Suphawadee Ratpanya og Skjalg Fagerheim Celius ga hverandre sitt ja foran ordfører i Hadsel Siv Dagny Aasvik. Vielsen fant sted i Hurtigrutens Hus, og ble et minne for livet for det ferske ekteparet, men også en merkedag for Vesterålen. Dette er nemlig første gang et par har giftet seg i kommunal regi.

Flott

Vielsen ble ifølge ekteparet selv, en minnerik og flott affære.

– Dette var en utrolig fin seremoni. Egentlig langt flottere enn jeg hadde forestilt meg, sier brudgom Skjalg Fagerheim til VOL like etter vielsen.

Skjalg og hans nye kone fikk litt av et presseoppbud under vielsen med både VOL, VA og Bladet Vesterålen til stede i tillegg til parets egen bryllupsfotograf, Hege Abrahamsen.

Selv tok ekteparet det oppstyret med verdighet og stilte til og med opp til intervju med alle medier.

På spørsmål om hvorfor de valgte kommunal vielse, fortalte Skjalg:

– Vi er fra to religioner, dermed måtte det bli en slik seremoni. Jeg hadde ingen store forventninger til dette, men jeg synes ordføreren gjorde en flott jobb, rommet var flott og stemninga var flott.

Kysset: Her gir Suphawadee Ratpanya og Skjalg Fagerheim hverandre kysset som forsegler giftemålet mellom de to. Ekteparet er det første i Vesterålen som gifter seg under det nye kommunale vigselssystemet.

Lettrørt

Brudeparet med familie dro etter vielsen til Lofoten for å feire med familien. Igjen sto en lettrørt ordfører Aasvik.

– Det var det jeg var mest nervøs for, nemlig å begynne å gråte. Jeg er jo like lettrørt som tyttebær, sier hun til VA.

Flott: Ektaparet var flott, og vielsen var også særdeles flott ifølge ekteparet selv.

– Verdig

Selv syns Aasvik at vielsen ble flott.

– Det viktigste er jo at de ble fornøyd, og det virket det som de var, sier hun og legger til:

– Vi har jobbet en del med dette for å få det til å bli en verdig ramme. Rommet synes jeg er formelt, samtidig som det har en varm atmosfære og selve ritualet er enkelt, men fint, sier Aasvik.

Under vielsen poengterte Aasvik viktigheten av løftet ekteparet nå ga til hverandre før hun siterte diktet «To be one with eachother» av George Elliott. Vielsen ble så avsluttet med «You may kiss the bride», noe ekteparet gjorde før de fikk servert boblevann og hastet ut i vinterkulda for bryllupsfoto.