Tema

fredag 22.05 2020

Drømmetur endte med skadet fot og helikoptertransport for Brigt

En topptur til Hammardalstindan i Hadsel, endte med skade etter et ublidt møte med varierende snøforhold. Brigt Rødli advarer nå andre i toppturmiljøet om forholdene.

torsdag 21.05 2020
14

Randulf laget drømemhuset sitt på Kalsnes

I to år har Randulf Nedrum bygget sitt eget hus. Et nedslitt nordlandshus er blitt til et drømmehjem på Kalsnes. Bygget er spekket med funksjonelle detaljer.

mandag 18.05 2020

Bø kommune har få kommentarer

Teknisk sjef i Bø, Rune Dahl ønsker ikke å svare på spørsmålene knyttet til oppsigelse av Stian M. Larsen.

– Har aldri før vært borti liknende sak i nord 

– At en muntlig klage fra entreprenør blir lagt til grunn i en oppsigelsessak, er meget spesielt.  Jeg har aldri vært borti en liknende sak i nord, sier Paul Davies i Nito Nord.

Ble oppsagt fra stillingen i Bø kommune:

Klaget på byggesak i Bø, mistet jobben

Stian Mortensen Larsen tiltrådte som saksbehandler ved teknisk etat i Bø kommune 1. februar i fjor. I prøvetiden fikk han en endringsoppsigelse, som fagforeningen Nito ba kommunen om å revurdere. Larsen mener at den egentlige årsaken til oppsigelsen var en helt annen en den han fikk oppgitt.

fredag 15.05 2020

Professor Karen Helene Ulltveit-Moe:

Professor: – Notorisk feil fra konsernsjefen i Nordlaks

Professor Karen Helene Ulltveit-Moe mener konsernsjefen i Nordlaks tar helt feil når han snakker om grunnrenteskatten i havbruksnæringen.

tirsdag 12.05 2020

– Øker produksjonskostnadene per kilo fisk

Hadsel og Sortland kommune blir blant vinnerne når den nye lakseskatten slår inn neste år. Til sammen skal nemlig Nordlaks og Eidsfjord Sjøfarm ut med over 20 millioner kroner i årlig skatt.

torsdag 07.05 2020

– Det er veldig mye alkohol der, mye mer enn folk tror

Mia Enoksen er den eneste deltakeren på Ex on the Beach som har gitt alle en klem i det hun entret stranda.

tirsdag 05.05 2020

Båtfører sovnet og ble stående på tørr grunn

KV Heimdal befant seg tilfeldigvis i Tjeldsundet på vei nordover til et oppdrag, da de ble gjort oppmerksom på en havarist på et skjær. – Siden vi var nærmeste ressurs trådte vi til, sier skipssjef Gøran Rosenvinge.

Ble fridd til på direkten under radiobingo: – Det ble latter og tårer

Cecilie Røgeberg fra Melbu ble fridd til på direkten, midt i radiobingosendinga til Radio Bø. Lytterne fikk ikke høre hva den kommende bruden svarte, om det ble ja til frieriet.

fredag 01.05 2020

Så mye tapte flere vesterålsbedrifter i omsetning i mars på grunn av koronakrisen

Flere vesterålsbedrifter har fått kompensasjon på grunn av stort omsetningsfall som følge av virusutbruddet.

torsdag 30.04 2020

– Det ser ut som en kirkegård her. Håper vi får åpne i mai

Magnus Pettersen hos Family Sports Club på Stokmarknes håper myndighetene snart lar treningssentre åpne. Enn så lenge gjør senteret det de kan for at medlemmer skal få trent.

onsdag 29.04 2020

Krever flere redegjørelser og utredninger for SE-gruppens planer i Vestmarka

I mars kom Fylkesmannen i Nordland med innsigelse mot reguleringsplanforslaget for Vestmarka næringsområde sør, der SE-gruppen vil etablere elementfabrikk. Fylkesmannen har nå kommet med en kravliste som kan føre til at innsigelsen blir trukket tilbake.

mandag 27.04 2020

Nord Universitet på Stokmarknes:

– Studentene våre blir stadig yngre. Mange ønsker å ta sykepleien på deltid

– Vi er veldig glade for at vi har så god søkning, sier Barbro Fjellheim Holm. Tallene fra samordnet opptak viser at sykepleiestudiet på Stokmarknes er Nord Universitetets fjerde mest populære studie.  

søndag 26.04 2020

Lanserer kokkepodkasten Lapskaus

Ronny Kolvik og Halvar Ellingsen tar et dypdykk i Norges kokkemiljø i sin nye podkast Lapskaus.

Fylkesmannen fraråder Sortland å tillate oppdrett i Godfjorden

Fylkesmannen i Nordland fraråder Sortland kommune å gi Eidsfjord Sjøfarm AS dispensasjon for etablering av to akvakulturanlegg i Godfjord.

fredag 24.04 2020

Kystvakta sleper knølkvalen til havs:

Marinbiolog Audun Rikardsen: Har flere teorier på hvorfor hvalen i Hadsel døde

KV «Heimdal» slepte den døde knølhvalen fra Finnsæterneset. Marinbiolog Audun Rikardsen håper man på sikt får på plass et eget team med forskere, dedikert til å undersøke hvalkadaver.

Ville utsette vedtak om kameraovervåkning, ble nedstemt

Kommunestyret i Sortland behandlet torsdag hvorvidt det skal monteres overvåkingskamera på noen av de kommunale byggene. Christoffer Ellingsen (R) mente regelverket ikke var på plass og ville utsette forslaget.

Sigerfjord Fisk:

– Vi har aldri før solgt så mange esker på et marked

– For oss er dette en fantastisk mulighet, sier Trond Geir Reinsnes. Ishavsrøya til Sigerfjord fisk gikk unna som varmt hvetebrød med Reko-ringen.

onsdag 22.04 2020

– Endelig fikk jeg tak i et helt kjeslakt igjen

Tirsdag strømmet folk til det som var Reko-ringens andre utlevering i Vesterålen, på Sortland, og nå skal konseptet tas videre til andre kommuner. Blant lykkelige kunder er Frank Ludvigsen, som sikret seg en delikatesse som ikke finnes i butikkene.

Øksnesordfører kritisk til mangel på dialog

Hurtigbåtruten i Øksnes til vestbygda er kuttet med en dags varsel. –Jeg er kritisk til måten dette er gjort på, sier ordfører John Danielsen (Sp).

Vil ha krisehjelp også for de minste:

Elin kjemper for å bevare livsverket, men får nei til hjelp fra Staten

Elin Dahl mener nåløyet for å få tilskudd fra regjeringens krisepakke, er for trangt for de små reiselivsbedriftene. Da hun skulle søke koronastøtte, kom hun ikke gjennom.  

tirsdag 21.04 2020

Derfor våger ikke forskerne å obdusere kvalen som ligger på Bleik

Forskerne våger ikke å åpne spermasettkvalen som nylig rekte i land på Bleik, bare to uker etter at en annen hval ble skyldt i land i nærheten.

mandag 20.04 2020

Jobber kveld og natt for å hjelpe næringslivet i Vesterålen

I regnskapsbyrået Accountor arbeides det nå for fullt med å hjelpe næringslivet i Vesterålen med å tyde regjeringens krisepakke og sende inn søknader om kontantstøtte på vegne av bedrifter.

Jobber kveld og natt for å hjelpe næringslivet i Vesterålen

I regnskapsbyrået Accountor arbeides det nå for fullt med å hjelpe næringslivet i Vesterålen med å tyde regjeringens krisepakke og sende inn søknader om kontantstøtte på vegne av bedrifter.

søndag 19.04 2020

– Kundene er flinke. De lærer fort og også nye kunder kommer til

Marit Sandberg på Eldhusbakeriet har laget et system som gjør at steinovnsbakst fortsatt er tilgjengelig. Korona-tilpasningen av utsalget gjør at folk venter i bilkø.

Elkjøp har gjort korona-endring:

Kun de største kundene får bedriftskreditt

Elkjøp gir ikke lengre kreditt til bedrifter, med unntak av de aller største kundene. Endringen er innført over hele landet.

Elkjøp har gjort korona-endring:

Kun de største kundene får bedriftskreditt

Elkjøp gir ikke lengre kreditt til bedrifter, med unntak av de aller største kundene. Endringen er innført over hele landet.

torsdag 16.04 2020

– Lamminga kommer uansett. Vi er opptatt av å holde oss friske

Veterinærene i Vesterålen er klare for årets travleste tid, når lamminga tar til. – Vi er opptatt av å holde oss friske, og det er viktig at ingen veterinærer havner i karantene, sier Wenche Anderssen.

onsdag 08.04 2020

– Skal jeg gjette, blir det tidligst 20. april

– Det er unaturlig med skoleåpning rett etter påske, sier kommunalsjef Erik Strand. I Vesterålen er skolesjefene fornøyd med at det blir en gradvis gjenåpning av skolene.

tirsdag 07.04 2020

– Folk har noen timer på seg til å sikre det de må

Allerede tirsdag kveld blåser det opp. For onsdag er det sendt ut oransje farevarsel, der det ventes full storm.

Blir nærmeste nabo til masseuttaket Brattåsen:

– Har ingenting å utsette på at det er drift i steinbruddet

Finn Hansen har kjøpt huset til Svein Erik Nikolaisen og blir dermed nærmeste nabo til masseuttaket Brattåsen ved Hadselhamn. – Jeg synes det er helt ok med drift på dagtid, sier Hansen.

fredag 03.04 2020

– Nå skal vi med i den nasjonale dugnaden

Både Hadsel videregående skole og Makerspace skal 3D-printe smittevernutstyr til helsevesenet. -Det pågår nå en nasjonal dugnad med å printe visirer, sier Kolbjørn Hoseth Larssen.

Bratt reduksjon i bekymringsmeldinger til barnevernet

Vesterålen barnevern har hatt en stor reduksjon i antallet bekymringsmeldinger. -Vi gjøre en risikoanalyse for å være sikker på at vi får fulgt godt nok opp de ungene vi er mest bekymret for, sier leder Kari Mortensen.

Nikoline får 276.000 kroner i stipend. Dette skal pengene brukes til

– Dette gjør at vi kan ha fokus på det kunstneriske, og med alle avlysningene i sommer, er det spesielt fint å få stipend nå, sier Nikoline Josefine Spjelkavik. Hun er en av tre med tilknytning til Andøy som har fått Statens kunstnerstipend.

torsdag 02.04 2020

Lynnedslag i trafo og stolper som knakk ga strømbrudd

Årsaken til forrige helgs strømbrudd i Bø og Øksnes, var lynnedslag i en trafo og stolper som knakk.

onsdag 01.04 2020

– Vi knekker ikke ryggen på dette, men det får store konsekvenser

Sortland Alpinklubb er også omfattet av regjeringens tiltak for å forhindre koronasmitte. Det fører til at alpinbakken må holde stengt i årets høysesong, noe som får store økonomiske konsekvenser for klubben.

Etterforsker grov voldsepisode der tenåring ble innlagt på sykehus

Politiet ser alvorlig på voldsepisode i Sortland som fant sted i februar.

mandag 30.03 2020

– Mia har en herlig og sprudlende personlighet

20 år gamle Mia Enoksen fra Stokmarknes er en av deltakerne på årets utgave av Ex on the Beach Norge. Litt uti sesong tre av serien gjør hun sin entre på stranda i Brasil.

Vil at Gregersen skal forhandle og inngå forliksavtale i tvistesaker

Torsdag skal formannskapet avgjøre om kommunedirektør Randi Gregersen skal delegeres myndighet til å gå i forhandlinger og inngå forliksavtale med Frantzen Eiendom Sortland AS og Calanus Eiendom AS.

søndag 29.03 2020

Uværet skylte en 15 meter lang spermhval i land på Andenes

Natt til lørdag skylte en død spermhval opp på land ved Merke på vestsiden av Andenes. Ifølge Camilla Ilmoni i The Whale skiller denne hvalen seg fra mange av de andre som med årene har skylt på land på Andøya.

Uværet skylte en 15 meter lang spermhval i land på Andenes

Natt til lørdag skylte en død spermhval opp på land ved Merke på vestsiden av Andenes. Ifølge Camilla Ilmoni i The Whale skiller denne hvalen seg fra mange av de andre som med årene har skylt på land på Andøya.

fredag 27.03 2020

Ville bruke hasteparagrafen for å få underskrevet vindkraftavtale

Ordfører Knut Nordmo ønsket å bruke hasteparagrafen for å få flertall i formannskapet til å underskrive en samarbeidsavtale om utbygging av et vindkraftverk på Andmyran.

Jubel i Radio BøT

Radio Bø ble en av vinnerne i dag da Medietilsynet delte ut 20,4 millioner kroner til 89 lokalkringkastere.

lørdag 14.03 2020

Kaja holdt på å miste lillebroren som fikk hjernesvulst:

– For meg ble det veldig naturlig å engasjere seg i kreftsaken

Årets innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft går til kreftformer som svært få overlever. Kaja Jørgensen og familien blir blant innsamlerne, fordi de har selv følt på kroppen hvordan det er å ha en alvorlig kreftsyk i familien.

torsdag 12.03 2020

Avdelingsleder ved Myre skole:

– Vi bør ta kraftige grep nå, og stenge skolene

– Det er på tide å stenge skolene og ta kraftige grep nå mens vi har lite smitte i regionen, sier avdelingsleder ved Myre skole, Vigdis Indregaard. Hun ber Vesterålen se til tiltakene den såkalte Fjellregionen har gjort.

tirsdag 10.03 2020

Korona-vurdering i telt utenfor sykehuset:

– Brukes til pasienter som må ha legevurdering

Sivilforsvarets telt er satt opp utenfor Nordlandsykehuset Vesterålen på Stokmarknes. – Det er gjort klart for å ta imot pasienter som kan ha eller har påvist smitte, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

mandag 09.03 2020

Sortland kommune avviser Calanus´ krav om prisavslag på 583.000 kroner

Sortland kommune mener at det ikke foreligger noen mangler på fabrikktomten på Holmen som Calanus Eiendom kjøpte av kommunen i fjor. Kommunen avviser derfor krav om prisavslag på til sammen 583.310 kroner.

lørdag 07.03 2020

Politiet ønsker tips:

Hærverk på Stokmarknes barneskole

– Utrolig kjedelig med en slik hendelse igjen, sier rektor Renate Kvandahl. Lørdag foretok politiet åstedsundersøkelse etter hærverk ved Stokmarknes barneskole.

Tok fyr under høvling av vei i Godfjorden:

– Den bilen kommer ikke til å brøyte mer i vinter

Brøytebilen som tok fyr i Godfjorden mandag, ble totalskadd i brannen. – Vi venter på politiets etterforskning, sier Tor-Kåre Nilsen i entreprenørselskapet Brødrene Jobsen.

torsdag 05.03 2020

Fiskeridirektorat mener Nordlaks har opptrådt grovt uaktsomt. Vurderer å gi overtredelsesgebyr

Fiskeridirektoratet vurderer å gi Nordlaks Oppdrett AS overtredelsesgebyr for at selskapet brukte nøter som var lengre enn dybden i sjøen på en lokalitet utenfor Hadseløya. Dette skal ha ført til slitasje som gjorde at 700 laks og 900 regnbueørreter rømte fra lokaliteten.

mandag 02.03 2020

– Han har hatt folk etter seg siden i fjor sommer

I tre uker har Oddvar Jacobsen, som tidligere har bodd i Vesterålen, vært sporløst borte. Storebror Steve frykter han er død.

Familie på fire vil flytte fra Gjøvik til Hadsel:

– Vil realisere drømmen med å bo i Hadsel, men trenger vann

Arne Hanssen og familien har funnet den ultimate hustomta på Kallsnes i Hadsel. Målet er at familien skal bygge hus og flytte, men kapasiteten på det lokale vannverket viser seg å være ei utfordring.  

søndag 01.03 2020

Bronsen glapp for Vesterålen futsal: – Vi har tatt ny poengrekord og er godt fornøyd

Det var en liten mulighet for at Vesterålen futsal kunne hente hjem bronsen i årets eliteserie i futsal. Seier mot KFUM Oslo i den siste kampen var ikke godt nok. Laget foran på tabellen, Hulløy, måtte også tape. Det gjorde de ikke. Da hjalp det ikke at vesterålingene vant komfortable 5-2

onsdag 26.02 2020

Bernhard Wedding AS kommunen har misligholdt nedbetaling:

Hevder Hadsel kommune er skyldig 31.605.469 kroner

Bernhard Wedding AS mener Hadsel kommune har misligholdt nedbetaling av selgerkreditt fra kjøpet av Hurtigrutens Hus. Ifølge et brev fra selskapets advokat er kommunen skyldig over 31,6 millioner kroner.

– Vi har forholdt oss nøyaktig til avtalen

– Vi forholder oss veldig nøyaktig til avtalen slik den er, sier kommunedirektør Ola Morten Teigen. Hadsel kommune står fast på at mislighold ikke har funnet sted.

søndag 23.02 2020

Mistet kona til kreft, ble alkoholiker, men fant veien tilbake fra rushelvete med hjelp fra Jesus

24 år ung mistet Roy Våge (58) kona til kreft. Han fikk en tung tid og levde et liv preget av alkoholmisbruk. Han mistet barna sine. Han har kjempet seg tilbake til livet etter å ha blitt frelst. Et møte med to unge jenter bidro til at livet ble endret.

lørdag 22.02 2020

Kystverket skifter ut seilingsmerker i Vesterålen:

– Stokmarknes er ypperlig som base, da får vi mer tid i felt

Akkurat nå har Kystverket Stokmarknes som base, mens seilingsmerker rundt omkring i Vesterålen blir reetablert og oppgradert til internasjonal standard. Målet er at det skal bli enklere å seile trygt.

fredag 21.02 2020

Sortlending vant lederkonkurranse for studenter

Mathias Starheim fra Sortland, som studerer ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, vant nylig konkurransen Lederjakten.

Holmøy reagerer på at fylkeskommunen utsetter veiprosjekt

At opprustingen av fylkesvei 82 mellom Holmen og Sortland blir utsatt, synes daglig leder av Holmøy Maritime AS er svært beklagelig.

Holmøy reagerer på at fylkeskommunen utsetter veiprosjekt

At opprustingen av fylkesvei 82 mellom Holmen og Sortland blir utsatt, synes daglig leder av Holmøy Maritime AS er svært beklagelig.

torsdag 20.02 2020

–Vi er så utrolig stolte av deg, Ayan

Ayan Ali Awod er den første som har tatt fagbrev som renholder gjennom det som er et nasjonalt forsøk i regi av OPUS Vesterålen (Opplærings- og utviklingssenter Vesterålen).   – En veldig bra opplæring, nå håper jeg å få fast jobb, sier den nybakte fagarbeideren.

tirsdag 18.02 2020

Banket Landsås i treningskamp

Tirsdag kveld møtte Sortland Landsås hjemme i Blåbyhallen. Vertene dominerte kampen og vant til slutt 7-1.

mandag 17.02 2020

Landslagsjef: – Det er egentlig opp til ham selv hvor god han kan bli

Forrige ukes bowlingturnering, Friendly Match 2020 i Quatar, ble en stor opplevelse for Halvar Hagen Nilsen fra Melbu. Det ende både med gull og sølv i bagasjen.

fredag 14.02 2020

– Påvirker hele bransjen i hele landet

Gresvig-konkursen påvirker sportsbutikker landet rundt. Hos Corner Sport på Stokmarknes tror man på et år med uro i markedet. – Heldigvis er mange fortsatt flinke til å handle lokalt, sier Einar Pihl.

– Brannen kan ha en elektrisk årsak

Under åstedsundersøkelsen i branntomta som ble gjennomført fredag ble det gjort funn av flere utbrente gjenstander, blant dem en mobiltelefon.

Utsetter FV 82 mellom Sortland og Holmen:

– Dette gjør virkelig vondt. Veien gikk med i dragsuget

Tove Mette Bjørkmo (Ap) synes det er trasig at fylkesrådet nå velger å utsette FV 82 Sortland – Holmen. Hun mener det er på tide med statlig hjelp til å ruste opp det som er en viktig vei for næringslivet i Vesterålen.

torsdag 13.02 2020

Taxisjåfør: – Kan ikke folk lese parkeringforbudt-skilt?

Parkering-forbudt skilt som ikke respekteres, er bare litt av årsaken til at det ofte er problematiske forhold utenfor hovedinngangen til Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes.

lørdag 08.02 2020

Vesterålen futsal spiller hjemme mot Ranheim og Freidig:

Vesterålen futsal fortsetter jakten på medalje

Denne helga fortsetter Vesterålen futsal jakten på medaljer i eliteserien, med to kamper på hjemmebane.

lørdag 01.02 2020

Bø - januar

torsdag 16.01 2020

Sporløft håper mange andværinger tar turen til Senja i juli:

– Det handler om å ta optimismen tilbake

I fjor sommer ble initiativet til kunstnerne Bent Aune og Svein Arild Berntsen en suksess da det første sporløftet ble gjort på Andenes. Nå er de sammen med Børre Lien klar til et nytt Sporløft på Finnsnes i slutten av juli.

fredag 13.12 2019

Etterforskes lokalt fortsatt

Politioverbetjent Yngve Isaksen Wiik opplyser at etterforskningen mot bilisten, som kjørte på skolejenta på gangfeltet, ikke er ferdig.

fredag 29.11 2019

I 2017 vedtok Stortinget at alle norske kommuner skal tilby psykologkompetanse innen 2020:

Kun to vesterålskommuner har psykolog i hundreprosentstilling

I juni i 2017 vedtok Stortinget at alle norske kommuner innen 2020 skal tilby psykologkompetanse i form av egen kommunepsykolog. En drøy måned før 2020, er dette vedtaket langt fra en realitet i mange av landets kommuner.

tirsdag 19.11 2019

Tvisten mellom FESAS og Sortland kommune:

Frantzen: – Helt urimelig at de beskylder meg for noe slik og skyver ansvaret over på meg

I 2010 opplyste Sortland kommune om at det var gjennomført grunnundersøkelser i Ånstadsjøen, men at det ikke var gjort funn av forurensede masser. Kommunen mente at det kunne være kjøper Jarle Frantzen som selv hadde forurenset massene. I oktober dukket rapporten fra grunnundersøkelsene gjort i 1994 opp, som avkrefter at Frantzen selv har forurenset området. Nå ønsker han beklagelse fra kommunen.

mandag 18.11 2019

Positiv til nye læreplaner

– Jeg er svært positiv til det elevsynet som ligger til grunn og at det er sammenheng mellom de ulike fagene.

søndag 20.01 2019

Får ikke solgt boligen på grunn av planer om rundkjøring - kommunen vil ikke kjøpe dem ut:

– Kommunen blokkerer framtida vår og resten av livet vårt

Fjærvoll-paret hadde sett for seg et enklere liv i en leilighet bedre tilpassa både helsa og alderen. Men på grunn av planene om utbygging av Kjempenhøy-rundkjøringa får de ikke solgt huset for å kjøpe noe annet. De mener kommunen har sviktet.

fredag 29.06 2018

Kommunestyrets finte kan ha fungert i Kringelen-saken:

– Sitter langt inne for Fylkesmannen å drive lovlighetskontroll

Kommunestyret tok tilbake dispensasjonen de hadde gitt Kringelen masseuttak - men konkluderte samtidig med at uttaket kan drive uten reguleringsplan. Fylkesmannen vil etter alt å dømme ikke påklage vedtaket.

søndag 10.06 2018

Har drevet melkebruk på Frøskeland i nesten 40 år:

– Bondeyrket er en livsstil, men nå er det godt med litt roligere dager

Inger-Grethe og Arne Hansen har bygget opp hele gården siden de overtok i 1972. Nå suler de opp melkedrifta og trapper ned tilværelsen som bønder. – Vi er et bra team, og har trivdes godt, men det er deilig med roligere dager, sier hun.

tirsdag 05.06 2018

Marinbiolog mener magen burde undersøkes for plast:

– Usikre på hva vi skal gjøre med kval-kadaveret

Kvalen som har rekt i land i nærheten av Nyksund er en spermkval. Kommunen er usikre på hva de skal gjøre med kadaveret. – Uansett dødsårsak burde man åpnet kvalen og sjekket mageinnholdet, sier marinbiolog Tiu Similä.

fredag 01.06 2018

Stø bobilcamp fikk vannskade i vinter:

– Håper vi er i mål til Monsen kommer

Stø bobilcamp må restaurere hovedbygningen, etter at det oppstod vannskade i vinter. – Jeg håper vi får unna arbeidet i en fei, slik at vi er klare til sommerens store begivenhet, sier Line Bergersen.

torsdag 31.05 2018

Reginedagan:

Festivalpub hver kveld er nytt i festivalen

Nytt i årets Reginedagan er festivalpub på Skagakaia hver dag under festivalen. Årets tema er samisk kultur, og det ligger an til ei rikholdig festivaluke i Bø.

– Av og til føles det som en skole i tålmodighet

På egnesentralen på Stø, er lineegnerne i full sving for å få alt klart til at blåkveitefiske starter 1. juni. – Av og til føles dette som en skikkelig tålmodighetsprøve, sier Paulina Sitkowska.

fredag 16.03 2018

Svinekam med heit rubb

Svinekam er tradisjonsmat for mange – men du kan lage den «utradisjonelt» på en måte som utfordrer smaksløkene dine.