Tema

tirsdag 24.04 2018

Rødt: – Bryter med arealplanen | Fylkesmannen: –Vet ikke hva vi gjør nå: | Lossius: – Dette vedtaket vi ønsket

Uenige om konsekvenser etter at formannskapet fastslo at Kringelen ikke trenger reguleringsplan

Formannskapet i Sortland vedtok tidligere i april å oppheve dispensasjonen fra arealplanen de tidligere har gitt Kringelen masseuttak. Samtidig fastslo de i vedtaksteksten at uttaket ikke trenger reguleringsplan i det hele tatt.

onsdag 11.04 2018

«Et synlig bevis på dårlig prosjektering og styring»

Kan bli rettssak etter Hovden-overskridelser

Hovden kai i Bø blir nesten dobbelt så dyr som først antatt. Formannskapet informeres først i etterkant. Kommunen selv omtaler saken som et bevis på dårlig styring. Nå kan det bli sak.

torsdag 22.03 2018

Bryter med ønskene fra Kulturfabrikken:

Formannskapet vil selge Kunstnerhuset

Sagaen om Kunsterhuset kan gå mot slutten. Formannskapet gikk torsdag inn for å selge huset - med visse vilkår. Formannskapet - og rådmannens innstilling - brøt med Kulturfabrikkens innstilling i saken.

Vil prioritere flytebrygge på gjestehavna

Politikerne i formannskapet vedtok - som ventet - å gå videre med etablering av gjestehavn i Sortland. Samtidig vedtok de å prioritere spesielt å få på plass flytebrygge.

Formannskapet opprettholdt avslag

Blir nekta beiterett - nå går saken til Fylkesmannen

I fjor snudde formannskapet 180 grader på et vedtak de alt hadde gjort, ettersom de mente de gjorde en feil i første runde. De satte foten ned for overføring av beiterett til fritidseiendom. Nå går saken til Fylkesmannen.

onsdag 07.03 2018

– Bedre kontroll på vann og avløp til neste skreisesong

Kontrollsystemene til vannverkene er 20 år gamle, og skal nå byttes ut før kollaps er et faktum. – Vi trenger dette raskt, sånn at vi har bedre kontroll på vann og avløp til neste skreisesong, saTore Christiansen (KrF) i tirsdagens formannskap.

torsdag 01.02 2018

Høyre splittet om nytt parkeringssystem

Høyre i Sortland er delt om byparkering i Sortland, og har fristilt sine representanter. Roar Wessel-Olsen har tvilt seg fram til at han er for, mens Beate Bø Nilsen og Marthe Hov Jacobsen er imot.

torsdag 16.11 2017

Utsatte hotellavgjørelse

Formannskapet valgte å utsette å ta stilling til om utviklerne av Kvartal 23 skal få starte planarbeidet med hotellet "Den blå diamanten". De ble orientert om planene for en uke siden, og utsatte for å få bedre tid til å se på planene.

onsdag 15.11 2017

Holmen-eiere får nausttomt i kompensasjon

tirsdag 07.11 2017

Hadsel formannskap til Svolvær for møte:

– Viktig for å bygge relasjoner

Mens Fremskrittspartiet og Rødt kritiserer avgjørelsen om å legge neste formannskap i Hadsel til Svolvær, mener ordfører Siv Dagny Aasvik at det er viktig for å bygge relasjoner.

torsdag 23.02 2017

Håper på løsning for Kringelhøgda

Politikerne i Sortland vedtok torsdag å sende arealplanen ut til andre gangs høring. Foreløpig mangler man en løsning for det omstridte området på Kringelen. Administrasjonen har tro på at man kommer til enighet før sluttbehandling av planen.