Tirsdag kommer han og medmusikantene til Hadsel kirke. Der møter de den kjente skuespilleren Bjørn Sundquist. Sammen kombinerer de Shakespeares tekster og Beethovens musikk.

– Drømmen er å spille i en strykekvartett. Grunnen til det er at alle de beste komposisjonene i klassisk er laget for strykekvartetter. Det gjør at repertoaret er helt vanvittig.

Bra spenn i lydbildet

Engegård forteller at strykekvartetten består av to fioliner, en bratsj og en cello. Dermed spenner lydbildet fra bass til diskant, samtidig som instrumentene er temmelig like.

– Det er ganske forskjellig å spille i en strykekvartett sammenlignet med å være i et orkester. Her er vi fire solister som spiller sammen. Ofte i en kvartett har fiolinen melodistemmen. På konserten i Hadsel kirke vil man oppleve at vi er temmelig likestilte i uttrykket, sier Engegård.

Samarbeider med Sundquist

Han opplyser at kvartetten gjennom mange år har opptrådt sammen med skuespiller Bjørn Sundquist.

– Musikkstilen fungerer veldig godt sammen med tekstene til Shakespeare. Det er kanskje noen som tror at hans tekster er «overseriøse», men det stemmer absolutt ikke.

– Hvorfor mener du samspillet med Sundquist fungerer så bra?

– Både han og vi liker å gå i dybden på ting, og som nevnt passer musikken veldig godt til tekstene. Shakespeare er etter min mening tidenes største språkkunstner, og dermed har publikum i Hadsel virkelig noe å glede seg til, sier Arvid Engegård.

– Konserten i Hadsel kirke blir for øvrig en premiere på akkurat dette stykket, sier han.