Tema

lørdag 04.01 2020

Allerede i gang med neste års show

Suksess for felles fyrverkeri på Myre

Morten Helgesen sørget for et spektakulært felles fyrverkerishow på Myre nyttårsaften. Nå håper han at dette kan bli en fast tradisjon, og at øksnesværingene er med på å åpne lommeboka til formålet.

tirsdag 31.12 2019

Branninspektør advarer

Selv om nyttårsaften er til glede for mange med raketter i forskjellige farger og former advarer Hadsels branninspektør Eirik Sletten om sikkerhet og brannfare.

tirsdag 05.11 2019

Familiefyrverkeri nyttårsaften på Myre?

Helgesen Skylight v/Morten Helgesen søkte Øksnes kommune om midler/starthjelp for å få til et felles nyttårsfyrverkeri på Myre. Dette ønsker ikke formannskapet å støtte økonomisk.

fredag 28.12 2018

NRK: Over 60 prosent vil forby privat oppskyting av fyrverkeri:

Merkes ikke på salget på Sortland

Selv om en spørreundersøkelse gjort av NITO viser at over 60 prosent vil forby privat oppskyting av fyrverkeri, har fyrverkerisalget på Sortland hatt en pangstart i år.

onsdag 26.12 2018

Feiret nyttår på fødeavdelinga

Da Nikolai (7) ble født, var det mer enn en måned igjen til mammas termin. Foreldrene var på grillfest da vannet gikk.

Rakettene fulgte dem hele veien til sykehuset

Mayken er den siste i klassen som fyller ni. Født på årets første dag i 2010, var det stor oppstandelse rundt hennes fødsel. Selv er hun svært fornøyd med bursdagsdatoen.

søndag 18.11 2018

SVs Christian Torset:

– Har vi råd til nyttårsaften?

I fjor lanserte jeg ideen om at Sortland burde satse på felles oppskyting av fyrverkeri for de som bor i eller nært sentrum.

onsdag 27.12 2017

Ordføreren om fellesfyrverkeri:

– Kommunen kan ikke stå for dette alene

Ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) er i utgangspunktet positiv til ideen om fellesfyrverkeri, men understreker at det ikke er noe kommunen alene kan stå for. Torset lover at han skal løfte saken opp på politisk nivå.

Ønsker forbud mot fyrverkeri også på nyttårsaften

Christian Torseth, sortlending og SV-er, tar til orde for å forby privat fyrverkeri i Sortland sentrum - og så heller innføre fellesfyrverkeri, slik flere kommuner har gjort de siste årene. På Facebook blir ideen tatt godt imot.

Ligger an til finvær nyttårsaften:

Nord-Norge får rakettværet

Etter mye hardt vær i julehelgen, blir nyttårshelgen roligere. Det beste været for nyttårsraketter kommer i Nord-Norge.

søndag 01.01 2017
7

Årskavalkade 2016 fra Hadsel

Året 2016 har vært et år med debatter rundt eldreomsorg, skolestruktur og habilitetsspørsmål. Det har også vært kamper om Rødskolen, Brattåsen og kulturskolen. Dessuten har selveste Matt Damon filmet i Trollfjorden, og et filmcrew har laget film i MS «Finnmarken». Vesteraalens Avis og VOL oppsummerer året i Hadsel.