10. september i fjor skrev VA at en gang- og sykkelvei på Sandnes var rett rundt hjørnet. Da jublet Siv Dagny Aasvik som har kjempet på fylkestinget for å få saken gjennom.

I saken sto det at veien vil åpnes i 2017.

– Etter beskjed fra Statens vegvesen ble det behov for mer rassikring enn først tenkt. Nå har kommunen gjort de siste detaljene, og har jobbet på spreng for å regulere slik at utbygging av gang- og sykkelsti på Sandnes kan komme i gang, sier Siv Dagny Aasvik.

– Har det noe å si at det vil bli færre trinn på Sandnes skole?

– Nei, det har ingenting å si. Pengene er bevilget fra fylkestinget. Slik jeg ser det, bør Statens vegvesen komme i gang så raskt som mulig. Ungene og voksne skal ha en trygg gang- og sykkelvei, sier hun.

Reguleringsendring

Forrige uke ble reguleringsendring for gang- og sykkelveien, samt dispensasjon fra kommuneplanens arealdel, sluttbehandlet i kommunestyret. Det meste av planforslaget er i samsvar med kommunens arealdel, men det kreves små endringer og dispensasjon.

Rådmannen støtter planforslaget. Kommunestyret vedtok enstemmig forslaget fra rådmann og formannskapet.

Fortsetter utarbeider

Gunnar Paulsen i Statens Statens vegvesen har ikke registrert at vedtaket er blitt gjort, men nå som det er gjort vil etaten fortsette med å utarbeide sin del av detaljplan og konkurransegrun. Beregnet anleggsstart er vårparten 2017.