– Støtter ikke aksjonen

– Rødt er kjent for å støtte aksjoner og folkelige opprop. Vi støtter imidlertid ikke Eldreaksjonen, sier Geir Jørgensen.

Geir Jørgensen i Rødt: -Min personlige erfaring fra familien er at de eldre får et bedre og lengre liv i en heldøgns bemannet omsorgsbolig enn på et sykehjem, sa rødtpolitikeren. Foto: Knut Ivar Aarstein 

Vesteraalens Avis

Uttalelsen falt i kommunestyret denne uka. Bakgrunnen var selvsagt diskusjonen om omsorgsplanen for kommunen.


– Vi må finne ut hva som er den beste omsorgen vi kan gi de ulike gruppene

Knappe 70 personer møtte opp på folkemøte i regi av Hadsel kommune, om Helse- og omsorgsplanen, torsdag kveld.

 

– Eldreaksjonen har sendt innspill om at endringene som gjøres fører til en utrygg og usosial omsorg. Det er ikke sant at det er det som vil skje, sa Jørgensen.

Endring

Jørgensen var klar på at det har skjedd ei endring i hvordan eldreomsorg utføres på best måte.


– Ny omsorgsplan i Hadsel - mer enn bare sykehjemsplasser

Aina Nilsen (Sp) og Hanne Elise Skare (Ap) mener folk ikke ser alle fasettene i helse- og omsorgsplanen som er ute på høring i Hadsel i disse dager.

 

– Vi skal ha respekt for innspillene og meningene, men jeg mener vi må være ferdige med ensidig satsing på den type tunge institusjoner. Vi må møte utfordringene på en helt annen måte enn man gjorde på 60- og 70-tallet. Pengene og ressursene må inn på et mye tidligere tidspunkt, og vi må lytte til de faglige rådene som alle peker i samme retning, sa Geir Jørgensen.

Bedre

Jørgensen mener den nye modellen vil føre til et bedre tilbud.

– Jeg har to bestemødre som har bodd i heldøgns bemannet omsorgsbolig, og jeg vil hevde at begge to fikk et lengre og bedre liv enn de ville fått på et tradisjonelt sykehjem, sa Rødts representant.


Melbu og omegn lokalutvalg:

– Ikke legg ned Hadsel sykehjem

– Det anbefales på det sterkeste at Hadsel sykehjem videreføres med 25 plasser som i dag, mener Melbu og omegn lokal- utvalg (Molu).

 

– Vi kunne gjerne hatt en mer omfattende plan, men jeg går for posisjonens forslag, med de endringer som er varslet, sa Geir Jørgensen fra talerstolen.