Byggteam Hadsel er godt i gang med planleggingen av å utvide Børøya brygge med 12 nye leiligheter.

– For å realisere neste byggetrinn er vi avhengige av forhåndssalget, sier daglig leder i ByggTeam, Stein Schultz.

Daglig leder i ByggTeam, Stein Schultz. Arkivfoto

– Markedet bestemmer

Da Børøya brygge ble innflytningsklar tidlig i 2016, for snart to år siden, var tanken at prosjektet skulle realiseres i tre byggetrinn. Mens første byggetrinn inneholdt 12 leiligheter, består to og tre av henholdsvis 12 og åtte.

– Tomta er såpass stor at det er plass til flere. Årsaken til at vi har delt opp prosjektet i tre deler, var for å gjøre det mer realiserbart. Dersom man skal bygge et prosjekt bestående av 32 leiligheter i ett trinn, er man avhengig av å ha solgt mange leiligheter før selve byggeprosessen tar til. Da er det mer hensiktsmessig å dele det opp. Til syvende og sist markedet som bestemmer, utdyper Schultz.

Primært for voksne

Ifølge daglig leder er målgruppen for leilighetene på Børøya først og fremst de som er godt voksne.

– Det er gjerne personer med unger som har forlatt rede og som ikke lenger har behov for en stor enebolig. De vil bo mer makelig, ha det mer praktisk og en bolig med mindre vedlikehold, sier han.

Slik ser en av leilighetene ut inni.

På spørsmål om hvor raskt byggeprosjektet kan komme i gang, gjentar Schultz at det avhenger av hvor godt salget går.

– Dersom eiendomsmegleren selger unna, kan vi i teorien sette spaden i jorden i morgen, sier Schultz, og legger til at Børøya brygge prosjektet er det største ferdig utbygde boligprosjektet som firmaet har hatt.

Utvider: Børøya brygge, som ligger rett ved båthavna, består i dag av 12 leiligheter. Byggeprosjektet skal etter planene bygges i tre trinn, der trinn to starter så snart leilighetene er solgt.

Attraktivt område

Det er DNB Eiendom Sortland og megler Per Elvenes som har ansvaret for leilighetssalget. Han tror folk ser flere fordeler med å bosette seg på Børøya brygge.

– Det er et prosjekt som har fin beliggenhet og er direkte vendt mot sør, der det er sol fra sent til tidlig. Og så er det god standard, sier han.

Elvenes tror at grunnlaget for å få solgt de 12 leilighetene i byggetrinn to, er godt.

– Vi hadde en lang liste med personer som var interessert i forbindelse med første byggetrinn. Noen tegnet seg på, for andre var det for tidlig. Slike ting er ofte en modningsprosess. Vi er spente, men jeg tror utgangspunktet er bra, slår Per Elvenes fast.