, men det er langt fra flertall for partiets drømmeregjering med Arbeiderpartiet.

onsdag 28.07 2021

Sterke fronter om høyere sperregrense

Etter stortingsvalget kan det bli diskusjon om sperregrensen i Stortinget. Rødt vil senke den til 2 prosent, men Ap-folk diskuterer en grense på 5 prosent.

søndag 18.07 2021

Hver tredje stortingspolitiker tar ikke gjenvalg

Kjell Børge Freiberg (Frp) er én av dem

Nesten 30 prosent av de folkevalgte, 50 av 169 faste representanter, har takket nei til en ny periode på Stortinget. Hadselværingen og Frp-politikeren Kjell Børge Freiberg er én av dem.

mandag 31.05 2021

De borgerlige partiene langt bak formkurven fra forrige stortingsvalg

Statsminister Erna Solberg har vist til månedene før 2017-valget for å påpeke at valgvinden kan snu. Men den gang lå de borgerlige partiene mye bedre an.

mandag 17.05 2021

Slagordkrig mellom Høyre og Ap: – De kopierer oss!

Arbeiderpartiet beskylder Høyre for å stjele slagordene deres. – Jeg skjønner jo at Arbeiderpartiet er irritert, sier Linda Hofstad Helleland.

tirsdag 04.05 2021

Solid rødgrønt flertall på TV 2-måling i mai

Kantars maimåling viser solid rødgrønt flertall. Samtidig er både Venstre og Kristelig Folkeparti over sperregrensen fire måneder før valget.

fredag 30.04 2021

Ropstad avviser plan B med Ap og Sp

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener de gode løsningene ligger i sentrum. Men han nekter å være støttehjul for en Ap-Sp-regjering hvis dagens regjering faller.

søndag 14.03 2021

Halvparten sier de foretrekker Erna som statsminister

Flest vil ha Erna Solberg (H) som statsminister, viser VGs statsministermåling i mars. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han tar tallene med ro.

lørdag 13.03 2021

«Høyres desperasjon»

søndag 17.01 2021

Støre får sterk støtte fra lokale Ap-ledere

Lokale Ap-ledere i Vesterålen støtter Jonas Gahr Støre som statsministerkandidat under stortingsvalget 2021. De har trua på at Arbeiderpartiet kan gjøre et langt bedre valg enn det som går fram av meningsmålingene de siste månedene. De ser dessuten lyspunkter for Arbeiderpartiet i Nordland.

onsdag 06.01 2021

Ingen politisk koronafri i valgåret 2021

Åtte måneder før valget tyder alt på at koronakrisen vil dominere det politiske ordskiftet også i år. Men våren vil også preges av klima, pensjon og transport.

onsdag 25.11 2020

Seiler i historisk sterk medvind

Den siste meningsmålingen for Nordland, publisert av NRK og NRK Nordland, tar Senterpartiet til nye høyder.

mandag 02.11 2020

– Trump sier mye tull, men også noe fornuftig

Troy Shields, også han fra Minnesota i USA, sier han stort sett har stemt på demokratene. Han mener at selv om president Trump sier mye tull, kommer det også fornuftige resonnementer fra ham.

– Demokratiet står i fare med Trump

I 2004 gjorde Katie Hanken (41) fra Minnesota i USA bøfjerding av seg. Hun har allerede stemt på demokratenes presidentkandidat Joe Biden. Hun håper «realityserien» Donald Trump snart er over, og frykter konsekvensene om det kommer en «sesong to».

onsdag 21.10 2020

Skal vie valgkvelden til USA

Denne gjengen vil ha deg på Kulturfabrikken på Sortland 3. november, for å lære mer om USA og valget på vestersinspirert amerikansk valgvake.

fredag 09.10 2020

Vil ha Nordlund på SP-toppen

Senterpartiet satser videre på vesterålingen Willfred Nordlund foran stortingsvalget i 2021.

tirsdag 29.09 2020

Høyre i Vesterålen satser på Thorheim

Medlemmene i Nordland Høyre vil ha Bård Ludvig Thorheim som partiets toppkandidat til Stortingsvalget i 2021. Det er også klart at Høyre i Vesterålen ikke vil ha Margunn Ebbesen med videre.

fredag 18.09 2020

– Hyggelig, men har ikke forhåpninger om å komme på Stortinget

Jørn Martinussen i Øksnes Venstre synes det er stas å havne høyt oppe på nominasjonslista til neste års stortingsvalg.

onsdag 26.02 2020

Ber fylkestinget støtte stemmerett for 16-åringer

I forbindelse med fylkestingets samling i Mo i Rana, foreslår Miljøpartiet De Grønne at fylkestinget skal gå inn for å senke stemmerettsalderen til 16 år.

tirsdag 01.10 2019

Rådmann legger seg langflat

Valgstyret i Evenes mener valget var svært dårlig tilrettelagt fra administrasjonen. - Jeg legger meg helt flat, sier rådmann Rolf M. Lossius.

tirsdag 17.09 2019

MOS vil samarbeide, men med hvem?

Ørjan Robertsen (MOS) sier til VA at de har gitt signaler til partiene om at de ønsker samarbeid, uten at det sies noe konkret om hvilken retning de søker samarbeid.

Venstre har ikke tatt formelt stilling til samarbeid med posisjonstrioen Sp, Ap og SV

Hvorvidt Venstre vil gå inn i samarbeid med Sp, Ap og SV i det kommende kommunestyret gjenstår å se. Ifølge ordførerkandidat Arne Ivar Mikalsen blir det uansett en situasjon hvor noen må gi for å få.

mandag 16.09 2019

Sp, Ap og SV fortsetter samarbeidet, men trenger flere for å få flertall

Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti avgjorde søndag kveld å fortsette samarbeidet i Hadsel. Nå har jakten etter flere mandater begynt.

fredag 06.09 2019

Melbuelever fikk ikke delta på skoledebatt

Elevene ved Hadsel videregående skole avdeling Melbu fikk ikke delta da det ble arrangert skoledebatt og valgtorg på Stokmarknes forrige uke.

fredag 22.03 2019

Mange nye navn for Øksnes Venstre

Øksnes Venstres valgliste er nå klar, med tidligere ordfører for ØTL, Jørn Martinussen, på topp. Han er glad for å få med seg mange nye navn inn i lokalpolitikken.

søndag 17.02 2019

Russisk påvirkning i USA gjør at kommunene må telle kommunevalget manuelt

Fredag besluttet regjeringen at fra og med i år, skal alle stemmer ved norske valg telles manuelt. Selv om dette skal sikre valgresultatets troverdighet, betyr det i praksis mer arbeid for tellekorpset i kommunene.

lørdag 26.01 2019

Åge Hilmar Rusten foreslås som ordførerkandidat for Hadsel Ap

Nominasjonskomiteen har endelig kommet med sin innstilling foran søndagens møte. Åge Hilmar Rusten foreslås på førsteplass, Viktoria Linnea Høybakk er pekt ut som varaordførerkandidat.

mandag 23.10 2017

Venstre vil velge før jul – KrF kan bli påvirket

Innen utgangen av desember vil Venstre trolig ha bestemt seg for om partiet blir en del av regjeringen eller går i opposisjon. Et ja kan få KrF på gli.

tirsdag 03.10 2017

SP har konstituert seg:

Her er komiteene Nordlund og Iversen skal sitte i

To vesterålinger er valgt inn på Stortinget for Senterpartiet. Willfred Nordlund fra Sortland, som representerer Nordland Sp, og Geir Iversen fra Andøy, som representerer Finnmark Sp, skal sitte i henholdsvis kommunal- og næringskomiteen.

torsdag 28.09 2017

Solberg: Et flertall på fire partier er avgjørende for regjeringen

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg sier hun må finne en måte å styre på som gjør at Kristelig Folkeparti likevel blir en del av regjeringens fundament.

fredag 22.09 2017

SV varsler seks forslag på Stortingets første dag

SV frir til KrF med en forslagspakke som skal legges fram så snart Stortinget åpner. Partileder Audun Lysbakken øyner reelt håp om flertall i flere saker.

torsdag 14.09 2017

Senterpartiet ser flere muligheter for omkamp

Vedum: – Vi kommer til å fremme forslag om Andøya

Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, sier til NTB at partiet kommer til å fremme forslag om Andøya, fordi det nå er en annen sammensetning på Stortinget.

tirsdag 12.09 2017

Hareide vil stille fem krav til Solberg

KrF-leder Knut Arild Hareide vil stille fem krav og argumentere for en sentrum-høyre-regjering når han møter de øvrige tre borgerlige partiene til samtaler. 

mandag 11.09 2017

Brakvalg for Sp i Vesterålen:

Senterpartiet også størst i Sortland

Det er ingen tvil om hvem som er valgets store vinner, også i Vesterålen.

– Meget spesielt å sitte sammen med de rødgrønne – og det er helt tyst

Beate Bø Nilsen var ensom Høyre-politiker på valgvaken i Kulturfabrikken på Sortland. Hør hvorfor i videoen.

Her kan du følge opptellingen i Nordland

Vi følger opptellingen fra Nordland:

Dette er Nordlands mandater

Senterpartiet er den store valgvinneren, mens Ap er den store taperen, både i Nordland og i resten av landet.

fredag 08.09 2017

– Derfor stemmer jeg SV!

Marius Jøsevold sier at SV alltid vil holde seg til venstresiden, og går inn for å felle Erna Solberg under valget. De mener hun har feilet.

tirsdag 05.09 2017

Skolevalg i Hadsel

Hadsel videregående skole har hatt valg både på Melbu og Stokmarknes.

mandag 04.09 2017

Måling: Nordland Sp tar to mandater fra Ap etter betent forsvarsstrid

Jonas Gahr Støres regjeringskoalisjon styrker seg i Nordland, til tross for at Ap i en fersk VG-måling ligger an til å miste to av fire representanter i fylket.

tirsdag 29.08 2017

I denne kommunen har flest forhåndsstemt

To uker etter at forhåndsstemmingen startet, hadde én av 20 vesterålinger benyttet muligheten.

søndag 20.08 2017

Freiberg kritisk til valgkamp-uttalelse:

– Aasvik kommer med usannheter

Kjell-Børge Freiberg (Frp) mener hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) færer med usannheter om Regjeringens satsing i eldreomsorgen.

søndag 13.08 2017

Har du ikke stemt før?

Kim-Remi viser deg hvordan det gjøres

Torsdag begynte forhåndsstemmingen for fullt. I den anledning har VOL laget en video som viser trinn for trinn hvordan det foregår. Du kan forhåndsstemme fram til 8. september.

tirsdag 18.07 2017

Slik får du min stemme til høsten

Det nærmer seg valg og lukten av svidd valgflesk vil snart sive ut over hele landet. Angrep vil bli møtt med motangrep og media vil fyre opp konflikter mellom partiene. Her er fire råd fra en vanlig velger til hvordan du som politiker får min stemme.   

mandag 17.07 2017

To av fem nordlendinger vil ha flere miljøsaker til valgkampen.

I en ny måling av TNS vil 39 prosent av nordlendingene ha flere miljøsaker i valgkampen.