Tema

tirsdag 05.11 2019

Formannskapsmøte i Øksnes:

Gründertilskudd til gårdsdrift i Øksnes

Bekken sauklipp v/Sindre Bekken ønsker å kjøpe egen gård med sauehold, og gis et gründertilskudd på kr. 30.000,-.

lørdag 24.08 2019

Saueeier anmelder hundeangrep til politiet

Lørdag kveld 10. august gikk en hund til angrep på sauene til familien Ellingsen i Sortlandsmarka. Dette førte til at to voksne sauer døde. Familien har nå anmeldt saken til politiet.

lørdag 17.08 2019

Nedgang i antall registrerte tap av sau til rovvilt

mandag 12.08 2019

Hund og hundeeier sprang i et vepsebol:

– Mens jeg forsøkte å vifte vepsene unna, kom hunden seg løs

Lørdag kveld sleit en hund som var på tur med eieren sin seg og angrep sauer i Sortlandsmarka. VOL har vært i kontakt med hundeeieren, som er veldig lei seg. Han vil gjøre sitt ytterste for at noe slikt ikke skjer igjen.

søndag 11.08 2019

Hund slet seg og angrep sauer lørdag kveld:

Saueeieren: Ber turgåere om å se etter skadde sauer

Lørdag kveld slet en hund seg fra eieren da de var på tur i Sortlandsmarka og gikk til angrep på sauer. Saueeier Grete Ellingsen og familien leter nå etter skadde sauer, og ber turgåere være ekstra observante i området.

tirsdag 15.01 2019

Byllesyke på Andøya:

Saueklipper: – Jeg føler meg uthengt av Mattilsynet

Vidar Nilssen klipper sauer for andre sauebønder og har sauer selv. Han mener han helt uten grunn av Mattilsynet ble beskyldt for å være kilden til et utbrudd av byllesyke i Andøy.

lørdag 12.01 2019

Mattilsynet på inspeksjon i Sortland:

Slakteriet meldte om skitne og avmagrede dyr

Ikke før hadde Mattilsynet avsluttet et tidligere tilsyn hos sauebonden i Sortland, før det kom en ny bekymringsmelding, denne gangen fra Horns slakteri på Lekens i Lofoten.

Sauebonde på Sortland:

– Jeg har utviklet et dårlig forhold til Mattilsynet

En sauebonde i Sortland har på sett og vis gitt opp kampen mot Mattilsynet, men vil kjempe for drifta på gården. – Jeg har utviklet et dårlig forhold til Mattilsynet, men gir meg ikke før jeg ligger der. Jeg må kunne forvente vett og forstand fra Mattilsynet, sier han til VOL.

Mattilsynet:

Sauebonde ville ikke fortelle hvor sauene var

En sauebonde i Sortland har fått et gebyr på 7.910,- kroner fra Mattilsynet for å ha nektet å opplyse hvor deler av sauebesetningen oppholdt seg.

søndag 11.11 2018

Politiet: – Sau sto bak vandalisme på kirkegård

Politioverbetjent Yngve Isaksen Wiik ser ingen grunn til å konkludere med noe annet sauer bak gravstøttevandalisme på Åknes.

fredag 21.09 2018

Krever båndtvang til 1. november

Hadselbønder vil la sauene gå lengre ute

Sauesankinga er i gang for bøndene på søndre Langøya. På grunn av fôrmangelen kommer de til å slippe ut igjen de voksne sauene en stund til. De ønsker derfor utvidet båndtvang.

tirsdag 08.05 2018

Uvanlige begivenheter i sauefjøset på Nøss:

Fem levende lam fra samme søye og sorte tvillingfår

De var forberedt på fire lam etter ultralyden i vinter, men jammen kom det ikke fem levende. Uvanligheten ble ytterligere stadfestet med sorte tvillingfår fra en annen sau.

søndag 15.04 2018

Bø kommune jobber døgnet rundt for å få kontroll på vannkrisen

Brannmester Torfinn Johnsen og alle øvrige ansatte ved teknisk etat skal jobbe døgnet rundt for å få kontroll med vannkrisa.