Frp fosser frem

Med en oppslutning på 26,7% troner Frp som vinnere av partimålinga i Øksnes.
Valg 2011

VOL har sammen med Andøyposten, Radio Bø, Sortlandsavisa, Øksnesavisa og Vesteraalens Avis gjennomført en spørreundersøkelse for å lodde stemningen ett år før kommunevalget. Undersøkelsen er utført av NorFakta, blant et representativt utvalg på 300 innbyggere i Øksnes.

Undersøkelsen er gjennomført i uke 37.

Feilmarginen kan være inntil 5,2%

Resultatene presenteres på VOL og i de enkelte lokalaviser ut gjennom hele uka.

oksnes

I meningsmålingen som er utført av NorFakta for VOL og Øksnesavisa, går Fremskrittspartiet i Øksnes frem fra de 18,3% partiet fikk ved valget i 07 til 26,7%.

Hvis meningsmålingen skulle vært valgresultat, ville Frp kapret 6 seter i kommunestyret og blitt det suverent største partiet. Frp har i dag fire representanter i kommunestyret.

Også Høyre ville gjort det godt hvis meningsmålingen fra uke 37 skulle bli det ferdige valgresultatet. Partiet, som ved valget i 2003 samlet 14% oppslutning var ved valget i 07 helt nede på 4,4%. Men målingen som nå er gjort, løfter Høyre opp over 10-tallet igjen og lander på 11,2.

Et annet parti det har knyttet seg oppmerksomhet til de senere årene, er Øksnes Tverrpolitiske Liste, som ble til etter havariet i både Høyre og Ap etter de lokalpolitiske tumultene i valgperioden 99-03.

Felleslista fikk 35,7% oppslutning ved kommunevalget i 2007, men opplever i målingen fra NorFakta en tilbakegang til 22,9%. Det er Øksnes-målingens største fall, hele 12,8%. Listas gruppe i kommunestyret ville blitt redusert fra 7 til 5 hvis valgresultatet om ett år blir det samme som meningsmålingen.

Ap, som i dag sitter med ordføreren, opplever også tilbakegang. Partiet går tilbake fra 23,9% ved valget i 2007, til 17,3% på VOL og Øksnesavisas måling. Ap vil miste en av sine fem representanter i kommunestyret hvis dette blir resultatet av neste års kommunevalg.



VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

oksnes