Tema

tirsdag 27.10 2020

Næringssjefen om utviklingsstøtten: – Viktig for nyetablerte bedrifter

Flere lokale bedrifter i Hadsel har fått oppstartsmidler fra næringsfondet, i tillegg til utviklingsstøtte til prosjekter. – Det er ofte snakk om bedrifter som ikke er store og robuste nok til å påta seg slike kostnader fra egen lomme, sier næringssjef Daniel Sowe.

mandag 28.09 2020

Andøy får ny rådmann i 2021

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen vil ikke søke fornyelse av åremålet som rådmann i Andøy. Det betyr at Andøy får ny rådmann fra og med 1. mai 2021.

fredag 25.09 2020

Michal Reinholdtsen om fergekutt Melbu-Fiskebøl:

– De tar jo fra ungene alt av sosiale aktiviteter

Michal Reinholdtsen, som bor på Strønstad og har engasjert seg sterkt for fergetilbudet før, mener det får dramatiske konsekvenser for lokalsamfunnet når antall avganger blir kuttet.

Karolines hund Fenris fikk i seg dop – nå advarer hun andre hundeeiere

I går kveld måtte Karoline Schaug oppsøkte veterinær etter at hunden Fenris brått ble syk etter å stått ute i lina. Det viste seg at han hadde fått i seg et narkotisk stoff. – Det var helt jævlig og jeg oppfordrer andre til å være på vakt, sier hun.

«Fergekuttene skyldes prioriteringer, ikke manglende overføringer»

Ingen avklaring om dialyse i Andøy

– Vi er positiv, men det er ikke bare å hoppe til og ordne dette, sier ordfører Knut Nordmo om dialysetilbud i Andøy. Fylkesstyret i LNT Nordland er på sin side sjokkert over kommunen.

– Hjemmetjenesten får en utfordring

– At morgenavgangen i helgene sløyfes får hjemmetjenesten i Hadsel en utfordring, sier ordfører Aina Nilsen (Sp), som sier det har vært god dialog med Nordland fylkeskommune i forkant av rutekuttet på sambandet Melbu – Fiskebøl.

onsdag 23.09 2020

Kjørte på elg – advarer andre

Det var Arnvid Lind som i går kveld kom uskadd fra et ublidt sammenstøt med elg. – Det gikk så utrolig fort og jeg hadde ikke tid til å tenke, sier han og advarer samtidig andre bilister.

Han er i gang som ny kommunalsjef i Øksnes

Remi Vangen hadde mandag sin første dag som ny kommunalsjef for skoler, barnehager og kultursektoren i Øksnes. – Jeg er ydmyk og stolt over den jobben jeg nå går inn i, sier han til VOL.

Han er i gang som ny kommunalsjef i Øksnes

Remi Vangen hadde mandag sin første dag som ny kommunalsjef for skoler, barnehager og kultursektoren i Øksnes. – Jeg er ydmyk og stolt over den jobben jeg nå går inn i, sier han til VOL.

tirsdag 22.09 2020

Starter arbeidet med hotell Richard With

Kristian Eilertsen, styreleder for Hotell Richard With AS, sier at arbeidet med fyllingen som hotellet på Stokmarknes skal stå på starter i løpet av få uker. Likevel har de fremdeles ikke penger til å fullføre prosjektet.

Ny storm ventes onsdag

Ikke før vi er ferdige med ei skikkelig ramling så ventes det ei ny utover onsdag.

Derfor ventet de med å åpne Kjølhågen

Kjølhågen på Andøya var den siste veien som ble åpnet etter stormen.

Slår alarm for øre- nese- halstilbudet på Myre

Vesterålen øre- nese- halsklinikk på Myre står i fare for nedleggelse. Nå slår Hørselshemmedes Landsforbund Vesterålen alarm for konsekvensene om klinikken forsvinner.

– Usanne påstander rundt Calanus-bygget

Det er levert en bekymringsmelding som bl.a. hevder Calanus sitt nybygg kan kollapse. Entreprenøren Total Bygg og Anlegg AS sier påstandene er usanne.

mandag 21.09 2020

Fv. 821: Bulldozer Maskinlag vant kontrakt på 53 millioner

Nordland fylkeskommune har tegnet kontrakt med vesterålsfirmaet Bulldozer Maskinlag Entreprenør AS. Anleggsarbeidene starter senere i høst.

Har oppgradert farevarselet: Full storm i Vesterålen

Det er ventet heftig døgn værmessig, og er sendt ut oransje farevarsel på vindkast for nordlige deler av Nordland og i Sør-Troms.

Her kommer det asfalt denne uken

Øksnes kommune skal legge nye asfalt på flere veier denne uken.

Busstreik i Vesterålen fra og med lørdag

Til helga blir det busstreik i store deler av Nordland, inkludert samtlige vesterålskommuner.

– Skal ikke bli en "ordområdemelding"

– Det er slutt på den tiden at man tar en utdanning og så jobber til man går av med pensjon. Vi må derfor sørge for at det er mulig å kombinere utdanning og jobb, sa statsråd Henrik Asheim på Andenes fredag. 

BioMar planlegger for framtidig vekst

Fiskeforprodusenten BioMar på Myre har fått økt sin tillatelse for produksjon for å være rustet for en potensiell framtidig utvidelse.