Bø-ordfører Sture Pedersen:

Vil ha regionalt samarbeid om å rekruttere sykepleiere til Vesterålen

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, mener at vesterålskommunene må samarbeide for å beholde nyutdannede sykepleiere i regionen.

Må gjøre noe: Ordfører i Bø, Sture Pedersen, mener at vesterålskommunene må samarbeide tett for å både beholde sykepleierne som blir utdannet i Vesterålen, samt å samarbeide om å øke rekrutteringen. foto: Vidar Eliassen 

Vesteraalens Avis

I forrige uke ble 18 nye sykepleiere uteksaminert fra Nord Universitet på Stokmarknes. Fire fra kullet kommer fra Hadsel, men ingen av de har foreløpig fått ny seg fast jobb, men har forhåpninger om at det vil ordne seg. Pedersen, som har vært en ivrig forkjemper for viktigheten av å rekruttere sykepleiere til både egen kommune og til resten av regionen, mener at Vesterålen må se nøye på hva som kan gjøres for å sørge for å få disse raskest mulig ut i jobb.