Tema

torsdag 24.09 2020

Omlegging til maling og industri gir gode resultater

Ivar Hein Iversen, som driver Jernvareforretningen på Melbu, forteller om gode resultater for bedriften etter at de satset mer på maling og varer til industrien.

torsdag 03.09 2020

Nybilsalget har stupt

I august i år falt omsetningen av nye biler på Sortland med 50 prosent sammenliknet med fjoråret. For året sett under ett er det en nedgang på 30 prosent. Bilselgerne melder samtidig om et ekstremt godt bruktbilsalg og optimisme foran høsten.

søndag 16.08 2020

Bruktbonanza for hadselværinger hos Sareptas

Sareptas på Melbu ser lyst på framtiden til brukthandel i Vesterålen, og forteller at tiden i forbindelse med Sommer-Melbo, vanligvis er travel. I år har butikken hatt en jevn flyt av kunder inn og ut døra.

lørdag 18.07 2020
6

Ser butikkdøden i hvitøyet

Fredag i forrige uke var siste åpningsdag for den lokale Fargerike-butikken på Melbu. Bare to av fem butikker er igjen i butikksenteret; frisøren og medisinutsalget. Ifølge Daniel Sowe, næringssjef i Hadsel kommune, er det likevel håp i hengende snøre for næringslivet i kommunen.

mandag 15.06 2020

Sjelden godt fra oppstartsbedrift på Myre

Øksnes Møbelsenter fikk et kjempegodt resultat i fjor.

lørdag 06.06 2020

Martine Vestgård og Mormors kunne endelig åpne dørene:

– Det ble noen tårer i går kveld

- Det har vært fem veldig intense dager, men det er utrolig godt å endelig få åpnet, sier daglig leder på Mormors, Martine Vestgård.

søndag 10.05 2020

Interaktivt årsmøte i Hadsel Næringsforening

7 mai. holdt Hadsel næringsforening årsmøte og samlet 12 medlemsbedrifter på Teams, noe man sa seg fornøyd med i dagens situasjon.

onsdag 01.04 2020

Liten nedgang, men stabilt for Steiro-selskapene

Til tross for at 2019 var et ganske stabilt økonomisk år for Steiro-familiens selskaper, sammenlignet med 2018, hadde samtlige selskaper nedgang i omsetningen.

fredag 27.03 2020

Øksnes Næringslivsforening oppfordrer kommunen:

– Sett i gang håndverksoppdrag nå!

Øksnes Næringslivsforening (ØNF) har utarbeidet en tiltaksplan for å avhjelpe den vanskelige koronasituasjonen for lokalt næringsliv. Her oppfordrer de blant annet Øksnes kommune til å iverksette håndverksoppdrag på kommunale bygninger nå.

onsdag 25.03 2020

Fredag stengte Stormberg butikken på Sortland

Heretter må Vesterålinger som er på jakt etter tøy fra Stormberg reise litt lenger for å handle det i en fysisk butikk. Butikken i Sortland Storsenter er nemlig stengt.

Butikkene sliter, flere stenger dørene

Flere butikker i Sortland Storsenter og Skibsgården har valgt å stenge. – Det er ingen lett beslutning for en som driver butikk å dra ned gitteret, sier senterleder Sollie i Sortland Storsenter.

tirsdag 24.03 2020

Bilbransjen rammes av korona-krisen

Bilbransjen rammes også av korona-krisen.

fredag 20.03 2020

Hadsel Næringsforening om koronasituasjonen:

– Kritisk for mange små bedrifter

Det er kritisk for mange små bedrifter i Hadsel, mens det for de største går foreløpig bra, sier Hadsel Næringsforening i en pressemelding.

torsdag 19.03 2020

NAV i Vesterålen samarbeider om oppfølging

På grunn av stort trykk på kontaktsentrene i NAV, og den spesielle situasjonen vi står i, har NAV-lederne i Vesterålen besluttet å samarbeide om oppfølging av bedriftene i regionen.

onsdag 18.03 2020

– Viktig å ta vare på næringslivet

Frisørtimen avlyst – Jonny betalte likevel

Øksnesværingen Jonny Rinde Johansen oppdaterte nylig sin profil på Facebook, og sier at han skulle hatt sin faste frisørtime denne uken. Men hans faste frisørsalong var rammet av koronasituasjonen og har vært nødt til å stenge dørene.

tirsdag 17.03 2020

Er det ikke liv laga for nisjebutikker på Myre?

Smykkeskrinet på Myre vurderer å legge ned

Vol møtte eier av Smykkeskrinet AS på Myre og leder for Øksnes Næringslivsforening og stilte spørsmålet: er det liv laga for mindre nisjebutikker i utkantene og på Myre spesielt? De er i alle fall enige i at mangfold i næringslivet er viktig.

torsdag 05.03 2020

Fikk inn mest pant i Vesterålen:

Rema 1000 Sortland på pantetoppen

I fjor ble det panta over 1,2 millioner flasker og bokser på Rema 1000 Sortland. Det plasserer butikken på toppen i Vesterålen.

fredag 14.02 2020

– Påvirker hele bransjen i hele landet

Gresvig-konkursen påvirker sportsbutikker landet rundt. Hos Corner Sport på Stokmarknes tror man på et år med uro i markedet. – Heldigvis er mange fortsatt flinke til å handle lokalt, sier Einar Pihl.

tirsdag 11.02 2020

Husfliden nærmer seg 50 år, får nye eiere

– Vi har noen ideer til nye ting, men nå har vi hatt fokus på å overta, sier Kine Johansen og Renate Kristiansen. De skal nå drive Andenes husflid og brukskunst.

lørdag 01.02 2020

– Vi skal gi butikken en skikkelig ansiktsløftning

tirsdag 14.01 2020

Ett skritt nærmere ny Kiwi-butikk på Sortland

Sortland kommune ga 17. desember Klausengruppen AS, på vegne av Alv B Steiro & Sønn Rune Steiro, rammetillatelse for den planlagte Kiwi-butikken på Sortland. Dermed er Steiro ett skitt nærmere å få realisert en ny dagligvarebutikk i Sortland.

lørdag 28.12 2019

Omsatte for nesten 400 millioner i 2019

Med en omsetning på rundt 395 millioner kroner har 2019 vært et bra år for Sortland Storsenter. Dette er en økning på 1,2 prosent fra fjoråret.

182 nye selskap opprettet i 2019

Hittil i år har det blitt etablert 182 nye selskaper i Vesterålen. Peter Jakobsen er en av 37 som startet selskap i Øksnes.

fredag 13.12 2019

Starter å utrede mulig parkeringsavgift over nyttår

I forbindelse med budsjett og økonomiplan, vedtok kommunestyret i Sortland torsdag at en mulig parkeringsavgift på kommunale parkeringsplasser skal utredes. Arbeidet med utredningen vil starte over nyttår.

torsdag 21.11 2019

Frykter ikke kjede-konkursene

Kjøpesentrene frykter ikke kjede-konkursene. Nye handelskonsept og nye leietakere fyller opp lokalene.

mandag 11.11 2019

Janne og Signy med:

Signy og janne serverer 200 kaffekopper daglig - og nå kommer smultringene

På Kaffebakeriet på Stokmarknes går kaffetrakteren i ett, og smultringene er kommet på plass i disken.

fredag 01.11 2019

Formannskapet sa nei til utbygging på Strandskogjordet:

Fazenda Utvikling har ikke noe hastverk

Torsdag sa formannskapet i Sortland kommune nei til Fazenda Utvikling AS sin søknad om utbygging på Strandskogjordet. Otto Hulbak i Fazenda Utvikling sier at de ikke har noe hastverk med å få til en utbygging.

onsdag 23.10 2019

Øksnes Handelspark har satt åpningsdato

I juni skrev vi at Øksnes Handelspark hadde som intensjon å åpne dørene tidsnok til at publikum vil rekke årets julehandel. Den intensjonen er nå oppfylt.

søndag 29.09 2019

Kjendishandel på Norefell får konsekvenser i Sigerfjord:

Vil at dette friområdet i Sigerfjorden skal bli boligområde

I forbindelse med et kjøp av 70-80 mål eiendom ved den attraktive skidestinasjonen Norefjell i Buskerud, fikk Flemming Hansen en tomt i Sigerfjorden på kjøpet. Nå ønsker han å bygge boliger på tomta.

lørdag 31.08 2019

Hun er foreløpig den siste kioskdriveren på Andenes

Sunniva Schaug er foreløpig en historisk person på Andenes. Hun er nemlig den siste kioskdriveren, etter at Narvesen stengte dørene tirsdag. – Det er utrolig vemodig, men samtidig gleder jeg meg til å begynne i ny jobb, sier Schaug.

torsdag 25.07 2019

Sparbutikken i Bø vokser jevnt og trutt

Etter at Rimi-butikken på Vinje i Bø gikk over til Spar-konseptet i 2015, har omsetningen økt jevnt og trutt. I fjor omsatte Spar i Bø for over 38 millioner kroner.

Elkjøp Vesterålen passerte 100 mill. i omsetning

2018 ble en milepæl for Elkjøp Vesterålen AS, da de omsatte for over 100 millioner kroner i de to butikkene for første gang.

torsdag 18.07 2019

Tyverier på kjøpesentre:

– Utfordringene er størst med bandene som er så proffe at de nesten har eget organisasjonsnummer

Tyvene på kjøpesentrene har ikke tatt sommerferie, men så langt i sommer har de organiserte bandene ikke dukket opp på Sortland.

onsdag 17.07 2019

Advarer mot vannkokere fra Clas Ohlson på Sortland

Handelsparken Sortland oppfordrer alle kunder som har kjøpt Coline vannkoker om å omgående slutte å bruke produktet, og levere den tilbake til nærmeste Clas Ohlson-butikk.

fredag 08.02 2019

Nytt forretningsområde på Myre

Nærmer seg for Handelsbygg AS

Handelsbygg AS ønsker å investere og satse på næringsutvikling i Øksnes, og vil realisere et nytt forretningsområde på Myre. Planprogrammet er nå ute på høring.

Trafikk-, handels- og mulighetsanalyse for Sortland ferdig:

Sortland blant landets 15 største kommuner i vareomsetning

Kommunestyret i Sortland fikk torsdag presentert den ferdige trafikk-, handels- og mulighetsanalysen som Norconsult har utarbeidet for dem. Rapporten konkluderte med at selv om byen som handelssted gjør det veldig bra, må det gjøres noen grep for fremtidig utvikling.

onsdag 09.01 2019

Bunnpris på Sortland har fått ny butikksjef

Bunnpris-sjef Raymond Johansen overlater roret til Rayner Andreassen.

fredag 30.11 2018

Forventet å bli ferdige før påske

Storsenteret skal pusses opp - lover toppmoderne senter

Scala Eiendom presenterte fredag planene for oppussing av Sortland storsenter. Oppussinga er planlagt å begynne i februar, og ferdigstilles før påske.

lørdag 20.10 2018

Feiret jubileum med kake og glade gutter

Sortland storsenter feiret lørdag 14-årsjubileum. Det ble feiret med kake, sang og sentermus.

torsdag 18.10 2018

Åpna Handselsparken offisielt:

– Vi er to stolte ordførere

Sortlands og Bøs ordfører åpna sammen nye Handelsparken torsdag. Åpninga sammenfaller også med senterets 15-årsdag.

lørdag 06.10 2018

Slutt på butikkene i andre etasje på Bykuben:

Vagabond stenger etter 15 år

– Det er klart det er vemodig å måtte legge ned etter 15 års drift, sier Trond Bottolfsen, når det nå er kjent at Vagabond stenger dørene.

torsdag 19.07 2018

Europris flytter til Handelsparken:

– Jeg føler jeg bor litt i veggene her

Europris på Sortland er snart klar for flytting til nye lokaler i handelsparken. Butikksjef Heidi Lisbeth Knudsen gleder seg til å kunne åpne ny butikk - samtidig er det også vemodig etter over tjue år i samme lokaler.

tirsdag 10.07 2018

– Jeg måtte sende 90 prosent av shortsene til Oslo

Merker regntung juni på salget

Butikkene på Sortland storsenter har i varierende grad blitt påvirka av en mer regnfull juni enn normalt. I noen butikker er salget som vanlig på denne tida av året, i andre har det gått mer regntøy og langbukser enn sommerklær.

mandag 25.06 2018

Går sammen for enda mer lokal handel

– Vi er glade for å kunne tilby et gavekort på butikkene på Stokmarknes, opplyser Eilert Ellingsen ved Stokmarknes aktietrykkeri.

torsdag 24.05 2018

Tjuvåpnet Jysk ei uke før tida

Torsdag åpnet Tom Meier den nye Jysk-butikken i Handelsparken.

onsdag 14.03 2018

Fylkesmannen med klare advarsler:

Liten fugl kan velte store planer

Øksnes kommune vil legge til rette for plasskrevende handel, industri, håndverksbedrifter, lager, kontor og offentlig parkering, men en liten fugl kan velte alle planer.

tirsdag 27.02 2018

Apotek 1 kommer til Sortland senter - søker ansatte

Apotek 1 er på utkikk etter fem ansatte til en ny butikk i Sortland senter.

tirsdag 06.02 2018

God start for den nye Extra-butikken på Sortland

Coop Nordland kan fortelle om en lysende utvikling for den nye Extra-butikken som ble åpnet på Sortland i fjor høst.

fredag 29.12 2017

Snart lekeland i Skibsgården

Som et ledd for å gjøre handel i Sortland enda mer attraktivt, etableres det lekeland og restaurant i Skibsgården.

fredag 22.12 2017

Grønt punkt: 60.000 tonn juleemballasje

Julepynt, julemat og julegaver handles i stort monn i desember. Med på kjøpet får vi med oss 60.000 tonn emballasje hjem, anslår Grønt Punkt.

fredag 15.12 2017

Coop Nordland fusjonerer med Steigen og Beiarn & Misvær

Coop Steigen, Coop Beiarn & Misvær og Coop Nordland har besluttet å fusjonere. Den nye virksomheten vil ha 63 butikker, 950 ansatte og 50.000 medeiere.

mandag 11.12 2017

Forbrukerrådet: – Be om byttelapp

Det finnes ingen bytterett i norsk lov. Derfor anbefaler Forbrukerrådet alle å be om byttelapp til julegavene. 

søndag 10.12 2017

Størst økning i julehandel innen hus og hjem

Mange kjøpte kanskje ny julepynt ved inngangen til desember. Butikker som selger varer til hus og hjem som hadde den største økningen i handelen i uke 48.

søndag 26.11 2017

E. Sørdahl AS satser på nett:

– Det er kanskje skjebnens ironi, men vi håper det også skal bedre tilbudet i den fysiske butikken

En av de eldste aktørene i handelsstanden på Myre satser nå på nett.

fredag 24.11 2017

Juleshopping fra sofakroken gir ny pakkerekord

Det går mot ny pakkerekord på posten før jul. Årsaken er mer netthandel, større trykk på Black Friday og bedre logistikk. Og stadig flere vil ha pakkene hjem.

søndag 19.11 2017

– Nordmenn vil handle for 56,3 milliarder kroner i julen

Hovedorganisasjonen Virke anslår at vi kommer til å handle for rundt 10 700 kroner hver i desember i år.

lørdag 18.11 2017

Stadig flere julegaver kjøpes på nettet

Netthandel av julegaver er i gang. I år planlegger 44 prosent av nordmenn å handle gaver på nett.

mandag 06.11 2017

Julehandelen starter tidligere i år

November vil i år stå for nærmere halvparten av all julehandelen. Ifølge Virke har økt netthandel og Black Friday endret måten nordmenn kjøper julevarer på. 

lørdag 14.10 2017

Mann av huse for butikkåpning på Sortland:

Klappet inn kunder i ti minutter

Varehussjef Kay Robin Sørensen og de andre ansatte på Biltema Sortland, klappet inn kundene i over ti minutter da Biltema ble åpnet lørdag morgen.

mandag 04.09 2017

Ukas parkeringsnytt:

Skibsgården innfører betaling for parkering – men kun hvis du står der mer enn tre timer

Kjøpesenteret får det nye betalingssystemet på plass i løpet av uka.

onsdag 23.08 2017

Butikken flytter fra Skibsgården neste år:

– I dialog med mulig erstatter for Kid

Interiørbutikken har sagt opp leieavtalen med Skibsgården.

mandag 31.07 2017

Børre Stranda ved Herregalleriet på Sortland:

– Hemmeligheten er de som står bak disken

Børre Stranda og Herregalleriet AS har omsatt for nesten 125 millioner kroner siden oppstarten i 1999. Ifølge Stranda, som er daglig leder ved butikken, er hemmeligheten bak suksessen de som står bak disken.

onsdag 21.06 2017

Daglig leder i Handelsbygg AS:

– Vi har flere konkrete interessenter på blokka

Vil utvikle nytt, stort næringsareal i Øksnes

Handelsbygg AS, som har vært med på etablering av blant annet Europris på Stokmarknes og Andenes, ønsker å etablere et område for plasskrevende handel og eventuelt industri i Øksnes. Nå har kommunen inngått opsjonsavtale med selskapet.

fredag 28.04 2017

Tilbyr levering på døra

Nå kan du få ferdig pakket fiskeboks

– Folk bør få muligheten til å få med seg fisk fra Andøya, sier Elsa Åsvang i Elsas sjømat.

tirsdag 18.04 2017

Nye Sortland Senter

– Får svar om Clas Ohlson i mai

– Vi får en endelig bekreftelse om Clas Ohlson i mai, sier Jan-Eirik Johnsen i Sortland senter.

Strålende fornøyd med påskehandelen

tirsdag 14.03 2017

Vil innføre tretimers parkering i sentrum

torsdag 09.03 2017

Vil finne et marked for eksklusivt norsk og dansk klesdesign

søndag 20.11 2016

– Kjedene trenger et «spark i ræva»

Torsdag ble julegata på Sortland tent. Marius Steiro oppfordrer kundene til å handle lokalt i førjulstiden.

lørdag 19.11 2016

Har fått inn første hus i pepperkakebyen

Innflyttingen i «Pepperkakebyen på Stokmarknes» er i gang. – Nå må bare pepperkakehusene strømme på. Vi har masse plass, sier Karin Bunes og Bodil Vestgård.

onsdag 16.11 2016

Hvem skal opp på Myran?

Ei tomt på 10.000 kvadratmeter klargjøres til næring- og handelsvirksomhet ved Europris.

onsdag 12.10 2016

Spar åpner dørene

Torsdag åpner Spar dørene igjen. Og da med nytt design og ferskvaredisk.