Stokmarknes kunne med seier i mandagens oppgjør mot Medkila 1 fått et solid overtak på tabellen mot de andre lagene. Før kampen lå Stokmarknes på topp, med samme poengantall som Kilkameratene, men med en kamp mer spilt.

Etter kampen hang jentene med hodet. De visste at de kan så mye bedre enn de fikk vist i dette oppgjøret.

SIL-trener Jan Erik Hansen var nervøs før oppgjøret. Han mener jentene har et godt toppnivå, men at prestasjonene er veldig ujevne. Det har gått mye opp og ned denne sesongen. Problemene oppstår når jentene ikke klarer å senke skuldrene, og spille ball. Kampen begynte fint for Stokmarknes, som fikk flyttet spillet opp på Medkilas banehalvdel.

Tok ledelsen

Via fine kombinasjoner fikk Mathilde Dahl satt ballen i mål for SIL etter 14 minutter.

Dessverre var det lite sammenheng mellom ambisjoner og ferdigheter akkurat denne dagen. Det var nemlig veldig mange pasninger som ble slått direkte til motspillere inne på egen banehalvdel.

Det oppmuntret Medkila til å flytte sine spillere høyere på banen og sette mer press på SILs spillere. De svarte på sin side med å slite mer med å treffe hverandre med pasningene.

Presset ga uttelling for harstadjentene, som fikk straffespark bare rundt ti minutter etter Emilie Dahls hjemmeskåring. Dermed kunne lagene gå til pause med 1--1.

Andre omgang startet som første sluttet. Hjemmelaget spilte kanskje for komplisert, noe som gjorde at Medkila fortsatt kunne lykkes med sitt høye press. Dermed fortsatte spillet på «feil» banehalvdel, nemlig Stokmarknes sin. Dermed gikk det som det måtte gå.

Medkila var best

Medkila utnyttet sine muligheter godt, og skåret to mål i andre omgang, uten at SIL klarte å redusere. Dermed endte det med tap 1-3.

Banens kanskje beste spiller Liina Treimann Skagen var kaptein for Stokmarknes. Hun syntes det var vanskelig å sette fingeren på hvor det gikk galt.

– Vi var kanskje ikke tente nok, det var mulig ikke innsatsen var så høy som den burde vært, sa hun etter kampen.

Kapteinen: Liina Treimann Skagen var kanskje banens beste. Hun syntes imidlertid Medkila fortjente akkurat denne seieren. – Vi var ikke helt påskrudd i dag, sa hun etter kampen. Foto: KNUT IVAR AARSTEIN<----------