Vant pepperkakehus-konkurransen:

Mummihuset ble kåret til Stokmarknes sitt fineste pepperkakehus

– Tusen takk til alle dere som har deltatt med hus og med stemmegivning, sier Merethe Pedersen i Stokmarknes vel.

Vinnere: Roy-Arne Breivik, Andreas og Lillian Nicolaysen står bak vinnerhuset. Det ble levert inn en rekke flotte bidrag i den tredje utgaven av pepperkakehuskonkurransen til Stokmarknes vel. Foto: Innsendt 

Vesteraalens Avis

Det er tredje året Stokmarknes vel står bak den kreative utfordringen om å stille ut stilige pepperkakehus i lokalene i Eidegården i Markedsgata.

– Også i år fikk vi inn flotte pepperkakehus til konkurransen. De fleste av husene står ennå i vinduene i Eidegården for dem som ønsker å ta en titt, opplyser Merethe Pedersen. Vi lot folket selv bestemme hvem som skulle vinne, gjennom stemmegivning på adventskafeene siste helga før jul, opplyser Pedersen videre.

Praktbygg: Brage Olsen Lind og Madelene Schønningsen har lagt ned mye jobb i stasvillaen i pepperkakeform. 

 

Og vinneren er ...

– Førstepremien gikk til det blå mummihuset, som er laget av Andreas, Lillian og Roy-Arne. Det ble mye arbeid over flere dager for å få dette huset ferdig. Det ryktes at planleggingen av neste års deltakelse allerede er i gang, heter det fra Stokmarknes vel.

Ørnheihytta: Kristine og Christianne Sofie Hansen står bak denne spiselige modellen av Røde Kors-hytta på Storheia. 

 

Nummer to ...

Andreplassen ble delt mellom Madelen, Brage, Sara, Anniken og Albertine 9a, og Kristin og Christianne i 9b ved Stokmarknes skole.

– Elevene fikk oppdraget siden de har mat og helse som fag i år. Også disse bidragene krevde mye planlegging og arbeid gjennom hele produksjonsprosessen, melder Merethe Pedersen.

Flinke barnehagebarn

Fra Stokmarknes vel rettes det også en stor takk til både barnehagebarn og ansatte.

– Barnehagene har også vært kjempeflinke med sine bidrag – det ligger mye arbeid også bak disse bidragene. Tusen takk til alle som har deltatt med hus og med stemmegivning. Det er nye muligheter til neste jul, lover Merethe Pedersen.