Etter flere runder i formannskapet trodde utbygger Hoseth Larssen og Iversen at saken endelig skulle få en behandling hos Fylkesmannen. Slik blir det altså ikke.

Rådmann Ola Morten Teigen kunne fredag fortelle VOL at de nå har fått tilbakemelding fra Fylkesmannen.

– Fylkesmannen sier at utbygger per nå ikke har dispensasjon fra reguleringsplan, og at utbygger eventuelt må klage på dette.

Forvirret? Jo, det er det flere som er. For i formannskapet 15. juni behandlet man altså det å opprettholde vedtaket om å ikke gi dispensasjon til Hoseth Larssen og Iversen, ikke klagen på dette vedtaket som Hoseth Larssen leverte i mars.

Vedtaket i formannskapet kunne om det ble formulert på en annen måte, gjort at saken ble endelig behandlet av Fylkesmannen nå, men siden vedtaket ble gjort som det ble, må nå Hoseth Larssen opprettholde sin klage på nytt og saken må opp igjen i formannskapet.

Klagen ble sendt inn torsdag denne uken fra Hoseth Larssen. Klagen må så behandles i formannskapet 17. august før den videresendes til Fylkesmannen.

– Vet ikke hva en skal tro

Kolbjørn Hoseth Larssen begynner nå å bli lei.

– Trude etterspurte om de faktisk hadde svart på det de skulle, hvorpå hun fikk til svar at «nå var det nok, og dette var deres svar».

Vil ikke kommentere

Einar Roger Pettersen i Hadsel Arbeiderparti vil ikke kommentere utsagnet fra Hoseth Larssen.

– Ser du frem til at denne saken blir endelig avgjort?

– Definitivt. Jeg ser frem til at vi nå kan legge den bak oss.

– Er det slik at dere ikke vil ta et standpunkt i denne saken, og heller la Fylkesmannen avgjøre den for dere?

– Det var i grunn det jeg fikk oppfatning av at vi gjorde i vedtaket i formannskapet 15. juni.

Flere omganger

Tiltakshaver Hoseth Larssen og Iversen klagde så på dette vedtaket. Den klagen ble så behandlet i formannskapet 6. april. Her ble vedtaket om å ikke gi dispensasjon opprettholdt, og klagen fra tiltakshaver ble sendt til Fylkesmannen.

Så, 10. mai i år, sendte Fylkesmannen saken tilbake til kommunen. Årsaken var at vedtaket 30. mars ikke var gyldig da de ikke hadde oppgitt en årsak til hvorfor de gjorde om på vedtaket fra 1. desember i fjor. Saken kom så opp i formannskapet 15. juni. Her hersket det stor forvirring om hva de faktisk skulle behandle. Til slutt ble et vedtak fattet som sa at de godtok naboenes klage på bakgrunn av forringet utsikt.

Det foreløpige siste verset er altså at Fylkmesmannen godtar vedtaket fra formannskapet 15. juni og at tiltakshaver nå må klage på dette vedtaket. Forrige uke hadde også Hoseth Larssen og Iversen en sprengningsulykke på eiendommen som skal bygges ut. Denne saken er under utredning.

Sakens gang i kommunen:

18. august 2016: Formannskapet i Hadsel behandler søknad fra Hoseth Larssen og Iversen. Her blir søknaden om tilbygg avvist da tilbygget skilte seg ut fra reguleringsplanen.

4. november 2016: Kolbjørn Hoseth Larsen søkte på nytt om dispensasjon, men da var det omsøkte tiltaket omgjort til tilbygg i 3 etasjer med saltak istedenfor pulttak. Gesimshøyden på tilbygget med saltak var omtrent den samme som ved forrige søknad om tilbygg med pulttak.

1. desember 2016: Formannskapet behandlet den reviderte søknaden i møte og dispensasjon for etasjeantall ble innvilget.

20. desember 2016: De nærmeste naboene til det omsøkte tiltaket, sendte inn klage på dispensasjonen den.

30. mars 2017: Formannskapet behandlet klagen i møte. Etter avstemming tok Formannskapet klagen til følge og omgjorde sitt vedtak av 01.12.2016 om innvilgelse av dispensasjon fra reguleringsplan. Dispensasjonssøknaden ble dermed avslått. Avslaget er ikke begrunnet fra Formannskapets side.

30. mars 2017: Kolbjørn Hoseth Larsen påklaget vedtaket av 30.03.2017 om omgjøring av dispensasjonsvedtaket.

6. april 2017: Formannskapet behandlet klagen fra Kolbjørn Hoseth Larsen ved møte. Rådmannen tilrådet Formannskapet om å ta klagen til følge og godkjenne søknaden om tillatelse til tilbygg til enebolig. Det tidligere vedtak ble opprettholdt av Formannskapet og saken ble sendt til Fylkesmannen for klagebehandling.

10. mai 2017: Fylkesmannen sender saken tilbake til Hadsel kommune 10. mai, siden vedtaket 30. mars er fattet ulovlig da det ikke er oppgitt grunn til at formannskapet endrer sin innstilling om dispensasjon fra reguleringsplan.

15. juni 2017: Vedtaket opprettholdes naboenes klage i formannskapet. Saken sendes nå til Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

29. juni 2017: Fylkesmannen tar vedtaket i formannskapet til følge og saken må behandles på nytt i formannskapet.

29. juni 2017: Utbygger Hoseth Larsen og Iversen klager på vedtaket. Saken må da opp i formannskapet 17. august og klagen vil sendes videre til Fylkesmannen.