Tema

torsdag 17.06 2021

AP lover penger til Sortlandsbrua, men Høyre har liten tro: – Det er å komme med falske forhåpninger

Onsdag i forrige uke lovte førstekandidat til Stortinget for Arbeiderpartiet i Nordland, Mona Nilsen og Tove Mette Bjørkmo, varaordfører i Sortland (Ap) at det vil bli gang- og sykkelvei over sortlandsbrua hvis de rødgrønne får flertall etter stortingsvalget. Roar Wessel Olsen, som sitter i kommunestyret for Sortland Høyre, mener de lover for mye. 

onsdag 16.06 2021

Signe fikk bukett fra ordføreren på 100 års-dagen

Signe Kristensen fra Bergsenga i Øksnes kommune, ble onsdag hedret på Lamarktunet bo- og rehabiliteringssenter.

tirsdag 15.06 2021

Vesterålskraft anbefaler dette selskapet

I dag fikk kommunestyrene i Sortland, Øksnes og Bø informasjon fra Vesterålskraft om resultat av forhandlingene med Troms Kraft og Lofotkraft. Styret i Vesterålskraft anbefaler å godta tilbudet fra Troms Kraft AS.

mandag 14.06 2021

Fortvilet over kaostilstander rundt bagasjebåndet: - Jeg vil ikke være en surpomp, men dette er rett og slett for dårlig

Reisende fra to fulle Oslo-fly stimlet seg rundt samme bagasjebånd søndag ettermiddag. Det får harstadmannen Jan Hugo Svendsen til å reagere.

Tiltalt for å ha chattet om overgrep mot barn

En mann fra Vesterålen må møte i retten for blant annet å ha chattet med andre om seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn.

søndag 13.06 2021

Disse startet opp selskap i mai

I mai ble det registrert 20 nye bedrifter/selskap i Vesterålen. Det er sju flere enn i april.

Hun er tatt opp kommisjon

Før helgen utnevnte regjeringen i statsråd tre nye medlemmer til Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker. Blant disse er advokat Trude Marie Wold.

Blir det 5.000 innbyggere i Øksnes i løpet av tiåret?

Øksnes kommune skal styrke næringsarbeidet og ansette en person. Prosjektet skal vektlegge innovasjon og utvikling av næring, og stiller blant annet spørsmål om det blir 5.000 innbyggere i kommunen i løpet av tiåret.

Uenighet førte til voldshendelse

En ble sendt til sykehus med ansiktsskader.

Deadline med på prisvinnende prosjekt

Iris Salten mottok den gjeve, nasjonale kommunikasjonsprisen for prosjektet “Trash Animals of Salten”, med vesterålsselskapet Deadline med på laget.

Kristina snuste på bronse i NM sprint triatlon

Lørdag deltok sortlendingen Kristina Starheim i NM i sprinttriatlon under Hove Tri Arendal. Hun endte til slutt på 4. plass

– Jeg tok en sjanse ved å gi henne en sjanse, og hun har vært en kjemperessurs

Gjennom spesialtilpasset opplegg kommer personer med psykiske lidelser eller rusproblematikk raskt ut i ordinær jobb.

lørdag 12.06 2021

Sterkt møte da halvsøsken fra Vesterålen møttes for første gang

Lørdag var det offisiell åpning for Sortland Museums nye storsatsing om Arbeiderbevegelsens historie i Vesterålen, Vår Kamp. I den forbindelse møttes halvsøsknene Randulf og Ragnhild for første gang.

Full hotellgjest lagde bråk på Sortland

Lørdag ettermiddag rykket politiet ut til Scandic Sortland etter at en full hotellgjest hadde laget bråk.

Klassiker i ny drakt på salgstoppen

Ford Mustang fra slutten av 1960-tallet er regnet som en av tidenes mest klassiske biler. Nå er Mustangen kommet i ny, elektrisk drakt og suser rett inn på salgstoppen i Vesterålen.

Kjørte i 142 km/t i 80-sone

Lørdag ettermiddag mistet to bilførere lappen etter å ha kjørt langt over fartsgrensen på Lofast.

Se rødvingetrosten mate ungene

VOL la et kamera ved et reir vi tilfeldigvis kom over og fikk fanget et spesielt øyeblikk på film. Du kan se Rødvingetrostparet servere kveldsmat til ungene i Holandsdalen i videoen over.

Betty blir honningdronning

Elisabeth "Betty" Fauske har bokstavelig talt startet en bi-geskjeft, når hun nå har fått sine første to kuber med bier. - Jeg har snakket om det i ti år, og nå tenkte jeg at jeg bare måtte gjøre det, sier hun.

Bli med inn til dyrene på Sollund gård

VOL har vært innom Sollund gård for å se nærmere på dyrelivet. Hvordan det gikk, ser du i videoreportasjen øverst i saken.

fredag 11.06 2021

«Det er på tide å rydde opp i feriepengesaka i Heimevernet»

Fra og med i dag kan du bruke koronasertifikat

Endringene i smittevernloven som legger til rette for å ta i bruk koronasertifikatet i Norge, er vedtatt og trådte i kraft i dag.

Kjøper seg opp i Andfjord Salmon

Ben Tommy Eriksen, forretnings- og utviklingsdirektør i Andfjord Salmon, har fredag kjøpt 28.571 aksjer i Andfjord Salmon.

Sju fikk bot for feilparkering og 16 fikk bot for fart

Fredag ettermiddag hadde politiet parkeringskontroll og fartskontroll i Vesterålen. Det ga resultater.

Hør knølkvalen synge utenfor Vesterålen

Over tid har det blitt sagt at knølkvalen bare synger mens den er i sørlige strøk for å formere seg. Nye bevis viser at det ikke stemmer.

Fikk flere hundre tusen for å aktivisere eldre

Varsler gebyr på 400.000 kroner til Multiconsult:

«Har gitt uriktige og villedende opplysninger»

Sortland kommune mener konsulentselskapet Multiconsult, som ble leid inn for å gjøre uavhengig kontroll på vegne av Calanus, har gjort feil som kunne medført fare for liv og helse.

Dette er reglene som gjelder ved innreise til Norge

Fra og med i dag, fredag, klokken 15:00 endres noen av reglene for innreise til Norge. Her får du en oversikt over hvilke regler som gjelder.

Tor Helge gikk av seg 40 kilo på ett år

En dag våknet han opp og bestemte seg for å gjøre noe med kroppen som føltes altfor tung. Løsningen ble å gå rundt omkring på Andenes. Kiloene raste av ham.

Entreprenør bekymret over full barnehage: – Uheldig signal

Daglig leder Kjetil Rønning Hansen i Karstein Kristiansen Entreprenør (KKE) sier at full barnehage i Risøyhamn er det siste bedriften trenger nå, to uker før søknadsfristen for ledige stillinger i bedriften.

Fikk 100.000 for å lage juleklassiker

De lokale dramageniene Lost and Found productions, med Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising, får stadig større nedslagsfelt utenfor det lokale. Nå har de fått 100.000 kroner til å skape juleklassikeren Aurora.

– Største gårdshaugutgraving gjort i Norge

Allerede første utgravingsdag havnet spennende funn i små plastposer i Sløyken. I åtte uker skal 12 arkeologer bokstavelig talt grave seg ned i fortiden på The Whale-tomta i Sløyken.

Silya og Hærens musikkorps til Sortland

På "skattejakt" mellom Hokland og Utbjørg

Før kommunen kan legge ny vannledning på Yttersida, graver arkeolog Karine Jellestad etter skatter mellom Hokland og Utbjørg.

210 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 210 koronasmittede i Norge. Det er 79 færre enn samme dag i forrige uke.

Sp vil ha mer hjelp til luftfart, reiseliv og kultur

I sitt alternative statsbudsjett foreslår Sp blant annet en kompensasjonsordning for luftfarten på 1,5 milliarder kroner og redusert serveringsmoms ut året.

Skjæran garanterer penger til Andenes havn i 2022 ved regjeringsskifte

– Ja, svarer Bjørnar Skjæran klart og tydelig på spørsmål om Andenes havn får penger i 2022 dersom Arbeiderpartiet havner i regjering etter høstens stortingsvalg.

Kostet titusenvis å reparere etter utforkjøringen

Kostnadene til reparasjoner etter en utforkjøring på moloen til Hadselbrua beløpet seg til flere titusenvis av kroner.

torsdag 10.06 2021

Disse jentene ønsker seg flere lagvenninner

Under pandemien har det vært en avskaling av spillere hos Sortland ILs damelag. Nå håper de at flere vil bli deres lagvenninner.

– Opprett friområder for hund

Norsk Kennel Klubb (NKK) oppfordrer alle kommunene i Vesterålen til å opprette egne områder der hundene kan boltre seg fritt, uavhengig av båndtvang.

Osen miljøpark innen rekkevidde

Melbu og omegn samarbeidsliste (MOS) ble nest største parti under siste kommunevalg i Hadsel. Nå ser partiet positivt på muligheten for å få bygget Osen miljøpark ved innkjøringen til Melbu.

Får hederspris

Landsstyret i Norges Offisers- Spesialforbund, har tildelt hedersprisen 2021 til Stein-Håkon Eilertsen.

Høyre vil ha mer makt til kommunene i byggesaker

Bård Ludvig Thorheim, førstekandidat til Stortinget for Høyre i Nordland, og andrekandidat Marianne Dobak Kvensjø vil gi kommunene mer makt i byggesaker, på bekostning av Statsforvalteren og nasjonale myndigheter.

Tiltalt for utuktig omgang med barn

En vesteråling er tiltalt for utuktig omgang med et barn under 14 år.

Gymsal-ja fra formannskapet

Et enstemmig formannskap sier ja til at det bygges gymsal på Stokmarknes, av private aktører, som deretter skal leies av kommunen. Men det skorter på detaljene, noe de folkevalgte vil ha svar på før kommunestyret gir det endelige svaret.

– En viktig sak for oss i Vesterålen

På initiativ fra Ap i Vesterålen har stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal utfordret helse- og omsorgsministeren på hva han vil gjøre for å sikre en verdig pasient-transport.

Enstemmig nei til «ventetomter» på Melbu

Siden en opparbeiding av byggeklare tomter på Gulstadøya vil ta tid, ønsker Hadsel kommune å kjøpe et område langs Gulstadveien for å ha tomtereserver. Det var formannskapet enstemmig uenige i.

Først frifunnet, nå må han sone over fire år for grov vold

Politiet ville ha fire års fengsel for familiemannen. Det endte med en bot på 10.000 kroner i Vesterålen tingrett. Lagmannsretten dømte ham til over fire års fengsel for grov vold i ankesaken denne uken.

40 dagers fengsel og tap av førerkort «for alltid» for andre gangs ruspåvirket bilkjøring

En andværing er i Midtre Hålogaland tingrett dømt til fengsel i 40 dager og 45.000 kroner i bot etter å ha blitt funnet skyldig for ruspåvirket bilkjøring. Andværingen mister også førerkortet for alltid.

Lister til underskriftskampanje forsvant i Bø:

– Et problem for demokratiet

Salg av Vesterålskraft skaper engasjement, og Bø Sp og Bø Ap og Bø SV har startet underskriftskampanje mot salget. I Steine og Vinjeområdet får ikke listene ligge i fred og forsvinner.

«Ungdommen og skogbruket viser vei!»

SE skal bygge nytt oppvekstsenter på Røst

Sortland Entreprenør (SE) inngått kontrakt om at de skal bygge det nye oppvekstsenteret på Røst. Dermed skal de bygge sitt fjerde skolebygg på fire år.

Barna får ikke leke sammen på skolen tross grønt nivå:

– Barna har blitt straffet nok

Selv om det offisielt er grønt nivå i Hadsel og grønt nivå på skoler og barnehager, får ikke barna til Arne Pedersen leke sammen eller med elever fra andre klassetrinn i friminuttene på skolen. – Det er bullshit, sier han om praksisen.

Disse spillerne har funnet seg ny klubb

Fortsatt er det ikke avklart hvordan fotballsesongen blir seende ut, men stadig er det lokale spillere som skifter beite.

Trygg Trafikk:

To ferske stortingsvedtak kan øke ulykkesrisikoen på veiene

I vår har Stortinget vedtatt å heve terskelen for å frata eldre med helseutfordringer og rusbrukere førerkortet. Det skaper bekymring for trafikksikkerheten.

212 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 212 koronasmittede i Norge. Det er 141 færre enn samme dag i forrige uke.

I dag forsvinner halve sola

I dag, torsdag, inntreffer en astronomisk begivenhet. Halve sola blir formørket, og til lenger nord du befinner deg, til bedre blir utsikten.

På en så kort triatlon har Kristina aldri konkurrert før

Normalt varer ultrakonkurransene som Kristina Starheim deltar opp i 15-16 timer. Da blir det noe nytt å være i aksjon i bare en drøy time.

Meteorolog: – Nå blir det en uke med regn

Penværet de siste dagene er i ferd med å forsvinne. Snart kommer det til å hølje ned.

onsdag 09.06 2021

Vil bruke mer tid på å finne ny kommunedirektør

Hadsel kommune lyste ut stillingen som kommunedirektør med søknadsfrist 6. juni. Nå forlenger de søknadsfristen

Brukte nest lengst tid i landet på byggesaker i fjor. Nå tar de grep

I 2020 var Sortland den kommunen i landet med nest lengst saksbehandlingstid på byggesaker. Til tross for redusert kapasitet, har det blitt jobbet med langsiktige tiltak for å komme ajour. Dette har både enhetslederen og kommunedirektøren stor tro på.

Innrømte skyld i grov narkosak-kan få samfunnsstraff

En vesterålsmann møtte onsdag i tingretten tiltalt for oppbevaring og salg av til dels store mengder narkotika. Han innrømte de faktiske forhold og erklærte straffskyld. Han kan ende opp med samfunnsstraff som reaksjon.

– Håper det blir en fin stund på kaiene rundt omkring

Risøyhamn og Stokmarknes får anløp når Violet Road også i sommer legger ut på turné med konsertbåten «Vulkana».

«Bondeopprør og bondelagsrør»

Snart kan du midlertidig avregistrere bilen uten å levere inn skiltet

Mel-legat fyller 400 år - skal feires ettertrykkelig

I 400 år har Øksnes kommune mottatt mel til vanskeligstilte. I år skal Fru Ingeborg Mikkeldatters «evige gave» markeres på mange ulike måter.

Nå skal denne aldersgruppen vaksineres i Hadsel

Hadsel kommune starter nå med å kalle inn personer for vaksinering i aldersgruppen 45-54 år uten underliggende symptomer.

Til Bø på ferie, møtt av stengt vei:

– Brutal velkomst, men det gikk bra til slutt

Ti venninner fra Kristiansand som skulle på ferie til Bø, møtte på trøbbel siden eneste vei inn til Bø, Fv. 820 og er stengt fra 21.00 til 06.00. Det endte med en spasertur forbi anleggsområdet og taxi derfra til huset de skal feriere i.

Holmstaddalen:

Elleve flått kravlet rundt på magen til Frøya

– Det var ubehagelige skapninger å se på, sier Dag Espen Johansen, som fant elleve flått på magen til sin jämthund etter at hun hadde vært rundt utenfor huset i Holmstaddalen.

Skal gi råd om økt bearbeiding og produksjon av sjømatprodukter

188 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 188 koronasmittede i Norge. Det er 272 færre enn samme dag i forrige uke.

Kilder til VG: Frivillig løsning klar for Janssen-vaksinen

Regjeringen har fått på plass en frivillig løsning for dem som ønsker Janssen-vaksinen, opplyser kilder til VG. Vaksinen kan bli sendt ut allerede i neste uke.

– Planer om et nytt handelsbygg lever fortsatt i beste velgående

Handelsbygg AS planlegger for et inntil 15.000 kvadratmeter stort forretningsområde på Myre. Om bare Øksnes kommune får vedtatt en arealplan er selskapet mer enn klar for å komme i gang.

Derfor har hotellsjefene i Vesterålen tro på en god turistsommer

Selv om det hersker mye usikkerhet, er hotellsjefene i Vesterålen optimistiske foran sommersesongen.

Sivilforsvaret tester tyfon

Du vil kanskje høre Sivilforsvarets tyfonsirener i dag, men slapp av - det er bare en øvelse.

tirsdag 08.06 2021

Skrev ut sju forelegg

Politiet tok fartsovertredere på E10.

Leskur skutt i stykker med luftgevær?

For noen år siden ble det satt opp tre nye leskur på bussholdeplassene på Andenes. Etter det har glassrutene i leskurene blitt knust flere ganger. Ifølge et tips VOL har fått, skal glassrutene i ett av leskurene ha blitt knust med luftgeværskudd.

Vesteråling reddet jente fra å drukne i Akerselva

Politistudenten Sandra Strøm (22) Fra Andenes, reagerte raskt da en 12 år gammel jente forsvant under vannet i Akerselva i Nydalen i forrige uke.

Her blir det ny parkeringsplass i juli

Etter mange år med kaotiske parkeringsforhold ved Måtinden, setter kommunen i gang med å lage ny parkeringsplass som skal stå ferdig i juli.

Kjørte utfor veien

En bil kjørte utfor veien i Bø i ettermiddag.

Mistenkt har erkjent innbruddet hos Morten

En mistenkt har erkjent innbruddet hjemme hos Morten Sørlundsengen på Andenes. – Saken er nå sendt til påtalemessig vurdering, sier Einar Hals hos politiet i Andøy.

Hun er ny rektor i Øksnes

Hilde Høidahl Vottestad er ansatt som ny rektor ved Alsvåg skole. – Ikke bare for 1.klassingene det vil krible i magen til høsten, sier hun.

Klart for jazzfestival i september

22. til 25 september går Sortland Jazzfestival av stabelen. Arrangørene er storfornøyd med programmet de har fått på plass, og håper mange tar veien til festivalen.

– Et p-hus for åtte busser?

Hovedutvalg teknisk ønsker parkeringsløsning også sør i sentrum samt lading for el-biler.

Visit Vesterålen:

Får 1 million kroner fra fylkeskommunen

Visit Vesterålen AS er en av fire destinasjonsselskaper i Nordland som får 1 million kroner fra Nordland Fylkeskommune.

«Strøm i kontakten til lavest mulig pris vil alltid være det viktigste»

Koronapasset rulles ut

Koronasertifikatet er på vei. Fra fredag kan det tas i bruk.

– Gledelig å se at så mange er flinke til å teste seg

Mette Røkenes, kommuneoverlege i Sortland kommune, gir ros til innbyggerne i Sortland for å være flinke å teste seg for koronaviruset.

Spilleavhengig innrømte grovt bedrageri – må sone flere måneder

En vesterålsmann innrømte å ha tatt opp lån og kreditter på 550.000 kroner i navnet til en kvinne ved å bruke hennes BankID. Han må nå sone en dom på åtte måneder.

Oppgraderer minneparken på Melbu

Skal lære om 22. juli i skolen

Tiårsmarkeringen av terrorangrepene 22. juli inkluderer å få bakgrunnen for angrepene inn i skolen. Oppvekstutvalget i Hadsel stiller seg enstemmig bak markeringsplanene.

Luftforsvaret har fått ny generalmajor

Brigader Rolf Folland utnevnes til generalmajor i Luftforsvaret og beordres i stilling som sjef Luftforsvaret med tiltredelse fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Her blir det elbil-lading i Andøy

Andøy Energi er godt i gang med å få strøm frem til de to ladestasjonene for elbiler som BKK Elektrifisering skal sette opp i Andøy. Men det er trolig bare ladestasjonen på Andenes som blir ferdig før sommertrafikken setter inn.

Anbefaler 40-sone gjennom Sandnes

Nordland fylkeskommune mener at det bør bli 40-sone på den oppgraderte veien gjennom Sandnes i Hadsel kommune.

– Dette er nesten miljøkriminalitet

– Denne saken føyer seg inn i rekken av dispensasjonssaker, sier Berit Hansen (Sp) om at Bø kommune ønsker å avvise klage på tillatelse til torskeoppdrett i Ryggefjorden, på tross av protester.

Programmet til «Huinndagan» klart

VOL skrev nylig at brødrene Trond Jørgen og Truls Petter Hanssen til sommeren lanserer de festivalen «Huinndagan». Nå er programmet klart.

249 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 249 koronasmittede i Norge. Det er 43 færre enn samme dag i forrige uke.

Her må de vente på nedsatt hastighet

Hadsel kommune må først få ferdig gang- og sykkelstien vest for Melbu. Deretter kan fylket vurdere som fartsgrensen på strekningen skal settes ned.

Slik skal skipsleia oppgraderes

Skipsleia fra Stamsund til Andfjorden vil i årene som kommer gjennomgå en betydelig oppgradering.

mandag 07.06 2021

Myrlandstunnelen åpen

Etter å ha vært stengt mandag kveld, er Myrlandtunnelen i Hadsel er nå åpen.

Han fikk kulturprisen for 2020

Idar Nilssen er tildelt kulturprisen i Andøy for 2020.

– Pandemien er ikke over, men over i en ny fase

Det ble rabalder da FHIs smittevernekspert, Preben Aavitsland, søndag meldte at pandemien så å si er over i Norge. Ikke alle var enig i utsagnet, inkludert flere vesterålsleger.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: red@vol.no, eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Deler av E10 var stengt etter trafikkulykke

– Artig å endelig møtes

15 studenter som har studert sammen siden i fjor, møttes endelig for første gang på Stokmarknes denne uka for å lage en mediepresentasjon av det nye vernebygget på Stokmarknes.

Deler av E10 ble stengt etter trafikkulykke

Mistenker ruskjøring

Politiet har stanset en bilfører, mistenkt for ruskjøring.

Et steg nærmere for Andenes havn

Etter at Stortingets transportkomité i dag har gitt sin innstilling for Nasjonal Transportplan, er utbygging av Andenes havn kommet et steg nærmere.

Første tap til kongeørna i Lekangdalen

Sauebønder med dyr på utmarksbeite i Lekangdalen på Hadseløya har for første gang fått konstatert at minst ett lam er tatt av kongeørna.

Jordbruksoppgjøret er vedtatt. – Synd at regjeringen ikke lytter til næringen

I dag ble jordbruksoppgjøret vedtatt i Stortinget, etter at FrP sikret flertall.

Åpner utstilling om arbeiderbevegelsen i Vesterålen

Lørdag åpner en utstilling om arbeiderbevegelsens historie i Vesterålen på kulturfabrikken i Sortland.

Fylkesrådet protesterte mot oppdrettslokalitet:

– Jeg var rimelig «opptrekt»

At det er gitt dispensasjon til oppdrettslokalitet ved Flaggskallen på Ringstad har ført til mange protester, også fra fylkesrådet i Nordland. Det liker Bø-ordfører Sture Pedersen svært dårlig.

Nå skal du få andre vaksinedose etter 9 uker

Regjeringen har bestemt at intervallet mellom første og andre dose av koronavaksinen forkortes fra 12 til 9 uker. Dette etter råd fra Folkehelseinstituttet.

«Bondeopprøret er nødvendig»

Nå har skolene, fiskerne og industrien har inngått avtale

Fiskere og fiskeindustribedrifter i Andøy har inngått en «Fiskeri i skolen»-avtale med Samskap og Andøy kommune.

Han er ny daglig leder i Nettrakett

Nylig tiltrådte Ivar Tjønsø som daglig leder i det digitale markedsføringsselskapet Nettrakett. Han ser frem til å være med å bidra til videre vekst.

Nå kan du igjen komme på besøk hit

Ut fra nasjonale føringer om trinnvis gjenåpning myker Øksnes kommune opp besøksrutinene.

ILA påvist hos Egil Kristoffersen & Sønner

Mattilsynet har påvist ILA i en av merdene ved Egil Kristoffersen & Sønner sitt anlegg i Malnesfjorden i Bø.

Mister over 30 prosent - så mange vaksinedoser blir igjen

Som følge av en ny geografisk fordeling av koronavaksinene fra myndighetene, mister Vesterålen mer enn 30 prosent av vaksinedosene de to neste ukene.

Går Holsnakken rundt i Bø

Ber om revurdering av tildelingskriterier for VinnVind-midler

Vesterålen RC-klubb har to ganger fått avslag på VinnVind-midler. De ber nå om revurdering av beslutningen om å slippe hele kommunen til i konkurransen om midler fra ordningen.

128 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 128 koronasmittede i Norge. Det er 41 færre enn samme dag i forrige uke.

Finn sydenstemningen i Norge

Drømmer du om sydlandsk palmesus, solsenger og strandhoteller? Du finner det i Norge - fra sør til nord.

Gymmen bygger større muskler

Viking Gym AS bygger større muskler i det lokale markedet når de til høsten dobler arealet for styrketrening på Melbu.

Nyt godværet mens du kan, nå er regnet på vei

Regnbyger mandag morgen er bare en liten forsmak på hva som kan komme senere i uka.

mandag 31.05 2021

– En ergoterapeutstilling koster mindre enn en sykehjemsplass

Ergoterapeut Hilde Iren Høgden forstår Andøy kommunes økonomiske dilemma, som gjør at de ennå ikke har fått ergoterapeut på plass. – På sikt vil de spare inn de pengene, og frigjøre ressursene til sykepleierne, forsikrer hun.

lørdag 29.05 2021

Klart for tidenes aktivitetssommer for barn og unge

Sommeråpent basseng, kunstverksted, filmskole, dansekurs idrettsskole og digital designskole er noen av aktivitetene barn og unge hadselværinger kan være med på i sommer, helt gratis.

mandag 08.06 2020

Flere millioner korona-kroner til vedlikehold av kommunale bygg

Regjeringen foreslår en ny tiltakspakke for å få fart på norsk økonomi. Nå fordeles flere millioner til vedlikehold av kommunale bygg. Se oversikten over hvor mye hver enkelt vesterålskommune får.

Tony (43) satser friskt i nedgangstider: – Dette er guttedrømmen

Tony Lehto og kompanjongen Glen Pedersen lar ikke koronaviruset og nedgangstidene skremme seg. – Dette er en guttedrøm jeg har hatt, sier Lehto.

søndag 07.06 2020

Slik blir fotballhøsten om regjeringen sier ja

Fotballsesongen i 4. og 5. divisjon ser nå ut til å bli reddet.

Så lenge må du vente:

Lange koronakøer gir tannpine for tannlegene i Vesterålen

Både offentlige og private tannleger har jobbet på spreng siden gjenåpningen 20. april for å komme ajour med pasientlistene sine. Fortsatt må det påregnes en del ventetid for all tannbehandling som ikke er akutt.

Alle klatrerne reddet ned fra Ræka

Tre klatrere ble reddet ned fra Ræka søndag.

Øksnes har igjen prest i full stilling

Øksnes har lenge slitt med å rekruttere prest. Tidligere sogneprest i Øksnes, Evy Brun, mener det er viktig at kommunen har en prest i full stilling og går derfor tilbake til stillingen som sogneprest.

Så mye får vesterålskommunene i ekstramidler

Fylkesmannen tildeler hvert år såkalte prosjekt-skjønnsmidler. I år tildeler etaten også ekstra skjønnsmidler i forbindelse med koronapandemien. Se oversikten over hvor mye hver kommune i Vesterålen snart får.

lørdag 06.06 2020

Politiet har henlagt sak etter dødsfall på Sortland i 2018

Nordland politidistrikt har henlagt en kriminalsak fra romjula 2018, da en kvinne i 60-årene ble funnet død på en adresse på Sortland.

Beklager sterkt manglende svar, og nå legges tomta ut for salg

Terje Gudbrandsen har flere ganger etterlyst svar på hva som skjer med ei boligtomt på Andenes. Nå beklager kommunen manglende svar, og legger tomta ut for salg.

«Nei til steinbrudd og masseuttak på Lapphaugen»

Dave Telen i Vesterålen Fishing: - På tide å åpne grensene

Dave Telen driver Vesterålen Fishing på Klo og har virkelig fått kjenne på konsekvensene av koronaen. 95 prosent av hans gjester er utlendinger og nå setter han sin lit til at Norge og EU blir enige om å åpne grensene igjen.

VOL har fått to nye medarbeidere

Rune Kristian Ellingsen (46) er ansatt som ny fast journalist i VOL, mens Øyvind Aukrust (29) er ansatt som sommervikar.

Brit har siste dag på jobb: – Det har vært hektisk til siste slutt

Etter seks år takker Brit Grønmyr for seg som parkforvalter i Møysalen nasjonalpark. Siste dag på jobb har vært så hektisk at hun ennå ikke har rukket å reflektere over at det nå er slutt.

Formidabel økning for tur-app

I mai ble det registrert tre ganger så mange turer i appen TellTur som året før. Lederen for Vesterålen Friluftsråd mener at koronakrisen er en viktig del av grunnen.

fredag 05.06 2020
7

Sortland museum: 250.000 mennesker døde mens denne utstillingen ble en realitet

I dag åpnet Sortland museum dørene igjen etter å ha vært stengt siden 12. mars. Det gjorde de med korona-utstillingen "A covid conversation".

Anbefaler å godkjenne reguleringsplan slik at denne kan bygges

Kommunedirektøren i Sortland kommune innstiller formannskapet på å mandag vedta reguleringsplan for utvidelse av Vestmarka næringsområde. Dette betyr imidlertid ikke at saken er ute av verden.

Har fjernet skilt om enveiskjøring

Skiltet som viser enveiskjøring fra Markveien og inn i Øvre Selnes vei på Sortland, er nå fjernet.

12

Springere i Eidsfjorden

Et hundretalls springere ble observert i Eidsfjorden torsdag kveld.

Violet Road kommer til Vesterålen

Med M/S «Vulkana» skal Violet Road ut på turne langs kysten, fra nord-Troms til Helgeland. Vesterålen får to besøk.

Fant lite forurensing på Andøya

Forsvaret har ikke gjort store funn av forurensing ved Andøya flystasjon, men et område skal undersøkes videre de neste årene.

– Vi vil vurdere gebyret fra NVE

– Vi har tidligere blitt varslet om dette av NVE, og skal nå vurdere begrunnelsen for gebyret i detalj.

Nybilsalget rett til bunns i mai

Nybilsalget i Vesterålen stupte i mai.

Vil bygge grafén-fabrikk i Risøyhamn

Polaris Energy er i ferd med å etablere en grafén-fabrikk, basert på råvaren grafitt, med 10 arbeidsplasser i Risøyhamn. Potensialet for utvidelse og ringvirkninger er stort.

torsdag 04.06 2020

Fullt av springere i Eidsfjorden i dag

Simen Davidsen Karlsen opplevde et majestetisk skue i dag, da har overvar en mengde springere i Eidsfjorden.

Vil tillate utvikling i strandsonen: – En seier for distrikts-Norge, sier Bø-ordføreren

Regjeringen vil gi distriktskommunene større mulighet for å legge til rette for næringsutvikling og bosetting langs kysten. Det får Bø-ordfører Sture Pedersen til å juble.

– Kratervei

Lia/Rødsand gårdsforening forlanger strakstiltak for Lifjordveien i Øksnes.

Kommunedirektøren i Sortland har sagt opp

Kommunedirektør Randi Gregersen har sagt opp sin stilling før åremålet offisielt går ut. Sortland kommune ønsker å bruke penger på å rekruttere ny kommunedirektør for tiltredelse 1. mars 2021.

Formannskapet i Sortland:

Sortland forventer å bruke åtte millioner kr. ekstra i år

I vedtatt budsjett for Sortland kommune 2020, var det lagt opp til et budsjett i balanse. På grunn av koronapandemien, må det hentes penger fra fond for at dette skal skje.  

Nordlandssykehuset utvider besøksmuligheten

Nordlandssykehuset utvider nå muligheten for besøk hos pasienter i sykehuset. Av smittevernhensyn må besøk fortsatt begrenses, og alle besøk må være avtalt på forhånd.

Protesterer mot at salg av Kunstnerhuset skal behandles på mandag

Ordføreren i Sortland innkaller til ekstraordinært møte i formannskapet førstkommende mandag. Eneste sak er forslaget om å selge Kunstnerhuset. – Administrasjonen har glippet, sier opposisjonen.

Wedding-selskap kjøper «friområde» for ni millioner

Et Wedding-selskap på Stokmarknes har kjøpt tomt for over ni millioner kroner på Børøya, som faktisk er et friområde. Det er ikke kjent hva eiendommen skal brukes til.

Hadde ansvar for langtidsplanen, men ble fjernet fra P8-prosjekt

Bernt Martinussen ledet arbeidet med Luftforsvarets del av langtidsplanen for Forsvaret fra 2014. Men da P8-flyene kom på banen, ble han skjøvet ut. Til NRK sier han at tror det skjedde fordi han mente Evenes var uegnet som base for flyene.

Her er listen over kunstnere til årets sommerutstilling på Kunstnerhuset

Det blir en god miks av gamle og nye deltakere når Kunstnerhusets venner åpner årets sommerutstilling på Kunstnerhuset på Sortland.

Widerøe flyr normale ruter fra 1. juli, bare ikke fra Skagen

Widerøe bes fly normale ruter over hele landet, men ikke fra Stokmarknes lufthavn Skagen.

Slik mener Holmøy Sortlands nye hotell skal bli en suksess

Knut Roald Holmøy mener at det som kan gjøre det nye hotellet på Sortland til en suksess, er at de har gått sammen med næringsliv utenfor Vesterålen.

Ung kvinne dømt til fengsel og bot etter ruskjøring

En ung kvinne er i Vesterålen tingrett dømt til 18 dagers fengsel på vilkår.

En flau sak for folkestyret

Innbyggernes evne og vilje til å engasjere seg i politiske saker, er et viktig premiss og prinsipp for folkestyret.

Nisjebutikk greier seg godt, til tross for korona

Nisjebutikken Pro-Kost på Sortland åpnet kun måneder før koronakrisen inntraff Norge. I likhet med mange andre butikker har også Pro-Kost merket krisen, men Ken Wessel har likevel stor tro på at de kommer seirende ut på andre siden.

onsdag 03.06 2020

Andværing nominert til Heddaprisen

Andværingen Katrine Strøm er nominert til norsk teaters mest høythengende pris for stykket Ritsj, i kategorien beste barneforestilling.

Eidsfjord Sjøfarm vil ha visningsanlegg for oppdrett

Eidsfjord Sjøfarm har søkt om å få lov til å bygge et spektakulært visningsanlegg for lakseoppdrett. Det er tegnet av Snøhetta, som også tegnet fabrikkbygget.

– Godt at samfunnet er i ferd med å normaliseres igjen

Brigita Miliute er fast ansatt ved Myre Kysthotell, venter barn og kjøpte hus for tre måneder siden. Så smalt koronaen ned som en bombe og hun ble permittert. I dag er hun tilbake i redusert stilling og ser langt lysere på livet enn for kort tid siden.

Linea får sjansen til å forsvare gullmedaljen

Først ble alt avlyst. Nå får likevel Linea Steiro-Darén konkurrere nasjonalt i år.

10

Nå har hun åpnet glampingen: – Vi selger ekte vare

– Vi begynte å ta i mot bookinger i april. Jeg er fornøyd med responsen så langt, selv om vi har fått en del avbestillinger fra utlandet på grunn av koronakrisen, sier Elin Dahl i Fiskeværet Hovden. I dag åpnet hun sitt siste tilskudd, den såkalte Glampingen.

Har fått toppjobb i et av Nord-Norges største oppdrettsselskap

Anette Davidsen (26) fra Hadsel startet denne uken i ny jobb som kommunikasjonskoordinator i en av Nord-Norges største oppdrettsselskap – Nova Sea AS.

Dette svarer Norsk Olje & Gass på kritikken

Kommunikasjonsdirektør i Norsk Olje & Gass svarer kritikerne.

Oppfordret foreldre til å redusere SFO-tiden til barna – må likevel betale full pris

Randi Gregersen, kommunedirektør i Sortland kommune, anbefaler ikke at foreldre som har blitt oppfordret til å redusere SFO-tiden til barna sine under koronapandemien, skal få avkortet betaling.

Tomt for båtdrivstoff på Andenes i helga, men nå blir det bedring

– Elektrikerne går i gang i dag, og det nye anlegget vil være i drift i løpet av juni, sier Bente Alsos ved Andenes servicesenter.

Politiet om«Tullkjøringen» på Myre: – Fortsett å ring 02800

Sist helg stod et knippe myreværinger fram på VOL og fortalte om problemet med tullkjøring i Myre sentrum nattestid i helgene. Politiet sier det er viktig å melde absolutt all slik adferd til politiet på telefonnummer 02800.

Fant flaskepost som var forskningsprosjekt

Da Ellinor og Elsa Heide Lange fra Myre besøkte mormoren i pinsen, fant de en flaskepost. Den inneholdt et forskningsprosjekt.

tirsdag 02.06 2020

Magnus fikk laks på fem kilo

Det så en stund til at isen skulle stoppe laksefisket i Ånesvannet fra 1. juni. Men det ble åpnet, og Magnus Thanke fikk en laks på rundt fem kilo.

Innrømmer at skilting kan være uheldig. Jobber med ny løsning

Sortland kommune mener at skilting i Øvre Selnes vei på Sortland, der det lørdag oppsto en trafikkulykke, kan være uheldig. Nå jobber de for å finne en annen mulig løsning.

Trollfjord får kjøpe tomt på Andenes

Trollfjord bredbånd får kjøpe tomt på Kjerringnesset på Andenes. Det løser problemet selskapet får når bygget de i dag bruker legges ut for salg til boligområde.

Har inngått millionkontrakt med fylkeskommunen

Eilert Ellingsen og Stokmarknes Aktietrykkeri er tildelt leveringen på undervisningsmateriell til de videregående skolene i Vesterålen for de neste to årene. - Godt at pengene som tildeles fylket, blir i fylket, sier Ellingsen om kontrakten med Nordland Fylkeskommune.

Fra klokken 14.00: Spaceport-regulering sendes til fylkesmannen

Rådmannen vil ikke ta klagen fra Norges fiskarlag til følge. Dersom politikerne er enig i det, havner reguleringsplanen for Andøya Spaceport hos fylkesmannen.

Økonomisjef spår magre år i Øksnes

Med usikkerhet rundt framtidige utbetalinger fra Havbruksfondet og andre usikkerhetsmomenter, ligger Øksnes kommune an til noen tøffe år framover.

– Vår oppfordring er å avvente nedleggelser

Åse Vel sin hovedoppgave er å sørge for at Åse er et trivelig sted å bo, ei levende bygd hvor innbyggernes behov, interesser og sosiale liv blir ivaretatt. Derfor ser velforeningen med stor bekymring på at Åse Barnehage nok en gang er foreslått nedlagt og har i den forbindelse noen betraktninger og spørsmål til kommunens ledelse og lokalpolitikerne.

«Truls-saken»: Politiet oversender saken til tingretten

Snart to år etter hendelsen og to måneder etter at Statsadvokatene i Nordland tok ut tiltale mot Øyvind Larsen i «Truls Johansen-saka» i Øksnes, blir saken oversendt Vesterålen tingrett for berammelse av hovedforhandling.

Ny sjøkabel skaper disputt

Vesterålskraft har fått klarsignal til å legge ny sjøkabel over Lifjorden i Øksnes kommune. Men kommunen har krevd at det søkes om dispensasjon, noe som forsinker prosjektet. Øksnes kommune har likevel god tro på at de kommer til en fornuftig løsning med kraftselskapet.

mandag 01.06 2020

Høyre og Senterpartiet vil ha Aina som ordfører. Ap positive, men lar medlemmene avgjøre

Samarbeidspartiene i Hadsel hadde mandag kveld møte for å avgjøre hvem de fremmer som ordførerkandidat i Hadsel.

For ung til å bli ordfører?

En snart 25 år ung kvinne har sagt det høyt: – Jeg er kandidat til å bli ordfører i Hadsel. Vrakes hun til fordel for en mann - type 50-60 år?