Shakespeare, Beethoven og Bjørn Sundquist møter Engegårdkvartetten:

Premiere i Hadsel kirke

– Drømmen for en musiker som spiller klassisk, er å være i en strykekvartett, sier Arvid Engegård i Engegårdkvartetten.

Engegårdkvartetten: Firkløveret er Arvid Engegård (fiolin), Juliet Jopling (bratsj), Alex Robson (fiolin) og Jan Clemens Carlsen (cello). Pressefoto 

  • Fakta om kvartetten:
  • Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger de vekt på å markere sitt skandinaviske opphav. Den er blant de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og de har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere.
  • Bjørn Sundquist
  • Fakta om skuespilleren:
  • Har siden begynnelsen av 1970-tallet gjort seg bemerket som skuespiller, både på scene og på lerret. Han var popmusiker på 60-tallet, men har opptrådt med gitar også på 2000-tallet. Selv om Sundquist er godt voksen, har han en stil og tilstedeværelse som gjør at han appellerer også til de helt unge. Sundquist har fått en rekke utmerkelser, og har understreket at det er lenge til han skal slutte å stå på scenen.
Vesteraalens Avis

Tirsdag kommer han og medmusikantene til Hadsel kirke. Der møter de den kjente skuespilleren Bjørn Sundquist. Sammen kombinerer de Shakespeares tekster og Beethovens musikk.

– Drømmen er å spille i en strykekvartett. Grunnen til det er at alle de beste komposisjonene i klassisk er laget for strykekvartetter. Det gjør at repertoaret er helt vanvittig.

Bra spenn i lydbildet

Engegård forteller at strykekvartetten består av to fioliner, en bratsj og en cello. Dermed spenner lydbildet fra bass til diskant, samtidig som instrumentene er temmelig like.

– Det er ganske forskjellig å spille i en strykekvartett sammenlignet med å være i et orkester. Her er vi fire solister som spiller sammen. Ofte i en kvartett har fiolinen melodistemmen. På konserten i Hadsel kirke vil man oppleve at vi er temmelig likestilte i uttrykket, sier Engegård.

Samarbeider med Sundquist

Han opplyser at kvartetten gjennom mange år har opptrådt sammen med skuespiller Bjørn Sundquist.

– Musikkstilen fungerer veldig godt sammen med tekstene til Shakespeare. Det er kanskje noen som tror at hans tekster er «overseriøse», men det stemmer absolutt ikke.

– Hvorfor mener du samspillet med Sundquist fungerer så bra?

– Både han og vi liker å gå i dybden på ting, og som nevnt passer musikken veldig godt til tekstene. Shakespeare er etter min mening tidenes største språkkunstner, og dermed har publikum i Hadsel virkelig noe å glede seg til, sier Arvid Engegård.

– Konserten i Hadsel kirke blir for øvrig en premiere på akkurat dette stykket, sier han.