Det er ikke få store og små hendelser som er planlagt og koordinert i forkant av årets Sommer-Melbu.

Flittige hender

Torsdag ettermiddag er det ifølge festivalsjef og styreleder Raymond Nordgård veldig synlig på Melbu torg at det gjøres klart for årets store happening på stedet.

– Jeg tenker det kan være på sin plass å gjøre spesielt oppmerksom på Melbukonferansen. Det er et fora som bør veldig interessant å oppsøke for mange, mener han.

Mange besøkende

I år sørger Nordland Akademi for å invitere engasjerte privatpersoner, næringsliv, bedrifter, kommuner, og andre offentlige aktører, til konferanse og debatt om hvordan nærings- og samfunnsutvikling i nordområdene kan skje – med et lokalsamfunn som plattform.

Årets Melbukonferanse bygger videre på fjorårets konferanse som hadde tittelen «Arktisk dialog – der folk bor». For 2018 setter vi fokus på fag, politikk og næring. Lokal stedsutvikling med Nordområdene som ramme er et utgangspunkt for Nordland Akademi, som i år fyller 30 år.

Årets Melbukonferanse blir åpnet av fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Nordland Akademis egen Grete Ellingsen vil lede konferansen. Ellingsen, som er tidligere statssekretær for Kommunal- og moderniseringsdepartementet og ordfører i Sortland, er selv fra Melbu og hun har i en årrekke vært tilknyttet Nordland Akademi.

Kjente navn

Til årets Melbukonferanse kommer eksempelvis Center for High North Logistics, Kirkenes, ved direktør Kjell Stokvik.

Arctic Economic Council Secretariat, Tromsø, ved seniorrådgiver Bianca Maria Johansen.

NAROM og Andøya Space Center, representert ved direktør Odd Roger Enoksen.

Europakontoret for Nord-Norge i Brussel, ved direktør Nils Kristian Sørheim Nilsen. Tidligere byråd for kultur og idrett i Edinburgh, politiker og artist Richard Lewis. Lerøy Norway Seafoods AS, ved fabrikksjef Kai Jensen. Museum Nord, ved direktør Geir Are Johansen. Studiesenteret.no ved adm.dir. Christin Kristoffersen, samt

Nord Universitet ved dekan Erlend Bullvåg.