Tema

tirsdag 10.12 2019

Tatt med en hekto hasj på rommet

Tiltalte skal også ha forsynt seg med penger og elektronikk i Salten

onsdag 04.12 2019

Alf Brekken & Sønner sparte seks millioner kroner etter anke til lagmannsretten

Tidligere i år ble Alf Brekken & Sønner dømt til å betale 7,4 millioner kroner pluss saksomkostninger og forsinkelsesrente etter en rettssak rundt arbeidet som ble utført på Skarbaren og Børingen i Andøy. Lagmannsretten kom frem til en annen dom, og en helt annen erstatningssum.

tirsdag 12.11 2019

– Vi må argumentere for å beholde tingretten og jordskifteretten

Aina Nilsen (Sp) håper flere vil engasjere seg i kampen for å bevare Vesterålen tingrett og jordskifteretten. En egen arbeidsgruppe er nå nedsatt.

mandag 11.11 2019

– Vi må argumentere for å beholde tingretten og jordskifteretten

Aina Nilsen (Sp) håper flere vil engasjere seg i kampen for å bevare Vesterålen tingrett og jordskifteretten. En egen arbeidsgruppe er nå nedsatt.

mandag 28.10 2019

Har lukket rettsmøtet:

Lagmannsretten behandler overgrepssak fra Vesterålen

I mai ble en mann fra Vesterålen dømt til fengsel i fire år og tre måneder for flere overgrep mot ei mindreårig jente. Nå skal Hålogaland lagmannsrett behandle ankesaken.

fredag 04.10 2019

Jurister samlet seg for Vesterålen tingrett

– Å flytte tingretten går på verdighet løs

Verdighet, lokal identitet og nærhet til rettferdigheten stod sentralt da juristmiljøet i Vesterålen møttes på Sortland hotell torsdag kveld.

tirsdag 01.10 2019

– Det er en skikkelig katastrofe

Politikerne i Nordland stiller seg på ingen måte ikke positive til Domstolkommisjonens forslag om å legge ned to av tre tingretter, deriblant Vesterålen tingrett. Hvis Vesterålen tingrett blir lagt ned, blir nærmeste tingrett i Harstad.

søndag 29.09 2019

Vesterålen tingrett foreslås nedlagt

Det er for mange tingretter i Norge, mener Domstolkommisjonen. Tirsdag la de fram et forslag om å legge ned to av tre tingretter. Det går mot et saftig politisk oppgjør om saken.

lørdag 28.09 2019

Snart overlevering av domstolkommisjonens første delrapport

torsdag 12.09 2019

45 år gamle dommer ligger fortsatt på Sortland

Vesterålen tingrett har ikke levert en eneste rettskraftig dom til Arkivverket på 45 år, helt tilbake til 1974. Det var samme år som Richard Nixon gikk av som USAs president i forbindelse med Watergate-skandalen.

fredag 30.08 2019

55 000 kroner i bot og fengsel for ruskjøring

En vesterålsmann i 40-årene er dømt til betinget fengsel, samt en bot på 55 000 kroner, for bruk av narkotika og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han mister også førerkortet.

fredag 23.08 2019

Stor enighet mellom aktor og forsvarer:

Ønsker en samlet dom

Da aktor Karoline Trone Faye og den tiltaltes forsvarer, Stian Auglend, skulle legge frem sine påstander om straff torsdag ettermiddag, var de var svært så enige.

Angrende voldstiltalt i retten:

– Jeg tar ansvar for de handlinger jeg har gjort. Det var min «ruspersonlighet»

Tiltalte i en sak som handler om grov kroppskrenkelse forklarte i retten at når han ruser seg, er det lite han husker. Han erkjente delvis straffeskyld for vold i Vesterålen tingrett.

torsdag 08.08 2019

Sortland Arbeiderparti om mulig nedleggelse av Vesterålen tingrett:

– Vil ha store negative ringvirkninger

Stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal lover å kjempe mot en nedleggelse av Vesterålen tingrett.

onsdag 07.08 2019

Rettssaken mot Olav Hoaas i 1976:

Gikk til frontalangrep og forlangte at aktor måtte fjernes

Som den første i norsk historie tiltalt for brudd på lovforbudet mot rasediskriminering, gikk tidligere lektor Hoaas til frontalangrep mot påtalemakten og forlangte at aktor i saken måtte fjernes. Hoaas mente at han var beskyttet av Grunnlovens paragraf 100, som omhandler pressefrihet i kapittelet om menneskerettigheter.

Rettssaken mot lektor Hoaas:

Dommen: Hoaas hadde brukt tysk nynazist som kilde for sine uttalelser

Forsiden av Vesteraalens Avis lørdag 21. august 1976 var prydet med tittelen «Alle teorier i Hoaas-saken smuldret vekk». Avisen antydet at Hoaas mest sannsynlig ville tape rettssaken, flere dager før dommen falt.

tirsdag 23.07 2019

Overgrepssak ankes til lagmannsretten

En vesterålsmann ble i mai dømt til fire år og tre måneder fengsel, samt erstatning på 200 000 kroner for gjentatte overgrep mot en mindreårig jente. Mannen anker dommen til lagmannsretten.

lørdag 20.07 2019

Tvangsmulktstrid på 1,7 millioner mellom Nordlaks og Mattilsynet:

Kan fortsatt havne i tingretten igjen

Etter én runde i retten klaget Nordlaks Oppdrett 10. desember 2018 på Mattilsynets endrede vedtak om tvangsmulkt på 1,7 millioner kroner. Nordlaks, ved advokat Oddmund Enoksen, har varslet at de på ny vil stevne staten inn for retten hvis ikke vedtaket oppheves fullstendig. Sju måneder etter klagen ble sendt inn, ligger den fortsatt til behandling hos Nærings- og fiskeridepartementet.

mandag 01.07 2019

Betinget fengsel for en lang liste med lovbrudd

En vesteråling er dømt til betinget fengsel i ett år for en rekke lovbrudd. Vesterålingen har erkjent lovbruddene. En betingelse for straffen er at vesterålingen gjennomfører et narkotikaprogram.

tirsdag 18.06 2019

– Det har vært noen tunge år etter bilbrannen

Mandag avga mannen som har saksøkt Storebrand Forsikring for å ikke utbetale forsikringspengene etter bilbrannen i Ramnflauget, sin partsforklaring. Han mente at det ikke var noe hold i saksøktes beskyldninger mot han.

– Foreligger ikke tilstrekkelig bevis

Saksøkers advokat Stian Paulsen, prosederte under tvistesakens siste dag med at det ikke foreligger tilstrekkelig med bevis for at hans klient tente på sin egen bil i Ramnflauget i februar 2017.

Sterk uenighet blant sakkyndige om brannen og brannforløpet

Mandag ettermiddag og tirsdag formiddag var det de to sakkyndige vitnenes tur til å avgi forklaring i tvistesaken i Vesterålen Tingrett. Som antydet innledningsvis ved sakens start, var de to sakkyndige dypt uenige i årsaken til bilbrannen i februar 2017 og hvordan denne utartet seg.

Stor uenighet rundt brannårsak i tvistesak

Mandag startet tvistesaken mellom eieren av bilen som brant i Ramnflauget i 2017 og Storebrand Forsikring i Vesterålen Tingrett. Bileieren har gått til sak mot forsikringsselskapet for å få utbetalt erstatning for hans bil som brant, da Storebrand har avslått å utbetale erstatning til bileier fordi de mener han selv tente på bilen.

onsdag 12.06 2019

21 dagers fengsel for kjøring i narkorus

En andværing har fått 21 dagers ubetinget fengsel for kjøring i narkotikarus, samt bruk av narkotika og medikamenter. I tillegg kommer det en bot på 10.000 kroner og inndraging av førerkort i 28 måneder.

tirsdag 11.06 2019

Trodde han anket, men hadde ikke det

I februar ble en mann i 20-årene dømt i Vesterålen til tre år og seks måneders fengsel for voldtekt, samt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til fornærmede. Mannen trodde han hadde anket dommen, men det viste seg at dette ikke var gjort.

torsdag 06.06 2019

William Rosenvinge inngikk konfidensiell avtale med Protector Forsikring

William Rosenvinge skulle egentlig møte Sortland kommune og Protector Forsikring ASA i Vesterålen tingrett. I stedet valgte han å droppe søksmålet mot å få en konfidensiell avtale med Sortland kommunes forsikringsselskap, Protector Forsikring ASA.

fredag 31.05 2019

Vil H og Frp legge ned domstoler i Nordland?

torsdag 23.05 2019

Stortingsrepresentanter vil ha utsettelse:

– Frykter nedleggelse av tingretten på Sortland

– Dersom det ikke lokalt tas til orde for å beholde tingretten, frykter jeg at Vesterålen tingrett på Sortland kan bli lagt ned og at det bare blir tingretter igjen i de store byene.

torsdag 02.05 2019

Narkosak fra Sortland får en fjerde runde i rettsapparatet

Først ble han delvis frikjent i den ene retten. Så ble dommen opphevet i lagmannsretten. Deretter ble han dømt i en annen rett. Nå havner saken i Hålogaland lagmannsrett for ny behandling til høsten.

mandag 29.04 2019

Narkodom på tre års fengsel opp i lagmannsretten til høsten

En mann som tidligere har anket en narkodom fra Vesterålen tingrett, får saken sin opp til ny behandling i Hålogaland lagmannsrett til høsten.

fredag 19.04 2019

Vesterålen tingrett:

Hevet 200.000 NAV-kroner mens han var på jobb

En 30 år gammel mann i Hadsel kommune hevet til sammen over 200.000 kroner fra NAV for tiden han faktisk jobbet hos to ulike lokale arbeidsgivere.

Forelegg opp Vesterålen tingrett:

Det skal straffe seg å spytte på konsulenten

Politiet ga ham først et forelegg på 8.000 kroner. Nå havner saken i Vesterålen tingrett.

mandag 15.04 2019

Hevder kona forfalsket papirene – nå trekkes han i uføretrygden

Ifølge en vesterålsmann som nå saksøker Svea finans, forfalsket hans kone en lånesøknad så tidlig som i 2002. Nå mener finansselskapet at det hver måned skal trekkes 7.500 kroner av mannens uføretrygd.

Mann i 20 årene frifunnet for påstand om seksuell omgang med barn under 16 år

En mann ikke tilhørende i Vesterålen er frifunnet etter påstand om seksuell omgang med barn under 16 år.

søndag 14.04 2019

Politimestern i Nordland:

Sortland-kvinne tiltalt for kjøring og bulking i påvirket tilstand

En kvinne i midten av 30-årene er i Vesterålen tingrett tiltalt for kjøring med bil i påvirket tilstand, på en slik måte at hun rygget på en parkert bil uten å melde fra om skaden til verken bileier eller politiet.

Fyllekjørte uten førerkort:

Brukte amfetamin mens han ventet på rettssaken

En mann på 30 år fra Øksnes dro på seg fire tiltalepunkter fra politimesteren i Nordland. Mens han ventet på rettergangen, dro han på seg to nye tiltalepunkter.

30-åring stjal indrefilet:

Vekslet stjålet indrefilet med penger i samme butikk

Etter å ha blitt konfrontert med én tiltale for fire straffbare forhold som skriver seg fra 2017, må en mann på 30 år fra Øksnes også svare for en tilleggstiltale fra politimesteren i Nordland.

Straffesak i Vesterålen tingrett:

Sortland-kvinne tiltalt for promillekjøring

En kvinne hjemmehørende i Sortland er av politimesteren i Nordland tiltalt for promillekjøring.

lørdag 13.04 2019

Vesterålen tingrett:

Boligeiere saksøker tidligere leder i konkursbedrift

To boligeiere i Harstad mener at en sortlending og tidligere leder i den konkursrammede bedriften BK Boliger AS er ansvarlig for at de har tapt nærmere 725.000 kroner i forbindelse med oppføring av deres nye bolig.

Politimesteren i Nordland:

Kjørte i fylla, fortsatte å drikke alkohol

En mann i slutten av 40-årene kjørte først bil i alkoholpåvirket stand, for så å fortsette å drikke mer alkohol. Begge delene likte politiet dårlig, og ber Vesterålen tingrett dømme ham.

fredag 12.04 2019

Overgrep i Vesterålen tingrett:

- Er det tvil, skal han frifinnes

Forsvarer Øystein Mørkved minnet dommer og meddommere om at det kun fins ett håndfast bevis i saken – fornærmedes forklaring.

torsdag 11.04 2019

Politimesteren i Nordland:

20.000 i bot for brudd på havressursloven

En middelaldrende mann fra Øksnes er ilagt en bot på 20.000 kroner for brudd på havressursloven.

Gregersen: – Tilfeldig med to søksmål på kort tid

Sortland kan komme til å måtte bruke mye tid i Vesterålen tingrett, ettersom nok en entreprenør har stevnet kommunen med krav om erstatning.

onsdag 10.04 2019

Overgrepssak for Vesterålen tingrett:

Boka som endret alt

– Det gjør stort inntrykk, sier forfatter Mariann Youmans om rollen en av hennes bøker spiller i overgrepssaken som nå går for Vesterålen tingrett.

tirsdag 09.04 2019

Ny og gammel reder strides om fem millioner kroner

En tidligere og en nåværende eier av fiskebåten «Andholmen», fra Bø, må møte i Vesterålen tingrett etter at partene ikke har blitt enige om det endelige oppgjøret etter eierskiftet.

mandag 08.04 2019

Krever avslag på kjøpssummen:

Pengekrav ble advokatmat og havner i retten

Først tok han på seg det økonomiske ansvaret, men etter å ha forhørt seg med en advokat, var han ikke lenger enig med seg selv. Nå havner saken på dommerens bord i Vesterålen tingrett.

Saken startet med en anonym chat

En vesteråling møter denne uken i Vesterålen tingrett tiltalt for en rekke seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente. Saken startet da jenta chattet med Prosenteret.

søndag 07.04 2019

Vesterålen tingrett:

Huskjøper krever hundretusener for mangler

En mann i Hadsel har saksøkt en husselger og hans forsikringsselskap for flere hundre tusen kroner etter at han oppdaget mangler ved eiendommen.

fredag 05.04 2019

Voldsdømt mann anker til Hålogaland lagmannsrett:

– Han mener seg uskyldig dømt i tingretten

– Grunnen til at min klient anker til lagmannsretten, er at han mener seg uskyldig dømt i Vesterålen tingrett.

tirsdag 02.04 2019

– Ber om ny etterforskning i drapssak på Sortland

– Jeg har bedt Statsadvokatene i Nordland om å iverksette ny etterforskning i drapssaken på Sortland.

fredag 29.03 2019

Utenlands mann ble dømt i tingretten:

Lagretten godtar anke av narkodom fra Vesterålen

Hålogaland lagmannsrett besluttet onsdag å godta en anke av en narkodom som ble avsagt i Vesterålen tingrett den 11. februar i år. Saken skal dermed opp til full, ny behandling i lagmannsretten.

onsdag 20.03 2019

Ofoting la ut på tyveriraid i Vesterålen

En mann i 30-årene fra Ofoten har vært på tyveriraid i Vesterålen i løpet av de to siste årene. Nå må han stå til rette for ikke mindre enn femten forskjellige forhold i Vesterålen tingrett.

Stjal drosje. Dømt til fengsel

En sortlending må i fengsel og betale bot for taxityveri.

Tiltalt i Vesterålen tingrett:

Aggressivt verbalangrep ble for sterk kost

Han hadde ikke betalt husleie og husverten nektet derfor å gi tilbake eiendeler inntil øksnesværingen hadde gjort opp. Det skulle ende i et verbalt angrep som nå havner i retten.

tirsdag 19.03 2019

Fengsel og erstatning for seksuell handling mot mindreårig

En mann fra Vesterålen er dømt til fengsel i 45 dager og må betale 40.000 kroner i oppreisning til fornærmede etter å ha utført seksuelle handlinger på ei jente som var 11 år da overgrepet skjedde.

mandag 18.03 2019

Gikk for langt mot ansatt på Sortland:

Kalte ansatt på bensinstasjon «jævla utlending» og «jævla svarting». Risikerer fengsel

Statsadvokat Geir Fornebo ved Statsadvokatene i Nordland har bestemt at rasistisk utskjelling på Sortland skal kjøres som straffesak i Vesterålen tingrett.

lørdag 16.03 2019

Vesterålen tingrett:

Sykemeldt fisker krever erstatning – ble sagt opp via tekstmelding

En fisker har saksøkt rederiet Vornes Kystfiske AS på Myre i Vesterålen. Fiskeren krever erstatning etter at han ble sagt opp via tekstmelding mens han var sykemeldt. Det er rederiet ikke enig i.

torsdag 14.03 2019

Overgrepssak i Vesterålen tingrett:

– Tiltalte bør få 45 dagers fengsel for beføling av barn under 14 år

– Dette er en litt spesiell sak som bygger på fornærmedes forklaring. Tiltalte husker ikke noe av dette, men legger til grunn at fornærmede snakker sant og at hun har opplevd det hun sier. Derfor legger påtalemyndigheten ned påstand om 45 dagers fengsel, og da er det trukket fra 15 dager for tiltaltes medvirkning til å komme til bunns i saken.

Stevner Norconsult for Vesterålen tingrett:

Nordlandssykehuset krever erstatning fra de som bygde sykehuset

Nordlandssykehuset Vesterålen (NLSH) har stevnet rådgivingsfirmaet Norconsult for Vesterålen tingrett.

onsdag 13.03 2019

Tiltalte i tingretten:

Sortlending stjal juksamaskiner fra hytte i Hadsel

Politimesteren i Nordland har tiltalt nok en mann for grovt tyveri, og denne gangen er det mann på rundt 30 år som må stille i Vesterålen tingrett.

Må stå til rette for elleve ulike kriminelle forhold

En mann fra Hadsel må i Vesterålen tingrett stå til rette for elleve ulike kriminelle forhold etter at Politimesteren i Nordland har tiltalt ham for lovbrudd på ni ulike paragrafer i tre ulike lover.

Politiet drar hissig NAV-klient for retten

En NAV-klient ble rett og slett forbanna da han var innom NAV-kontoret på Sortland. Det og et annet mindre alvorlig forhold reagerte politiet på.

søndag 10.03 2019

Brøt besøksforbud:

Tiltalt for vold mot tidligere samboer

En mann er i Vesterålen tingrett tiltalt for vold mot sin tidligere samboer, brudd på et besøksforbud og kjøring med småbåt med alkohol i blodet.

lørdag 09.03 2019

– Kommunens kriseledelse har vært involvert fra start

Det sier rådmannen i en kommune i Vesterålen der et barn under 14 år etter tiltale ved Vesterålen tingrett skal være utsatt for gjentatte seksuelle overgrep.

fredag 08.03 2019

Tilstår i Vesterålen tingrett:

Tidligere bedriftsleder velger å krype til korset

En tidligere bedriftsleder i Sortland har gjort noe han angrer på, og går med på tilståelsesdom i Vesterålen tingrett etter å ha erkjent straffeskyld for flere straffbare handlinger mot bedriften han var ansatt i.

Uenige om oppgjør i Øksnes: Bondekrangel om sauehandel kan havne i tingretten

Først kjøpte han dyrene, så ringte han Mattilsynet

En tidligere sauebonde har via Vesterålen tingrett saksøkt en annen sauebonde for manglende oppgjør etter kjøp av en middels stor sauebesetning. Samme dag som han kjøpte dyrene, ringte han Mattilsynet.

torsdag 07.03 2019

Frid Halmøys advokat:

– Ikke mye som taler for at saken bør behandles i Høyesterett

– Som advokat for Frid Halmøy i striden mot Stiftelsen Handelsstedet Tinden ønsker jeg ikke å forhåndsprosedere saken i media, det har vi tatt en beslutning på, men jeg kan si meg enig i at det ikke er mye som taler for at Høyesterett bør behandle saken.

onsdag 06.03 2019

Tiltalt for overgrep mot mindreårig

En mann i en kommune i Vesterålen er tiltalt for å ha utnyttet sin posisjon som ansatt til å begå overgrep mot en mindreårig jente.

tirsdag 05.03 2019

Tiltalt i Vesterålen tingrett:

Tatt med kniver i Sortland bibliotek. Må møte i retten

Politimesteren i Nordland ser ikke blidt på at folk rundt lunsjtiden på en vanlig mandag går rundt med kniver på offentlig sted i Sortland sentrum, og kanskje aller minst i biblioteket på Kulturfabrikken hvor det ofte oppholder seg barn.

onsdag 27.02 2019

Vesterålen tingrett:

Kvinne må svare for til sammen 11 tiltalepunkter

En kvinne som i fjor flyttet fra regionen og som er underlagt vergemål fra fylkesmannen, må svare for til sammen 11 tiltalepunkter i saken som går for Vesterålen tingrett onsdag.

tirsdag 26.02 2019

Dømt til tre år og seks måneders fengsel for voldtekt – anker dommen

En mann i 20-årene er i Vesterålen tingrett dømt til tre år og seks måneders fengsel for voldtekt, samt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til fornærmede.

Betinget fengsel og bot etter frontkollisjon

En mann fra Vesterålen er idømt fengselsstraff og bot etter en trafikkulykke.

mandag 25.02 2019

Andøya Space Center:

Saksøkt for usaklig oppsigelse

Andøya Space Center er saksøkt av en oppsagt medarbeider for usaklig oppsigelse.

Politiadvokat: – Saken er alvorlig nok

– Saken er alvorlig nok, fordi det kan gi traumer hos unge som blir utsatt for seksuelle handlinger.

fredag 22.02 2019

Helsepersonell avslørte overgrep:

Ung mann risikerer tre til 15 års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot mindreårig

En ung mann fra en kommune i Vesterålen og som i dag er myndig, risikerer mellom tre og 15 år i fengsel etter gjentatte seksuelle overgrep mot et barn under 14 år.

torsdag 21.02 2019

Dømt til tre års fengsel etter å ha vært sentral i narko-nettverk

Vesterålen tingrett har dømt en mann som har vært sentral i et narko-nettverk i Vesterålen, til fengsel i tre år. Dersom han klarer å holde seg på matta, slipper han unna med ett års i fengsel. Han må også tåle en inndragning på 162.500 kroner til statskassen.

Sparket etter fire år i jobb:

– Oppsigelsen var gyldig, vi må frifinnes

I et tilsvar til Vesterålen tingrett, der Andøya Space Center er saksøkt av en tidligere medarbeider, sier advokat Arne Seemann Berg i Kvale Advokatfirma DA at den midlertidige ansettelsen av en medarbeider var lovlig. Advokaten mener at det foreligger en gyldig oppsigelse og at selskapet må frifinnes.

tirsdag 19.02 2019

Tiltalt i Vesterålen tingrett:

Stakk to fingre i begge øynene på broren

En mann på rundt 30 år fra Vesterålen står tirsdag tiltalt for å blant annet ha stukket to fingre inn i øynene til sin egen bror.

mandag 18.02 2019

Straffesak mot drapssiktet sortlending kommer opp til høsten

En drapssiktet sortlending blir trolig sittende i varetekt inntil saken kommer opp for Vesterålen tingrett til høsten.

onsdag 13.02 2019

Vesterålen tingrett:

Aktor: – Totalt manglende respekt for loven

I sin avslutningsprosedyre i Vesterålen tingrett onsdag formiddag, ba aktor Karoline Ekeberg om at tiltalte burde dømmes til seks måneders fengsel, en bot på 34.000 kroner og en sperrefrist på tre år mot å kunne kjøre opp til førerkort.

Vesterålen tingrett:

Forsvarer: Ikke mye igjen av tiltalen

Av to separate tiltaler mot en mann i Vesterålen tingrett denne uka, mener forsvarsadvokat Hanne Elise Skare at det under rettens gang har vist seg at det ikke er så mye substans igjen av den ene, første tiltalen.

Vesterålen tingrett:

Tiltalte: – Jeg lå og sov i tung rus

En mann fra Vesterålen, som tirsdag og onsdag satt tiltalt for til sammen ni forskjellige lovbrudd i Vesterålen tingrett, mener at påtalemyndigheten tar feil i flere av forholdene han er tiltalt  for.

mandag 11.02 2019

Vesterålen tingrett:

Tiltalt på nytt mens han ventet på rettergangen

En mann fra Vesterålen må tirsdag stille i Vesterålen tingrett og svare på til sammen ni tiltalepunkter: Vold mot politiet, ruskjøring, kjøring uten førerkort, ulovlige skilt, amfetamin- og hasjbruk, blant annet.

onsdag 06.02 2019

Forsvarer Hanne Elise Skare:

– Fra opptakene hører jeg ikke amfetamin nevnt med et eneste ord

Forsvareren til den utenlandske mannen som denne uka sto tiltalt for innføring av cirka tre kilo amfetamin til Vesterålen, advokat Hanne Elise Skare, etterlyste under sakens gang og under sitt avsluttende forsvar av sin klient, både vitner og beviser i straffesaken.

tirsdag 05.02 2019

Telefonsamtale avspillt i tingretten:

«Skulle slått ihjel en jævel»

Politiadvokat Kay Rønning-Nyvold spilte mandag ettermiddag av en rekke opptak av avlyttede telefonsamtaler mellom tiltalte og en rekke kontakter i Vesterålen. I en av de mange telefonsamtalene sier den tiltalte:  «Skulle slått ihjel en jævel» – knyttet til det som kan oppfattes som interne problemer i det som framstår som et brutalt narkonettverk i regionen.

Vesterålen tingrett:

Tiltalte: – Uskyldig, det finnes ingen beviser

Den tiltalte i narkosaken som går for Vesterålen tingrett denne uka, sa i sin innledende forklaring tirsdag  at han er helt uskyldig i påstandene fra aktor og politiadvokat Kay Rønning-Nyvold.

mandag 04.02 2019

Risikerer minimum seks års fengsel for innførsel av amfetamin

En utenlandsk statsborger som tirsdag må stille i Vesterålen tingrett, risikerer minimum seks års fengsel for blant annet innførsel og overdragelse av mer enn tre kilo amfetamin til personer i Vesterålen. Fem av mottakerne av det narkotiske stoffet, framstår i tiltalebeslutningen som ett av flere ledd i illegal omsetning av amfetamin.

torsdag 31.01 2019

Bot for oppbevaring av amfetamin

En mann er idømt en bot etter oppbevaring av narkotika.

onsdag 30.01 2019

Tiltalte:

– Jeg er ikke skyldig

Mannen i 20-årene avviser påstandene om at han skal ha voldtatt en jevnaldrende jente.

Mann i 20-årene i alvorlig straffesak:

Påstand om fire års fengsel etter voldtekt

Aktor mener at en mann i 20-årene må dømmes til fire år i fengsel etter en voldtekt.

mandag 14.01 2019

Boligkjøpere tapte mot Steinsvik - nå er de kommet til forlik

Nektet å betale bot for brudd av kjøpekontrakt etter forsinkelser

Fire boligkjøpere ble saksøkt av Steinsvik etter at de nektet å betale for å heve kjøpekontrakten de hadde inngått. Steinsvik vant fram i tingretten, og boligkjøperne anket - men nå har partene kommet til forlik.

Mekling mellom Rosenvinge og kommunen avlyst:

– Vi klarer ikke å se at vi sitter med skyld som gjør at vi skal gå i forhandlinger

Kommunalsjef Erik Strand for skole og oppvekst mener det fra kommunens side ikke var noe grunnlag for å gå i forhandlinger. Det ville innebære en erkjennelse av at de hadde gjort noe galt, sier han.

fredag 11.01 2019

Dommen fra tingretten opprettholdt i lagmannsretten:

Idømt åtte måneders fengsel - må betale 160.000 i erstatning

En mann bosatt i Vesterålen er dømt for vold mot sin daværende ektefelle i både tingretten og lagmannsretten. Han må også betale erstatning både til henne og et av parets barn.

Bostyrer om Yusuf Deniz og «Den Glade Kokk»:

– Har bedt om tilbakelevering

Kafeen og restauranten «Den Glade Kokk» stengte i slutten av oktober, men siden den gang har det vært klart at dette ikke nødvendigvis betydde slutten for bedriften. Advokat Frank Steiro, som er bostyrer, bekrefter overfor VOL at eier og driver Yusuf Deniz har bedt om en tilbakelevering.

Aktor ber om ti måneders fengsel for familievold

Aktor ber om at mannen som onsdag og torsdag sto tiltalt i Vesterålen tingrett for familievold skal dømmes til ti måneders fengsel. Mannen har erkjent delvis straffskyld.

torsdag 10.01 2019

Ber tidligere mobbeofre ta kontakt raskt

Neste uke er det meklingsmøte mellom William Rosenvinge og Sortland kommune. Rosenvinge håper så mange som mulig med lignende historier tar kontakt før den tid. Samtidig sier advokaten at de er åpne for å komme til enighet med kommunen før rettssaken.

onsdag 02.01 2019

Ble dømt til seks og et halvt års fengsel:

Overgrepsdømt anker til lagmannsretten

Mannen som i desember ble dømt til seks og et halvt års fengsel for overgrep mot sin stedatter har valgt å anke dommen. Det er ikke satt noen dato for når den skal gå i lagmannsretten.

mandag 31.12 2018

Stjal fra hytte, kjørte ruspåvirket og brukte narkotika:

Viltkamera felte innbruddstyv

En mann fra Øksnes i midten av 30-årene er i Vesterålen tingrett dømt til 90 dagers fengsel. Foto tatt av viltkamera og DNA-analyse førte til at mannen ble dømt for grovt tyveri i forbindelse med et hytteinnbrudd.

torsdag 27.12 2018

Rettstvist om Nyksund-arbeider:

Polsk byggefirma frifunnet i tingretten - Nyksund-selskap må betale erstatning

Vesterålen tingrett har kommet fram til at innehaver av et byggefirma som sto for arbeidene på Nyksund brygge, ikke kan lastes for at arbeidet ikke ble utført etter avtalene. Retten kom fram til at innehaver kun fungerte som en ansatt i arbeidene.

onsdag 19.12 2018

Vil komme endringer i tingrettsstrukturen - Himanshu Gulati på besøk i Vesterålen:

– Jeg kan ikke garantere noe, men jeg har fått et godt inntrykk

I august kommer domstoladministrasjonen med nytt forslag til tingrettsstruktur i Norge. Advokatforeninga er bekymret for at tingretten i Vesterålen kan havne på kuttlista. Onsdag var stortingspolitiker Himanshu Gulati på besøk for å høre på argumentene for å bevare Vesterålen tingrett.