Tema

søndag 23.02 2020

Hundre dager med Knut Nordmo i Andøy:

– Hva er planen? Hvorfor ble Knut Nordmo ordfører?

Opposisjonen mener ordfører Knut Nordmo bør lytte mer til dem. Og han bør informere bedre. Den vil også vite hva Nordmos plan for Andøy er og hva slags politiske ambisjoner han har.

tirsdag 31.12 2019

Valgsendinga 2019: Tidenes morsomste dag på jobb

Når jeg ser tilbake på 2019 rent profesjonelt, var det valgsendinga vår valgnatta som stikker seg ut som årets høydepunkt.

torsdag 07.11 2019

Bare tre av ti unge menn fra Vesterålen stemte

Bare tre av ti unge menn i alderen 20 til 24 år stemte ved høstens kommunevalg i Vesterålen. – De er i liten grad påvirket av det kommunen holder på med, sier valgforsker Jonas Stein.

tirsdag 22.10 2019

Hadsel Arbeiderparti gikk på en kjempesmell:

Hadsel Ap har funnet ut hvorfor de gikk på en «smell»

Med en nedgang på 28,2 prosent i valgoppslutning, gjorde Hadsel Arbeiderparti det nest dårligst blant Ap-lagene i Nordland under høstens lokalvalg. Partiet er iferd med å konkludere.

søndag 06.10 2019

Ikke skriftlig ordførervalg, må finne løsning for blanke stemmer

Den nye kommuneloven fjerner muligheten for å kreve skriftlig avstemning ved personvalg eller ansettelser. Det skal fortsatt være mulig å stemme blankt, og det må man finne løsninger på lokalt.

fredag 04.10 2019

«Et dolkestøt mot Arbeiderpartiets velgere»

Slik blir formannskapet i Andøy

Det er nå klart hvem som inntar de sju plassene i formannskapet i Andøy. Fem av dem tilfaller Senterpartiet og Høyre.

onsdag 02.10 2019

Kan ikke kreve skriftlig ordførervalg

Når de nye kommunestyrene i Norge nå skal konstituere seg, kan man ikke lengre kreve skriftlig valg av ordfører. Det har man kunnet kreve frem til nå.

tirsdag 01.10 2019

Hvem tar styringa i Hadsel

Forhandlingene i Hadsel har vært alt annet enn strømlinjeformet etter valget. Men hvem ender opp med styringa?

fredag 27.09 2019

John Danielsen (Sp) og Ken Ivan Reinholdtsen (Frp)

Her er Øksnes sin nye ordfører og varaordfører

Det er nå klart at det blir Sps John Danielsen som blir ny ordfører med Frps Ken Ivan Reinholdtsen som varaordfører i Øksnes de neste fire årene.

søndag 22.09 2019

Andøy: Senterpartiet samarbeider med Høyre

Lill Pettersen blir første kvinnelige varaordfører

Senterpartiet og Høyre fortsetter samarbeidet i Andøy slik at de to får til sammen fem medlemmer i formannskapet. Og Andøy får sin første kvinnelige politiske leder.

fredag 20.09 2019

Meningsmålingene på VOL:

Traff best for Andøy, bommet mest i Bø

På Norfaktas meningsmålinger i august kunne vi se mange spennende trekk bare to-tre uker før valget. Dersom man sammenligner den siste målingen med valgresultatet, både treffer og bommer Norfakta.

torsdag 19.09 2019

Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg

Flere feil er funnet i forbindelse med kommunevalget i Evenes i Nordland. Etter omtellingen torsdag har valgstyret funnet seks nye stemmer.

onsdag 18.09 2019

Jenssen om utnevnelsen: – Vi mister en ressurs, men vinner en på fylkesnivå

Senterpartiets ordførerkandidat og leder i Hadsel, Kurt Jenssen, er lei seg for at kommunestyret mister en ressurs i Bent-Joacim Bentzen, men mener Vesterålen kan få god nytte av 28-åringen som fylkesråd.

mandag 16.09 2019

Øksnes Høyre:

– Vi har IKKE framforhandlet en avtale

Høyreleder i Øksnes Jonny Rinde Johansen fastslår at partiet ikke har framforhandlet en avtale med Sp og Frp.

fredag 13.09 2019

Få ungdommer ble valgt inn i Vesterålens kommunestyrer:

Kun sju prosent av medlemmene er under 30 år

I Vesterålen er det 115 folkevalgte, hvor kun ni personer er under 30 år i de ulike kommunestyrene de neste fire årene. Best ut er Hadsel med fire, Bø har to mens Sortland, Øksnes og Andøy kun har én hver. – Jeg er litt bekymret, sier påtroppende ordfører Knut Nordmo i Andøy.

Ingen samarbeidsavklaring:

Venter på Senterpartiet

Kommende Senterpartiordfører Knut Nordmo har ennå ikke fått samlet 14-manns gruppen sin for å avklare om de skal inngå samarbeid med andre.

Forhandlinger i Hadsel: – Det er masse rykter, det er helt normalt i denne fasen

Kurt Jenssen i Senterpartiet er i en sterk posisjon etter valget. Han kan omtrent samarbeide med alle. Det fører til mange rykter i Hadsel.

Forhandlingene fortsetter i Sortland: Fortsatt helt åpent om de rødgrønne fortsetter samarbeidet eller ikke

Fortsatt er det uvisst hvem som skal styre Sortland de neste fire åra.

onsdag 11.09 2019

Kommunevalget i Hadsel:

Spesielt én kvinne utmerket seg i Hadsel-valget

De mest populære politiske dyrene i Hadsel er mannfolk, men spesielt en kvinne utmerker seg når vi ser hvor mange personstemmer og slengere kandidatene har fått under kommunevalget.

Hvem blir ordfører i Øksnes?

Flere partier i Øksnes «flørter» med hverandre

Etter valget mandag kunne det umiddelbart se ut til at det ligger an til ordførerskifte etter Sps brakvalg i Øksnes. Nå hører vi at det «flørtes» god mellom flere partier, og ordførervalget er fortsatt et åpent spørsmål.

Sp med godt valg i Bø:

Sp overtar som «vaktbikkja» i Bø-politikken

Berit Hansen var ordførerkandidat for Bø Sp og er glad for at partiet gjorde et godt valg og doblet antallet representanter til kommunestyret til fire. Samtidig er hun spent på hvordan det politiske klimaet i Bø vil bli i neste periode, med et sterkt og dominerende Høyre i førersetet.

– Trasig for partiet men ikke for meg personlig

Etter at kontrolltellingen ble avsluttet i går, mistet Øksnes KrF sitt ene mandat til kommunestyret til fordel for SV. Partiets førstekandidat Geir Arne Haughom tror kanskje partiet mistet stemmer i det de signaliserte at de ønsket et samarbeid med Ap og dagens ordfører.

tirsdag 10.09 2019

Kommunevalget i Hadsel er klar:

Erwin Teigen kom ikke inn i kommunestyret

Ordførerkandidat Erwin Teigen lå an til å bli eneste representant for Fremskrittspartiet, men røk rett ut på første forsøk og kom ikke med i kommunestyret i Hadsel. Det gjorde derimot Anders Samuelsen, som blir eneste representant fra FrP.

10 stemmer skilte: Bø Venstre ute av kommunestyret

– Folkets dom er klar og det er helt greit

Ordførerkandidat for Bø Venstre Brith-Unni Willumsen har sittet i kommunestyret i 16 sammenhengende år. Nå er partiet radert vekk fra det politiske kartet i Bø med null representasjon i kommunestyret. Willumsen tror folk kommer til å savne Venstre.

Sture Pedersen Bø Høyre:

– Om vi ønsker gode samfunn må vi ta hele landet i bruk

Sture Pedersen og Bø Høyre er overveldet over oppslutningen i valget på hele 58 prosent. Han ønsker å bruke posisjonen godt for både Bø kommune og distrikts-Norge generelt. I morgen allerede reiser han til Oslo.

Bø ble kretsmestere i stemmegivning, men én kommune i Vesterålen kom like bak

Bø ble den kommunen i Vesterålen som hadde størst fremmøte under valgdagen.

Nordlund: – Mitt inntrykk er at folk vil at sittende posisjon skal fortsette, men utelukker ikke samarbeid med Høyre

Senterpartiet gjorde et fantastisk valg i Sortland, og kan nesten velge og vrake i hvem de samarbeider med. Ordførerkandidat Karl-Erling Nordlund mener et samarbeid med SV, Ap og Rødt er mest nærliggende, men utelukker ikke et steg til Høyre.

Øksnes Venstre med godt valg

– I dag har jeg en god følelse

Jørn Martinussen og Øksnes Venstre er glad for valgoppslutningen, der de ligger an til å få inn to representanter i kommunestyret. Nå håper Martinussen på en plass i formannskapet og lover å være en forkjemper for god fiskeripolitikk i tiden framover.

– Erna vil rulle ut rød løper fra Bø til Oslo

– Nå er det så overveldende å få 58 prosent av stemmene at jeg lurer på om ikke Erna vil rulle ut en rød løper hele veien fra Bø til Oslo.

8

– Først skal jeg prate med Åge, så må jeg finne ut hvem andre vi skal samarbeide med

Hadsels neste ordfører er Kurt Jenssen (SP). Åge Rusten (Ap) var raskt på plass på Sps valgvake for å gratulere Jensen.

mandag 09.09 2019

– Eiendomsskatten ser ut til å ha vært viktig

De partiene som gikk til valg på å fjerne eiendomsskatten i Øksnes ser ut til å gjøre gode valg. Valgdeltakelsen er også langt høyere enn for fire år siden.

Lill Pettersen (Sp):

– Spent på vindmølleutslag

Senterpartiets Lill Pettersen jubler over nesten 60 prosent av forhåndsstemmene. – Men jeg er spent på om støyen rundt vindmøllesaken gir utslag når alle stemmene er talt, sier hun til VOL.

6

– Gratulerer, Kurt med et bra arbeid og godt resultat

– Dette ser ikke så bra ut for oss, medgir ordførerkandidat Åge Rusten i Hadsel Ap. Allerede etter opptellinga av forhåndsstemmene gratulerer han Hadsel Senterparti med et godt valg.

Knut Nordmo blir ordfører

Dagens minst spennende valg var i Andøy. Sp vant med et valgskred.

søndag 08.09 2019

Dette må du vite om valget: Slik endrer du på stemmeseddelen

Sortland, Hadsel og Andøy er kommune i Vesterålen som har to valgdager, 8. og 9. september. De øvrige har kun 9. september som valgdag.

lørdag 07.09 2019

Sortland Høyre:

Hadde som mål å banke på 1.000 dører, har rundet 1.500

Før valgkampen hadde Sortland Høyre som mål å banke på 1.000 dører i Sortland. Fredag kveld rundet de 1.500.

Rødt og SV i Sortland:

– For tidlig å si noe om hvilken ordførerkandidat vi vil gi vår støtte til

Både førstekandidaten til Rødt Sortland, Kamilla Ravn Fossem, og førstekandidaten til Sosialistisk Venstreparti, Christian Torset, sier at det er for tidlig å si noe om hvilken ordførerkandidat partiene vil gi sin støtte til.

Menn på 60+ bruker mest tid i kommunestyrene

Mandag skal det velges nye kommunestyrer i Vesterålen. VOL har tatt temperaturen på fire av fem av Vesterålens kommunestyrer. Gjett hva vi fant ut? Menn rundt eller over 60 år elsker sin egen stemme! Overrasket?

De er menn, de er rundt eller over 60 år og de snakker mye

Mandag skal det velges nye kommunestyrer i Vesterålen. VOL har tatt temperaturen på fire av fem av Vesterålens kommunestyrer. Gjett hva vi fant ut? Menn rundt eller over 60 år elsker sin egen stemme! Overrasket?

fredag 06.09 2019

Melbuelever fikk ikke delta på skoledebatt

Elevene ved Hadsel videregående skole avdeling Melbu fikk ikke delta da det ble arrangert skoledebatt og valgtorg på Stokmarknes forrige uke.

SVs ordførerkandidat i Sortland:

– To så gode skoler skal selvsagt ikke legges ned

– Jeg er overrasket over at Ap skifter mening midt i valgkampen, men jeg synes det er veldig gledelig. SV hadde uansett planlagt å jobbe for å oppheve nedleggelsen av Maurnes og Sigerfjord. To så gode skoler, med så høyt elevtall skal selvsagt ikke legges ned.

Øksnes Frp vil se på skolestrukturen på nytt

– Ta i bruk Sommarøy skole til de minste barna

Øksnes Frp kommer med en aldri så liten brannfakkel i valgkampinnspurten, og sier de er åpen for å reversere noen av vedtakene om skolenedleggelser i kommunen.

torsdag 05.09 2019

Skolevalget i Vesterålen

Sp størst og MDG skuffer

Sp er størst blant ungdommen i Vesterålen. Venstre gjør et godt valg og MDG kom overraskende dårlig ut under skolevalget blant de videregående skolene i Vesterålen.

Også Venstre vil samarbeide med Arbeiderpartiet

Øksnes Venstres ordførerkandidat Jørn Martinussen er rimelig klar på hvem han ønsker å samarbeide med etter valget. Han sier likevel at partiet har mer sammenfallende politikk med Ap, SV og KrF enn Sp, Høyre og Frp.

onsdag 04.09 2019

Øksnes KrF ønsker samarbeid med Bråthen og Ap

KrF i Øksnes har i medlemsmøte vedtatt at de først og fremst ønsker å søke et samarbeid etter valget med de partiene de har samarbeidet med inneværende periode.

tirsdag 03.09 2019

Aps nestleder kritisk til regjeringens fiskeripolitikk

Arbeiderpartiets nestleder, Bjørnar Skjæran, besøkte i dag Myre. VOL benyttet anledningen til å spørre han hva han mener om regjeringens framlagte kvotemelding, som tar for seg en rekke viktige elementer innen norsk fiskeripolitikk.

mandag 02.09 2019

Meningsmåling: Nær dødt løp mellom disse to om ordførervervet

En meningsmåling Norfakta Markedsanalyse har laget for Vol, viser at et det er enten Marthe Hov Jacobsen eller Tove Mette Bjørkmo velgerne i Sortland vil ha som ordfører.

fredag 30.08 2019

Meningsmåling i Hadsel:

Flertallet vil ha noen å snakke med på rådhuset

Et stort flertall av innbyggerne i Hadsel kommune foretrekker et betjent servicetorg, framfor det digitale servicetorget, slik det er i dag. Det viser en meningsmåling som Norfakta Markedsanalyse har gjort på vegne av VOL og VA.

Sture mest ønsket som ordfører – med god margin

Et veldig stort flertatt av bøfjerdingene ønsker at Sture Pedersen fortsatt skal sitte i ordførerstolen. – Dette var kjempeartig å høre, sier han selv.

torsdag 29.08 2019

De «rødgrønne» klart størst i Sortland, helt åpent hvem som blir ordfører

Det står mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Sortland.

Se folkemøtet i Sortland i opptak

Torsdag kveld var det duket for folkemøte på Sortland. Det kan du se i opptak i videovinduet.

onsdag 28.08 2019

Velgerne velger Senterpartiet, men ønsker Karianne Bråthen som ordfører

Velgerne i Øksnes ønsker Karianne Bråthen som ordfører.

Følg folkemøtet i Andøy fra klokken 19:00

Onsdag kveld er det duket for direktesendt folkemøte fra Andøy.

tirsdag 27.08 2019

Sture Pedersen ligger an til gjenvalg

Sture Pedersen ligger an til å få gjenvalg som ordfører i Bø.

Se Sture Pedersen og Kjell-Are Johansen kjempe mot hverandre i Klubbkampen

Vol har fått tilgang til første episode av Klubbkampen, som er en NRK-Nordland-produksjon.

Se folkemøtet fra Bø i opptak

Tirsdag kveld sendte Vol folkemøte med valgdebatt fra Bø.

Sp den store vinneren i Hadsel: Krise for Ap og FrP

En ny meningsmåling fra Norfakta Markedsanalyse viser at Sp ser ut til å bli den store vinneren i høstens lokalvalg i Hadsel. Ap mister to av tre velgere. FrP mister fire av fem.

mandag 26.08 2019

Hadsel Venstre jubler over supermåling

– Jeg håpet på en måling på rundt åtte prosent, sier Venstres Arne Ivar Mikalsen. Han tror kommunikasjon med velgerne og en geografisk bredere valgliste kan være noe av årsaken til gode tall.

Sp og MDG vinner valget

Knut Nordmo blir Andøys nye ordfører, og det tidligere styringspartiet Høyre blir forbigått av MDG. Arbeiderpartiet taper stadig terreng og regjeringspartiene KrF og Frp forsvinner ut av kommunestyret.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum strålende fornøyd med målingen

Den karismatiske Senterparti-lederen er godt vant med gode tall i de nasjonale meningsmålingene denne valgkampen, men gleder seg også over lokale Senterparti-seiere.

Fersk meningsmåling i Øksnes: Han ligger an til å bli ordfører i Øksnes

John Danielsen ligger an til å bli ordfører i Øksnes.

Se folkemøtet i Øksnes i opptak

Mandag kveld arrangerte Vol og Radio Øksnes folkemøte.

onsdag 14.08 2019

– Vi må styrke rådgivnings- og skolehelsetjenesten i Sortland

Ordførerkandidat Marthe Hov Jacobsen fra Sortland Høyre ønsker å styrke å rådgivnings- og skolehelsetjeneste i Sortland.

søndag 04.08 2019

1. kandidat for Øksnes Høyre Jenny Rinde Johansen (21) med oppfordring til de unge:

– Engasjere deg og bruk stemmeretten

Det er en engasjert 21-åring i person av Jenny Rinde Johansen som innehar 1. plassen på valglisten til Øksnes Høyre. Hennes klare oppfordring til de unge i hjemkommunen er enkel og klar: Finn en sak eller to som engasjerer deg, finn et parti du er mest enig i – og bruk stemmeretten.

torsdag 18.07 2019

Å satse på folket er det viktigste av alt for SVs ordførerkandidat

Nilofar Nori er 18 år gammel og ordførerkandidat i Hadsel. Hun mener man må satse på både unge og eldre.

Rød politiker med grønt hjerte

Ingvild Sveen Schønfeldt dannet Rødts første lag på øya i år. Hun reagerer sterkt på bruk av det hun kaller luftslott-penger i kommuneøkonomien fra det planlagte vindparkprosjektet på Andmyran.

lørdag 13.07 2019

Eldreomsorg er viktigst for Vesterålens yngste ordførerkandidat

Erwin Teigen vil prioritere reduksjon av eiendomsskatt og satsing på eldreomsorg om han blir ordfører i Hadsel.

tirsdag 21.05 2019

Nå skal eiendomsskatten vekk i Øksnes

Om resultatet fra VOLs meningsmåling blir gjeldende etter høstens valg, lover Sp, Høyre og Frp å fjerne eiendomsskatten i Øksnes.

mandag 20.05 2019

Meningsmåling: Ap tilbake, Sp fram

John Danielsen i god rute til å vinne valget

Øksnes Senterparti er den store vinneren på VOLs meningsmåling, mens Arbeiderpartiet er den store taperen. Om resultatet blir det samme etter høstens valg, ligger det an til et politisk skifte i Øksnes.

onsdag 15.05 2019

Ny endring for Øksnes Høyre

Jenny og ikke Jonny Rinde Johansen på topp for Øksnes Høyre

Jonny Rinde Johansen er ikke lengre listetopp for Øksnes Høyre, det er hans datter Jenny Rinde Johansen.

fredag 10.05 2019

Disse stiller til menighetsrådsvalget i Øksnes

Nominasjonskomiteen har lagt fram sin liste over kandidater til menighetsrådet ved menighetsrådsvalget 9. september.

onsdag 03.04 2019

Det så mørkt ut for KrF i Øksnes, men de klarte til slutt å stille valgliste

Det så mørkt ut ei stund, men Øksnes KrF klarte å stille med liste til høstens kommunevalg.

mandag 01.04 2019

MDG Hadsel leverte liste 35 minutter før fristens utløp

–Vi jobba hardt på slutten for å kunne stille liste, sier leder av interimsstyret i Miljøpartiet De Grønne Hadsel, Jenny Danenbarger.

fredag 29.03 2019

Venstre stiller ikke i Andøy

Andøy Venstre kommer ikke til å stille liste ved årets kommunevalg.

torsdag 21.03 2019

Valgt som listetopp for Andøy Ap:

Kjell-Are Johansen gjør comeback i Andøypolitikken

Kjell-Are Johansen var ordfører i Andøy fra 1995 til 1999. Nå gjør han comeback som listetopp for Andøy Arbeiderparti.

lørdag 16.03 2019

Rådmannens sønn er toppkandidat for FrP:

– Lav alder kan også være en fordel i politikken

– Jeg har jobbet for det, men hadde ikke forventet det. Det sier Erwin Teigen, som i teorien kan bli sjef for sin egen far, rådmann Ola Morten Teigen i Hadsel kommune.

fredag 15.03 2019

Viggo Willassen topper lista til Bø FrP

Bø Fremskrittsparti har også avholdt sitt nominasjonsmøte. Partiet leverte sin nominsjonsliste for høstens lokalvalg til Bø kommune fredag.

onsdag 13.03 2019

Har ikke gitt opp å få Venstre-liste i Andøy

Tirsdag var Venstres Arne Ivar Mikalsen og Odd Einar Dørum på Andøybesøk. – Vi har ikke gitt opp å få til ei Venstre-liste i Andøy, men vi tenker også langsiktig, sier Mikalsen.

Senterpartiet klar med liste i Andøy:

– Vil handle om omstilling

Tirsdag hadde Andøy Senterparti nominasjonsmøte og stiller ei liste med 31 navn. – Fremover vil det handle om å videreføre omstillingsarbeidet, sier ordførerkandidat Knut Nordmo.

fredag 08.03 2019

Spennende valg i Andøy

Usikkert om Venstre stiller liste

Venstre sliter med å stille liste i mange kommuner. Andøy er en av dem. – Men på Sortland ser det bra ut, sier fylkestingsrepresentant Arne Ivar Mikalsen.

torsdag 21.02 2019

Lill Tyvold Berg-Olsen topper for SV i Andøy

Fra sentral posisjon i Ap til ordførerkandidat for Andøy SV

Lill Inger Tyvold Berg-Olsen blir ordførerkandidat for Andøy SV. – Dette er et bra tidspunkt å få Andøy SV opp å gå igjen, sier hun.

søndag 17.02 2019

Russisk påvirkning i USA gjør at kommunene må telle kommunevalget manuelt

Fredag besluttet regjeringen at fra og med i år, skal alle stemmer ved norske valg telles manuelt. Selv om dette skal sikre valgresultatets troverdighet, betyr det i praksis mer arbeid for tellekorpset i kommunene.