Tema

torsdag 28.11 2019

Formannskapet i Sortland:

Ønsker fortsatt X-kryss, til tross for at SVV fraråder det

Formannskapet i Sortland vedtok torsdag enstemmig at de ønsker X-kryss ved Steiroveien på Strandskogjordet. Dette til tross for at Statens vegvesen (SVV) fraråder denne løsningen.

fredag 01.11 2019

Statens vegvesen:

Aksepterer ikke Sortland kommunes løsningsforslag for Strandskogjordet

Sortland kommune ønsker å beholde dagens kryssløsning ved Strandskogjordet sør for Sortland sentrum. Denne løsningen ønsker derimot ikke Statens vegvesen.

Formannskapet sa nei til utbygging på Strandskogjordet:

Fazenda Utvikling har ikke noe hastverk

Torsdag sa formannskapet i Sortland kommune nei til Fazenda Utvikling AS sin søknad om utbygging på Strandskogjordet. Otto Hulbak i Fazenda Utvikling sier at de ikke har noe hastverk med å få til en utbygging.

torsdag 26.09 2019

Vil bygge ut på Strandskogjordet, men vil ikke røpe hvem som skal inn

Fazenda Utvikling AS ønsker å bygge på 1.970 kvadratmeter på Coop Bygg/Extra-lokalene på Strandskogjordet i Sortland. Dette slik at en ny handelsaktør kan flytte inn i de nye lokalene.  

onsdag 04.09 2019

– Helt ufornuftig at dette krysset skal gjøre folk til lovbrytere

Christoffer Ellingsen og Rødt Sortland kommer i løpet av høsten til å fremme en sak til formannskapet om at innkjøring fra Steiroveien inn til Extra må tillates.

torsdag 29.08 2019

Ønsker å beholde dagens kryss ved Strandskogjordet

I en orientering under dagens formannskapsmøte i Sortland, ble det klart at både formannskapet og rådmannen ønsker å beholde dagens kryssløsning ved Steiroveien på Strandskogjordet.

onsdag 28.08 2019

Rådmannen i Sortland:

Anbefaler å selge Fjærvoll-eiendommen ved Strandskog

11. april i år vedtok kommunestyret i Sortland å tilby ekteparet Karin og Birger Fjærvoll 4,75 millioner slik at kommunen kunne kjøpe eiendommen deres ved Strandskog. Fjærvoll har akseptert tilbudet, men da kommunen selv ikke har behov for eiendommen, anbefaler rådmannen at den selges etter budrunde.

søndag 11.08 2019

Aksepterte ikke erstatningstilbud angående Strandskogjordet:

– Jobber for å få en annen løsning

Som VOL tidligere har omtalt, aksepterte ikke to grunneiere i Sortland tilbudet fra Sortland kommune om erstatning i forbindelse med Strandskogjordet. Nå jobbes det for å finne en annen løsning som ikke innebærer at grunn må erverves.

søndag 04.08 2019

Kan gå mot ekspropriasjon på Strandskogjordet

To grunneiere i Sortland aksepterer ikke tilbudet fra Sortland kommune om erstatning.

torsdag 06.06 2019

Konflikten om Strandskogjordet:

Konflikten rundt Strandskogjordet sendt Fylkesmannen

Under torsdagens formannskapsmøte i Sortland ble det enstemmig vedtatt at saken om vilkår for midlertidig dispensasjon og midlertidig brukstillatelse for Extra ved Strandskogjordet, blir sendt til Fylkesmannen.

onsdag 05.06 2019

Vil sende konflikten om Strandskogjordet til Fylkesmannen

Konflikten rundt ferdigstilling og avkjørsel ved Extra ved Strandskogjordet kan nærme seg en avslutning.

torsdag 23.03 2017

Vil ha rundkjøring ved Strandskogjordet

Kommunen har lenge jobbet mot fylkeskommunen og Statens vegvesen for å finne en løsning for veikrysset ved Strandskogjordet. Nå mener de at ei rundkjøring er den beste løsningen.